lembergus 1 Скарга Опубліковано: 6 травня 2013 (змінено) З обезшумленням робота безконечна. Заглушиш двигун - починаєш чути коробку. І так далі. В кінці починає заважати свист вітру за вікном. Єдиним критерієм може бути гучність музики, яку мусиш дати, щоб то заглушити.Поклади старе гумове покриття на ковролін - буде тихіше. Дякую, VETERAN, я власне теж думав над таким варіантом. Треба тікі резину відмити і висушити, бо її 30 років ніхто нормально не мив. Можна також і навпаки зробити, щоб взимку не переживати - через ковролін вода пройшла і на резині зупинилась. Треба над цим подумати. Змінено 6 травня 2013 користувачем lembergus Дописував фразу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 6 травня 2013 А чеж ее под ковролин неположить? (я такую выбросил- под ней только влага собирается) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 6 травня 2013 lembergus, на дорогу можна гуму на ковролін покласти - буде краще заглушування. Але пізніше краще зняти - щоб не мокло і не гнило. З точки зору фізики, краще чередувати шари. На метал кладеться щось важке і в'язке - типу смоли і мастики. Це знижує частоту коливань бляхи і таким чином запобігає брязкоту та для швидкого затихання коливань. Далі кладеться легкий амортизуючий шар типу вати, войлоку і т.п - щоб перешкодити передачі коливань. На цей шар потрібно покласти щось тяжке, наприклад гуму, яка перешкодить передачі звукових коливань через повітря у ваті. Останні два шари можна чередувати кілька раз. У мене на метал нанесена бітумнокаучукова мастика з якимись волокнами. Прямо на неї наклеєна (поки липла) товста (4мм) шумоізоляція для ламінату. Далі я поклав листову мікропористу гуму 6мм, далі куски каремату 8мм і зверху - стандартні гумові коврики. До моторного щита причеплений товстий утеплений лінолеум, каремат і гума. Дало непоганий результат, але основний акцент я робив на утепленні, щоб не дуже мерзнути при багатогодинному стоянні на кордоні зимою. А чеж ее под ковролин неположить? Тому, що на ковроліні вона краще глушить шум. Але на постійно краще так не робити. Можна також і навпаки зробити, щоб взимку не переживати - через ковролін вода пройшла і на резині зупинилась. Цим воду не зупиниш. Основна вода просочується через нещільності в кузові і потрапляє як конденсат з повітря. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lembergus 1 Скарга Опубліковано: 6 травня 2013 Выбросить - можно, а вот если потом надо будет сделать все сток, где брать? Купить можно, но вот только подойдет ли, все таки если родная, то ляжет на место спокойно. Я вообще ничего не выбрасывал, сидушки родные есть, порожки никелевые, диски (даже с запасом) - все есть, и купить это все примерно лет эдак через 10 наверно будет проблематично. VETERAN, дякую. Через деякий час думаю так зробити, просто то, що робилося (шумка) - робилася на скору руку, перед Кримом... В зв'язку з кап. ремонтом квартири часу трохи не вистачає на машинку, але, як я думаю, він вже скоро з'явиться. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах