Перейти до публікації

Рекомендовані повідомлення

дріт я наразі зробив, перебив фішку, вирішив що дріт трохи закороткий і доштукував його чуток, тепер ніде не натягнутий і тримається непогано

Fani, стартер працює, певно на вихідних займусь втягуючим

пару фоток - вчора фоткав перед заїздом в гараж:

Зображення

Зображення

Зображення

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

поки що буде так, а там побачимо, наразі треба борги пороздавати, а потім побачу...зараз в житті інші цілі...

Поділитися повідомленням

так трохи є, тут є свої плюси - проходимість вища, а я люблю по природам поїздити, хоча, може, колись трохи занижу

Поділитися повідомленням

вчора трохи розібрався з проблемами:

проблема з холостими - забитий електроклапан, хоча тут не обійшлось без набуття досвіду - показав мені Ветеран як чистити свічки, як почистити і помити дроти, поміряли компресію, у 3-х циліндрах блимзько 13, в одному 11 з чимось, але Ветеран каже що то в межах норми

потік радіатор в районі нижнього патрубка, треба буде забрати на тижні додому і пропаяти, заодно і розберусь що в мене там зачіпається за карлсона - коли торможу починає за щось чіпати з характерним звуком, я, звичайно, підозрюю що це може бути, але зніму радіатор і буду знати точно

потім поліз під машину, а там:

щеплення не відрегульоване, почав регулювати - потекло, було вирішено записати у список питань на вирішення

потріскався один з передніх тормозних шлангів, також було вирішено на довго не відкладати

наче спереду все

ззаду - потребують заміни втулки всіх реактивних тяг, одна баламкається досить пристоцно, а решта - щоб 100 раз не ковиряти

самі тяги нормальні, тому було вирішено купувати тільки резинки і болти

ще треба буде подивитись до редуктора, Ветеран каже що то може бути незатягнутий хвостовик....

поїхали на базар і одразу закупився десь на 600 грн

купив комплект втулок, якісь не звичні, потім сфоткаю і викладу, вони не суцільну поверхню мають, а такі якби кільцями, брав у перевірених людей - казали що будуть ходити довше...

купив циліндри сцеплення головний і робочий, шланг між ними - було вирішено поміняти на нові, так як за що не берусь в тій машині - офігіваю, як то можна було і якими кривими руками робити, тому вирішив не випробовувати долю і купити нові циліндри, хоч буду знати що поставлю і вони там будуть нормальні, бо при розборці може виявитись, що старі в плачевному стані, ну а якщо в нормальному - відмию, поставлю ремкомплект і буду мати про запас

купив 2 тормозних шланги на перід, новий фільтр повітряний....

одним словом закупився, а тепер буду то потихеньку інсталювати в машинку, вже хочу їздити просто капець....

на літо маю багато планів: поміняти ланцюг, зірочи в моторі, можливо закуплюсь запчастинами і наважусь мотор повністю перебрати, також планую перебрати всі тормоза, ступиці, поміняти колодки і все таке, можливо поставлю собі 5-ти ступку полонезівську...

наразі отак

Поділитися повідомленням

розберусь що в мене там зачіпається за карлсона - коли торможу починає за щось чіпати з характерним звуком, я, звичайно, підозрюю що це може бути, але зніму радіатор і буду знати точно

У меня цепляло за диффузор радиатора.

Поділитися повідомленням

в мене наче інша проблема, там я бачив що внизу кромка піддона радіатора в кількох місцях відігнута, цілком може бути таке, що як я там попідгинаю, то все буде добре

а так - то в стані спокою(коли стою) то до радіатора, власне до дифузора(до сот) ще десь сантиметр, не думаю що мотор аж настільки подається вперід

Поділитися повідомленням

купив комплект втулок, якісь не звичні, потім сфоткаю і викладу, вони не суцільну поверхню мають, а такі якби кільцями, брав у перевірених людей - казали що будуть ходити довше...

Оце цiкаво. По розмiрам вони всi однаковi чи е *меншi* / *бiльшi*?

Поділитися повідомленням

в мене ось такі втулки:

Зображення

Зображення

фотки нарив в неті, втулки вже з трубками металевими всередині

Змінено користувачем vedmid

Поділитися повідомленням

втулки вже з трубками металевими всередині
Только интересно как их можна запресовать в тягу вместе с втулкой?? Обычно запресовывается резинка а потом в неё загоняется палец..

Поділитися повідомленням

ну от я і взнаю заодно як можна і чи можна

можливо прийдеться втулки виймати, але тоді нащо їх туди заганяти?

Поділитися повідомленням

Втулки завулканізовані в гумі - їх звідти не витягнеш. Продавець обіцяв, що намилені зайдуть.

Були в продажу ще і втулки з суцільної гуми - для Ниви - також із металевими втулками в середині.

Змінено користувачем VETERAN

Поділитися повідомленням

Втулки завулканізовані в гумі - їх звідти не витягнеш. Продавець обіцяв, що намилені зайдуть.
Я когда-то впресовывал без пальцев, смазывал жидким мылом, так я скажу неохотно они туда входили даже с помощью тисков.. А с пальцем даже намыленые непредставляю как всобачить:bn:.. Нужно было у продавца спросить на сколько тонн пресс использовать для запресовки:multi:

Поділитися повідомленням

Нужно было у продавца спросить на сколько тонн пресс использовать для запресовки

ну з таким підходом можна впресувати і дідька лисого, але собі так думаю що сєкас мене чекає недитячий, особливо повідкручувати то всьо, на той випадок і брався комплект болтів, щоб в разі чого спиляв і поставив новий

сьогодні певно піду після роботи зніму радіатор і заберу його додому для пайки

Поділитися повідомленням

ну з таким підходом можна впресувати і дідька лисого, але собі так думаю що сєкас мене чекає недитячий, особливо повідкручувати то всьо, на той випадок і брався комплект болтів, щоб в разі чого спиляв і поставив новий
Что касается болтов, правильно сделал, потому что даже за пару лет эксплуатации они закоревают (даже если были смазаны графиткой) Я в своей не смог открутить поперечную тягу (где к мосту прикручивается) гайка открутилась, а болт из пальца выбить не получилось..(хотя тяги ставились на машину 2 года назад).. болгарка в помощь:bm:.. Остальные все нормально и открутились и выбились..

Поділитися повідомленням

ну в мене машина вже 3 роки, плюс до мене нвідомо скільки там вони стояли, я зараз вирішив, що якщо якийсь вузол треба робити по машині, то по максимуму перебирати і ставити при потребі нове

бо як я писав вище - там такі кулібіни то всьо робили такими кривими руками....одним словом переходжу по можливості на самообслуговування, благо є в кого вчитись

як кажуть: хочеш зробити щось добре - зроби сам, а для себе халтурити не будеш...

Поділитися повідомленням

Чуднi якiсь втулки. Хотiлось би побачити як ви iх туди пертимете i як пiсля цього вони там триматимуться.:) На тяги б/у по моему кращий варiант Нивовськi (там у комплектi всi великi). Поставив собi такi пiвтора роки тому, результатом задоволений. В деяких *вушках* всереденi була коррозiя яку довелось вичистити-за рахунок чого збiльшився отвiр--незначно, але стоковi (отi що меншого розмiру) всереденi сидiли слабо. (гарно шо була одна для експерименту). Купив Нивськi--тримаються мiцно, недавно заглядав на них--всьо гуд. З роботою впорався сам ,трохи бiльше пiвдня. Резинку задавлював тисками змазавши милом, втулку теж, тiльки для втулки на колiнi виточив приспособу iз болта зi шляпкою на *17*. Не вiдкрутились 2 болта--отi що спередi на коротких тягах--довелося зрiзати. Але замiнив усi--так як були потертi. Але то всьо вам там на мiсцi виднiше, може цi новi i краще--будем бачити:)

Поділитися повідомленням

так от власне, що буду бачити результати по ходу роботи, а зараз то пусті - розмови

от хто на них не дивився, сказали що цікаво глянути як я їх туди запресую...

детальніше розпишу що і як після того, коли зроблю весь об"єм

Поділитися повідомленням

vedmid, уххх , вітаю на колесах!! Секасна копієчка ! І чому я думав , що в тебе авто зеленого кольору було , як в Сліма ? :) Ехх, мені б краплю твого терпіння і натхнення ...

Поділитися повідомленням

побівав я сьогодні в гсрсжі, зробив немалий об"єм роботи:

поміняв втулки на реактивних тягах ліву сторону

чесно кажучи сєкасу трохи було, поки виковиряв болт, що тримає аморт, потім почалась битка з болтами, що тримають тяги, міцно зарази тримають, насилу повідкручував, потім почався сєкас з тим, щоб добути старі резинки, робив усю процедуру вперше в житті, до того навіть не бачив, як їх міняють....

резинки повиковирював, почистив гарненько посадочні місця, намастив рідким милом і на тиски

скажу чесно на довгій тязі впресувались втулки легше, чим на короткій, але я то поборов

оце та втулка, що була розбита:

Зображення

це з іншого кінця:

Зображення

Зображення

хоч на перший погляд інші втулки були ще нормальні, було принято рішення міняти всі, а то не знати яким чином і якими руками то робилось

це ті втулки, які я ставлю:

Зображення

це вже довша тяга на машині з новими втулками

Зображення

Зображення

це я так підняв машину, щоб долізти до неї:

Зображення

Зображення

Зображення

а тепер невеличкий бонус - відео процесу запресовки втулки:

<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/LMjT4Uatt88" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/JURlE15yYyM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/mIxmMSGZZ24" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

наче нічогенько получилось, там ще є можливість трохи то відео зробити менш трясущимся, я тицьнув кніпку, так, що можливо потім відео буде чуть стабільніше...

знімав на телефон, тому якість не дуже, але головне суть...

кому не подобається якість відео - можете спрезентувати мені якіснішу камеру, або прийти і побути трохи оператором, бо робити і знімати то трохи накладно...

я от думаю - слім_пеінтер давав мені тягу, якщо я при ньому запресую втулку в тягу, міг би його розкрутити на 2 тяги(щоб до пари), ну іне думав що в довгі тяги так легко піде, тому вважаю що не нажиті тяги - мій вклад у розвиток автоспорту у Львові

висловлюю подяку Ветерану за надану інформаційну підтримку, по суті це він мені розказав процес заміни втулок

також вдячний Фані і Братіку за надані консультації

Поділитися повідомленням

вчора взявся запаяти радіатор:

Зображення

Зображення

Зображення

прийшлось купити для цього ось таку штуковину:

Зображення

поставив на машину, залав тосол, мусів добавити трохи води, поїздив трохи - все ок, біля дому побачив пару капель, але то я не затиснув добре зливний болт на радіаторі

сьогодні вже поїхав на роботу машинкою...

по можливості буду доробляти ще то що намірився зробити, а саме - поміняти втулки на правих реактивних тягах, 2 циліндри щеплення, передні тормозні шланги

на літо планую перебрати мотор

Поділитися повідомленням

CheZZ, то такий газовий пальник, наподобі запальничок з моцним факелом, тільки тут трохи інша система, щоб зручніше працювати

ота кнопка ззаду запалює, а перемикач збоку фіксує

обійшлась 65грн і 15 грн балончик з газом

"2 циліндри щеплення" ???

так головний і робочий

головний стоїть рядом з ГТЦ, а робочий внизу, той що лапку відтискає...

чи ти щось інше хотів спитати?

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз