Перейти до публікації

Рекомендовані повідомлення

Початок цього літа. Місяць без коліс взагалі. стопка дєнєг в столі і величезне бажання таки купити машину з чотирьма дверима, на дисках з нормальною ступицьою (не Таврійські бублики, з якими гємору стільки ж, скільки з Таврією загалом), багажником і ... душею.

Дуже повезло, друг саме розмістив оголошення про продаж своєї машинки на авто.ріа. 1100 вбитих президентів розділяло мене і цю машину. Це була любов з першого погляду. Причому, з першого погляду на фотографію. Я не знаю чи то колір мене так заворожив, чи присутність в цій машині всього того, чого я так давно чекав? Взагалі, моя перша машина (перших 2 роки їзди взагалі) була маленькою, біленькою Таврією, яку я витягував кожен день з того світу, за що вона мені відплачувала покірністю і вдячністю. (дуже невдала в неї ситуація була, бо кузову і двигуну приходив повний капздець). І за цих два роки я вже добре знав, що купе-хетчбек, на тавро-бубликах - не моє взагалі. НІ комфорту, ні надійності нічого крім палкої любові до техніки і шаленого бажання на вихідних покатати дівчат.

Машина стоїть в іншому місті, за 150 км, я не знаю чи нормальна вона, чи взагалі заводиться. ТІльки слова друга, що гімна не втулить, що він сам не бачив ще такого живого апарату. Про всі ганджі вказав по телефону. - бита в дупу, потерта, пошарпана. але безвідмовна і з душею. Вирішено! їду дивитись!

трішки давньої історії: першу машину купляв за свій кеш. в таємниці від батьків і друзів. про купівлю мамі повідомим фразою "подивись за вікно. бачиш білу машину ? це моя, ось техпаспорт", татові - нагло приїхавши до нього і сказавши "привіт". Про купівлю ж цієї машини радився з усіма. чув багато за і проти. "почекай, назбирай ше грошей", "може не треба тобі машини?", "ніякого мотоциклу". Скажу вам, любі читателі мого БЖ, якщо одного разу сів за кермо СВОЄЇ машини - пішком ходити вже не зможеш.

В мене сесія, до машини ше жостко не хватає 200 баксів. Здаю екзамен, позичаю в друга гроші, купляю квиток на автобус і чешу за машиною. В думці було приїхати, подивитись, поторгуватись і шось таке. Я знав, що тато вже шукає мені 03, або 06. але... я приїхав, побачив і зрозумів. ще навіть за кермом не сидів, а вже поняв - моя! точно моя!

уточняю ньюанси, віддаю кеш, пишу розписку і гоу! гоу на Львів.

Завів. з пів тика, так ніби одразу відчув що їй треба. щеплення, задня, газу. без ривків і прогазовки, так наче знав, шо де і як - все рідне. І вже за сто метрів ця дівчинка почала капризувати і показувати характер. Мабуть таки любила свого попередника... перших сто метрів у мене паніка і я сивію на очах - за 20 метрів об'їзна з шаленим потоком, а мої зусилля зупинити машину зводяться на нівець натисканням педалі! Ну звісно, вона ж мала трохи поламатись, перед тим як віддатись мені. хех, бабиська.. качнув ще раз педалью і вуаля. дорога на Львів з ногою на тормозі і в очікуванні будь-якого підвоху. все норм. добрався. вдома.

:az:

post-27118-1475322160,7443_thumb.jpg

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

ще не добравшись до рідного дому, зупинившись біля найбажанішого орієнтиру "ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСТЬ", з машини було знято все лишнє.. ну воно таки капець яке лишнє: кріплення правого дзеркала-лапуха (дзеркало хтось зніс, тільки кріплення і висіло), два ворон-гласа з правої сторони, вони точно не від 01 моделі, бо висіли на соплях і рідного місця не мали - в смітник, потріпав всі килимки і потріпав сидіння від крихт хліба і, о май гад!!!, сємєчєк :multi: З чистою душею - додому.

:bp:

власне цим і почалось.. почалось перевтілення. підлаштовування під себе, під комфорт і насолоду.:ay:

post-27118-1475322160,8361_thumb.jpg

Поділитися повідомленням

Приїхав до баті, показав машину. Довга історія, як мене відчитували, який я засранець і чого я не почекав, адже тато вже майже домовився мені за 2103 за 1200 баків. Але вкінці кінців, з фразою "дай ключі, катацца хачю" він сів в машину.

краткій екскурс в історію: першу машину я теж привозив баті на "оглядини". тоді я пишався собою.. в 19 купити свою першу машину, з свої дєньгі.. оу, та то ващє шик був. Просив тоді, "на, тато ключі, проїдься, попробуй", але у відповідь я почув тільки "най бог боронить, шоб я сів в це коритце.. нє, сину, я пишаюсь тобою, взагалі маладєц, але їздити на тому я не буду". Тож, вважаю, що особисте бажання баті зацінити машинку - хороша ознака.

Декілька кругів по району і всі сумніви розвіяні - тато теж в неї влюбився. тоді відпали всі дурні питання, типу "ти ж їхав тільки дивитись", "нафіга погарячкувався..." і те. де. Все само собою зрозуміло :)

І от, обоє під враженням і з посмішками на обличчі, куримо і оглядаємо її зі всіх сторін. Ну да.. покоцана тут і там, да є вмятинки і всяке таке, але душа! в неї однозначно є душа і потенціал.

от, видав я початок свого БЖ. власне, якшо асілілі столька букафф - дякую вам, читачі :) Спробую тут викладати подальшу долю і подробиці з життя машинки. Маю вже декілька задумок, маю дуже багато запитань до вас ну і сподіваюсь на ваші поради. Власне, через свої запитання і створив БЖ. Ще ніколи не вів, але ж треба колись починати? Запитання буду задавати прямо тут )))

Вже провів колосальну роботу по зовнішньому перетворенню. Тішусь тим, що все робив власними силами. Єдине, це - немав напівавтомату і навичок, то попросив знайомого допомогти. Карочє, зацініть ;)

так виглядала до

Зображення Зображення

ЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображення

Поділитися повідомленням

Нормуль машинка, навІТЬ Зазорчики нормальні.Не дуже гнила?Як в цілому техстан?

Поділитися повідомленням

процес пішов... Приїхав до баті, відкрив гараж, забрав звідти батін Лачетті і вйо до роботи

Зображення

дуже втішився, коли побачив мастіку під поліком багажніка і взагалі живий багажнік..

Зображення

ніші запаски і бака постраждали більше.. але ше не в найгіршому стані

Зображення

не знаю чому, але саме це крило мене бісила найбільше.. Обожнюю колір Валентина, а цей "фіалєтавий" ну просто псував всю картину. А, ну власне саме в це місце машинка колись боляче получила..

Зображення

Гг.. трохи історії: до цього ремонту я катався десь півтора-два місяці і коли приїздив до когось то обов'язково паркувався задницею до стіни. не важливо зручно чи ні, важко чи ні - головне заховати дупу :)

Зображення

ну от, ганебні запчастини відрізані і замінені. Доречі! два крила і задню полку купляв у Львові і віз в Калуш (гараж там) - все своєю машинкою. Якщо вимахнутись, то вона така вмєстітєльная...

Зображення

"та я тру діду, тру..." :multi:

Зображення

Зображення

Поділитися повідомленням

История супер!

Машина огонь но требует внимание

И номера мне чем то мои напоминают

Зображення

Поділитися повідомленням

Rudik, тех стан задовільний. не на троєчку - а таки задовільний. мотор 9 тисяч після капіталки. прийомистий і надійний. кузов мав два місця з явною гнилью - на фотках крило і поріг біля водійської дверки. - вже все поварено. щя фотки будуть ;)

yurecgod, а номера таки похожи..

в перервах між тертям і шпаклюванням...

Зображення

місяць я готував машину під покраску, місяць я просипався в 8 ранку і лягав в 21.00 (такий собі режим.. хотів би повтикати тєлік чи ше шось, а лягав на ліжко і просто виключався)

Зображення

Зображення

Зображення

Власне я добре знаю що моя машинка "вона" і що у неї є душа. Знаю, що у Львові є купа жигуликів синього кольору, якшо бути точнішим - від вибору до кольору. Але всерівно хотів надати їй нотки ідентифікації, оригінальності, щоб виділялась в натовпі. Та, гнобили мене фразами, що так не добре, прімєчятєльниє машини це не добре, чим сіріша,- тим краще. але інтуіція і дитяче бажання взяло верх. Баті підкорився мені, ми міли в машину і поїхали з фарбою:

Зображення

Колір 215 "Сафарі", в народі слонова кістка. Власне, я дуже хотів синю машину з білим дахом і білими різноширокими колесами. Але приїхавши на базар і приклавши декілька пробників, ми з татом дійшли до висновку, до холодний білий з валентиною, це або Регіони або маразм (перший варіант теж маразм), тому вибрали теплий світлий колір. Власне так я догодив татові а він мені.

+ Тато, якщо ти це колись читатимеш, знай, я тебе люблю і ти дав просто супер геніальну ідею з цим кольором :)

(насправді він це вже знає і вже чув ці слова, але ж йому буде так приємно це прочитати тут)

тепер машинка виглядає ось так:Зображення

це, станом на 08.09.12

зараз машина чекає поліровки

з величезних плюсів що я і сам зацінив:

передня оптика нові СССР фари (ще без дзеркал перед лампочкою). світить! вони нарешті світять, бо ті фари що були в мене могли тільки сліпити зустрічних, мені ж не було нічого видно. Ці фари настроєні і просто суперові. З доробок - чекаю лишніх фінансів, щоб купити адекватні лампочки, бо стоять різні і ноу нейм

задня оптика нові СССР блок фари 011. з новенькими скельцями. Власне тішусь ними навіть не так, що нові, а що сидять ідеально. В попередніх пласмасових зазори між фарою і кузовом доходили до 1 см (!!!)

нема лампочки заднього ходу... пласмасовий я виламав, а хромованого не знайшов ніде.. я таки причіпив той пласмасовий, але на загальному фоні.. ні смотріцца...:multi:

Змінено користувачем _KIT_

Поділитися повідомленням

Rudik, в подальшому, хочу знайти львівських одноклубників і проконсультуватись по деяких наглядних питаннях. Хочу довести до повністю справного стану (ну скажемо, на даний момент у мене нема клаксону, а у Львові він дуууже потрібний :)). Що стосовно салону - сидіння.. водійське просиджене і ужасне. хочу шось з гольфа 2 або 3 ставити. і диски. титани не ставитиму, максимум розварки ззаду. білого кольору )))

п.с. величезна подяка клубу за пораду стосовно фарбування даху! й справді, скло знімати не потрібно. я засунув за ущільнювач виту пару - помогло

Поділитися повідомленням

Намотав цього тижня 400 км, пізно вертався додому. ПАрканув машину, вийшов покурити і чую звук журчящої води... думав, мо десь хтось, щось виливає, а нє! з під капота вже велика калабаня рижого тосолу витікає. ВІдкрив капот - з пробки радіатора ліпашить. - тосол гарячий, обпікатись не схотів, тож лишив до ранку так. зранку скрутив болт блока і кран пічнки повернув в "гаряче". ще пару годин все стікало.

пробка не була знайдена, її я загубив на дорозі - нову купив за 6 грн. попутно купив за 8 грн пробку бензобака (моя на ключ вже не закручувалась) + 10 кг тосолу. все замінено, все працює.

виникає тільки одне питання : Як можна загубити пробку ? х)

+ в машинки таки є душа і совість - додому довезла і вже вдома зламалась.

ще інтірєсний вапрос:

кришка багажника закривається легко і щільно, але не сходиться з кузовом - має щілини по боках. так, наче недозакривається. але ущільнювач не пускає дальше. Кришка рівна, не горбата і не кругла. Хто як з цим бореться? чи так і їздите ? у Львові придивлявся до жигуликів - то одиниці їздять з норм багажником, в решти така ж болячка як в мене...

Поділитися повідомленням

_KIT_, Оно и понятно, пока ехал температура ОЖ была меньше из-за обдува, как только остановился и заглушил мотор она резко выросла, тем более без пробки давление в системе ровняется атмосферному.

По поводу крышки - была такая же проблема. Она просто гнутая, лечится рихтовкой, либо заменой.

Как вариант можно снять уплотнитель:multi:, тогда она поидеи станет вровень с крыльями.

Поділитися повідомленням

за мною метрів 500-600 шлєйф з тосолу тянувся. підозрюю, що пробку таки виперло через бруківку (у нас в центрі їздять з масажем, бо ковбасить на бруківці).

стосовно кришки - та не гнута вона. подивись на останній фотці як багажник виглядає. у мене під планкою замка дві шайби підставлені, бо кришка не лягає так низько, щоб норм закриватись. маю підозру, що в мене не рідний ущільнювач. може зависокий, чи ще щось. або треба болгаркою зрізати кромку крила і задньої панелі (на котру цщільнювач вдівається), щоб стала нижче. або якось так. поки в роздумах.

Поділитися повідомленням

_KIT_, у меня тож так багажник закрывается, я незаморачиваюсь покаместь, и смотрю что у других тоже так но есть и красивые зазоры.

Поділитися повідомленням

Мне в глаза бросается постоянно, а я педант в этих вопросах - все должно быть красиво, ну либо со своей фишкой (есть такие стили, где даже гос номер вешают криво :) ).

Мучает меня вопрос, хочу услышать мнение окружающих. Денег на две сидушки с ино + переделку + установку нет. Родное сидение водителя уже гробит здоровье (очень просиженое - планка упирается в спину). Стоит ли снять сиденье, разобрать, поварить и набить паролоном - или это маразм и лутше насобирать денег на ино сиденье ?

НАсколько геморно снять родное сиденье ? в Таврии 4 болта, за 5 минут снять можно, а тут что интересней

Поділитися повідомленням

_KIT_, сидушка крепится на 4-ри болта. Сдвигаешь сидушку макс назад, и выкручиваешь два болта. Затем макс вперед, и оставшыеся 2-ва. Но! Я как передние кресла не толкал вперед, как не смазывал, ничего не помогло. До одного заднего болта добрался, а до второго никак. Так и выломал, с куском домика.

Ставить не чего сложного! На форуме есть темы по установке ино сидух. Металлический профиль, рулетка, шайбы, болты…. Можно со сваркой, я поставил на болты 10мм.

Поділитися повідомленням

Мне в глаза бросается постоянно, а я педант в этих вопросах - все должно быть красиво, ну либо со своей фишкой (есть такие стили, где даже гос номер вешают криво :) ).

Мучает меня вопрос, хочу услышать мнение окружающих. Денег на две сидушки с ино + переделку + установку нет. Родное сидение водителя уже гробит здоровье (очень просиженое - планка упирается в спину). Стоит ли снять сиденье, разобрать, поварить и набить паролоном - или это маразм и лутше насобирать денег на ино сиденье ?

НАсколько геморно снять родное сиденье ? в Таврии 4 болта, за 5 минут снять можно, а тут что интересней

поставь на крайняк сидушки от семерки. Тут тоже 4 болта

Поділитися повідомленням

поставь на крайняк сидушки от семерки
Неоправдывают они себя... Просят за них дорого, а качество не в дугу, каркас хрупкий...

Лучше уж поднакопить на нормальные..

Поділитися повідомленням

Почему не вариант. Если есть свободное время то за пару часиков с перекурами можно его отреставрировать. Обшивка снимается элементарно, паралон тоже. Все обратно собрать тоже не тяжело.

Поділитися повідомленням

Починил сидушку. смазал салазки, востановил пружины. Теперь сидеть аж приятно :) из минусов - очень высоко сижу. Ну это скорее от непривычки.

возник новый вопрос - сиденье на салазках люфтит. на светофоре останавливаюсь - кресло вперед едет (гдето на 2-4 мм), тронулся на зеленый - назад двигается. - чем лечиться ?

Поділитися повідомленням

все те же сидушки.. больная тема.. есть возможность достать дешево сидушки с гольф2 - кто-то пробовал их в класику ставить ? геморно очень с салазками ? подумываю сам все делать, вот инфу собираю.

из новостей по машине:

-надо менять шаровые (правая сторона). стучат - уже совсем не катаюсь - страшно.

-подшипник ступицы - гудит при 40+ км/час - напрягает. хоть люфта нету, но менять уже надо

-крепление троса стеклоподъемника - купил новую планку за 10 грн - ума не приложу как ее менять. изучаю вопрос

-пружины ведут себя непонятно - наверное просевшие. надо менять по кругу

вот так. ждемс денег :)

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз