Esbist 6 Скарга Опубліковано: 13 жовтня 2013 Машина в'яло гальмує, особливо пiсля простою, якщо пару раз рiзко натиснеш на педаль починає веселiше, але ненадовго. Колодки, заднi цилiндри, диски з барабанами новi, повiтря нема, ручник пiдведений. Спочатку думав що заднi не притертi та пiсля пiвтори тисячi проблема не пропала, потiм на те що ручник засильно затиснули (грiлись барабани, зараз притерлось). Диски пiсля поїздки гарячi. Не знаю вже на що думати... ГТЦ? Його тато ще ставив в 2008 з СССРовських запасiв, та машина стала їздити тiльки в 2011. Переднi робочi? Ще заводськi скорiш за все, не течуть, лiвий пiдзакисав лiтом, при оказiї наб'ю пiд манжети змазки для супортiв, змажу направляючi. Шлангам переднiм 2 роки, весною думаю мiняти. Колдун? Не думаю, зад гальмує, при рiзкому "в пiдлогу" юзом iде зад, та не сильно. Педаль тверда, прокачували, повiтря нема... Чи то я такий придирчивий, та я добре пам'ятаю як чiтко хапало лiтом пiсля замiни переднiх колодок та одного РТЦ ззаду. Але музика недовго грала - через знос колодок потiк той самий замiнений РТЦ i з того часу така фiгня... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 13 жовтня 2013 Пробуйте прокачать,если при этом(открыт штуцер на колесе) педаль будет мягкая и качать будет легко- ГТЦ непричем. После прокачки,если ничего неизменится- вывешивайте по одному колеса и давите на педаль(проверка клина цилиндров), колеса должны легко вращаться и быстро останавливаться при нажатии педали. Если непоможет- выбрасывайте колдуна. Удачи! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ziban 10 Скарга Опубліковано: 14 жовтня 2013 прокачать по любому надо. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Esbist 6 Скарга Опубліковано: 14 жовтня 2013 Так справа в тому що прокачували. Коли мiняли цiлiндрики ззаду прокачали зад, я, незадоволений гальмами через тиждень поїхав щоби ще раз прокачали всi колеса (то було тижденьтому). Повiтря не було ( з їх слiв), пiдтягнули ручник i педаль стала колодою, та якiсть гальмування не пiдвищилась. Качалось як завжди, педаль падала легко i за пару качкiв ставала жорстка. Колдун помiняю з часом, тройника не хочу.. Моя теорiя (чи може бути так - не знаю): Спереду цилiндри туго ходять i давлять з недостатньою силою, зад бере на себе бiльше. Завтра хочу тим зайнятись (змазати, розробити) Клинiв колеса нема, не веде... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ajm 379 Скарга Опубліковано: 14 жовтня 2013 Было такое, когда поставил задние колодки какого-то левого производителя. Что не делал - педаль колом, тормозит слабо. Поменял колодки на "началовские", и все траблы пропали. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Esbist 6 Скарга Опубліковано: 14 жовтня 2013 ajm, TRW... А може бути вiд того що колодки затирають? (Барабани грiлись, зараз вже нi - притерлось) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 14 жовтня 2013 Esbist, може бути, що колодка не прилягає по всій поверхні. Вийми передні колодки і глянь на площу прилягання - повинна бути притерта по всій площині. А може бути якийсь слизький матеріал колодки, який не має достатнього коефіцієнта тертя. Спробуй перевірити ефективність гальмування на рівній дорозі - розжени до 40 і різко гальмуй. Якщо є слід гальмівного шляху від усіх коліс - все нормально. При цьому довжина шляху не має бути довша 7 метрів і без розвороту, чи зміщення в бік. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ajm 379 Скарга Опубліковано: 14 жовтня 2013 Esbist, у меня на левых колодках была корявая железная арматура, поэтому они неправильно прилягали к барану. Может и тебя та же проблема - колодки трут по барабану только в одной узкой точке. +1 к VETERANу Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Esbist 6 Скарга Опубліковано: 14 жовтня 2013 VETERAN, Гальмiвний шлях перевiрю, давно хотiв. Питання трохи не по темi - чи важко зiрвати в юз машину без ВУТ на справних гальмах? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ajm 379 Скарга Опубліковано: 14 жовтня 2013 чи важко зiрвати в юз зависит от состояния дороги и покрышек. по гололеду, да на летней лысой резине - без проблем Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Prizrak 68 Скарга Опубліковано: 14 жовтня 2013 (змінено) на моей автошке была когдато подобная проблема только не помню по поводу "грелись барабаны" ... закис колдун после замены все стало ок! в юз при норм тормозах сорвать несложно ))) стань на тапку тормоза - у меня колеса блокируются когда педаль почти дошла до крайнего положения по поводу тормозного пути ... след от передних колес должен быть немного длинее. это я свои тормоза проверял сейчас если нарою в доке прицеплю источник Нашел )) таки Источник Ваз2101-02 Выпуск 1970-1983 издательский дом третий рим серия ремонт без проблем пошаговый ремонт без проблем стр 139 140 наименование скачанного файла vaz_2101_2102_1970_1983_3rim.pdf откуда стянул не помню ) размер 147 Мб Посилання отсюда можно стянуть Змінено 26 листопада 2013 користувачем Prizrak Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 14 жовтня 2013 чи важко зiрвати в юз машину без ВУТ на справних гальмах? Мені важко. Японська Тойа не хоче сунутись по асфальту - морда дістає до землі, а зад підскакує. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Esbist 6 Скарга Опубліковано: 14 жовтня 2013 ajm, Дякую за корисну картинку! Сьогоднi пробував перевiряти за методом Ветерана, правда було темно i мокруватий асфальт. Зад блокується, перед нiби теж... Пардон, подяка за картинку Prizrak, Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Quarz 3 Скарга Опубліковано: 15 жовтня 2013 У меня похожая проблема - нестабильная работа тормозов. Скажем, позавчера чуть прикоснешся к педали - аж чувствуешь что тут же "берет". А вчера, для интенсивного торможения на педаль уже надо давить со всей силы. Задние тормозные механизмы осматривал - цилиндрики сухие, износ колодок равномерный ("Начало"). Смотрел передний левый - также все выглядит нормальным. Правый - только из ямы, подтеков нет. Какой либо кореляции в поведении от внешних условий не заметил. Ума не приложу, в чем может быть дело? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 15 жовтня 2013 ВУТ установлен? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Quarz 3 Скарга Опубліковано: 16 жовтня 2013 Нет, ВУТ отсутствует. А то бы я его первого перетрусил. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Prizrak 68 Скарга Опубліковано: 16 жовтня 2013 (змінено) Quarz, проверь передние супорты ... возможно подклинивают задние колодки перестают тормозить только после того как авто клюнуло носом и колдун прикрыл доступ тормозной жидкости к цилиндрам. а вот если передние клинит, то такое может быть хотя и не факт, что из-за супортов. я свои проверял так: снял одно переднее колесо , долез до колодок вытащил их. и раза 3-4 нажал тормоз в полик, затем смотрим какой цилиндр как вылез, если лезет только 1 значит второй подкис или подклинил. Если вылазят равномерно и их можно вручную (ну, без мегаусилий) обратно засунуть, то с ними все в порядке. Я помогал монтажной лопаткой аккуратненько если закис 2 супорт то под 1 возвращаем колодку и снова давим педальку ! Но без фанатизма ! ато если цилиндрик выдавиш )) считай разжился головняком )))) скраю цилиндра есть резиновый пыльник я за ниимением чего лучшего аккуратно со шприца под пыльник капал масло веретенку (Знатоки покритикуйте, тут я не уверен, что это правильно) мне помогло. Главное не вымазать в мазуту тормозной диск и колодки. З.Ы. пока не притер цилиндрик у меня тормоза пищали как у камаза )))) и еще пока я сообразил из за чего пищит купил 4-ре разных комплекта колодок )))) ну пойдут в запас. Змінено 18 листопада 2013 користувачем Prizrak Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Esbist 6 Скарга Опубліковано: 16 жовтня 2013 Prizrak, Дуже дякую, за мануал. В мене схоже проблема була в тому що заднi колодки не притерлись i хапали першими, зараз нiби все повiльно на норму виходить, та цю процедуру все рiвно зроблю. Запитання - чи легко зняти/вдiти пильник? А то досвiду мало, щоби не засiв... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Prizrak 68 Скарга Опубліковано: 17 жовтня 2013 (змінено) не нужно его снимать ) там тоненькая резинка по краю будет, вот я прямо под нее иголку шприца и заводил и несколько капель туда, потом пару мин ждал чтоб растеклось, а затем вдавливал поршень обратно притирал минут 20-30 смазывал 1 или 2 раза если задние хватают раньше то колддун не работает ... Змінено 17 жовтня 2013 користувачем Prizrak Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Esbist 6 Скарга Опубліковано: 18 жовтня 2013 Prizrak, Я маю змазку для супортiв, її шприцом не заженеш. Щодо проблеми - останнi два днi гальма стали кращими, схоже притерлись заднi колодки, педаль стала iнформативнiшою також. Правда колодкам треба прогрiтись, пiсля простою таке враження що вони з дерева Зате потiм - на ремiнь налягаю грудьми П.С. Колдун вирiшив мiняти, трохи пiзнiше... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Prizrak 68 Скарга Опубліковано: 18 жовтня 2013 Зате потiм - на ремiнь налягаю грудьми <iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/y_BhrjFYB0g?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> посмотри про колдуна и не советую затягивать - зима на носу ... если в 2-х словах то авто до начала кивка тормозит всеми 4-мя колесами в случае крена - колдун перекрывает путь тормозной к задним колодкам и колеса не блокируются избавляя авто от заноса. поэтому и тормозной след от передних длиннее. Посилання и тут еще пара слов о нем же. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Esbist 6 Скарга Опубліковано: 18 жовтня 2013 Prizrak, Так в юз не зриває. На мокрому асфальтi перший блокується перед, то вже тепер визначив, як дощ пiшов. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Prizrak 68 Скарга Опубліковано: 18 жовтня 2013 дык тогда нормально ))) так и должно быть. Я после того как новые покрышки поставил тестил торможение где-то отписывался при нормальной тормозной, так все и есть, длиннее юз от передних, покароче от задних, увод в сторону в пределах 10-20 см. Это при оттормаживании с 60км/ч тормозной путь не помню но небольшой ) Понятно, что покрышки жалко - но уж лучше знать на чем ездиш и как оно останавливается )))) чем узнать, но позже ) я кстати и аквапланирование проверял )) на 80 км/ч одно колесо по луже глубиной ~ 3-4 см и длиной метра 3, а вторым по мокрому асфальту покрышки справились на ура )), но это не значит, что я всегда по лужам летаю )))) так и с тормозами )) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Quarz 3 Скарга Опубліковано: 18 жовтня 2013 Prizrak Спасибо за советы. Когда лазил - на переднем левом суппорте действительно левый цилиндрик выходил легче чем правый (при утоплении и выталкивании педалью). Вручную я их сдвигать не пробовал - только разводными пассатижами. Но цилиндрики выходили очень легко - никаких повышенных усилий на педали не требовалось. Сейчас наблюдаю за ситуацией. Пытаюсь выяснить, может это из за дождей в последнее время. Вчера вечером тормоза опять были плохими, но перед этим я прокатился по лужам почти по ступицу, и после тормоза не подсушивал. Сегодня пытался чуть подсушивать задние колодки ручником на ходу - вроде стало лучше. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
deshuk 4 Скарга Опубліковано: 18 жовтня 2013 Подскажите стоит ли беспокоиться,мне что пустить машину юзом нужно наверно на педали прыгать и то не всегда получаеться.Недавно заменил всю тормозуху,прокачал после прокачки педаль стала вроде мягче немного.Чото я перед зимой волнуюсь она у меня будет первой за рулем! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах