VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 29 липня 2021 Жигулівський двигун може і довго буде їхати с епоксидкой,але у іномарок інша робоча температура,не буде то тримати Ну що ж... Минуло трохи часу і машина проїхала під дві тисячі кілометрів. Знову все не розбирав - подивився через шпари. Масла за цей час не доливав, хоча раніше прийшлося б як мінімум літру вилити. Місце, де я замазав герметиком повністю сухе, тобто нема слідів масла. На всяких трубках і жгутах біля низу двигуна каплепадіння масла нема, хоча вони трохи масні. Може рознесло залишки, які я не відмив, а може ще десь трохи пропотіває. Заодно зникли проблеми з ходовою - заміна подушки двигуна і гарна фіксація різьбових кріплень прибрала сторонні підстукування і поскрипування. Тепер маю всяких запчастин майже на 10000 грн. Може пізніше пригодяться. Трошки пізніше детальніше огляну - з частковим розбиранням для кращого доступу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 29 липня 2021 Вчора трохи уваги приділив і жигулику. У мене розширювальний бачок стоїть між акумулятором і бризговиком - від 2109 прекрасно туди вліз і зайняв пустуючий простір. Старий бачок потерся і почав підтікати знизу - купив новий з кришкою за 200грн. Зробив нове підключення, бо моє старе виявилося не дуже вдалим - погано тримало температуру. Тепер вже не капає. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 7 серпня 2021 Лиха доля спіткала мого жигулика - зламався пластиковий пипчик, по якому у головний гальмівний циліндр затікає тормозуха з бачка. Поміняв його, але скрутив гальмівну трубку. Тепер ліве переднє колесо не гальмує. Прийдеться в понеділок міняти ту трубку. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 12 серпня 2021 Одною трубкою не обійшлося. Замінив трубку лівого колеса - потекло біля штуцера трубки задніх гальм. Купив ту довгу трубку і приступив до заміни, а стара трубка почала розпадатися у мене прямо в руках. Витягнув 5 кусків. Як добре, що той пластик тріснув, а то я би і не знав, що під машиною таке трухно гальмує. Тепер гальма незвично тверді. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 12 серпня 2021 І для Міні прибамбас - накидний ключ на 30 для заміни ременя генератора. Хотів варити сам, але на "звалищі" біля базару побачив готовий - такий, щоб у нього вставляти штир і ним відхиляти. Разом із телескопічним колісним ключем працює просто прекрасно. Віддали мені ту штуку за 30грн. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Hapadoctb 54 Скарга Опубліковано: 13 серпня 2021 І для Міні прибамбас Віддали мені за 30грн. Как тебе такое, Илон Маск ?? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 15 серпня 2021 Трошки пізніше детальніше огляну - з частковим розбиранням для кращого доступу. Вчора заліз до двигуна. Щиро здивувався, але приємно - жодних слідів мастила. Захист знизу має сліди тільки засохлої води з калюжі. Об мотор навіть рук не вимастив. Зняв ремінь - чистенький, тільки кілька піщинок виколупав з канавок. Герметик - сила. І придасться не тільки для жигуля. Після запуску двигуна відчувається якась легка вібрація.Не знайшов причини. Через якийсь час минає. Припускаю, що це триває поки компресор кондиціонера накачує тиск. При рушанні нічого не чути і зі збільшенням обертів також нема. Хлопці кажуть, що на валах двигуна є якісь регулювальні балансири - може то вони спочатку не спрацьовують - не розумію, як ті штуки працюють. Таки мій жигулик подобається мені більше - стартує на перехресті веселіше, хоча до 160 Міні розженеться звісно швидше. Ремінь знімав за допомогою недавно придбаного ключикам - дуже класно стає і з ним взагалі все дуже легко. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 20 серпня 2021 Трошки уваги потребував і мій Срібляник - поміняв довшу рульову тягу зліва - відреставровану на запасну відреставровану. Гарна виносливість запчастин має і свої мінуси - важко випресувати. Але справився. Ну і заодно прокачав гальма. Подивився на авто знизу - жалюгідне видовище. Лонжерони ледве купи тримаються. Один поріг чомусь знизу відстав по всій довжині, а інший проржавів. Запаска вже висить в повітрі. Так... якщо діри в крилах і дверях ще можна заклеїти шматою на грунтовці, то тут таким способом не вдасться. не довго ще зможу насолоджуватися їздою на моєму жигулику. Напевно і просто їздити вже не довго мені лишилося. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 22 серпня 2021 І знову МІНІ. Поламався замок кришки багажника. 51249802312. Поки що зав'язав з середини шнурком. Ще й купа вихідних... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 23 серпня 2021 Прикупив я беушний замок за 1350грн., але прийшлося їхати за ним аж на кордон. Так то виглядає. Цілий - куплений, поламаний - рідний. І відламаний кусочок. Якесь воно дуже делікатне. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 31 серпня 2021 Поставив вже випускний колектор з ввареною різьбою під лямбду і трохи поїздив - ніби не тріщить варена чавуняка. До цього трохи стріляло в карб і я навіть подумав, що клапан прогорів. Нє - з клапанами все добре. Але лямбда показала сильно збіднену суміш. Було подібно на підсос повітря. І знову мимо - насправді якесь сміття попало. На контактному запаленні все перевірив і відрегулював - вже заводиться легко і їде нормально. Заметь,уже второй раз за последнее время переходишь на контактный трамблер.Для того і зберіг таку можливість. Це так, як з переходом газ - бензин можна перевірити, що навалило. Так само і з запаленням - легше знайти несправність. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vinni86 281 Скарга Опубліковано: 31 серпня 2021 Обьясните мне, в чем прикол управления и владения миникупером. Ато как по мне, то машина сделана чтоб человек регулярно покупал на нее запчасти. Если хочется маленький быстрый авто, можно к примеру клио рс, или аналог от пежо, или гольф гт, ну как бы в разы дешевле, да и салон собран куда качественней. Я поосто поездил в мини, ну нет ничего там особого, кроме цены. 1 rodd відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 31 серпня 2021 Обьясните мне, в чем прикол управления и владения миникупером. Пояснюю - просто подобається дочці. Запчастин особливо і не потребує - просто наші "спєци" наживаються. Я вже маю цілий ящик їх замовлень, тисяч на 20. Маю надію, що колись дійсно пригодяться. Вже проїхали більше 30 тисяч км і реально потрібно було поміняти гальмівні колодки, масло в коробці і ремінь генератора, а ті падлюки, користуючись тим, що молода жінка не розуміється і вірить їм, навішали всякого. Вважається, що до купленої вживаної машини прийдеться доложити ще з 20% від ціни. Ми ще стільки не вклали. А в цілому - машина міцна. Дочка, ще на початку, притерлася боком до воріт гаража - ворота погнулися і фарба обдерлася, а на Міні є легенькі вм'ятини на передніх дверях - трошки полірнув потертість і так їздить до тепер. Нещодавно в зад дав грузовик - так, що аж машину розвернуло - трошки вгнув крило і розбив плафон. Крило нарівняли за пів години і все, а плафони ми і так збиралися поміняти на європейські з жовтими поворотами. Дочка задоволена і це головне. p/s. Дочка надумала мені купити якусь більшу машину, замість помираючого жигуля. Щось таке - Kia Sportage. Я поки відговорив - мені більше подобається щось типу Peugeot 807 . Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vinni86 281 Скарга Опубліковано: 31 серпня 2021 Обьясните мне, в чем прикол управления и владения миникупером.Я поки відговорив - мені більше подобається щось типу Peugeot 807 . Уж лучше рено сценик или эспас, если из французов, реально в 807 пыже надежное это только дизельные моторы и именно электрика, они то не спроста так недорого на фоне остальных стоят. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 31 серпня 2021 дизельные моторыНе люблю такого. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vinni86 281 Скарга Опубліковано: 31 серпня 2021 дизельные моторыНе люблю такого. бензиновых у пежо нормальных увы нет. Лично моё мнение, ИМХО. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 31 серпня 2021 бензиновых у пежо нормальных увы нет. Лично моё мнение, ИМХО.У моєму Міні пижиковський мотор. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vinni86 281 Скарга Опубліковано: 1 вересня 2021 бензиновых у пежо нормальных увы нет. Лично моё мнение, ИМХО. У моєму Міні пижиковський мотор.Я вкурсе, яж и говорю нормальных нет. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 вересня 2021 Та нормальний мотор - менший за жигулівський, а вдвічі потужніший. До нього претензій не маю. Трохи задумчива коробка, але ж то автомат. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 10 жовтня 2021 Далі приходиться возитися з тим МПСЗ МАЙЯ. Поміняв ДПКВ, але позитивний ефект був короткочасний. При нагріві двигуна в пробках, починалися перебої запалення. Той датчик і відразу після покупки мав дуже високий опір, а значить були якісь проблеми з контактом. Сьогодні отримав новий ДПКВ виробництва Аврора із Запоріжжя. Опір нормальний - подивлюся який він буде в роботі. Не хочеться заходити у зиму з контактним запаленням. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 11 жовтня 2021 Вывод : уже дважды (а можт и больше) переходил на контактную группу,и всеже контактный трамблер в утиль не уходит а лежит под сидухой ждет своего часса. У меня некоторые товарищи перешли с Бсз на контактную систему.Такі реалії сьогодення. Не пойму смысла я всяких ваших Ммайй,нну впаскудьтє туда вместо свечи зажигания паяльную лампу или придумайте форкамеру или еще чтото. На крайняк заведите любовницу (телочку) ито смиысла и теплоотдачи будет больше. Изверги. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 11 жовтня 2021 нну впаскудьтє туда вместо свечи зажигания паяльную лампуТа МАЙЯ і є чимось подібним - палить відразу у двох циліндрах. Вже отримав той датчик - буду впаскуджувати його на місце. На контактному мотор заводиться швидше - практично з пів оберта, а з МПСЗ треба трохи покрутити - поки розженеться і зробить повний оберт. Але їде краще на електроніці, особливо на низах і ХХ стабільніший. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 13 жовтня 2021 нну впаскудьтє туда вместо свечи зажигания паяльную лампуТа МАЙЯ і є чимось подібним - палить відразу у двох циліндрах. Смысл того,что искра бьет сразу в двух цилиндрах ? Допустим искра бьет в 1-ом и 4-ом одновременно В 4-ом лупонула под сжатие (это понятно),тогда нахрена искра в 1-ом када поршень уже переходит на такт впуска,не будетли хуже от этого? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 13 жовтня 2021 Смысл того,что искра бьет сразу в двух цилиндрах ?Напевно щоб зменшити кількість КЗ - дві, а не чотири. А кажуть, що іскра в іншому циліндрі відбувається в момент вихлопу і допалює не згорівше паливо. Я в це не вірю. Коли збоїть ДПКВ, важко зрозуміти, що відбувається - стріляє і у глушник, і в карбюратор. Мені то МПСЗ подобається тим, що мотор легко запускається у морози - дуже потужна іскра. Але свічки згорають швидше. Мої платинові ледве дотягують до 50 000 км. Хочу спробувати іридієві - зняв з Міні. Але зараз контактне заводить швидше і момент запалення відрегулював на гарну прийомистість. З МПСЗ стійкіший ХХ і гарно тягне на малих обертах - практично з холостих і навіть менших. І тахометр з МПСЗ не працює - не знаю як відразу до двох котушок підключити. Пробував через опори і конденсатори - нестабільно. Планую спробувати через діоди. А клапан газу відкриваю імпульсом від дротика, намотаного на ВВ свічний дріт. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 13 жовтня 2021 Смысл того,что искра бьет сразу в двух цилиндрах ? А кажуть, що іскра в іншому циліндрі відбувається в момент вихлопу і допалює не згорівше паливо. Коли збоїть ДПКВ, важко зрозуміти, що відбувається - стріляє і у глушник, і в карбюратор. Так вот и заключается в том вопрос,не будетли хуже от того,что искра дожигает несгоревшее (если она есть несхгоревшая суміш) топливо и в этот момент при перекладке поршня идет уже такт впуска.А разве может парить мозг ДПКВ,некоторые балакають что этот датчик или работает или вовсе не раработает ? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах