Перейти до публікації

Рекомендовані повідомлення

Щось сі стало зі стартером. Хорактерні щелчки при спробі завести машинку.

Вперше це роблю.

З демонтажем стартера проблем не було.

Погрався лише з патрубком, який підєднаний до гумової труби. Я так зрозумів, що це охолодження пічки. З відтам дзюрчав тосол і практичну витікав власне на стартер (іржаві потьоки видно на фото).

Запитаєте навіщо цей ідіот фоткає увесь процес корчування? Та щоби легше було потім усе до купи збирати, я ж то дупля в цьому не даю, але хочу навчитись...:)

Наразі розібрав пусковий механізм. Мідні платини не є надто загаджені, але все таки почистив їх.

Мідна втулка не розбовталась.

Розбираю далі. Зупиніть мене, хто зможе...

Зображення

Зображення

Зображення

Розібрав далі. Може затікання тосолу в середину стартера і стало причиною його відмови? Що далі робити? Повитирати і просушити????

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Змінено користувачем Десант

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Повалив білий дим з вхлопної. Тосол витікає, масло - ні. Очевидно, що вода попадає у двигун. Почав розбирати двигун.

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Прокладка:)

Поділитися повідомленням

Десант, офигеть. Там была вода? не тосол?

Важко точно ідентифікувати - іржава рідина

Отже зібрав я все докупи. І... мотор заклинило. Зробило чверть обороти і все...

Що ж, розібрав знову. На розпредвалі зірочка не крутиться. Кривим стартером прокрутити не зміг. Стартер в нормі.

Зняв зірочку розпредвала - тягнув за ланцюг туди-сюди - чверть оборота. Впираючись у щось всередині чути стукіт.

І от я такий, корчивши із себе великого майстра наважився усе розкрутити і зняти мотор повністю.

Не радившись нізким, навіть тут нічого не писав. Подумав, може щось з колінвалом, з кільцями...

Сам зняв двигун, витягнув повністю (без крану і будь-яких приспособлень крім тросу, такий я геркулєс, сам офігів).

Спробував крутити зубчастим маховиком - крутисться без проблем. Все легенько йде...

Стирчащий зубчастий штир з коробки крутиться.

Тепер не знаю що робити і що далі думати.

У зв'язку з цим виникли питання:

- Що могло викликати блокування двигуна? Підозрюю, що ланцюг в якомусь місці на зірочку норм не попав. Або ж його перетягнув.

- Що, окрім передніх та задніх сальніків слід замінити, раз я вже дістав двигун? Віддавати на кап ремонт не буду. Затирати клапана - теж.

- Як самому повтавити цю тяжелінь назад на своє місце?

- На скільки мене ще вистарчить, терпіння закінчується, починають опускатися руки...

Поділитися повідомленням

Поміняв сальники. Відчистив згурбша двигун від бруду. Спробував поставити його назад...

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Тільки от нічого мені не вийшло. В шось вперлось і ні туди, ні сюди...

Зображення

Зображення

Все! Здаюсь. Немаю більше ні сил, ні бажання, ні терпіння на то всьо...:(

Поділитися повідомленням

ого, он весь такой в масле, и ржавчине оО

капец.

з.ы помпа крутая :)

Іржа зявилась в наслідок пошкодження цієї трубки охолодження пічки.

Зображення

Залило фактично весь стартер

Поділитися повідомленням

Десант, Не здавайся, потихоньку собери мотор по книге или посмотри в интернете куча инструкций по самостоятельной сборке-разборке мотора. Также советую посмотреть различные ролики на ютубе - много можно найти полезного. Ещё хотел сказать по покраску авто - по сравнению с начальным вариантом - небо и земля, а будут желание и возможности - поваришь и покрасишь качественно.

Поділитися повідомленням

Ох і намудохався я з машинкою. Таки зібрав все докупи. Визнаю, не раз плював на все це, але знову і знову повертався до роботи. Мотор працює набагато краще. В порівнянні з тим, що було - просто шепче. Потрібно лишень нормально трампльор відрегулювати. Але тішився я недовго. Всього двічі прошвирувся містом. Виникла нова проблемка. Спершу сів один акумулятор, а згодом і інший. При чому прийшовши в гараж при спробі завести навіть панель толком не горіла. АКБ майже нові, ще на гарантії. Що могло стати причиною розрядки? Перемацати запобіжники? Немаю прилада, аби виміряти струм:(((...

Поділитися повідомленням

Немаю прилада, аби виміряти струм

лампочка акб горит?

так же банально когда машину завели, можете включить ближний или дальний, и сделать прогазовку, если в момент прогазовки свет стал ярче то заряд есть, а если ничего не произошло, то заряда нет.

Поділитися повідомленням

лампочка акб горит?

так же банально когда машину завели, можете включить ближний или дальний, и сделать прогазовку, если в момент прогазовки свет стал ярче то заряд есть, а если ничего не произошло, то заряда нет.

Лампочка АКБ не горить

При газуванні і ввімкнених фарах нічого не відбувається

Поділитися повідомленням

Десант, возможно возбуждение на генератор не идет Змінено користувачем Emissions

Поділитися повідомленням

Скорее всего генератор "сказал привет!" , а контролька могла не сработать просто. Первым делом я бы попробовал проверить провода идущие к генератору, затем - сменить реле 702 и шоколадку, первое отвечает за контрольку, второе - за зарядку. а потом рыть дальше.

Поділитися повідомленням

Поміняли мені по гарантії новий акумулятор.

Скорее всего генератор "сказал привет!" , а контролька могла не сработать просто. Первым делом я бы попробовал проверить провода идущие к генератору, затем - сменить реле 702 и шоколадку, первое отвечает за контрольку, второе - за зарядку. а потом рыть дальше.

Поміняв реле і шоколадку. Завелась без проблем. Двигун продовжував працювати і при відімкненій клемі АКБ на ледь менших оборотах. Значить з генератором усе норм?

п.с. наразі відключив клему АКБ

Поділитися повідомленням

Двигун продовжував працювати і при відімкненій клемі АКБ на ледь менших оборотах. Значить з генератором усе норм?

да, заряд идет, возможно у вас потребитель завелся в системе не хилый?

Поділитися повідомленням

Полетіла КПП. Розібрав усе. Не вмикається 4 передача. Зубець всередині ( 3 та 4 передачі) просто не опускається. Все ніби ціле.

Одним словом бачу, що треба міняти усю коробку. Питання: чи ВАЗівська КПП 4 ст. є стандартною для всіх моделей ВАЗ чи є вийнятки?

Поділитися повідомленням

Питання: чи ВАЗівська КПП 4 ст. є стандартною для всіх моделей ВАЗ чи є вийнятки?

так, їх 3 різновиди:

КПП 2101-1700005 (ВАЗ-2101, 2103, 21011, 21061) четырехступенчатая для редуктора 4,3

1 передача: 3,753

2 передача: 2,303

3 передача: 1,493

4 передача: 1,00

задняя 3,867

КПП 2106-1700005-10 (ВАЗ-2106) - четырехступенчатая для редуктора 3,9

1 передача: 3,242

2 передача: 1,989

3 передача: 1,289

4 передача: 1,0

задняя 3,340

КПП 2105-1700005 (ВАЗ-21051, 21072, 2104) четырехступенчатая для редуктора 4,3

1 передача: 3,667

2 передача: 2,10

3 передача: 1,361

задняя 3,53

КПП 2107-1700005 (ВАЗ-21053, 2107) четырехступенчатая для редуктора 4,1 (отличие от 2105-1700005 в приводе спидометра)

задняя 3,53

Поділитися повідомленням

Десант,

Список почти всех коробок классики

КПП 2101-1700005 (ВАЗ-2101, 2103, 21011, 21061) четырехступенчатая для редуктора 4,3

1 передача: 3,753

2 передача: 2,303

3 передача: 1,493

задняя 3,867

КПП 2106-1700005-10 (ВАЗ-2106) - четырехступенчатая для редуктора 3,9

1 передача: 3,242

2 передача: 1,989

3 передача: 1,289

задняя 3,340

КПП 2105-1700005 (ВАЗ-21051, 21072, 2104) четырехступенчатая для редуктора 4,3

задняя 3,53

КПП 2107-1700005 (ВАЗ-21053, 2107) четырехступенчатая для редуктора 4,1 (отличие от 2105-1700005 в приводе спидометра)

задняя 3,53

КПП 21074-1700010 (ВАЗ-21053, 21074) пятиступенчатая для редуктора 3,9

5 передача: 0,82

задняя 3,53

КПП 21074-1700010-20 (ВАЗ-21053, 21074) пятиступенчатая для редуктора 4,1 (отличие от 21074-1700010 в приводе спидометра)

5 передача: 0,82

задняя 3,53

КПП от Фиат Полонез:

Передаточные числа "Полонез":

1 передача: 3,777

2 передача: 1,944

3 передача: 1,306

5 передача: 0,795

Передаточные числа "Полонез-Каро":

1 передача: 3,829

2 передача: 1,971

3 передача: 1,321

5 передача: 0,805

Поділитися повідомленням

Ричаг КПП. Обломався. Так ось приварив.

Десант, О,я когда то тоже так приваривал:)Нормально держалось,так и уехала.

Поділитися повідомленням

Давненько не писав. Бракує часу. Коробку таки поставив. САМ! :) Усе пройшло відносно гладко.

Зображення

Дно звісно жахливе:)

Зображення

Зображення

Зображення

Здавав на ремонт генератор, вроді норм, АКБ вже так швидко не сідає. На днях спробую заміряти тестером напругу.

Ну і ще кілька дрібничок замінив: шланг подачі палива, штани, кріплення вихлопної, поставив прикурювач...

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз