Перейти до публікації

Рекомендовані повідомлення

Навіть не знаю з чого почати... Я гадаю, треба починати з початку (КЕП). Історія цього автомобіля почалась в 1980 році, коли мій дід купив його (її) в Херсоні, а так як в нього не було тоді прав для керування автомобілем, то він найняв водія, щоб той пригнав авто в Житомир. Автомобіль, в основному, використовувався для поїздок в село. Машинка була дуже роботящою... з села вона завжди їхала навантаженою під зав’язку, а саме в салоні 4-5 дорослих і 2 дітей (я і мій двоюрідній брат), багажник був забитий повністю і ще був багажник на даху, який був теж завантажений. Також авто пережило декілька поїздок на море, які були схожі на поїздку з села))). Тобто авто було також завантажене по саме “не хочу”). Стояв автомобіль в гаражі, підтримувався в ідеальному стані, а перефарбовувався тільки один раз (десь наприкінці 90-х, на початку 2000-х). І все було добре доки мій дід не віддав його своєму зятю в 2006 році. Що з нею було за період з 2006 по 2012 я не знав так як бачив її зрідка. Але наприкінці літа 2012 мені подзвонив дід і запропонував забрати її собі, а я не роздумуючи погодився але на той час я був в селі і наша зустріч відклалась десь на тиждень чи два. Коли ж я приїхав до міста, першим ділом я поїхав дивитись МОЮ машину і взяв брата за компанію. Радості моїй не було меж... ось він, мій перший автомобіль) Перш ніж виїхати з гаража я обдивився авто і помітив спущене колесо, воно виявилось пробитим. Я його замінив на запаску і з’їздив на шиномонтаж щоб заклеїти, трохи прибрав салон і багажник, і поставив назад в гараж. Також я заглянув в страховку, строк дії мав закінчитись через декілька днів, а це не добре. Через пару днів страховка була оформлена. “Ну авто їздить, страховка є - все круто”, - думав я... наївний) мої проблеми з цим авто тільки починались! Коли я з’їздив до свого друга, щоб похвастатись, він вказав на вбиті амортизатори. Ну я тоді ще не відійшов від першого враження і просто не помічав недоліків та й не міг я їх помічати, бо не було в мене досвіду... Я знав будову авто тільки в теорії.

Коротко, що з того часу було зроблено:

• замінив передні гальмівні колодки

• замінив електро-механічне реле-регулятор напруги на електронну

• всі амортизатори

• передні нижні ричаги (обидва були лопнуті) і сайленти (в одного резинка порвалась), ну і заодно всі гаєчки, болтики і шайбочки кріплення

• замінив ліве вухо стабілізатора (теж лопнуло)

• не горіла лампочка коли був затягнутий ручник. Замінив кнопку та реле

• заміна масла в коробці та мості на
XADO Atomic Oil 80W-90 GL 3/4/5

• заміна реактивних тяг

• заміна масла в двигуні на
XADO Atomic Oil 15W-40 SL/CI-4

• заміна всіх фільтрів

• заміна замка запалювання

• заміна новодільного руля на рідний

• свічки
Bosch Platinum Plus

• ВВ провода
Tesla

• ледве не забув... рихтовка і перекрас кришки багажника і нові задні ліхтарі. Стукнувся в стовпчик)))

Що в планах:

• заміна підшипників півосей

• заміна гальмівних циліндрів

• заміна натяжитєля і успокоітєля цепа

• аварійний сигнал

• встановлення оптики
Wesem

• встановлення генератора 2107 або 2110

• БСЗ

• заміна рульового редуктора

Це плани на найближче майбутнє, а взагалі планів на цю машинку в мене багато і найбільший з них це відновити її під сток.

На момент написання пробіг становив 175900 км.

А ще мені приїхала отака Посилання штука)

Зображення

Зображення

А від цієї розочки я торчу)

Зображення

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

вітаю з першим "чотирьохколісним другом" ;) Номера в машини просто казка - ще того часу...)))) Терпіння і грошей у ремонті ;)

Поділитися повідомленням

McKane, заводські. В ідеалі - СССРовські, а так - виробництва АВТОВАЗ.

Поділитися повідомленням

Это станет известно,когда осмотрите полуоси(зубья),сальники брать только с насечками(по стрелке на сальнике),запорную втулку брать у мастера(СТО,или гаражный ,,дядя Вася,,),в крайнем случае- ,,Золлекс,, Перепресовывать тоже лучше у мастера. Насчет подшипников- главное,чтобы не китай!(как узнать это- незнаю),обязательно добавить литола после покупки.. Что с дворниками? ДАИ и черные номера? Р.С- машинка правильная! Удачи!

Поділитися повідомленням

Дворники працюють... це вони просто зупинились в такому положенні, якщо ти про це.

А номера не ДАІшні і проблем з ними не має :)

Дякую за пораду! :az:

Поділитися повідомленням

Навіть соромно писати... пройшло 3 місяці, а всього замінив гальмівний циліндр на лівому задньому колесі, замінив рульовий редуктор, і полуось.

Як виявилось проблема стуку була не в полуосі, а в реактивках, одна з них трохи відкрутилась от і стукала. Чого я не додумався їх перевірити? Тільки попав на гроші і час марно згаяв :(

За 3 місяці я майже нічого не зробив і скоро їду в Харків на навчання і побачу її не скоро... а те що запланував зробити до кінця літа не встигаю зробити. Маю надію на зимні канікули, і що в мене буде час і гроші, яких в мене зараз катма, зробити все що запланував.

Змінено користувачем McKane

Поділитися повідомленням

в крайнем случае- ,,Золлекс,,

Можно и не в крайнем, ставил себе, по сей день ездит машинка с ними и все отлично. У них не все детали плохого качества

Поділитися повідомленням

Виявив, що була відкручена балка... підкрутив, тепер все ок)

Вчора закрив гараж на один замок замість трьох і не вимкнув музику... згадав аж вночі :bk: зранку сходив купив резинову втулку в задній амортизатор (вони в мене чомусь часто рвуться :bk:), замінив і поїхали здавати метал. Після такої роботи я її побалував... звозив на автомийку) а потім з друзями поїхали за місто купатись і я її трохи пофоткав:

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Поділитися повідомленням

З того моменту, як машинка перейшла до мене, не працював насос омивача скла... тобто він працював але нічого не відбувалось. Ну і нарешті в мене дійшли руки подивитись, що з ним. Виявилось, що була зломана морковка) я купив ремкомплект і почав міняти але 33 роки контакту з водою дали про себе знати, шапочки шурупів згнили але не повністю, тобто їх не можна було відкрутити і вони тримали морковку... ну мені довелось розрізати її по частинам :bm:

Зображення

Змінено користувачем McKane

Поділитися повідомленням

Недавно тоже возился с ,,пятерошным,, насосом,причина одна- гниль металических деталей+ некачественный пластик, вот думаю- может есть насос с которым нет таких проблем?(может кто подскажет?) ,ато я реально его включал раз 20(за 10лет) и практически новый- он сгнил..

Поділитися повідомленням

02universal, как сказал Andrew, то лучше поставить 9-го 10-го семейств насос,под него и специально для классики бачки продаются в который можно их аж 2 поставить))))

Скажіть, а впускний колектор 2121 підходить на блок 21011?

Да,ведь на 2121 стоит двиг 2106,и головка должна быть с маркировкой 21011!)

Поділитися повідомленням

Допоможіть хтось знайти впускний колектор ВАЗ 21214! Буду дуже вдячний. :)

П.С. Це моноінжекторний колектор

Зображення

Поділитися повідомленням

McKane, эту редчайшую вещь сам великий Травников еле-еле нашел. Шанс найти такой же, имхо, практически равен 0. Ко всему этому нужно будет найти аргонщика, что бы приварил площадку под карб. В итоге усилия на поиск девайса + стоимость самого коллектора + переделка не оправдают полученный результат.

Поділитися повідомленням

та я знаю...ну при великому бажанні і великій кількості грошей можна все.:)

просто я погуглив " rel="external">Посилання і знайшов декілька сайтів які продають її от і питаю)

Поділитися повідомленням

Отже минуло 2 роки. Я навчався в Харкові, а машинка залишилась в Житомирі і перевезти її не було можливості. Я іноді приїжджав в Жт, трохи катав її, щоб довго не простоювала, іноді в село іздив, а так більше нічого не робив… не вистачало ані часу, ані грошей. Була в мене проблема: обломаний заспокоювач цепа, міняв я його 2 чи 3 рази. Проблема була в ненатягненому цепу, після підтяжки перестав ломатись. Поки мене не було мій дід зробив мені антикорозійну обробку дна, бо та що була, вже облазила. І надодачу розковиряв дирку в задній арці. Як виявилось колись давно він когось підвозив і, коли розвертався то в’їхав в бордюр, а вм’ятину в арці заліпили шпаклею, ну а з часом там все прогнило. Тепер машинка стала невиїздна (жалко було кататись з дірою). І от, влітку, я нарешті надумав її забрати в Харків. Але було багато проблем які потрібно було вирішити. І перша з них це арка, не можу ж я їздити з диркою в арці. Я попросив свого друга допомоготи, він займається кузовними роботами. За два тижні до мого приїзду в Жт він забрав машинку і почав робити

Що було:

Зображення

Зображення

Зображення

Як робили:

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Як стало:

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Через тиждень вона була готова і чекала на мене. Приїхавши в Жт я першим ділом поїхав за нею, а вже потім додому) Доречі їхав я з Ха до Жт на mercedes e320 через blablacar. Після мерседеса сісти на жигуль те ще відчуття)))

Приїхавши додому я почав її готувати до поїздки. В неї була дивна робота двигуна, не стабільна. Перша думка була що це карбюратор. Купив карбклінер, поїхав до друга в гараж він мені все розібрав і почистив, бо часу було обмаль, а я в карбюратор ще ніколи не лазив. Стало краще але все одно працював не стабільно. Ну то й ладно, потім будемо думати. Потім потрібно було поставити реле на світло, бо їхати ж потрібно вночі, а фари в мене так собі. Наступного дня встановив реле, ще хотів фари налаштувати, але здається горшки вже погнили і не реагували ні на що. Розбирати не хотіли, бо невідомо чи потім зберемо, а грошей на нові немає і скоро в дорогу. Я був в Жт днів 10 і всі ці дні їздив на машині, і помітив що з кожним днем зчеплення ставало працювати гірше. Дішло до того, що в один день воно майже перестало працювати, причому за один день. Було вирішено поміняти зчеплення. Так як не було відомо що саме вийшло з ладу, було вирішено поміняти все одразу: корзину в зборі, і вилку(слава Богу, вилка в мене була в гаражі нова, колись куплена дідом як запасна, була і корзина, але вона вже юзана і ніхто не знає скільки їй років). Ввечері купили зчеплення, взяли вилку і поїхали на гараж до друга, ми думали що до 12 години ночі справимось, а якщо ні, то в гаражі були спальники. Коробку ми зкидали довго, то штани прикіпіли до резонатора( які ми хотіли зняти по-людськи, але потім плюнули і розрізали болгаркою:multi:), то ричаг КПП не могли зняти з куліси, а час вже перевалив за 2 годину ночі. Ми вже були злі і втомлені, коли її зкинули. Від диску не залишилось майже нічого, навіть закльопок, солдатик протер у вилці ще глибшу ямку, а пильник на вилці був дирявий. Ми подивились на це:bl:, поставили нові деталі і почали збирати, а тут нас чекала нова проблема… порвана муфта. Ми подумали, поставили коробку на місце, зварили штани з резонатором і пішли спати. Зранку я подзвонив діду щоб він привіз(ми були в 15км від Житомира) муфту(я бачив її гаражі але не додумався взяти). Муфту привезли… вона не айс. Поїхали на авторинок, знайшли біль-менш нормальну і поставили. Машина готова). Відрегулювали зчеплення, все круто, але з’явилась вібрація при швидкості 60км/год і вище:( Часу не було і прийшлось їхати в село на картоплю з вібрацією. Після села, в мене залишалось 12 годин до відправлення. Я купив 2 передніх амортизатори, бо за 2 роки простою в гаражі мої перестали функціонувати, робочий циліндр зчеплення і все замінив, а вібрацію так і не прибрав... не знайшов шо дає вібрацію:(. Також я перед дорогою поміняв одне заднє колесо, бо в нього сосок був вивернутий і я не міг його накачати. А далі дорога… 10 годин від Житомира до Харкова.

Харків зустрів нас не дуже привітно, дороги роз***ли мені рульові тяги за 2 тижні, я був в шоці від цих доріг після Жт, хоча в Полтаві ще гірше))) А потім на наступний день після запуску поліції в мене ледь не викрали машину… Добре хоть я не спав і почув через балкон, як вони відкрили двері. Але вони встигли зламати замки і кожух на рульовому. Тепер я ставлю її на стоянці.

На носі зима і я почав думати про зимову гуму. Якось ввечері я зайшов на olx і натрапив на оголошення з Nokian hakapelita 5 колес з дисками. Наступного дня подзвонив домовився про зустріч. Коли ми приїхали в гараж за гумою, там виявилась Nokia Hakapelita тратата:multi: а 5 колесо взагалі OmskShina:multi: ну я подумав що на один - два сезони вистачить і взяв її.

Недавно поставив БСЗ, думав може це КЗ так нестабільно робить, але ні… наступна зупинка регулювання клапанів. Також купив гофру або як її ще називають “зімалєто”, бо свою забув в Жт(я ж літом ще їхав і не думав про це). Машина стала швидше прогріватись і нагрівається до робочої темперетури, ато від холодів не могла нормально прогрітись.

Поділитися повідомленням

Хорошая машинка, главное что оригинальная!

а вібрацію так і не прибрав...

Ккак говорится, смотри туда где ремонтировал в последний раз, это либо кардан, а точне крестовина. Либо криво свареная выхлопная труба тебе теперь передает приветы :multi:.

Також купив гофру або як її ще називають “зімалєто”

По моему опыту абсолютно бестолковая вещь, но если тебе нравится не смею перечить)))

Поділитися повідомленням

Сьогодні відрегулював клапани. Вони були трохи пережаті. Але це не вирішило проблему з нестабільною роботою двигуна, треба міняти свічки.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз