VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 19 травня 2022 да газ есть, но цена тоже вверх сильно. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 19 травня 2022 да газ есть, но цена тоже вверх сильно Перед війною я заправився по 19,42, а недавно - по 33,98. У нас вже ціна полізла до 37 і навіть 38. Спочатку газ пропав і я їздив на бензині, а тепер ніби газ частіше, ніж бензин буває. От з дизелем проблемно. А от чули, що легендарний Ален Делон вже все - приспали. Дуже-дуже жаль - він мені так подобався. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 19 травня 2022 А от чули, що легендарний Ален Делон вже все - приспали. Дуже-дуже жаль - він мені так подобався. дуже шкода, гарні фільми були в нього.... От з дизелем проблемно. в нас дизель більш менш є, а ось бензину майже ніде... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Лукаш1 477 Скарга Опубліковано: 20 травня 2022 толи еще будет, цены на продукты уже в 2 раза поднялись, а деньги у людей скоро кончатся, и работу попробуй найди Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 20 травня 2022 толи еще будетІдеальний момент, щоб почати свою справу - як казав мій бос - жид в Америці - ґешефт. Оціни, що вмієш робити і вибери те, чим будеш займатися із задоволенням. З обраного відсій зайняті ніші, а все решта - твої перспективні бізнеси. Відразу не все вийде - налаштуйся на кілька спроб.Я от радіофізик і радіолюбитель з дитинства, а ще мені подобалося ковирятися у машині та всякій техніці. А от моїм бізнесом стала очистка води. Ніколи б не подумав... Хоча хімія і медицина також цікавили. 2 Andrey79 та sergg відреагували на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 20 травня 2022 А от чули, що легендарний Ален Делон вже все - приспали.А вже стверджують, що це брехня - ще час не настав. Він тільки заявив про намір. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Лукаш1 477 Скарга Опубліковано: 20 травня 2022 ну да, всего то нужно чтобы все стали айтишниками и бизнесменами и бедных не будет. Бизнесу нужна покупательная способность населения, она сейчас около дна, а что будет осенью неизвестно, вполне возможно что на хлеб все будет уходить. вгепать все сбережения чтобы оно все потом прогорело Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 20 травня 2022 ну да, всего то нужно чтобы все стали айтишниками и бизнесменами и бедных не будет.Чого це - можна бути прибиральником, або вантажником - якщо таке призвання у тебе. У мене головним було проектування, монтаж і запуск обладнання з програмуванням. А ціна у мене була оптова мінус 20% - тому, що я товаришував з корпорацією, яка мала заводські ціни. А так - вибирай собі - доглядальник басейнів, садівник, сантехнік... - купа занять, коли заробив собі авторитет, який потім працює на тебе. У мене було кілька сантехніків, які заробляли більше, ніж я. Просто у мене за тиждень зазвичай оплачували кілька комплектів обладнання. Я вже 10 років на пенсії і 6 років, як припинив роботу - все одно постійно дзвонять і просять хоча б про консультацію. Є бувші поважні клієнти - для них роблю виняток і можу привезти солі дешевше, чи пригадати їм, як робиться профілактика. А спочатку було важко - накопичував клієнтську базу - заробити вдалося тільки біля 20 тисяч баксів за три квартали від початку справи. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 20 травня 2022 92й у нас уже 49... но его даже за эту цену не купить, очереди в киллометр... НБУ отпустил курс продажи наличной валюты — Минфин (minfin.com.ua) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 20 травня 2022 А у нас ни кто в скважинах не разбирается? Вода в доме пропала Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 20 травня 2022 @optimus prime, море варіантів - згорів глибинний насос, забився фільтр, виснажилася свердловина, нещільність і насос качає по кругу... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 21 травня 2022 @VETERAN, Вобщем проблему нашел,но как ее решить.Вобщем иде с земли труба,заканчивается верхняком(ручная колонка) на метр ниже в яме отвод на єлектромотор , так вот когда качаеш ручной колонкой, из труби на єлектромотор не виливается вода як положено и содается ваккум которий присасивает обратний клапан.Шо робить хз Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 21 травня 2022 одается ваккум которий присасивает обратний клапанА хіба так не має бути? Цей клапан - щоб вода не падала вниз і не приходилося кожен раз її смоктати догори. А електронасос повинен створити більший вакуум і відкрити той клапан. Сам насос працює, не заповітрений? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 21 травня 2022 одается ваккум которий присасивает обратний клапанА хіба так не має бути? Цей клапан - щоб вода не падала вниз і не приходилося кожен раз її смоктати догори. А електронасос повинен створити більший вакуум і відкрити той клапан. Сам насос працює, не заповітрений? Да працюе, уже два штуки своих і один сусідский пробував, насосну частину водой наповняв.Не могут мотори открить клапан,та шо там казать, я його той клапан руками с пасатижами не можу открить, так присасуе Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 21 травня 2022 я його той клапан руками с пасатижами не можу открить, так присасуе А може клапан просто заїв? Закусило якось, чи піском забило. Важко зрозуміти що там, бо не знаю конструкції. Там є якась ручна качалка? Може запустити в трубу повітря і тоді перевірити клапан? Яка глибина свердловини? Який рівень води, відносно насосу? Насоси мають певний рівень всмоктування - деякі можуть смоктати воду з 6 метрів, а деякі і з 8 метрів. Може бути, що впав рівень води у свердловині і насос просто не може тягнути таку висоту водяного стовпа. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 21 травня 2022 Купил себе сегодня обновочку - новый краскопульт. Раньше красил китайщиной за 20$. Этот тоже китайщина, но стоит 55$. Завтра или послезавтра буду красить машину - попробую как оно... Роспаковка) 1 VETALZZZ відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 21 травня 2022 я його той клапан руками с пасатижами не можу открить, так присасуе А може клапан просто заїв? Закусило якось, чи піском забило. Важко зрозуміти що там, бо не знаю конструкції. Там є якась ручна качалка? Може запустити в трубу повітря і тоді перевірити клапан? Яка глибина свердловини? Який рівень води, відносно насосу? Насоси мають певний рівень всмоктування - деякі можуть смоктати воду з 6 метрів, а деякі і з 8 метрів. Може бути, що впав рівень води у свердловині і насос просто не може тягнути таку висоту водяного стовпа. Хренові діла, знімав сьогодні верхняк, замерял глибину, из 45м наміряв тіки 16, все остальне забіте)От так невесело Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 21 травня 2022 все остальне забіте)А коли промивали свердловину, чи не знали, що потрібно?Якщо в трубі нема іншої труби - діставай ручний бур і чисть. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 22 травня 2022 все остальне забіте)А коли промивали свердловину, чи не знали, що потрібно?Якщо в трубі нема іншої труби - діставай ручний бур і чисть. Та не рекомендуют, сверловина 65 года геть негожа.Будем шось думать Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 22 травня 2022 Та не рекомендуют, сверловина 65 года геть негожа.Який діаметр і з чого труба?Якщо стінки не проржавіли - легше почистити і промити, ніж нову колупати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 22 травня 2022 Та не рекомендуют, сверловина 65 года геть негожа.Який діаметр і з чого труба?Якщо стінки не проржавіли - легше почистити і промити, ніж нову колупати. 50 ка ли 60, металл Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 22 травня 2022 металлТа я догадався, що не дерево. А який метал - сподіваюся не золото? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 22 травня 2022 металлТа я догадався, що не дерево. А який метал - сподіваюся не золото? Та обична черняга Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Солекс Делортович 825 Скарга Опубліковано: 22 травня 2022 В городе сколько? во Львове было 9-11л, но там много где стоял, в чернигове должно быть до 10л 1 golden88 відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 22 травня 2022 Та обична чернягаНу то капець. Напевно. Якщо труби вже нема, а тільки іржа - відновлювати вже нема чого. Не знаю який у тебе там розріз порід - якщо кругом тверді породи - може вдасться перебурити ту ж свердловину. А ні - якось вирішувати проблему. Може сусіди дозволять підключитися до своєї ? 1 optimus prime відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах