Перейти до публікації
Emissions

кточтоделает?

Рекомендовані повідомлення

Zir вже під окупацією. По телефону повідомляти деталі не хотів, а на форумі він забанений. Можна юзати телеграм, але я щось ніяк пробитися не можу. Вже звернувся у службу підтримки - поки глухо.

Пропускав колону автобусів з Литви - у вікнах тільки діти та їх мами. Навіть самотніх жінок не помітив - тільки оточені дітьми. Молодці литовці!

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

операторы всем в такое время накинули гигов и минут всем

Ничего не накинули

Zir вже під окупацією. 

Тю мы с 25 го

Телевизор отрубили,радио с перебоями.Скоро нужно платить за связь, интернет,свет,а ни один терминал не работает,наличность в панике сняли

А что у тебя за связь? сколько, давай оплачу мобильный?

Спасибо Виталя, если ситуация будет совсем критичной, поможеш,пока держимся

Поділитися повідомленням

ваші прогнози?
Я не синоптик. Мав би телеграм - розпитав би детальніше. Рашисти пройшли собі і пішли далі. Телефон, нет і ТБ у нього ще працюють.

Поділитися повідомленням

@optimus prime, давай пополню тебе мобильный или интернет

Спасибо друже, если что отпишу

Поділитися повідомленням

Хто там у нас є на південний схід від Запоріжжя? Мавпа з гранатою вже довбе по ядерному реактору. Готуйте йод. Не думаю, що знайдете в аптеці йодистий калій в таблетках, але - на всякий випадок - дозування. Так от, якщо таблетка 250мг, для дорослого - пів таблетки з'їсти. Малим дітям - 1/6 таблетки. Це одноразова ударна доза, яка раз в десять перевищує природню потребу в йоді і тому заблокує засвоєння радіоактивного йоду. Якщо таблеток вже нема - використайте звичайний 5% спиртовий йод. Кажуть, що для дорослих потрібно 40 крапель на кусок цукру. Але я би краще намалював тим йодом сітку на шкірі. Це тільки як надзвичайний захід. А потім - тільки втікати, поки за йодом не пішов стронцій та інший асортимент.

Як думаєте - яке місто таке ж русифіковане, як Запоріжжя, щоб бути цікавим для атаки рашистів? Я вважаю, що наступний удар буде по Одесі.

Поділитися повідомленням

эта инфа про йод помогающий от радиации в щитовидке пошла из чернобыля, потому что там в результате действий с реактором появился радиоактивный йод, и в последующем был выброс из реактора в том числе и этого йода.  

а в Энергодаре совсем другая ситуация будет, так что никакого толку это не даст. Сейчас уже боев нет все под контролем захватчиков и максимум заглушат реактор и посыпется вся энергосистема страны

Поділитися повідомленням

@Лукаш1, ну тобі видніше - ти ж у нас тут фізик ядерщик. Моє діло попередити, а слухати, чи ні - я не наполягаю. То не моє життя, чи здоров'я. Просто при викиді з реактора вилітає цілий набір радіоактивних елементів. Найбільш активний є йод. Період піврозпаду і крива падіння небезпечної дії триває тижнями. Разом з тим йод сильно захоплюється організмом, бо у нас йододефіцитний регіон. Тому і профілактика така - напхати йоду стільки, щоб організм позбувався йоду, а не накопичував. 

А стосовно реактора - найбільша небезпека якраз і є при всяких маніпуляціях. Чорнобиль і рванув при заглушенні. Кадировці напевно дуже кваліфіковані у таких питаннях.

https://loda.gov.ua/news?id=66131&fbclid=IwAR1Rc1PhgjMpS7o-2oHoUrv8ggxZ8S7B_-5G9A8PyKXaoCjb60EO3XaTccU

Поділитися повідомленням

@VETERAN,сегодня был в аптеках, искал свои лекарства. Так вывеска считай везде - йодосодержащих препаратов нет!

И стоял со мной мужичок в очереди, гоаворил - без паники! Я работал на этой аэс- там толщина несущих стен 5 метров железобетона. С расчетом на термоядерную бомбу. Обычной гаубицей ты стену не пробьешь. Разве что коммуникации. Но ввэр это не рбмк. Там если проблема с водой он сам заглушится. Так что давайте пока не паниковать 

Чорнобиль і рванув при заглушенні.
рванул потому как рбмк, и конструкция стержней неудачная. ВВЭР это совсем другой, более безопасный тип.

Поділитися повідомленням

Так что давайте пока не паниковать 
А чого мені панікувати - я за тищу кілометрів і вітер переважно на схід та південь. Всіх має заспокоїти, що там кадировці, які захочуть помститися за свого убитого.

Поділитися повідомленням

ну если что то произойдет с аэс
А оце тепер нічого не проізошло? Ті придурки замінували станцію. Кілька спеців із захисту вбили. Але це норма - все ОК?  :bm:

Поділитися повідомленням

там толщина несущих стен 5 метров железобетона
Вони ж уже в середині мінують. Тепер той бетон буде захищати їх міни. Бабахнуть по засобах захисту і автоматиці - гаплик всій безпеці.

Поділитися повідомленням

НАТО очканули, потому что не хотят третей мировой войны,тем более если что подтянется Китай...

Поділитися повідомленням

А чого мені панікувати - я за тищу кілометрів і вітер переважно на схід та південь.
От - знайшов підтвердження, що я ще щось розумію.  :multi:

https://zaxid.net/energoatom_rozrobiv_model_ruhu_radiatsiynoyi_hmari_v_razi_avariyi_na_zaes_n1537542

Поділитися повідомленням

Друзья, завтра утром буду пытаться ехать из Чернигова через Черкассы, Винницу на Львов, вдруг к кому можно обратиться за помощью черканите в Viber/telegram/WhatsApp 0933713455

Поділитися повідомленням

А кінцева ціль Львів? У нас мобілізують до армії. У нас всі приїжджі хлопи мають стати на облік протягом 24 годин. Поселення чоловіків - тільки після відмітки воєнкомату.

Поділитися повідомленням

Поселення чоловіків - тільки після відмітки воєнкомату.
сходить в военкомат не означает поехать на передовую. Вернее это зависит от того служил раньше или нет. И даже если и служил то не факт что заберут, скажут "мы перезвоним"...

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз