Перейти до публікації
Weex

ВАЗ 21013 ''Weex" 1981 р.

Рекомендовані повідомлення

Всім привіт:br: Начитавшись багатьох бортових журналів на форумі, вирішив створити власний бортовик.

Отримавши посвідчення водія у березні 2012 р. відразу захотілося власного авто. Оскільки я студент грошей на той період було не густо, тому я вирішив влітку, після практики, піти на роботу до батька в будівельну фірму різноробочим (підсобником) і заробити трохи грошей. Пропрацювавши два з половиною тижні (скажу відверто, на більше мене не вистачило :bm:) заробив трохи менше 5000 грн. плюс доклав заощаджені зі степендії та пенсії гроші і в сумі отримав 1100$. Так як це було моє перше авто, вибір пав на ВАЗ класичного сімейства. Далі поліз в інтернет у пошуках авто. Переглянув безліч автівок, але, як то кажуть, запала мені в душу лише одна вартістю у 1100$. Подзвонив, домовились про зустріч. Взявши з собою спеціаліста (батькового брата) поїхали дивитись. Приїхавши, відразу зрозуміли що авто досить довго стояло, але ззовні виглядало непогано. Звичайно були деякі нюанси, наприклад потріскана фарба на задній лівій дверці, пом*яте праве заднє крило, але зафарбоване, колеса в поганому стані (на одному поріз десь 5 см.) Двигун завівся без проблем (напевно продавець підкачав бензин, свічки протер і т.д.) Після тест драйву вирішили що беремо. Поторгувавшись, скинули ціну до 1000$.:az: І ось 17.08.2012р. вже через деякий час після рукостискання з продавцем я на трасі по дорозі додому (100 км.):bp::bp::bp: Батько попереду, а я позаду. Нажаль фото в якому стані я її купив немає, але вона не сильно відрізняється від її теперішнього вигляду.

Зображення

Зображення

Зображення

Того ж тижня відвіз до майстра. Він замінив нижні шарові опори, а також передивився всю ходову, відрегулював запалювання і клапани, порадив замінити мастило. Це був один із не багатьох разів коли я возив авто до майстра... Взагалі всі ремонтні роботи намагаюся, по мірі можливості, виконувати сам.

З тих пір я вже багато чого зробив і замінив у своєму авто. Все не перечислити але ось дещо:

Капремонт двигуна, заміна помпи, карбюратора на Солекс 083, встановлення БСЗ, заміна верхніх шарових опор,сайлентблоків ричагів передньої та тяг задньої підвіски, амортизаторів по кругу, задніх пружин, встановлення подвійного переднього стабілізатора, заміна всієї тормозної системи, окрім ГТЦ,обезшумлення салону, встановлення 07 стекол, заміна 01 торпеди на 06.

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Поїздка з друзями на відпочинок

Зображення

Зображення

Перші невдалі спроби тюнінгу:bm:

Зображення

А ось творіння власними руками

Зображення

Зображення

Зображення

Судячи з фото Ви, напевно, зрозуміли що я не прагну довести авто до заводського стану. Авто робиться на мій смак, тому вибачайте якщо комусь щось не подобається:bn:

В планах на майбутнє:

Купівля хороших катків R13

Електростеклопідйомники

І нарешті хороша музика, бо в мене зараз хоть шо...:bm:

Параметри авто:

ВАЗ 21013 1.3, 4-ст. КПП 02, Солекс 083, БСЗ.

Змінено користувачем Weex

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Хорошая машина :ay: . Что ты поклеял в качестве шумки?? Виброй проклеевал или просто шумкой? Намного стало тише в машине?

Поділитися повідомленням

soomker, Спасибо. В качестве шумки строительная шумо-теплоизоляция 10 мм., виброизоляция - STP 2 мм. Тише стало, точнее стало приглушенее, думаю если б заклеил в 2 слоя было бы лучше и это без шумки дверей и потолка.

Поділитися повідомленням

Работать есть над чем, но машинка хорошая) фонари как делал? лента диодная?

Поділитися повідомленням

но машинка хорошая)

Спасибо) На счет фонарей, да, диодная лента. В будущем планирую вот такое Посилання , но пока что дорого. Сам бы спаял, но у меня на родине нету где купить диоды оптом не дорого.:(

Поділитися повідомленням

Сьогодні, по дорозі в універ, стоячи на світлофорі, вирішив різко стартанути:bm: (самі розумієте, молодий я ще і люблю надавити на педаль газу) і під час цього самого старту щось захрустіло нето у КПП чи у задньому мості, і проїхавши декілька км. почав гудіти редуктор. Після пар сходив у магазин, купив масло в редуктор (вже давно необхідно було замінити), познімав по черзі полуосі (грішив на них), однак вони виявились майже як нові. Замінив масло зробив тест драйв, але гул не пропав. Підскажіть, будь ласка, не досвідченому водієві в чому може бути проблема ???

Поділитися повідомленням

нормально заработал за такое время..подскажи и мне где так можно отличиться

Поділитися повідомленням

zondar, У моего отца робочие зарабатывают приблизительно 1000$ в месяц, но они и работают по 12 часов в сутки.

Поділитися повідомленням

Спасибо) На счет фонарей, да, диодная лента. В будущем планирую вот такое Посилання , но пока что дорого. Сам бы спаял, но у меня на родине нету где купить диоды оптом не дорого.:(

разница не большая, так зачем платить больше?):bk:

Поділитися повідомленням

KitSok, Ну там стабилизаторы есть, все культурней. Но все таки цена завышена, как на меня.

Поділитися повідомленням

KitSok, Ну я тоже думаю что дешевле самому сделать, и я бы сделал но диоды у нас на рынке помоему 4 грн. шт., а оптом не продают.

Поділитися повідомленням

Сьогодні, по дорозі в універ, стоячи на світлофорі, вирішив різко стартанути:bm: (самі розумієте, молодий я ще і люблю надавити на педаль газу) і під час цього самого старту щось захрустіло нето у КПП чи у задньому мості, і проїхавши декілька км. почав гудіти редуктор. Після пар сходив у магазин, купив масло в редуктор (вже давно необхідно було замінити), познімав по черзі полуосі (грішив на них), однак вони виявились майже як нові. Замінив масло зробив тест драйв, але гул не пропав. Підскажіть, будь ласка, не досвідченому водієві в чому може бути проблема ???

Можливо, в редукторі було занадто мало масла, та й те давно не міняне і з часом втратило свої властивості.

Поділитися повідомленням

Хорошая автошка!

А можешь сделать фото фонарей без стекла, интиресно как лента рассположена!!

Спасибо!

Поділитися повідомленням

Gmek, Не знаю, у меня все видно... Можеш здесь посмотреть Посилання

kontinental, Спасибо. Фото завтра после пар сделаю, если не забуду.

Поділитися повідомленням

Weex, скільки часу вже стоїть ця лєнта у задніх фонарях? Вона просто не вологозахищена.. Може навернутись :(

Поділитися повідомленням

HDRinge, Не довго, десь місяць... За цей дуже часто падав дощ, коротких замикань не виявлено:bk:. Я просто небезбечні міста залив клеєм, а по кругу фонаря стоїть ущільнювач;)

Поділитися повідомленням

В мене була колись класика з редуктором,що гудів.Причиною виявився зламаний зуб в одній з шестерень головної пари редуктора.Мабуть,попередній власник теж любив різкі старти))хоча може в тебе не так все серйозно:bw:

Поділитися повідомленням

В мене була колись класика з редуктором,що гудів.Причиною виявився зламаний зуб в одній з шестерень головної пари редуктора.Мабуть,попередній власник теж любив різкі старти))хоча може в тебе не так все серйозно:bw:

Наступного тижня планую замінити редуктор, ось тоді і подивлюсь... Знайшов у свого родича "нульцовий" редуктор 2101 виробництва СРСР, трохи підржавівший зате новий :bp:

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз