sashamo 1 Скарга Опубліковано: 30 листопада 2015 Доброго дня! Навіть не знаю в яку вітку форума краще звернутись. На днях стала погано заводитись машина ВАЗ-2107. Погано заводиться на холодну. Витягую підсос і пробую заводитись двигун схоплює і я мушу підгазовувати і то так неслабо щоб не заглохнути але коли зранку то не допомагає глохну і знову заводжу з підгазовкою. За 3- 4 разом заводжусь підгазовую і прогріваюсь. Коди машина прогріта то заводиться вроді нормально. Що може бути? Грішу на слабенький акумулятор але чого машина глохнe коли уже схопився двигун? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alexart 766 Скарга Опубліковано: 30 листопада 2015 але чого машина глохнe коли уже схопився двигун? sashamo,Попробуйте отрегулировать зазор пусковой в карбюраторе.Провести ревизию пусковому устройству.У меня тоже так было,поменял диафрагму на пусковом,отрегулировал зазор,теперь педаль вообще не трогаю,на подсосе заводится с первого раза,и не глохнет. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 30 листопада 2015 А от цікаво чого коли машина прогріта то заводиться нормально. Невже в пусковому проблема? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
PJR 75 Скарга Опубліковано: 30 листопада 2015 sashamo, начать нужно с того какой у тебя карбюратор: озон или солекс. Тогда будут боле конкретные ответы. Ну и классика - вводишь в поиске ютуба "пусковое устройство порошин", там хорошо рассказывает дядька про холодный запуск и пусковые зазоры. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alexart 766 Скарга Опубліковано: 30 листопада 2015 А от цікаво чого коли машина прогріта то заводиться нормальноПотому,что когда прогрета машина,карбюратор уже тёплый,и топливо тоже.Его легче воспламенить. Ну и классика - вводишь в поиске ютуба "пусковое устройство порошин", там хорошо рассказывает дядька про холодный запуск и пусковые зазоры.Вот вот.Понятно всё изложено,почему,и что делать. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Хтось 9 Скарга Опубліковано: 30 листопада 2015 А от цікаво чого коли машина прогріта то заводиться нормально. Невже в пусковому проблема? для цього й придумане пусковое устройство на карбюраторі, для холодного запуску! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alexart 766 Скарга Опубліковано: 30 листопада 2015 sashamo, Вот про регулировку и ремонт пускового устройства.Посилання Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 30 листопада 2015 Карб ОЗОН. Зазор в 5мм пускового обов’язково перевірю. Але так воно різко воно перестало легкоо заводитись може там мембрана "підгуляла" Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alexart 766 Скарга Опубліковано: 30 листопада 2015 Але так воно різко воно перестало легкоо заводитись може там мембрана "підгуляла"Всё надо разобрать,и посмотреть.Заодно и карбюратору профилактику сделать. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 1 грудня 2015 Вчора розібрав пускове таки в двох місцях діафрагма пробита. буду сьогодні шукати або нове пускове або діафрагму. Питання: якщо міняти пускове чи діафрагму то чи потрібно регулювати зазор бо зараз у мене він в нормі 5 мм Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
PJR 75 Скарга Опубліковано: 1 грудня 2015 sashamo, если собъется надо будет отрегулировать, открутить крышечку с пускового, вставить туда плоскую отвертку и покрутить Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 2 грудня 2015 Вчора поміняв повністю пускове. Розібрав своє пускове почав ставити нову діафрагму але побачив що регулювальний гвинт пролазить через пружину. Яким чином він має піджимати пружину я так і не зрозумів (підставив маленьку гаєчку) і спробував зібрати все але засада є сторонній підсос повітря (треба було ще купити прокладку нову до пускового). Добре що я на ринку купив за 15 грн б/у пускове але робоче (сам перевіряв) то навіть не розкручував а просто прикрутив до карба і запустив машину з підсосом. Побачив в дії своє пускове. 5 мм зазору робить при включеному двигуну. Побачу як буде на днях заводитись на холодну машинка. Поки що все. Дякую всім за поради. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 2 грудня 2015 Сьогодні ввечері пробував на холодну завестись. Коротше заміна пускового нічого не дала хоча пускач сам справний. Вчора перевіряв при роботі машини з витягнутим підсосом заслонка привідкривалась десь на 5 мм. Пробував з напарником вдвох заводити він заводить а я вручну тисну на ричаг пускового. Нічого не допомогло, машина заводячись одразу глохне якщо не підгазовувати. В чому ще може бути причина? І головне підгазувавши так з хвилину півтори машина працює нормально і потім заводиться нормально. Де ще шукати причину? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Geser 100 Скарга Опубліковано: 3 грудня 2015 sashamo, Кастрюля на зиму стоит уже? я бы еще уровень топлива проверил и все-таки пусковое регулировал. И по честному, мне жигули не попадались, которые в минус дергались бы с ключа на холодную и там не приходилось подгазовать. Вопрос в том сколько помогать педалью конечно. Я секунд до 10и плавно топчу, потом оставляю подсос 1500-2000 и греюсь до метки. Проблема простая, но причин может быть много, от регулировки карбюратора, до более прозаичных - как лед в карбе. Если шланг вентиляции стоит как нужно, в кастрюлю, а моторчик сильно сапунит газами, то открой как-то утром, после вечерних покатушек (в минус) крышку и заглянь. Там бывает нормально инием покрывает. попробуй исключать все по очереди. Начни с того, что перед пуском накачай в упор лапкой насоса, с салона раз 5-7 педалью - пробуй запускатся. Ничего не поменяется - попробуй перед пуском отогреть пусковое (чем - это уже сам придумаешь, но не спичками) если поменяется ситуация - регулируй. Еще масло - я конечно сомневаюсь, сейчас даже шмурдяк нормально в морозы запускается, но все-равно, что за масло льешь? как заводишь? глохнет с выжатым сцеплением или с отпущенным? есть ли разница? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 3 грудня 2015 (змінено) Масло мабуть роки 3 уже (попередній власник вроді міняв), але рівнеь нормальний теж думаю може воно. Глохне коли зчеплення відпускаю (коли прогріється то без проблем), точніше вижате зчеплення зараз як похолодало якшо його не вижмеш то не запсутишся. Я завжди запускаюсь з вижатим зчепленням але майже одразу і відпускав як завівся мотор а тепер мушу тримати вижатим більше хвилини інакше глохне машина. Акумулятор теж доживає свого. Стоїть безконтаткна система думаю може де там шо (комутатор, катушка, датчик Холла). Машина стоїть постійно на вулиці. Закономірність побачив що чим холодніша машина тим складніше її запустити. Однозначно треба купляти акумулятор бо останнім часом сильно підводив. Змінено 3 грудня 2015 користувачем sashamo Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
zootechnik 811 Скарга Опубліковано: 3 грудня 2015 Закономірність побачив що чим холодніша машина тим складніше її запустити Можуть ВВ провода із свічками морочить голову. Але більше впевнений що це карбюратор, у мене на Озоні таке було, рішили повною чисткою карбюратора, замінив усі прокладки і діафрагми(поставив ремкомплект), також на сервісі міняли обидві дроссельні заслінки(ну тут я лохонувся, міг і сам поміняти) - після цього машина навіть при -25 заводилася з півоберту Я завжди запускаюсь з вижатим зчепленням В холодну погоду тільки так і потрібно, менша нагрузка на АКБ, я також при морозі мушу 2-3 хв тримати ногу на щепленні Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 3 грудня 2015 А мене цікавить чи це не може бути слабенький акумулятор такий ефект давати. Справа в тому що він має малу залишкову ємність тобто заряджається буквально за 15-20 хв і все. Тобто з 60 Ам-годин там може 10 лишилось а може і ні. Може це критично для безконтактної системи? Чи акумулятор тут ні причому хоча його міняти треба то факт? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Emissions 1,500 Скарга Опубліковано: 3 грудня 2015 sashamo, якщо була б лажа з акумом, то стартер крутився б не дуже жваво, а то і взагалі б не крутився. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 3 грудня 2015 Я мабуть помиляюсь але я подумав що може акум недостатньо заряджає катушку а вона в БЗКС вроді як потужніша набагато. Але після того як схоплюється двигун то далі живлення йде від генератора тому може і дісно акум ні до чого. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Emissions 1,500 Скарга Опубліковано: 3 грудня 2015 у меня даже летом на холодную\горячую без давления педали заводится не хотела Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 4 грудня 2015 (змінено) Коротше я вчора знову розкрутив свого карба і виявилось що фільтр-сіточка до поплавкової камери була дуже грязна що дуже дивно бо у мене перед ним стоїть ще два бумажні фільтрики (один перед бензонаносом а другий після). А сіточка була забита. Коротше сіточку я поміняв бо не охота було мити а під рукою була нова. Знову уже втретє повикручував всі жиклери продув. Вирішив зняти пускове яке я ставив пару днів перед цим там трошки треба було підігнути тягу до нього Заодно дай думаю перевірю як воно працює і тут саме цікаво у прошу допомоги розібратись. Коротше зняв пускове натиснув на ричажок на ньому і закрив язиком отвір типу створивши розрідження. По ідеї ричажок мав би триматись в такому положенні а він майже одразу назад відійшов хоча коли я купляв пускове на базарі то перевіряв таким самим чином на справність то на базарі воно набагато краще тримало (ричажок тільки трішки підінмався а далі тримав розрідження в камері). Коротше я вирішив шо знову діафрагма пробита. Розібрав пускове б/у і візуально не побачив пробоїв хіба може десь мікродирочка де є. Я взяв назад його зібрав а воно ще гірше тримає розрідження точніше взагалі не тримає ніж перед цим було. Я тоді вязв своє рідне пускове і взявся його робити: взяв нову діафрагму прокладку і все це діло разом скрутив але воно не тримає розріження. Взяв на герметик посадив те саме. Плюнув і поставив так як є. Запустив машину щоб глянути що буде. Одразу після заводки з витянутим підсосом на холодну пускове ледь спрацювало але за 5-8 секунд почало привідкривати заслонку (причому якшо я рукою допомагаю привідривати заслонку то обороти зібльшуються суттєво). Питання: купляти нове пускове яке стопудово тримає розрідження і я к його прервіряти так як я (язиком закриваючи отвір) чи воно в справному вигляді так і має бути що не тримає розрідження а на машині частково тримає. І ще одне у двох моїх розібраних пускових цікава деталь пружинка (я не знаю як вона реагує на гвинт який я хочу вркучувати або відкручувати), сам гелуювальний гвинт пролазить в пружину ніяким чином не підтискаючи чи не послабляючи її. Як би там не було але машина завелась без проблем і зранку сьогодні теж. Є один нюанс, у мене машина на газу тому на бензошлангу стоїть бензиновий електроклапан який має два режими роботи (штатний і аварійний). Суть така що в аварійному режимі я просто вручну відкриваю в певне положення краник і бензин безперешкодно поступає до карба, тільки в аварійному режимі можна вручну підкачати лапкою бензонансоа до карба бензин. От я думаю а може це цей електроклапан вимахується і дає при запуску такий ефект що мусиш підгазовувати. У всякому разі сьогодні в аварійному режимі все нормально запустилось. Буду ще ввечері пробувати і завтра. А потім запускатись з штатним режимом електроклапана якшо така фігня повтрориться то значить це електроклапан дає мені таку МУЗИКУ Змінено 4 грудня 2015 користувачем sashamo Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
zootechnik 811 Скарга Опубліковано: 4 грудня 2015 (змінено) значить це електроклапан дає мені таку МУЗИКУ Якщо є грязюка в на вході в карбюратор, то вона є і на бензиновому клапані. З клапана зняти шланги, подати +12 щоб він відкрився і в зворотньому напрямку продути(від карбюратора до бензонасоса) - повинно сміття викинути На пусковому є повітряний(вакуумний) канал який може забитися, він в корпусі карбюратора. Я вже не пам'ятаю як там в Озона, дома валяється пускове, ввечері гляну Змінено 4 грудня 2015 користувачем zootechnik Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
PJR 75 Скарга Опубліковано: 4 грудня 2015 Як би там не було але машина завелась без проблем і зранку сьогодні теж. Є один нюанс, у мене машина на газу тому на бензошлангу стоїть бензиновий електроклапан який має два режими роботи (штатний і аварійний). Суть така що в аварійному режимі я просто вручну відкриваю в певне положення краник і бензин безперешкодно поступає до карба, тільки в аварійному режимі можна вручну підкачати лапкою бензонансоа до карба бензин. От я думаю а може це цей електроклапан вимахується і дає при запуску такий ефект що мусиш підгазовувати. У всякому разі сьогодні в аварійному режимі все нормально запустилось. Буду ще ввечері пробувати і завтра. А потім запускатись з штатним режимом електроклапана якшо така фігня повтрориться то значить це електроклапан дає мені таку МУЗИКУ Ты когда утром заводишься на бензине и у тебя проблеммы, ты перед этим вечером глушил машину, работающую на бензине или газе? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 4 грудня 2015 PJR описана мною спочатку проблема з підгазовуванням стосується саме для їзди на бензині. З тих пір як вона виникла на газу зранку завестись стало дуже важко. Тому поки заводжусь на бензині і їжджу теж на ньому. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
DVA 89 Скарга Опубліковано: 5 грудня 2015 Проверить мембрану пускового устройства (ПУ) можешь так, сними ПУ с карба, утопи шток ПУ, закрой отверстие пальцем и если шток остался на месте ( утопленным) то мембрана целая. Я тоже много искал про эту "озоновую дыру" во время прогрева. Вот почитай, если не лень, может и у тебя получится настроить Посилання там на третей, по моему, странице. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах