Перейти до публікації
KO3AK

И снова о лампах.

Рекомендовані повідомлення

Ночь.

дождь.

Большие ебеня где-то в полях.

Очень уставшая оптика и не регулированная с момента покупки машины.

Лампы галогенные даже не знаю какие, наверное дешман галимый.

Лично я всё прекрасно вижу и вряд ли буду покупать какие то лэды за космические деньги, лучше куплю новую оптику и хорошие галогенки.

IMG_20201103_185023_500.jpgi.gif

Это я сегодня колесо пробил и менял в поле,было время пофоткать)))

Это если стоять на месте то хорошо видно, Прибавляем к этому скорость и уже имеем тормозной путь длинее чем освещают фары..

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ночь.

дождь.

Лично я всё прекрасно вижу и вряд ли буду покупать какие то лэды за космические деньги, лучше куплю новую оптику и хорошие галогенки.

Илюзия хорошего света создана мокрой поверхностью, которая его отражает.Был бы сухой асфальт он поглощал бы свет

Поділитися повідомленням

Ночь.

дождь.

Илюзия хорошего света создана мокрой поверхностью, которая его отражает.Был бы сухой асфальт он поглощал бы свет

А не наоборот случайно?)

Поділитися повідомленням

А не наоборот случайно?)
случайно наоборот :multi:

Поділитися повідомленням

А не наоборот случайно?)

Нет.В даном случае сравнивается мокрая грунтовка и сухой асфальт.

Поділитися повідомленням

Нет.
Заспокійся. Ти не правий. Від мокрої поверхні світло відбивається і летить кудись в даль, сліплячи зустрічних. Суха поверхня не блищить і дисперсно розсіює світло - відповідно більше повертається в зад тобі в глаз.  :bk:

Поділитися повідомленням

лучше куплю новую оптику и хорошие галогенки.

Я дешеві лампи купую - дешевше кілька ламп поміняти, ніж одну дорогезну з перекалом.

если при свечах нравиться ездить, то тогда да)

Поділитися повідомленням

если при свечах нравиться
О! Це так романтично!  :ay:

ездить, то тогда да)
І я за те, щоб єздіть!  :multi:

Якщо по суті порівняння ламп - маю з того приводу професійний досвід. Найвидиміше світло отримував від звичайних "теплих" ламп з дзеркальним рефлектором. Такими я виділяв акторів і проводив їх по сцені. Найрізкіше, контрастне світло було від лінзових прожекторів з галогенками. Таким я робив загальну засвітку і контражурне світло. Найхреновіше дивилися газорозрядні лінзові прожектори - тільки для спецефектів.

Поділитися повідомленням

Прибавляем к этому скорость и уже имеем тормозной путь длинее чем освещают фары..

скорость!?ты серьёзно!?)))по этим дорогам главное не скорость а возможность проехать)))

лучше куплю новую оптику и хорошие галогенки.

Я дешеві лампи купую - дешевше кілька ламп поміняти, ніж одну дорогезну з перекалом.

если при свечах нравиться ездить, то тогда да)
лично я хорошо вижу))) если поставлю новую оптику и хорошие галогенки буду видеть больше чем нужно)))

И вообще лучше так чем слепить других,так и хочется таким "сварщикам" кирпич в окошко кинуть

Поділитися повідомленням

так и хочется таким "сварщикам" кирпич в окошко кинуть
В наші часи возили при собі жменьку старих гайок...

Поділитися повідомленням

Нет.

Заспокійся. Ти не правий. Від мокрої поверхні світло відбивається і летить кудись в даль, сліплячи зустрічних. Суха поверхня не блищить і дисперсно розсіює світло - відповідно більше повертається в зад тобі в глаз.  :bk:

От мокрой поверхности свет отбивается, и ты воспринемаеш это как блеск поверхности дороги, по типу как например снег блистит, вот и кажется что фары светят огого,Так выходит?

Поділитися повідомленням

Так выходит?

Ні. Світло відбивається за принципом рівності кутів падіння і відбиття. Тобто від блискучої поверхні світло відбивається у протилежний від тебе бік і блищить зустрічним. А сніг - не блискуча, а матова поверхня з високим коефіцієнтом розсіювання. Сухий асфальт також розсіює світло, але він ще й багато світла поглинає.

Є ще цікава штука - світло відбивається вже поляризованим і є лобові скла, які відбите світло не пропускають, а розсіяне не затримують. Деякі фари світять поляризованим світлом і водіїв машин з поляризованим лобовим не сліплять.

Поділитися повідомленням

Так а теперь давайте подитожим как это выглядит для водителя который сидит за рулем.

Например я еду по мокрому асфальту и вижу хорошо свой свет фар, мокрую обочину но оно все сильно блестит и играет солнечными зайчиками

Еду по сухому, не видно света нихрена вобще, года еще еду по дворам вроде нормально, а вышел на трасу, два куста света  на метров 10 вперед и все вот вам и галоген

Поділитися повідомленням

вижу хорошо свой свет фар, мокрую обочину но оно все сильно блестит и играет солнечными зайчиками
Бо це мокра трава з краплинами. Там де я їжджу, обочина з асфальту, або щебінь, чи пісок - нічого не повертають назад.

два куста света  на метров 10 вперед и все вот вам и галоген

Може так фари відрегульовані? Я перевіряю регулювання фар по світловому сліду на автомобілі попереду - на свтлофорі засікаю границю і дивлюся що діється, коли машина поїхала. Має не зміщатися. Якщо повзе вверх - зависоко світять і будуть сліпити. Якщо опускається - буде світити перед носом і я не буду нічого бачити.

Поділитися повідомленням

вижу хорошо свой свет фар, мокрую обочину но оно все сильно блестит и играет солнечными зайчиками

два куста света  на метров 10 вперед и все вот вам и галоген

Може так фари відрегульовані? Я перевіряю регулювання фар по світловому сліду на автомобілі попереду - на свтлофорі засікаю границю і дивлюся що діється, коли машина поїхала. Має не зміщатися. Якщо повзе вверх - зависоко світять і будуть сліпити. Якщо опускається - буде світити перед носом і я не буду нічого бачити.

Фары  регулировал на СТО, все как вы говорите, галки не смещаются.

А вот с лед,фары светят широко захвачиват всю полосу равномерно без так называемых кустов света и обочину лучше видно

Поділитися повідомленням

фары светят широко захвачиват всю полосу равномерно
У мене вузький пучок - навіщо мені дивитися на те, що не заважає їхати. Знаки світяться ще за сотні меетрів.

Поділитися повідомленням

фары светят широко захвачиват всю полосу равномерно

. Знаки світяться ще за сотні меетрів.

Это самособой

Поділитися повідомленням

Это самособой
А що ще потрібно? Дорога ніколи не засвітиться. Якщо щось буде на дорозі - також проявиться. На нормальних дорогах на полотні є світлоповертачі - зліва і справа світяться червоні та білі маячки - видно їх дуже далеко.

Поділитися повідомленням

Это самособой

А що ще потрібно? Дорога ніколи не засвітиться. Якщо щось буде на дорозі - також проявиться. На нормальних дорогах на полотні є світлоповертачі - зліва і справа світяться червоні та білі маячки - видно їх дуже далеко.

Да ,у нас есть такие, очень удобно ,как взлетная полоса

Поділитися повідомленням

И вообще лучше так чем слепить других,так и хочется таким "сварщикам" кирпич в окошко кинуть
сварщики это те у кого оптика не отрегулирована, и ксенон в рефлекторной фаре, не надо путать

Поділитися повідомленням

сварщики это те у кого оптика не отрегулирована, и ксенон в рефлекторной фаре, не надо путать

У нас некоторые всех под одну гребенку метут

Поділитися повідомленням

и ксенон в рефлекторной фаре

полностью поддерживаю! Даже не колхозники их назовем, а исконные кретины.

Поділитися повідомленням

Даже не колхозники их назовем, а исконные кретины.
А хтось може пояснити - ЧОМУ? З точки зору оптики (хто не знає - є такий розділ фізики. Фізика - це така наука), газорозрядна дуга є таким самим точковим джерелом світла, як і спіраль. Навіть ще більш точковим. Рефлектор формує паралельний пучок світла що від спіралі, що від дуги. Скло фари надає тому пучку потрібну форму - горизонтальну границю і т.д. Скло не знає що на нього світить і виконає своє призначення.

Так у чому справа? У яскравості?

Поділитися повідомленням

Так у чому справа

в місці формування спалаху. Це перше. Друге, що спіраль і дуга - це різні види світла. І по різному відбиваються від рефлектору.

Поділитися повідомленням

Друге, що спіраль і дуга - це різні види світла. І по різному відбиваються від рефлектору.
А ну, а ну, детальніше будь ласка. Може буде Нобель...

в місці формування спалаху.
Вважаєш, що не у фокусі? Тоді достатньо підлаштувати.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз