nightwolff 884 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2020 А у нас дождь и туман Надо будет зимний комплект поставить Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nightwolff 884 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2020 Кстати, хочу спросить с каким усилием затягивать болты на колесах,а то у меня чувства меры нету боюсь резьбу сорвать или диск погнуть, обычно пользуюсь ключём из набора и в качестве удлинителя свечной ключ, может крутить без удлинителя,чисто балонником? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
shlonik1 439 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2020 Кстати, хочу спросить с каким усилием затягивать болты на колесах,а то у меня чувства меры нету боюсь резьбу сорвать или диск погнуть, обычно пользуюсь ключём из набора и в качестве удлинителя свечной ключ, может крутить без удлинителя,чисто балонником? Затягивай без усилителя только рукой. Я чувствую меру при затяжке, затягиваю только рукой, откручиваю ногой... А у нас дождь и туман Надо будет зимний комплект поставить На Субарике больше недели назад заменил, на 2104 в субботу отбалансировал, но не установил, лежат в гараже... Два авто, в двое больше хлопот... 1 nightwolff відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nightwolff 884 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2020 @shlonik1,я всегда только руками затягиваю Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2020 Ну шо, все переобулись? Зачем? Завтра все растает, а для мокрого асфальта хватит и всесезонки. А вообще, для Нивы меньше 5 сантиметров это и не снег вовсе Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Emissions 1,500 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2020 может крутить без удлинителя,чисто балонником?да Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 ключ +труба на 1 метр Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 ключ +труба на 1 метрЯ приблизно таким і кручу. Для жигуля маю вороток з телескопічною ручкою. Десь до пів метра витягається - таким і кручу, але не до усрачки. Просто менші зусилля мені легше контролювати. 30кг від 50 майже не відрізняю.Для Міні - особлива проблема. Мусив зробити свій ключ - головка довга на 17 від ударного пневмо. Просто інші кололися. Ну і вороток відповідний - також телескоп. Треба буде переробити - квадрат скрутив уже. 1 optimus prime відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Piston_013 401 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 @nightwolff, Болт крепления колеса Резьба - М12х1,25 Момент затягивания, Н·м (кгс·м): Номинальный 68,6(7,0) Максимальный 72,0(7,35) 2 nightwolff та VETALZZZ відреагували на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nightwolff 884 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 ключ +труба на 1 метрага,и "прощай резьба"))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 ключ +труба на 1 метрага,и "прощай резьба"))) Это лучше чем "прощай спина" Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
All!@nce 372 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 @shlonik1,я всегда только руками затягиваю @nightwolff, Болт крепления колеса Резьба - М12х1,25 Момент затягивания, Н·м (кгс·м): Номинальный 68,6(7,0) Максимальный 72,0(7,35) У себя однажды проводил эксперимент - тянул болты вручную родным ключом до момента когда далее крутить рукой уже больно) После этого проверял момент на сдвиг динамометрическим ключем. Этот момент составил примерно 72-74Нм. Длина родного ключа скорее всего спроектирована с учетом максимально допустимой затяжки. Для закручивания точно не надо применять никаких труб. 2 nightwolff та shlonik1 відреагували на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 до момента когда далее крутить рукой уже больно)А якщо моїй дочці "больно" вже від 10кг, а мені - тільки при 100кг? Довжина ключа десь близько 20-25см - отже тиснути потрібно близько 30кг. І то на сам кінець. Не всі таке втнуть.І робити таке слід в рукавицях - інакше пошкодження шкіри не уникнути. І каму єто нада, і кто єта видєржит? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alex_zp 109 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 Затягую дінамометричним ключом 7,1 кгс·м. Враховуючи що в мене всесезонка та зимова шиповка, міняю коли є загроза снігопада чи ожеледиці (вночі нижче нуля та опади), зазвичай кінець листопада, початок грудня, весною - на початку березня при погодних умовах (вночі вище нуля або сухо). Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
USSRMoto 170 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 Да, все машины уже на зиме, каждое утро минусовая температура.Не, не все)) Есть полно тех, кому "и на летней аккуратно можно ездить"))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
USSRMoto 170 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 Кстати, хочу спросить с каким усилием затягивать болты на колесах,а то у меня чувства меры нету боюсь резьбу сорвать или диск погнуть, обычно пользуюсь ключём из набора и в качестве удлинителя свечной ключ, может крутить без удлинителя,чисто балонником? Я всегда затягивал до характерного металического скрежета. Как только пискнуло - знач закрутил. Резьбу не разу не сорвал. Обычно на родной ключ ставил трубу сантиметров 30 для удобства. Ну там +/- сантиметров 10 туда ерзала. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 Сменил колеса, трубой затянул все ловко, а вы и дальше сопли размазывайте что можно делать а что нет Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Emissions 1,500 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 та да)а потом будет пост о том что какое все гамно и жизнь гамно и ступица\болт гамно Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 @Emissions Мудланы на шиномонтажке аирганом затягивают куда сильнее Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
USSRMoto 170 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 Та ну. Мне потом все равно руками дотягивают. Дешевлее руками дотянуть, чем потом болт новый или резьбу нарезать Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Piston_013 401 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 @All!@nce, как варик. Минимальный момент затягивания, Н·м (кгс·м) - 58,8(6,0) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 Да, все машины уже на зиме, каждое утро минусовая температура.Не, не все)) Есть полно тех, кому "и на летней аккуратно можно ездить"))) я сказал за "свои" все на зиме)))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
shlonik1 439 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2020 @Emissions Мудланы на шиномонтажке аирганом затягивают куда сильнее Если на шиномонтажке что то крутят, прошу только наживить пистолетом ,всегда говорю что дотяну самостоятельно своим ключем... Всегда так делал, лет 20, все ок... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах