Перейти до публікації
bbss

Дзвон и хруст в коробки передач.

Рекомендовані повідомлення

Всем привет!

Ситуация такая, при скорости 80+ на 4-й скорости слышно из коробки передач дзвонкий звук, будто об металлическое что-то цепляет, а если держать рукой ручку передач то иногда звук пропадает! Но звук иногда и не очень слышно, тоесть, по-разному... Пропадает он обычно при наборе скорости.

И еще заметил что иногда есть хруст при переключение передач, чаще всего это бывает когда переключать на 3-ю, но бывает и на других... А если переключать плавно и не резко то вроде все ок.

В чем может быть проблема?

Спасибо!

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Толком признаки непонятны... посмотри крепления коробки, может колбасит ее просто, а ручка КПП из-за этого куда то достает и стучит. Иначе по описанию только гадать на масляной гуще.

Поділитися повідомленням

Уровень масла проверить(если там неизвестночто- замена масла),снять пыльник из салона и осмотреть кулису(возможно и заменить,только геморно это..),снять крышку(снизу коробки,слив масло)- осмотреть шестерни,и особенно масло- на предмет стружки(прокладку под крышку- только новую).. Удачи!

Поділитися повідомленням

Всім привіт.

Не знаю чи пишу у відповідній темі, але опишу ситуацію.

Останніх тижня 2 (чи то через погоду чи ні, я не знаю), помітив таку штуку, що при запуску двигуна (холодного) , як тільки пускаю щеплення чути свист десь з-під капоту походу, але з передньої частини авто. Потім через секунди 3-4 свист пропадає. І на першій передачі свисту немає, а далі при кінцевій швидкості кожної передачі починає свистіти, а тільки вставляю наступну, перестає.

Тобто: вставив другу, їду 5-10-15-20 (тут починає свистіти), вставляю 3-тю. все норм 25-30-35-45 (починає свистіти), вставляю 4-ту - тут починає свистіти десь з 65-70. на 5-тій не заміряв.

Ще помітив, у місці де перемикач передач вставляється "в підлогу", є масло, принаймні якась речовина яка не сохне ніколи. Можливо це масло витекло з кпп і треба замінити? Якщо ляпнув щось дурне, вибачайте.

Поділитися повідомленням

Свистит,скорей всего- ремень генератора(подтянуть,но лучше уже заменить) Р.С- какие проблемы проверить уровень масла в кпп?(до кромки заливного отверстия) и,еще- на кпп есть сапун(пиптик на пружинке)- понажимайте на него(так он чистится)

Поділитися повідомленням

Свистит,скорей всего- ремень генератора(подтянуть,но лучше уже заменить) Р.С- какие проблемы проверить уровень масла в кпп?(до кромки заливного отверстия) и,еще- на кпп есть сапун(пиптик на пружинке)- понажимайте на него(так он чистится)

Ремінь подивлюсь, якщо ззовні видно проблеми, то відразу заміню.

Первірити рівень масла в кпп напевне не проблема, я просто не цікавився як? Це біля ручки кпп має бути цей заливний отвір? Але я не знаю яке масло заливалось туди, щоб я дозаляв у разі чого. тому прийдеться міняти якщо що.

А за сапун - нічого не знаю, тому поки перевірю перші два варіанта, а потім вже до цього перейду.

Дякую!

Ось такі в мене шуми при запуску, і як я пояснював на кінці ходу кожної передачі:

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Ij0Lacyjsz4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Дійсно ремінь.

Змінено користувачем AnDruWa

Поділитися повідомленням

Сьогодні вдень коли їздив - все норм. тільки під вечір включив світлові прилади - почало свистіти знову.

Поділитися повідомленням

Это генератор и(или) проскальзывание ремня. Если так ездить, будет недозаряд акб и износ шкивов(возможно уже)

Поділитися повідомленням

Тоже самое.

Поставил летом сцепу LUK. С утреца на холодную молчит, при нагреве начинаеться звон и деренчание. Передачи втыкаються ОК.

20 км проехал - всё стихает.

Сымать коробку придётся

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз