VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 липня 2021 Диски под камеру с бескамерной резиной ставить нельзя. Наоборот можно.І чого це? У мене є різні варіанти - і в безкамерні скати я камери запхав і на стоковий жигулівський диск поставив. І колись, (бо зараз камерних скатів не знайдеш) звичайні діагональні скати ставив на швейцарські диски під безкамерку.Все від'їздило і зараз ще їздить нормально. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 Так в тому то і річ, що стоковий жигулівський диск може бути і бескамерний і камерний? В мене в 1990 році стояли рідні з камерами і резина бобруйка.., але зараз камери трохи грошей просять/4 камери пошти один скат/ і мороки з ними набагато більше тиск так як безкамерні не тримають... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 і мороки з ними набагато більше тиск так як безкамерні не тримають...Яка морока? Тиск не тримають, якщо ті камери діряві. Камери можуть пропускати тільки через ніпель, або пробоїну, а безкамерні - ще й по ободу. Крім того, враховуючи якість наших доріг, втратити колесо із-за деформації диска на безкамерці дуже легко, а камера тримає тиск навіть із сильно покоцаним диском. А ще камера трошки рятує скат, при наїзді на гостру перешкоду - частково амортизує і не дає перерубати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 Морока така, що якщо ставлю нову резину, то ставлю її разом з новими камерами, але зараз за пару тижнів тиск в них падає від 0,2 до 0,4 атм. і їх постоянно потрібно підкачувати..? Куди травить, я сильно не вникав так як. не зовсім спускає, коли підкачав а коли й на 1,6атм. поїхав... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 Куди травить, я сильно не вникавЯкщо ти поставив камеру в безкамерний скат і диск для безкамерки - може таке бути. Просто залишилося повітря між камерою і скатом, а камера повністю не роздулася і не зайняла весь об'єм. З часом те повітря з проміжку виходить і так триває аж поки камера не займе весь простір. Я при накачуванні тримаю пипку ніпеля трошки втопленою, поки накачую і туди виходить надлишок повітря. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 @VETERAN, та немає в мене на жигі безкамерних дисків, в 1990 році їх не було ні в кого в совке в стоці, просто з резини, яка "нонче" поголовно йде безкамерною, всередині шини випірає корд так не хіло, і з часом камера в цьому місці починає тріщинки давати, ну я так думаю..., як резю міняєш так зверху на камері протектор, як на тракторі "ёлочкою" продавлюється/нарізається. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 на камері протектор, як на тракторі "ёлочкою" продавлюється/нарізається.У мене ще совєцькі камери - ніколи такого не помічав, хоча поверхня скату в середині дійсно не рівна. А раз купив китайські камери - не хотілося старий скат бортувати - зі Львова тільки до Любліна доїхав - розлетілася в середині на куски.У мене є зимові шиповані колеса - диск під безкамерку і скати безкамерні, а камера в середині є - їздить з 2009 року і ні разу не спускала. Підкачую тільки восени, бо на літо здуваю до 1атм. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 на камері протектор, як на тракторі "ёлочкою" продавлюється/нарізається.У мене ще совєцькі камери - ніколи такого не помічав, хоча поверхня скату в середині дійсно не рівна. А раз купив китайські камери - не хотілося старий скат бортувати - зі Львова тільки до Любліна доїхав - розлетілася в середині на куски.У мене є зимові шиповані колеса - диск під безкамерку і скати безкамерні, а камера в середині є - їздить з 2009 року і ні разу не спускала. Підкачую тільки восени, бо на літо здуваю до 1атм. В мене, ще рідні бобруйські пару є, але вони спущені лежали і "прохудились" і я їх по потребі вже на прокладки пускаю, але щоб їздити на совєтських то якось "стремно".. . P.S. Не думав, що є плюшкіни більші за мене, але бачу, що помилявся..., хлопці мої ( років в сім, десь в 90 роках...) малими побігли в совхозний сад і біжать назад соняшниковою палицями поміж ногами, а в сестри років на два менше син (зять із Івано Франківської обл.) тягне гарбуза з саду (в саду люди поміж рядами грядки садили) а батько мій стоїть і сміється та й каже мені у нас совети чувство господаря давно вибили (Чернігівська обл.), а на западній ще в генах, щось залишилося... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 Не думав, що є плюшкіни більші за мене, але бачу, що помилявся... І то ще й як. Бачив би ти мої гаражі... Я вже майже не пам'ятаю що і де лежить, але якщо згадую - треба цілий день, щоб то відкопати. p/s Знаєш скільки у мене коліс? Три повні комплекти зимових - шиповані, липучки для закордону і якісь старі - для наших доріг. І ще два комплекти літа - гарні і такі, що ще шкода викинути. Дві третини з того з камерами в середині. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 Не думав, що є плюшкіни більші за мене, але бачу, що помилявся... І то ще й як. Бачив би ти мої гаражі... Я вже майже не пам'ятаю що і де лежить, але якщо згадую - треба цілий день, щоб то відкопати. p/s Знаєш скільки у мене коліс? Три повні комплекти зимових - шиповані, липучки для закордону і якісь старі - для наших доріг. І ще два комплекти літа - гарні і такі, що ще шкода викинути. Дві третини з того з камерами в середині. В мене також на дачі гараж на два авто 9*4 і баня теж така по розмірам, але ні в баню ні в гараж ровера не всунеш. І в мене Києві в гаражі коліс зимовмх на ібіцу комплект і на рекстона теж комплект, я приварив для них полку у вищій частині і там зберігаю, а от на жигу не рішився на зимові шини і їзджу весь час на всесезонці, от і зараз побачив, що по шинах БЦ-4 пішли трішини (раніше БЦ-4 зтирав до корда і такого не було) і мабудь візьму 103 белшину по 800,0 грн. та камери по 200 від росави у фірменній лавці. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 липучки для закордону. Ти, що на жигі за бугор рулиш? Як там поліцмени та екологія на це дивляться...? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 Ти, що на жигі за бугор рулиш?Регулярно рулив у Берлін. 10 годин і ми там. А ще мій жигулик витягував весь мій бізнес - тягав вантажений причіп із Варшави. Ну і всякі там Угорщини та Чехії з Австріями - це такі собі прогулянки для задоволення.Я описував то тут, але "дабражелатєлі" місцевого розливу затюкали. Я думав, що заохочу і їх до подорожування, але їх залило жовчю від заздрощів. Ковід мене наглухо застопорив. Як впадуть кордони, намірився махнути до Вроцлава. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 2 липня 2021 Молодца, ни гвоздя ни жезла. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 Диски под камеру с бескамерной резиной ставить нельзя. Наоборот можно.І чого це? У мене є різні варіанти - і в безкамерні скати я камери запхав і на стоковий жигулівський диск поставив. І колись, (бо зараз камерних скатів не знайдеш) звичайні діагональні скати ставив на швейцарські диски під безкамерку.Все від'їздило і зараз ще їздить нормально. Можно и диск 4Х98 натянуть на ступицу 4Х100 только колхоз это уже. в 1990 році їх не було ні в кого в совке в стоці, Были и довольно много. При чем как диски типа 2103 так и диски 2101 на 4,5 дюйма даже с ушами под колпак и хампом. Это конечно редкость, но найти можно. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 Можно и диск 4Х98 натянуть на ступицу 4Х100 только колхоз это уже.Я насмілюся стверджувати більше - багато хто натягує диски не 13", а 14" і навіть 15" - оце вже яскравий колгосп. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nightwolff 884 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 Можно и диск 4Х98 натянуть на ступицу 4Х100 только колхоз это я пробовал примерить диск 4/100 на жигуль,один болт закрутил а три оставшихся отверстия перекрылись почти на половину,я х.з как их натягивать нужно,это же не презерватив)))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 один болт закрутил а три оставшихся отверстия перекрылись почти на половину,я х.з как их натягивать нужно,это же не презерватив))))А треба спочатку всі чотири наживити і рівномірно закручувати. Правда до кінця не закрутяться. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 Можно и диск 4Х98 натянуть на ступицу 4Х100 только колхоз это я пробовал примерить диск 4/100 на жигуль,один болт закрутил а три оставшихся отверстия перекрылись почти на половину,я х.з как их натягивать нужно,это же не презерватив))))А некоторые умудряются прикрутить и говорят "да отлично все работает". * ASUS_X00TD * Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 Диски под камеру с бескамерной резиной ставить нельзя. Наоборот можно.І чого це? У мене є різні варіанти - і в безкамерні скати я камери запхав і на стоковий жигулівський диск поставив. І колись, (бо зараз камерних скатів не знайдеш) звичайні діагональні скати ставив на швейцарські диски під безкамерку.Все від'їздило і зараз ще їздить нормально. Можно и диск 4Х98 натянуть на ступицу 4Х100 только колхоз это уже. в 1990 році їх не було ні в кого в совке в стоці, Были и довольно много. При чем как диски типа 2103 так и диски 2101 на 4,5 дюйма даже с ушами под колпак и хампом. Это конечно редкость, но найти можно. А хампи видно на диску з резиною? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 Диски под камеру с бескамерной резиной ставить нельзя. Наоборот можно.І чого це? У мене є різні варіанти - і в безкамерні скати я камери запхав і на стоковий жигулівський диск поставив. І колись, (бо зараз камерних скатів не знайдеш) звичайні діагональні скати ставив на швейцарські диски під безкамерку.Все від'їздило і зараз ще їздить нормально. Можно и диск 4Х98 натянуть на ступицу 4Х100 только колхоз это уже. в 1990 році їх не було ні в кого в совке в стоці, Были и довольно много. При чем как диски типа 2103 так и диски 2101 на 4,5 дюйма даже с ушами под колпак и хампом. Это конечно редкость, но найти можно. А хампи видно на диску з резиною?Видно. На ободе будут выштампованные углубления. * ASUS_X00TD * Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 Диски под камеру с бескамерной резиной ставить нельзя. Наоборот можно.І чого це? У мене є різні варіанти - і в безкамерні скати я камери запхав і на стоковий жигулівський диск поставив. І колись, (бо зараз камерних скатів не знайдеш) звичайні діагональні скати ставив на швейцарські диски під безкамерку.Все від'їздило і зараз ще їздить нормально. Можно и диск 4Х98 натянуть на ступицу 4Х100 только колхоз это уже.в 1990 році їх не було ні в кого в совке в стоці,Были и довольно много. При чем как диски типа 2103 так и диски 2101 на 4,5 дюйма даже с ушами под колпак и хампом. Это конечно редкость, но найти можно.А хампи видно на диску з резиною?Видно. На ободе будут выштампованные углубления. * ASUS_X00TD * С внутри диска сбортированного будет видно углубление по диаметру диска? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 Я имел ввиду сбортированного диска? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 Видно. На ободе будут выштампованные углубления.* ASUS_X00TD *С внутри диска сбортированного будет видно углубление по диаметру диска? Ну а я про что? Хамп это выштамповка на диске, соответственно, с одной стороны она выпуклая (посадочное место) а с другой (видимой снаружи) будет углубление. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 У легкосплавних не видно з середини диска впадин, тому й уточняю. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 4 липня 2021 У легкосплавних не видно з середини диска впадин, тому й уточняю. Потому, что они литые. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах