Перейти до публікації
Exelero

Переборка КПП Полонез

Рекомендовані повідомлення

barabashka86, рекомендую взяти такий привід спідометра, який підходить до шестерні в коробці. Є три типи приводів від полонезівської (мій має 15 зубів) і два від ВАЗівської. Ззовні подібні, а різниця в кількості зубів на шестерні.

nemiroff-88, як таке може бути? Ще такого не бачив.

Можна стрілку спідометра перенести на праву сторону і нехай собі відхиляється вліво. А кілометри буде на лічильнику віднімати. :multi:

Десь з 10 серпня маю бути в Генічеську - покажеш?

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
вот только где его достать!!!!????
На форуме есть тема о продаже коробок, так там вроде и привод отдельно можна заказать..

Посилання

Поділитися повідомленням

вот только где его достать!!!!????
Я, можливо, знайшов би у нас, але який він має бути?
Є три типи приводів від полонезівської

Поділитися повідомленням

VETERAN, Тепер ви зрозуміли чому в нього тросик в іншу сторону крутився?:)

Поділитися повідомленням

В общем, сделали мне коробку:) поменяли все подшипники и стала она работать тихо, как Вазовская, только на некоторых передачах под нагрузкой слегка подвывает. Но я еще не положил ковер на пол, ьак что, думаю, с ковром ее вобще слышать не буду:)

Подшипники покупались на специализированной подшипникоконторе, подбирались по размерам. Обошлись где то в 500 гривен. Еще поменял пыльник на механизме вабора передач. Его я без особых проблем купил на Перова за 80 гртвен.

Зы. Шестерни на моей коробке оказались в отличном состоянии, хотя я думал, что там уже половина зубьев сточены, так стремно оно гудело. Еще я очень удивился,что передаточные числа такие же, как в троечной коробке, тол ко вторая передача на один зуб длиннее. Такие дела! Полонезовскую коробку можно ремонтировать и от этого есть толк!

вот если бы списочек подшипников (производитель, маркировка), ему бы цены небыло, многие думаю заменили подшипники...

Поділитися повідомленням

Мец, мене то зацікавило - тому і поліз оглядати коробки. Раніше якось не звертав уваги на місце встановлення того приводу.

Поділитися повідомленням

буду ли какието проблемы если я конусное кольцо на первичьном валу поставил конусом не к подшипнику а к сальнику?

Поділитися повідомленням

Вчора не втримався і розібрав свою стару полонезівську коробку. Причина вибивання четвертої передачі висипалась відразу - пружинка синхронізатора розпалась на куски, а сам синхронізатор і стопор пружинки - видно, що вони там були.:) Все решта знаходиться в гарному стані. Залишилось поміняти - помити - зібрати.

конусное кольцо на первичьном валу поставил конусом не к подшипнику а к сальнику

Не зрозумів - кільце поставив не з того боку підшипника? Якщо так - буде тертись первинний вал об вторинний - там, де голчастий підшипник.

Якщо просто перевернув пружинне кільце - не буде нормально фіксуватись підшипник на валу і може вибивати четверту передачу. Це з часом - спочатку буде триматись.

Поділитися повідомленням

Не зрозумів - кільце поставив не з того боку підшипника? Якщо так - буде тертись первинний вал об вторинний - там, де голчастий підшипник.

Якщо просто перевернув пружинне кільце - не буде нормально фіксуватись підшипник на валу і може вибивати четверту передачу. Це з часом - спочатку буде триматись.

Вот это кольцо когда ставил перевернул задом на перёд . можно так оставить или всётаки надо опять снимать кпп перестовлять его?

Зображення

Поділитися повідомленням

Якщо воно нормально тримає вал - нехай собі їздить.А якщо вибиває передачу - переставляй.

Поділитися повідомленням

Так це ж такий, як у мене на фото від ВАЗ 2101. Полонезівський має бути дзеркальним відображенням.

Це той, що крутить спідометр в інший бік?

Поділитися повідомленням

пришлось снять кпп 2й раз, после того как всё собрал залил масло , а оно потекло из под колокола . так и за одно перевернул кольцо. на нетралке жостко гудит подшипник на первичьном валу если слушать под машиной в салоне не слышно. На средних оборотах подвывает 2 передача и 5 немного гудит. масло заливал 2 литра фольсваггеновского . спидометр завышает на 10 км. какую надо найти пару привода спидометра под редуктор 4,1 ? щас стоит 11 зубов шестерня и червяк на 5 заходов

Поділитися повідомленням

пришлось снять кпп 2й раз,

Співчуваю. Я заливаю в коробку масло ще наперед і залишаю її на ніч - щоб переконатись, що не тече. Масла влазить 1,6 літра. Також замість 50км/год. показувало 60. Привід має 15 зубів. В районі 100-110 км/год вже показував вірно - я буваю в Польщі і у них на дорогах попадаються радіолокатори з вкзівником швидкості - по них і калібрую спідометр. Кілька днів тому поміняв ту вертушку з магнітом у спідометрі - показувала тільки до 60км/год., а далі не піднімалась. Я спочатку подумав, що привід на коробці полетів. Тепер треба буде знову відкалібрувати.

Поділитися повідомленням

Він же бреше не на 10 км/год., а на 15% - значить на 30 він буде показувати 25, а на 120 - 130. Спідометр - це не вимірювальний пристрій, які піддаються повірці і калібровці, а індикатор швидкості. Хотілося б мати щось із безпосереднім відліком - типу радіолокаційного, або ультразвукового локатора.

Поділитися повідомленням

сегодня выеснил что он реально брешит не на 10 км а на 15% при 170 по спидометру жпс показал 150. а при 60 км на жпсе 50 было .

VETERAN" rel="external">Посилання можно подобрать какойто привод под 4,1 редуктор?

Поділитися повідомленням

andron1313, напиши яка це марка, або тип - я і собі такий візьму. Сьогодні перерив один базар - є тільки такі, як мій - на 15 зубів. Вияснив, що бувають на 12, 14, 15 і 16 зубів. Поляки просять сказати номер, який потрібен - і вони знайдуть. Моя шестерня на валу має 7 заходів. Там задумка така - один оборот троса повинен відповідати 1 метру пройденого шляху.

Хто має натхнення шустрити по нету і шукати всі характеристики різних фіатів 125 і полонезів - вперед. Бажане знання польської мови.:)

Поділитися повідомленням

nemiroff-88, сьогодні закінчив огляд базарів - знайшов тільки на 15 і 16 зубів. Вибачай, друже.:bk:

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз