Nikola 9 Скарга Опубліковано: 5 січня 2019 Я вот как-то начал в это верить. Померяй вот это, дословно цитата с умной книги: После запрессовки в картер окончательно обработайте втулки разверткой А.90336 до размера 28,698–28,720 мм. Монтажный зазор между валом сошки и втулками должен быть в пределах 0,008–0,051 мм. А потом уже будешь верить/не верить самому себе, ну то таке... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 5 січня 2019 @Nikola, @Сергей72 каже, що краще корпус редуктора з уже запресованими втулками поставити на такий станок, як той, що циліндри блока розточують, і розточити уже в розмір. Мова не йде про розточування втулок на токарному станку перед запресовкою. 1 Сергей72 відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 5 січня 2019 Nikola, Сергей72 каже, що краще корпус редуктора з уже запресованими втулками поставити на такий станок, як той, що циліндри блока розточують, і розточити уже в розмір. Мова не йде про розточування втулок на токарному станку перед запресовкою. Так в тому то і справа він пише, що блок збирається проточити, можливо кирпичний/фундаментний/піно і т.д., а чим, де і як не пише..??? І про ціну такої проточки також нічого не пише, а розгортка вартує 130-177,0 грн. Діаметр там всього 28 м.м., а довжина проточки будь здоров так, що якби було ВТК з перевіркою якості на виході калібром, по допусках, які зазначені вище цілком ймовірно що ці втулки пішли в брак (пом'ятаємо втулки розрізні, а блок ціліндрів цілий), тим паче якщо брати до уваги чистоту обробки Rz. Ничто не вечно под луной.., вже є технології лазарної обробки металу, але з точки зору економічної доцільності, якщо можливо там на виході все буде гуд, даже говорити не хочу... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 А кто и что скажет по этому поводу из бывалых? https://www.chipmaker.ru/topic/116170/ Я, лично после ссылки склоняюсь к тому чтобы выточить одну длинную втулку (если там нет буртика между ними, а если он и есть то на координатно расточном станке его убрать) с внутренней спиральной прорезью для масла и проточкой внутри для депо масла (по центру втулки) и мну так кажется что этой переделки моей ласточке бы хватило до её сдачи в металлолом? А так из гмо пулю делаем и потом жалуемся что там все быстро изнашивается, бежит и стучит... P.S. Рассмотрю любые дельные предложения/замечания по существу... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Рассмотрю любые дельные предложения/замечания по существу..Перепресуй вал у черв'як і став новий редуктор. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Перепресуй вал у черв'як і став новий редуктор. Дороговато і марудно, все це діло... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Тта правильно и йя - За, возьму себе на заметку (на днях буду блок протачивать,скажу шоб разверткой прошли в ручную,а потом как-нить доработаю для чистоты). . Да и разрезные они что тоже не айс, т.к. в токарном патроне Каким боком здеся токарка ? Координатка я так понял для тебя это дорого ? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Каким боком здеся токарка ? Координатка я так понял для тебя это дорого ? Хлопотно все это дело и на выходе пшик. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Наждачная бумага+кусок бревна=рулит отлично и на выходе не пшик. (и дешиво и серчать ненакого будет если шо не так). Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Наждачная бумага+кусок бревнаЦе капець. У матеріал втулки стільки абразиву налізе, що вал пізніше з'їсть. Каким боком здеся токарка ?Можна і на токарному - у мене колись обслуговувався такий станок з ЧПУ і чотирма кулачками. Але то ще складніше, ніж координатний і не так точно. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Наждачная бумага+кусок бревна=рулит отлично и на выходе не пшик. (и дешиво и серчать ненакого будет если шо не так). Аргументируй аргументом (в конкретно написанной цифре) мил человек, какой допуск в сотых даст твой расточник и фактический который получишь на выходе после расточки на самом деле, про чистоту обработки после расточки, я уже писал выше... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 про чистоту обработки после расточки, я уже писал выше...Та плювати на чистоту - рапата поверхня краще буде затримувати мастило. Не думаю, що після розгортки вийде ідеальне дзеркало. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Наждачная бумага+кусок бревна=рулит отлично и на выходе не пшик. (и дешиво и серчать ненакого будет если шо не так). Аргументируй аргументом (в конкретно написанной цифре) мил человек, какой допуск в сотых даст твой расточник и фактический который получишь на выходе после расточки на самом деле, про чистоту обработки после расточки, я уже писал выше... С допуском какой закажешь-такой и будет,расточнику пофигу-нафигу (ддабы небыло потом,а вот-то, а вот-се...), есть координатка но дешиво не будет и это в том случае,что вал сошки в идеале. Если тебя не устраивает координатка-то выбачай,Райбэр в руки и в перед. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Та плювати на чистоту - рапата поверхня краще буде затримувати мастило. Не думаю, що після розгортки вийде ідеальне дзеркало. Я бы не был так категоричен, можно такую. чистоту заделать что как резьба будет(и на стыке втулки резец на борштанге будет отбивать и дядя "растовщик" эти втулки наверняка прослабит, чтобы православный после него туды где шов/стык с наждачкой не лез, что в итоге повлияет на долговечность узла), и через неделю/другую/а может и год побежит сальник от разбитой втулки, но мы тут гутарим как сделать все это дело по уму чтобы годиков с десять туды не заглядывать... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Райбэр в руки и в перед. Уже купил за 177,0 грн.., но вот с заводскими втулками когда раздуплился то понял что они таки фуфло, и кстати не купил... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 понял что они таки фуфлоТаке ж фуфло і стоїть з самого заводу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Таке ж фуфло і стоїть з самого заводу. Але тими втулками, що пан сам склепав ти був в захваті.., чи я помилився? тоді прошу пардона.... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Та плювати на чистоту - рапата поверхня краще буде затримувати мастило. Не думаю, що після розгортки вийде ідеальне дзеркало. К стати-да, не такие уж там и высокие обороты,но факт есть факт. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Але тими втулками, що пан сам склепив ти був в захватіА інших тоді не було - савдепівський дефіцит. Зараз стоять стандартні, розточені купленою розгорткою. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 К стати-да, не такие уж там и высокие обороты,но факт есть факт. Обороты можно любые, (но я Вам открою маленький секрет только про это никому не говорите-чем меньше диаметр тем предпочтительнее более высокие обороты + на стыке резец отбивает к оси вращения втулки.., немного но данный факт имеет место быть "++" еще если твердый сплав/пластина на резце т15к6 то может и резец придется точить не раз, а если вк8 то может и выдержит) но проблема резца на стыке втулки лечится прослабленным диаметром отверствия, что не есть хорошо для дальнейшей эксплуатации узла... P.S. А ножи развертки скорее всего рапид, и ему удары до фонаря он оборотов боится подгорает/тупеет и т.д... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 А інших тоді не було - савдепівський дефіцит. Зараз стоять стандартні, розточені купленою розгорткою. Я, дуже сильно сумніваюсь, що совдепівські втулки були гіршої якості, і Ваші втулки розгорнуті, а в пана Сергія,72 розточені/проточені... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Я не розумію, чого тут такі страсті розгораються. Та байдуже яким способом той вал вставляти - лиш би не бовтався. Це один із найпростіших агрегатів. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nikola 9 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Я не розумію, чого тут такі страсті розгораються. Та байдуже яким способом той вал вставляти - лиш би не бовтався. Це один із найпростіших агрегатів. Я, так думаю, якщо втулку зробити одну замість двох, то надійність цього вузла підвищиться в рази... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Я, так думаюНу то зроби так. У кіно, яке ти виклав, дві коротенькі втулки стоять з великим зазором між ними. Вал зношує втулки тільки по краях - середина не працює. 1 Сергей72 відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 12 січня 2019 Все, и на этом вы всетаки меня убедили,что райбэр рулит в соостности. Я теперь всем Зилистам и Газелистам буду доказывать,что втулки (цапф под шкворень)передней балки нужно проганять токо райбэром.Нижние и верхние головки шатунов токо райбэром. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах