apxi 1 Скарга Опубліковано: 29 квітня 2010 в общем диагноз следующий.. тысяч 5 назад явно херово сделали капремонт.. (года 2 назад - езжу мало но особых косяков не замечал.. осенью знаменитый Магеллан залил какую-то присадку в масло (не думаю что со зла) после чего стало литься масло с кастрюли.. (позже подставил банку - накапывает по грамм по 100 за поездку) так вот на генератор попало масло и после этого он фигово работает. Днем еще кое-как заряжает аккум, а вот если ездить с включенными фарами - аккум садится в ноль.. утром с горочки приходится заводить или ручкой кто-нибудь имел дело с такой проблемой? сложно ли его очистить от масла, или проще купить б\у или новый? и во сколько денег это выльется? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
WAZ 300 Скарга Опубліковано: 29 квітня 2010 apxi, Впринципе масло особого вреда не должно было принести... Но врядле обойдется одной чисткой... какие симптомы? как зарядка идет? и идет ли вобще? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
apxi 1 Скарга Опубліковано: 29 квітня 2010 ну вреда может и нет сильного, но масло видимо попало на щетки и генератор работает на 1/10 часть своих способностей.. зарядка идет - если днем ездишь то аккум заряжается, а вот если вечером с фарами - генератор не справляется в полно мере с нагрузкой фар, даже берет честь энергии с аккума и тот разряжается к концу поездки.. в общем если удастся открутить закисший болт крепления, то можно ли его разобрать, почистить от масла (и опять же чем его вывести - просто протереть внутренности тряпко? ) и собрать обратно среднестатистическому уму? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
WAZ 300 Скарга Опубліковано: 29 квітня 2010 зарядка идет - если днем ездишь то аккум заряжается, а вот если вечером с фарами - генератор не справляется в полно мере с нагрузкой фар, даже берет честь энергии с аккума и тот разряжается к концу поездки.. Ето ницего не говорит цыфры давай. Из выше написаного могу зделать предположение что пробитый один из диодов (диодного моста) Нада разберать чистить,мерять. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
apxi 1 Скарга Опубліковано: 29 квітня 2010 эх... жаль.. я думал самому разобраться получится.. вижу прийдется ехать к электрику.. вообще очень странно если что-то накрылось.. потому что это случилось (разряженный аккум) кокраз в тот день когда на генератор попало масло и я ехал с включенными фарами.. может все-таки замаслались щетки и не могут нормально снимать ток? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 29 квітня 2010 Та нічого складного - не знімаючи генератора треба вийняти щітковий вузол. Він може складатись із самих щіток, а може бути ще і з "шоколадкою". Його кинути в бензин і помити, а через отвір гарно протерти бензинчиком кільця колектора. Зібрати все назад. У мене попався бракований предній сальник колінвалу - все задуло маслом, як з пульверизатора. Сьогодні взяв весь генератор, запхав у бензин, побовтав - вийняв, як новий. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
apxi 1 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2010 Та нічого складного - не знімаючи генератора треба вийняти щітковий вузол. Він може складатись із самих щіток, а може бути ще і з "шоколадкою". Його кинути в бензин і помити, а через отвір гарно протерти бензинчиком кільця колектора. Зібрати все назад. У мене попався бракований предній сальник колінвалу - все задуло маслом, як з пульверизатора. Сьогодні взяв весь генератор, запхав у бензин, побовтав - вийняв, як новий. спасибі за пораду.. спробую промити.. а якщо після процедури промивки буде показувати менше 14 вольт - то значить щось із цими мостами? може якост візуально можна виявити несправність якогось або тестером? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
menshiy 29 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2010 Может просто слабо натянут ремень генератора, и при нагрузке( вкл фарах) он проскальзует Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
apxi 1 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2010 Может просто слабо натянут ремень генератора, и при нагрузке( вкл фарах) он проскальзует да, тоже подумал об этом) он же еще смазался хорошенько маслом никак руки не дойдут залесть туда) натяжка хорошая, но шкив в масле.. нужно будет снять все и промыть, не трогая внутренности) так как там эти мосты проверять? по напряжению? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
NeoN4ik 1 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2010 Впринципе масло особого вреда не должно было принести... нет конечно, особенно когда обмотки на кузов коротнет! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
apxi 1 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2010 нет конечно, особенно когда обмотки на кузов коротнет! на сколько мне известно, масло не проводит электричество Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
NeoN4ik 1 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2010 apxi, проводит, проводит! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2010 Масло однозначно струму не проводить. Але на нього налипає така велика кількість бруду, що забиває всі вентиляційні отвори і генератор перегрівається. А тоді вже пошкоджується ізоляція обмоток і з'являються міжвиткові замикання - дуже неприємна річ. Практично не діагностується. Діодні мости спокійно провіряються звичайним тесетером. Хто крутий електронщик і має осцилограф - тоді взагалі елементарно, навіть нічого знімати не треба - по формі вихідної напруги все видно. Якщо зняти щітковий вузол з "шоколадкою", то можна його розібрати і подивитись які там контакти. Від біди, можна і шоколадку іншу підставити, щоб провірити. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ajm 379 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2010 Масло однозначно струму не проводить. +1, в масляных транформаторах масло как ОЖ используют Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
WAZ 300 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2010 NeoN4ik, Масло не является проводником Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
NeoN4ik 1 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2010 WAZ, в моей речи был заложен глубокий смысл который ветеран разгадал! Генератор должен быть в чистоте и порядке, так же как и АКБ Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
apxi 1 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2010 +1, в масляных транформаторах масло как ОЖ используют там оно кажись путешествует только в охладительном контуре.. но никак не между проводами ))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ajm 379 Скарга Опубліковано: 1 травня 2010 apxi, про масляные трансформаторы тут почитать можно Посилання Сердечник с обмотками обычно опускают в бак прямоугольной или овальной формы, изготовленный из листовой стали. В бак заливается специальное трансформаторное масло, обладающее большой электрической прочностью.Витки обмотки, помещенной в масло, хорошо изолируются один от другого. Кроме того, трансформаторное масло, обладая большой теплопроводностью, отнимает тепло от обмоток и отдает его баку. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 травня 2010 Та катушка запалювання залита маслом, а там напруга огого яка. Крім того, масло має здатність відновлювати пошкоджену ізоляцію. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
apxi 1 Скарга Опубліковано: 1 травня 2010 apxi, про масляные трансформаторы тут почитать можно Посилання надо же...буду знать! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
SUP-2101 61 Скарга Опубліковано: 1 травня 2010 Масло ток не проводит. Сьогодні взяв весь генератор, запхав у бензин, побовтав - вийняв, як новий. Он еще работает? Бензин и растворители нельзя применять для очистки изделий с обмотками! Можно повредить лаковую изоляцию. Кстати, бензин может вымыть смазку из подшипников, если уплотнители-сальники подустали. Потом, Діодні мости спокійно провіряються звичайним тесетером. при условии, что диоды-подкова отсоединены от статора-обмоток. Иначе невозможно диагностировать в каком именно диоде пробой или обрыв. Кстати обрыв вообще нельзя определить пока подключены обмотки. Вариант с осциллографом не в счет. Вобщем, разбираем генератор, чистим, меняем подшипники (или добавляем смазки) и все будет хорошо. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
BAXTEP 1 Скарга Опубліковано: 1 травня 2010 WAZ, в моей речи был заложен глубокий смысл который ветеран разгадал! Генератор должен быть в чистоте и порядке, так же как и АКБ Да и масло с кастрюли лицца тоже не должно. мои давние друзьяVETERAN, и NeoN4ik, не датут мне соврать Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 травня 2010 Он еще работает? Бензин и растворители нельзя применять Все нормально працює. Бензин ізоляцію не чіпає. А генератор новенький 105 амперний. Ну так сталося, що сальник колінвалу витримав тільки пару місяців. В моменті все задуло маслом, аж до кардана. А мені за кордон їхати - якщо капає - не пускають. Заодно я ще і шківи поміняв. Поставив плоский пас. Стало тихіше. Само собою, що для провірки генератора тестером, його потрібно розібрати до гвинтика. Інакше взагалі ні до чого не дістанеш. До речі, на стоковому генераторі, я колись виводив три дроти від фазних обмоток - там болти від них назовні виходять - і ставив трифазний трансформатор. Отримував високу напругу без перетворювача. 300вт - без проблем. Тільки частота сильно міняється. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
apxi 1 Скарга Опубліковано: 1 травня 2010 Все нормально працює. Бензин ізоляцію не чіпає. А генератор новенький 105 амперний. Ну так сталося, що сальник колінвалу витримав тільки пару місяців. В моменті все задуло маслом, аж до кардана. А мені за кордон їхати - якщо капає - не пускають. Заодно я ще і шківи поміняв. Поставив плоский пас. Стало тихіше.Само собою, що для провірки генератора тестером, його потрібно розібрати до гвинтика. Інакше взагалі ні до чого не дістанеш. До речі, на стоковому генераторі, я колись виводив три дроти від фазних обмоток - там болти від них назовні виходять - і ставив трифазний трансформатор. Отримував високу напругу без перетворювача. 300вт - без проблем. Тільки частота сильно міняється. для електричного стілця? ))) шків трохи позбавив від мастила - під нього завів змочену бензином ганчірку и прокрутив трохи кривим стартером начебто став трохи краще працювати) а якщо відкрутити генератор - важко його потім натягнути ремінь? дуже незручне місце.. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
SUP-2101 61 Скарга Опубліковано: 1 травня 2010 Бензин ізоляцію не чіпає. Спорный момент. Иной бензин с наших заправок начинает трубки разъедать, про дыры в поплавковых камерах карбюраторов я промолчу (сам видел такой ужас). а якщо відкрутити генератор - важко його потім натягнути ремінь? дуже незручне місце.. Натягивается ремень без проблем. Намного сложнее генератор вынуть из моторного отсека. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах