Перейти до публікації
borzoj

Ремонт КПП Полонеза

Рекомендовані повідомлення

КПП ніколи не займався. Якщо нічого не поміняється, то на вихідних буду її знімати так як:

- щось дзвенить в районі колокола коробки;

- потрібно замінити синхронізатори 2 і 4 передачі, почали з хрускітом включатись.

Тепер цікавить що ще можна поміняти при її розбірці, щоб зайвий раз туди не лазити.

Передачі не гудуть, окрім 5-ї, хоч казали що для них це нормально.

Хочу відразу скупитися, так як буду це робити в селі і до найблищого автомагазину далеко їхати, та і не факт що будуть деталі.

І які є особливості розбірки Полонез.

Дякую за любі поради.:az:

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
Передачі не гудуть, окрім 5-ї, хоч казали що для них це нормально

У меня 5 тоже шумноватая.

Поділитися повідомленням

Ще би дізнатися, що може цокотіти в районі колокома, при натисненому щеплені дзвін пропадає.

Поділитися повідомленням

Може просто завеликий вільний хід?

Не думаю, щоб було щось з коробкою. Можна спочатку вийняти гумку на вилці і подивитись у середину того колокола. Циліндр зчеплення також зняти і потрясти за вилку - якщо якась пружинка лопнула - відразу помітно.

Поділитися повідомленням

Подшипник первичного вала накрылся,И скорее всего и посадочное место под него.Я при установке коробки два раза с этой болячкой боролся пока на гарантии после установки была.Коробка полонез каро скоростная.

Поділитися повідомленням

Это точно подшипник...у меня такое самое...а как машина прогреется ни какого шума нет,но я себе приобрел новый колокол...)))

Блин а разберать то как не хочется))

Поділитися повідомленням

Подшипник первичного вала накрылся,И скорее всего и посадочное место под него

і що робити? заміна підшипника проблему вирішить?

у меня такое самое...а как машина прогреется ни какого шума

в мене і на ходу є цей шум, пропадає тільки при натисканні щеплення.

Поділитися повідомленням

і що робити? заміна підшипника проблему вирішить?

У меня решало,единственное на что грешили -слишком жидкое масло,синтетика мобил была залита.Что заливали потом не знаю но больше проблема не возникала.

Поділитися повідомленням

Підшипники (крім первинного валу, крутиться ще і вторинний вал, підшипники якого також не мовчать) створюють специфічний шум ротації і при витисканні зчеплення явно чути зменшення швидкості обертання валів. навіть на справній коробці - просто тихіше. А звеніти підшипники можуть хіба при крайній степені зносу і відсутності масла.

Точно визначити можна, слухаючи різні точки коробки за допомогою палички (прикласти до вуха та коробки) і товариша, який буде періодично витискати зчеплення. Недостатня кількість масла також приводить до шумності коробки передач.

Поділитися повідомленням

Значить так:

1) обов'язково відразу міняти сальники (первинного вала і хвостовика), Якщо до останнього ще можна добратися не знімаючи коробки, то до першого... Тим паче що і по мурзилці написано міняти сальники не залежно від їх стану.

2) на синхроназіторах тільки 2 і 4 передачі я б не зупинявся, а заодно поміняв би і 3-тьої і першої передачі. Все рівно щоб добратися до синхрона другої передачі потрібно розібрати всю коробку до голого вала.

3) прикупи комплект підшипників від вазівської чотири ступки і постав їх на відповідні місця своєї пятиступки. з підшипником п'ятої передачі прийдеться змиритися (тобто залишити старий). Є варіант підбирати аналог і точити проставне кільце, але то вже для фанатів

4) будеш розбирати коробку купи комплект прокладок і нове масло, тому що заливати його на автомобілі троха геморно;

5) із інструменту обзаведись щіпцями для зняття стопорних кілець (на стиск і на розжим), зйомником підшипників і ріжковим ключем на 32 (чи на 24 не памятаю точоно, сьогодні поміряю і під вечір відпишуся точно). Це щоб відкрутити гайку хвостовика.

6) розпечатай інструкцію по розборці, якби ти акуратно не складав деталі при розборці, все-рівно щось та й забудеш, де мало бути

Поділитися повідомленням

з підшипником п'ятої передачі прийдеться змиритися (тобто залишити старий)

а чому, невже від ваз 5ст підшипник не підходить?

Поділитися повідомленням

Мужики, так руки і не дійшли до ремноту КПП. Тепер думаю по тихеньку все скупити і якось викроїть два-три дні та зробити її.

Поломки які зараз чути мені: синхрони 2ї і 4ї пеердачі + гуде сильно 5та передача. + до цього болк який тримає вилку погано силить, більш всього що різьба підгуляна, як вийти з цього положення???

Синхрони вже думаю всі поміняти а як зробити щоб менше гула 5та передача, щоб була як на ВАЗ коробці. Хто що підкаже, може просто справа в підшипнику? І підходять всі підшипники від ВАЗ коробки до Полонеза, чи не всі??

Поділитися повідомленням

Yurec77, а як накриється колись підшипник 5ї передачі, що тоді робити, на що його міняти? Мабуть хтось з цим вже стикався.

Поділитися повідомленням

а як накриється колись підшипник 5ї передачі, що тоді робити, на що його міняти? Мабуть хтось з цим вже стикався.
Помнится мне что товарищь Ветеран где-то писал что его можна с Польши заказать, только стоит он немало..

Поділитися повідомленням

У мене чомусь п'ята не шумить. Найголосніші перша і задня передачі. Трошки чути ще другу. А далі - тільки шум вітру.

Не зважаючи на те, що недавно міняв усі підшипники, всеодно чути первинний і вторинний вали, коли відпускаю зчеплення.

На рахунок підшипників, здається усі можна у нас знайти. Впевнено не скажу, бо деякі докуповував на базарі, а деякі були. Сальники точно підходять.

Поділитися повідомленням

У мене чомусь п'ята не шумить. Найголосніші перша і задня передачі.

цими передачами ви не довго користуєтесь, то ж на їхній шум можна і забити.

З приводу 5ї передачі, вичитав що такого підшипника в нас нема, але умільці підбирали максимально подібний по діаметрі (315 підшипник), а різницю компенсували кільцем, яке виточували в токарів. Також порадили ставить не шариковий а роликовий підшипник, хто що з цього приводу думає???

Поділитися повідомленням

Може комусь допоможе, підшипника 5-ї передачі КПП Полонеза SKF 617409, є він тут і його ціна не радує Посилання.

Тільки на сайті номер підшипника пропишіть в "Наименование".

Поділитися повідомленням

Народ допоможіть! поставив 5 кпп від полонеза,погано включається 4 передача,а якщо втикнеш то при скиданні газу-вибиває!:bw:

Поділитися повідомленням

А чим допомогти? Потрібно розбирати і дивитися. Може синхронізатор вийшов з ладу. А у мене є стара коробка - вибиває 4-ту і нічого зробити не можу. Вже кілька раз розбирав, підшипники і синхронізатори міняв - все без толку.

Поділитися повідомленням

Ось ця "штука", яку на фото тримають у руці (називається шток включення передачі) напевне виновата.

Зображення

На цьому штоці є канавки куди заходять ось ці пімпики (називаються сухарі) і передача ніби зашчолкується.

Зображення

Коли канавки вже зношені, то сухарі не можуть втримати муфту, яка під дією пружини (називається пружина синхронізатора) "вибиває передачу в нейтральне положення.

Зображення

Крім того блокувальні сухарі (передостаннє фото) підпираються ось цими пружинами

Зображення

Які (як і всі пружини) можуть з часом "просісти" і також не фіксувати сухарі в тому положенні, в якому вони мають бути. Ховаються пружини ось тут і плутати місцями їх не можна:

Зображення

Ось така мурзилка...

Поділитися повідомленням

Народ допоможіть! поставив 5 кпп від полонеза,погано включається 4 передача,а якщо втикнеш то при скиданні газу-вибиває!:bw:

у меня такая чухня с 5-й. пока не ковырял, но как мне ранее отвечали - гаплык шестерням.

возможно разболталось что внутри...

Поділитися повідомленням

funof325, ті пружинки в 2101 різного кольору (одна інакша), а в полонезівській не помітив різниці, хоча стараюсь не переставляти місцями.

У мене спочатку вибиває четверту - тільки коли різко скидаєш газ. Пізніше так само починає вибивати другу, четверту тоді вже вирубує так, що не втримаєш рукою - яка там вже пружинка. Таке враження, що недовключається, ніби корпус задовгий і вилка не дістає. Міняв уже все - і вилки, і штоки, і синхронізатори з муфтами та підшипниками.

Проїхала та коробка у мене нормально під 100 000км і таке почалось. Тепер уже років 6 їжджу на іншій, а цю періодично перебираю. Тепер і викинути шкода - купа нових деталей.

Поділитися повідомленням

VETERAN, часом агрегат "доходить" до такого стану, що "ремонту" не підлягає або він економічно недоцільний. Хоча 100 000 км це для коробки не показник, але все ж таки пробіг суттєвий і не виключено, що і заводський брак десь закрався (навіть по допусках чи по марці сталі) і коробка "вмерла". Викидати її не потрібно, може пригодитися в якості донора... Ну, не мені Вам розказувати...

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз