borzoj 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2012 КПП ніколи не займався. Якщо нічого не поміняється, то на вихідних буду її знімати так як: - щось дзвенить в районі колокола коробки; - потрібно замінити синхронізатори 2 і 4 передачі, почали з хрускітом включатись. Тепер цікавить що ще можна поміняти при її розбірці, щоб зайвий раз туди не лазити. Передачі не гудуть, окрім 5-ї, хоч казали що для них це нормально. Хочу відразу скупитися, так як буду це робити в селі і до найблищого автомагазину далеко їхати, та і не факт що будуть деталі. І які є особливості розбірки Полонез. Дякую за любі поради. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
USSRMoto 170 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2012 Передачі не гудуть, окрім 5-ї, хоч казали що для них це нормально У меня 5 тоже шумноватая. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2012 Ще би дізнатися, що може цокотіти в районі колокома, при натисненому щеплені дзвін пропадає. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2012 Може просто завеликий вільний хід? Не думаю, щоб було щось з коробкою. Можна спочатку вийняти гумку на вилці і подивитись у середину того колокола. Циліндр зчеплення також зняти і потрясти за вилку - якщо якась пружинка лопнула - відразу помітно. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
WervolF 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2012 Подшипник первичного вала накрылся,И скорее всего и посадочное место под него.Я при установке коробки два раза с этой болячкой боролся пока на гарантии после установки была.Коробка полонез каро скоростная. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vitalii 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2012 Это точно подшипник...у меня такое самое...а как машина прогреется ни какого шума нет,но я себе приобрел новый колокол...))) Блин а разберать то как не хочется)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2012 Подшипник первичного вала накрылся,И скорее всего и посадочное место под него і що робити? заміна підшипника проблему вирішить? у меня такое самое...а как машина прогреется ни какого шума в мене і на ходу є цей шум, пропадає тільки при натисканні щеплення. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
WervolF 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2012 і що робити? заміна підшипника проблему вирішить? У меня решало,единственное на что грешили -слишком жидкое масло,синтетика мобил была залита.Что заливали потом не знаю но больше проблема не возникала. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2012 Підшипники (крім первинного валу, крутиться ще і вторинний вал, підшипники якого також не мовчать) створюють специфічний шум ротації і при витисканні зчеплення явно чути зменшення швидкості обертання валів. навіть на справній коробці - просто тихіше. А звеніти підшипники можуть хіба при крайній степені зносу і відсутності масла. Точно визначити можна, слухаючи різні точки коробки за допомогою палички (прикласти до вуха та коробки) і товариша, який буде періодично витискати зчеплення. Недостатня кількість масла також приводить до шумності коробки передач. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
funof325 1 Скарга Опубліковано: 4 жовтня 2012 Значить так: 1) обов'язково відразу міняти сальники (первинного вала і хвостовика), Якщо до останнього ще можна добратися не знімаючи коробки, то до першого... Тим паче що і по мурзилці написано міняти сальники не залежно від їх стану. 2) на синхроназіторах тільки 2 і 4 передачі я б не зупинявся, а заодно поміняв би і 3-тьої і першої передачі. Все рівно щоб добратися до синхрона другої передачі потрібно розібрати всю коробку до голого вала. 3) прикупи комплект підшипників від вазівської чотири ступки і постав їх на відповідні місця своєї пятиступки. з підшипником п'ятої передачі прийдеться змиритися (тобто залишити старий). Є варіант підбирати аналог і точити проставне кільце, але то вже для фанатів 4) будеш розбирати коробку купи комплект прокладок і нове масло, тому що заливати його на автомобілі троха геморно; 5) із інструменту обзаведись щіпцями для зняття стопорних кілець (на стиск і на розжим), зйомником підшипників і ріжковим ключем на 32 (чи на 24 не памятаю точоно, сьогодні поміряю і під вечір відпишуся точно). Це щоб відкрутити гайку хвостовика. 6) розпечатай інструкцію по розборці, якби ти акуратно не складав деталі при розборці, все-рівно щось та й забудеш, де мало бути Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 4 жовтня 2012 ріжковим ключем на 32 Гайка старого зразка (з пружиною) на 32, а нові - на 30. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 4 жовтня 2012 з підшипником п'ятої передачі прийдеться змиритися (тобто залишити старий) а чому, невже від ваз 5ст підшипник не підходить? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 21 листопада 2012 Мужики, так руки і не дійшли до ремноту КПП. Тепер думаю по тихеньку все скупити і якось викроїть два-три дні та зробити її. Поломки які зараз чути мені: синхрони 2ї і 4ї пеердачі + гуде сильно 5та передача. + до цього болк який тримає вилку погано силить, більш всього що різьба підгуляна, як вийти з цього положення??? Синхрони вже думаю всі поміняти а як зробити щоб менше гула 5та передача, щоб була як на ВАЗ коробці. Хто що підкаже, може просто справа в підшипнику? І підходять всі підшипники від ВАЗ коробки до Полонеза, чи не всі?? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Yurec77 206 Скарга Опубліковано: 21 листопада 2012 borzoj, 5-я у полонеза шумная и есть! Разве что шахту шумкой хорошо подклей. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 21 листопада 2012 Yurec77, а як накриється колись підшипник 5ї передачі, що тоді робити, на що його міняти? Мабуть хтось з цим вже стикався. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Мец 2 Скарга Опубліковано: 21 листопада 2012 а як накриється колись підшипник 5ї передачі, що тоді робити, на що його міняти? Мабуть хтось з цим вже стикався.Помнится мне что товарищь Ветеран где-то писал что его можна с Польши заказать, только стоит он немало.. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 21 листопада 2012 У мене чомусь п'ята не шумить. Найголосніші перша і задня передачі. Трошки чути ще другу. А далі - тільки шум вітру. Не зважаючи на те, що недавно міняв усі підшипники, всеодно чути первинний і вторинний вали, коли відпускаю зчеплення. На рахунок підшипників, здається усі можна у нас знайти. Впевнено не скажу, бо деякі докуповував на базарі, а деякі були. Сальники точно підходять. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 21 листопада 2012 У мене чомусь п'ята не шумить. Найголосніші перша і задня передачі. цими передачами ви не довго користуєтесь, то ж на їхній шум можна і забити. З приводу 5ї передачі, вичитав що такого підшипника в нас нема, але умільці підбирали максимально подібний по діаметрі (315 підшипник), а різницю компенсували кільцем, яке виточували в токарів. Також порадили ставить не шариковий а роликовий підшипник, хто що з цього приводу думає??? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 11 грудня 2012 Може комусь допоможе, підшипника 5-ї передачі КПП Полонеза SKF 617409, є він тут і його ціна не радує Посилання. Тільки на сайті номер підшипника пропишіть в "Наименование". Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ярослав 75 1 Скарга Опубліковано: 31 січня 2013 Народ допоможіть! поставив 5 кпп від полонеза,погано включається 4 передача,а якщо втикнеш то при скиданні газу-вибиває! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 31 січня 2013 А чим допомогти? Потрібно розбирати і дивитися. Може синхронізатор вийшов з ладу. А у мене є стара коробка - вибиває 4-ту і нічого зробити не можу. Вже кілька раз розбирав, підшипники і синхронізатори міняв - все без толку. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
funof325 1 Скарга Опубліковано: 1 лютого 2013 Ось ця "штука", яку на фото тримають у руці (називається шток включення передачі) напевне виновата. На цьому штоці є канавки куди заходять ось ці пімпики (називаються сухарі) і передача ніби зашчолкується. Коли канавки вже зношені, то сухарі не можуть втримати муфту, яка під дією пружини (називається пружина синхронізатора) "вибиває передачу в нейтральне положення. Крім того блокувальні сухарі (передостаннє фото) підпираються ось цими пружинами Які (як і всі пружини) можуть з часом "просісти" і також не фіксувати сухарі в тому положенні, в якому вони мають бути. Ховаються пружини ось тут і плутати місцями їх не можна: Ось така мурзилка... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
rembrant-41 2 Скарга Опубліковано: 1 лютого 2013 Народ допоможіть! поставив 5 кпп від полонеза,погано включається 4 передача,а якщо втикнеш то при скиданні газу-вибиває! у меня такая чухня с 5-й. пока не ковырял, но как мне ранее отвечали - гаплык шестерням. возможно разболталось что внутри... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 лютого 2013 funof325, ті пружинки в 2101 різного кольору (одна інакша), а в полонезівській не помітив різниці, хоча стараюсь не переставляти місцями. У мене спочатку вибиває четверту - тільки коли різко скидаєш газ. Пізніше так само починає вибивати другу, четверту тоді вже вирубує так, що не втримаєш рукою - яка там вже пружинка. Таке враження, що недовключається, ніби корпус задовгий і вилка не дістає. Міняв уже все - і вилки, і штоки, і синхронізатори з муфтами та підшипниками. Проїхала та коробка у мене нормально під 100 000км і таке почалось. Тепер уже років 6 їжджу на іншій, а цю періодично перебираю. Тепер і викинути шкода - купа нових деталей. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
funof325 1 Скарга Опубліковано: 1 лютого 2013 VETERAN, часом агрегат "доходить" до такого стану, що "ремонту" не підлягає або він економічно недоцільний. Хоча 100 000 км це для коробки не показник, але все ж таки пробіг суттєвий і не виключено, що і заводський брак десь закрався (навіть по допусках чи по марці сталі) і коробка "вмерла". Викидати її не потрібно, може пригодитися в якості донора... Ну, не мені Вам розказувати... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах