Перейти до публікації
Esbist

ДТП Львiв 02.04.2012

Рекомендовані повідомлення

Сталась зi мною така неприємнiсть, коротше, розвертався я на вулицi Шевченка бiля Янiвського цвинтаря та й "прощолкав" зустрiчну, засадив своїм переднiм правим кутом йому в бочину. Поки думали що i як мимо проїжджали ДАIшники, порекомендували нам скласти європротокол, викликали аварiйного комiсара. Разом з ним склали той протококол, я вiддав постраждалому 510 грн. франшизи пiд його розписку. Але всi пропустили "маленький" нюанс - тодi як в мене полiс був в порядку, в нього вступав в дiю лише 19.20 того ж дня, а ДТП зафiксували о 18.30. А умовою для того щоби європротокол признали дiйсним була наявнiсть дiйсних полiсiв в обох учасникiв. Дамочки з "АСKИ" документи вiдправили, та сказали що це є пiдставою для вiдмови у виплатi вiдшкодування, хiба що компанiя пiде назустрiч. Наразi чекаємо дзвiнка... В опонента гнила як решето ВАЗ-2109, вм'ятина в заднiй лiвiй дверцi та крилi в районi арки, дверi погано вiдкриваються. В мене ввiгнутий всередину кут крила та "пiшло спати" хромове кiльце фари. Ось таке от...

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я не силен в европротоколах, но идя логике:

Европротокол оформляется если виновный признал вину, нет травм.

Виновная сторона Вы. У Вас страховка все ОК. На каком основании Ваша СК может отказать в выплате? Слышал что любят отказывать на основании не правильности оформления европротокола.

И чего Вас должно это волновать? У Вас со страховкой все опять же ОК. Пусть постраждавшая сторона носится.

Расматривать как повод для отказа выплаты у СК - есть.

Но тогда кто пострадавшему выплатить урон? Виновная сторона - Вы должны оплатить но, - у Вас полис ОК - СК плз выплати.

Но все бывает в нашей стране. Но Вы свою ответственность застраховали.

Поділитися повідомленням

Європротокол в мене був заповнений правильно, допомiг аварiйний комiсар. Страхова причепилась до того що одною з умов застосування протоколу є наявнiсть дiйсного полiсу в ОБОХ учасникiв. Зi слiв постраждалого вiн саме в той день купив ту машину, оформив страховку та на момент ДТП вона ще не почала дiяти. Ось це всi i прошльопили, в т.ч. комiсар. При традицiйному варiантi страховiй потрiбна справка з ДАI про ДТП, i в таких випадках страховка потерпiлого не повинна грати ролi. Не знаю чи правильно я вчинив з тим європротоколом, дуже не хотiлось волокити зi штрафом, судом та можливим позбавленням прав. До слова, якби було ДАI, з потерпiлого теж могли здерти штраф 800 грн за їзду з недiйсним полiсом, принайнмi так сказали в страховiй...

Поділитися повідомленням

Його ДАIшники викликали, вони поруч проїжджали, але вирiшили не оформляти, оскiльки ми самi дiйшли згоди.

Поділитися повідомленням

Дзвонили зi страхової, його страховки визнали дiйсною, значть все має бути ОК...

Поділитися повідомленням

Та вже все нормально. Машину зробив. Постраждалий бiльше не дзвонив, я вже й забувати почав, надiюсь що в таку ситуацiю бiльше попасти не доведеться, тьфу 3 рази...

Поділитися повідомленням

Та вже все нормально. Машину зробив. Постраждалий бiльше не дзвонив, я вже й забувати почав, надiюсь що в таку ситуацiю бiльше попасти не доведеться, тьфу 3 рази...[/quoteе хорошо что хорошо кончаться, а особенно без без исполнительных расходов.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз