Перейти до публікації
Emissions

кточтоделает?

Рекомендовані повідомлення

Тай я захожу інколи)
Треба продуктивно заходити - щоб корисний слід залишити.  :)

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Як справи з контактною сваркою?
Просуваються дуже поволі. Підкинули внука на два тижні - займаюся нащадком. Але знайшов хвильку, щоб побачити, що шиною я не намотаю. От якби вона була шестигранна... Зараз прикидаю, як зробити пучок з дроту - його можна зробити з плавно змінним перерізом. Для перших 3 витків взяти 20 дротів діаметром 2,5мм і зменшувати кількість жил для наступних витків. 

У мене дріт обмотаний нитками - як вважаєте - спалити ту ізоляцію? Заодно дріт відпуститься і стане м'якшим...

Поділитися повідомленням

Не зрозумів навіщо змінний переріз вторичної обмотки....

спалити ту ізоляцію?

Я приблизно так і робив, но не палив,а просто зрізав ізоляцію з тонких проводів, потім склав їх в кучу і обмотав тіпа бінтом. Просто полосками із ткані.

Поділитися повідомленням

У мене ще зберігся рулончик "космічної" ізоляції з твердого фторопласту - намірився обмотати тим пучок і натягнути термоусадку. Скручувати дроти не буду - так вони повинні щільніше влягтися.

Поділитися повідомленням

Мене жаба задавила на термоусадку. На мої потреби вона тоді коштувала 600 грн. Тому просто обмотав тряпкою. Мав ще лаком пропитати, але так вото і робе вже 4-й рік. Напевно поки не протреться і не шваркне)))

Поділитися повідомленням

@golden88, там напруга мізерна - підгорить трохи і окислиться. У мене недавно болтик зверху в електрозварку впав - кілька секунд феєрверку і не стало його.

Поділитися повідомленням

Не зрозумів навіщо змінний переріз вторичної обмотки....
Просто є правила розрахунку трансформаторів. Якщо більша напруга - значить менший струм. Потужність же не зміниш - вона залежить від перерізу магнітопроводу трансформатора. До речі - у мене буде два режими роботи трансформатора - стандартний, коли осердя не заганяється у насичення і форсований, коли магнітопровід без навантаження перебуває у насиченні. У першому режимі первинна обмотка має 180 витків і струм ХХ невеличкий. А у другому режимі струм ХХ вже 2,5 ампера - підключено тільки 150 витків у первинній.

Переглянув трохи тих проектів контактних зварок і ніде не помітив, щоб враховували проводку мережі. Я вважаю, що опір мережі значно сильніше впливає на величину струму зварки, ніж переріз дроту обмотки. А ти міряв на скільки просідає напруга в розетці в момент зварювання?

Ще одне - всі просто затискають болтами обмотку з електродом і не думають про контактну різницю потенціалів. А мідь гарно окислюється і там буде значний опір. Це як клеми акумулятора в автомобілі - не зачистив - стартер не крутить. Струми там співмірні.

Поділитися повідомленням

А ти міряв на скільки просідає напруга в розетці в момент зварювання?

Не міряв, але точно знаю що відносно мізерну. Коли своїм спотером працював раніше в гаражі, що на віробництві, то абсолютно не відно було моргання лампочок. Дріт живлення діаметром 2х0,75, не гріється навіть при довгій роботі. А коли переїав в гараж що на ГБК, де в мережі 200-205 В, а коли включаеш чайник, то напруга просідає до 190-195 В то в пікові часи наче чуууучуть маргають, але на стільки мало що треба придивлятись.

Так що думаю що з мережі бере максимально мало, на скільки це можливо.

І ще коли працюю спотером то в голові постійно сидить ідея що я не буду платити за ту електрику, так як за ті 0,1-0,4 сек просто не встигае роскрутитися диск в лічільнику)))) Тобто робота спотерром безкоштовна)))

Поділитися повідомленням

Так що думаю що з мережі бере максимально мало, на скільки це можливо.
Я як вмикав свій транс із однією первинною обмоткою, вибивав автомат на 16 ампер. Поміняв на 32 ампери і вже не вибиває.

Поділитися повідомленням

То це щось не то. Так можна варити просто з розетки без трансформатора)

Поділитися повідомленням

То це щось не то.
Навпаки - це норма. Навіть простий латр 9 амперний при включенні часом вибиває. Щоб не вибивало і менші завади були на радіо, прийнято тиристор відкривати в момент проходу синусоїди напруги через "0".

Знайшов старинну схемку контактної зварки всього із кількох деталей - напевно собі так зроблю. Там просто кнопкою заряджений конденсатор перемикаєш на відкриття тиристора і поки струм іде - тиристор відкритий. А час задається ємністю конденсатора, опором, через який іде розряд і напругою зарядки кондюка.

Це ще так зробили в 1975 році - тоді мікропроцесорів не було. Це тепер мікропроцесор підказує яким пальцем в носі ковирятися. :multi:

Поділитися повідомленням

Агоу!!! Де ви всі там?

5 колона дочекалася братів і переметнулися, а де решта? У нас зараз судять данєцкіх пажарнікав, які співпрацювали з орками - наших там нема?

Я от займався комбінаторикою - комбінував перемикача - 12 контактів на два напрямки з 5 положеннями - тобто дві обмотки через симістор і напряму та ще й вмикання нуля. Гарно вийшло - просто. Я задоволений.

Поділитися повідомленням

Агоу!!! Де ви всі там?

5 колона дочекалася братів і переметнулися, а де решта? У нас зараз судять данєцкіх пажарнікав, які співпрацювали з орками - наших там нема?

Я от займався комбінаторикою - комбінував перемикача - 12 контактів на два напрямки з 5 положеннями - тобто дві обмотки через симістор і напряму та ще й вмикання нуля. Гарно вийшло - просто. Я задоволений.

зовсім поряд ))) 

Screenshot-2023-03-15-at-17-43-31.png

Поділитися повідомленням

зовсім поряд ))) 

Біля коня гуляєш.  :multi:  На лікуванні, чи фронт перемістився?

вже в полях. Ні те, ні інше - в мене свої завдання тут.

І зараз вся країна - суцільний фронт, і навіть львівські шиномонтажі чи вінницькі кав'ярні знаходяться на лінії ворожого вогню.

Поділитися повідомленням

Доброго дня друзі. Дайте номер Креатива Сергія в приватні повідомлення будь ласка.

Поділитися повідомленням

Всем привет, вопрос сколько сейчас стоит пара dellorto 40 горизонтали примерно? Заранее спасибо

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз