golden88 662 Скарга Опубліковано: 1 лютого 2023 Тай я захожу інколи) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 лютого 2023 Тай я захожу інколи)Треба продуктивно заходити - щоб корисний слід залишити. 1 golden88 відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 1 лютого 2023 Як справи з контактною сваркою? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 лютого 2023 Як справи з контактною сваркою?Просуваються дуже поволі. Підкинули внука на два тижні - займаюся нащадком. Але знайшов хвильку, щоб побачити, що шиною я не намотаю. От якби вона була шестигранна... Зараз прикидаю, як зробити пучок з дроту - його можна зробити з плавно змінним перерізом. Для перших 3 витків взяти 20 дротів діаметром 2,5мм і зменшувати кількість жил для наступних витків. У мене дріт обмотаний нитками - як вважаєте - спалити ту ізоляцію? Заодно дріт відпуститься і стане м'якшим... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 2 лютого 2023 Не зрозумів навіщо змінний переріз вторичної обмотки.... спалити ту ізоляцію? Я приблизно так і робив, но не палив,а просто зрізав ізоляцію з тонких проводів, потім склав їх в кучу і обмотав тіпа бінтом. Просто полосками із ткані. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 лютого 2023 У мене ще зберігся рулончик "космічної" ізоляції з твердого фторопласту - намірився обмотати тим пучок і натягнути термоусадку. Скручувати дроти не буду - так вони повинні щільніше влягтися. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 2 лютого 2023 Мене жаба задавила на термоусадку. На мої потреби вона тоді коштувала 600 грн. Тому просто обмотав тряпкою. Мав ще лаком пропитати, але так вото і робе вже 4-й рік. Напевно поки не протреться і не шваркне))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 лютого 2023 @golden88, там напруга мізерна - підгорить трохи і окислиться. У мене недавно болтик зверху в електрозварку впав - кілька секунд феєрверку і не стало його. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 7 лютого 2023 Не зрозумів навіщо змінний переріз вторичної обмотки....Просто є правила розрахунку трансформаторів. Якщо більша напруга - значить менший струм. Потужність же не зміниш - вона залежить від перерізу магнітопроводу трансформатора. До речі - у мене буде два режими роботи трансформатора - стандартний, коли осердя не заганяється у насичення і форсований, коли магнітопровід без навантаження перебуває у насиченні. У першому режимі первинна обмотка має 180 витків і струм ХХ невеличкий. А у другому режимі струм ХХ вже 2,5 ампера - підключено тільки 150 витків у первинній.Переглянув трохи тих проектів контактних зварок і ніде не помітив, щоб враховували проводку мережі. Я вважаю, що опір мережі значно сильніше впливає на величину струму зварки, ніж переріз дроту обмотки. А ти міряв на скільки просідає напруга в розетці в момент зварювання? Ще одне - всі просто затискають болтами обмотку з електродом і не думають про контактну різницю потенціалів. А мідь гарно окислюється і там буде значний опір. Це як клеми акумулятора в автомобілі - не зачистив - стартер не крутить. Струми там співмірні. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 8 лютого 2023 А ти міряв на скільки просідає напруга в розетці в момент зварювання? Не міряв, але точно знаю що відносно мізерну. Коли своїм спотером працював раніше в гаражі, що на віробництві, то абсолютно не відно було моргання лампочок. Дріт живлення діаметром 2х0,75, не гріється навіть при довгій роботі. А коли переїав в гараж що на ГБК, де в мережі 200-205 В, а коли включаеш чайник, то напруга просідає до 190-195 В то в пікові часи наче чуууучуть маргають, але на стільки мало що треба придивлятись. Так що думаю що з мережі бере максимально мало, на скільки це можливо. І ще коли працюю спотером то в голові постійно сидить ідея що я не буду платити за ту електрику, так як за ті 0,1-0,4 сек просто не встигае роскрутитися диск в лічільнику)))) Тобто робота спотерром безкоштовна))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 8 лютого 2023 Так що думаю що з мережі бере максимально мало, на скільки це можливо.Я як вмикав свій транс із однією первинною обмоткою, вибивав автомат на 16 ампер. Поміняв на 32 ампери і вже не вибиває. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 8 лютого 2023 То це щось не то. Так можна варити просто з розетки без трансформатора) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 8 лютого 2023 То це щось не то.Навпаки - це норма. Навіть простий латр 9 амперний при включенні часом вибиває. Щоб не вибивало і менші завади були на радіо, прийнято тиристор відкривати в момент проходу синусоїди напруги через "0".Знайшов старинну схемку контактної зварки всього із кількох деталей - напевно собі так зроблю. Там просто кнопкою заряджений конденсатор перемикаєш на відкриття тиристора і поки струм іде - тиристор відкритий. А час задається ємністю конденсатора, опором, через який іде розряд і напругою зарядки кондюка. Це ще так зробили в 1975 році - тоді мікропроцесорів не було. Це тепер мікропроцесор підказує яким пальцем в носі ковирятися. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 15 березня 2023 Агоу!!! Де ви всі там? 5 колона дочекалася братів і переметнулися, а де решта? У нас зараз судять данєцкіх пажарнікав, які співпрацювали з орками - наших там нема? Я от займався комбінаторикою - комбінував перемикача - 12 контактів на два напрямки з 5 положеннями - тобто дві обмотки через симістор і напряму та ще й вмикання нуля. Гарно вийшло - просто. Я задоволений. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nemez 757 Скарга Опубліковано: 15 березня 2023 Агоу!!! Де ви всі там? 5 колона дочекалася братів і переметнулися, а де решта? У нас зараз судять данєцкіх пажарнікав, які співпрацювали з орками - наших там нема? Я от займався комбінаторикою - комбінував перемикача - 12 контактів на два напрямки з 5 положеннями - тобто дві обмотки через симістор і напряму та ще й вмикання нуля. Гарно вийшло - просто. Я задоволений. зовсім поряд ))) 1 sla_69 відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 15 березня 2023 зовсім поряд ))) Біля коня гуляєш. На лікуванні, чи фронт перемістився? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nemez 757 Скарга Опубліковано: 15 березня 2023 зовсім поряд ))) Біля коня гуляєш. На лікуванні, чи фронт перемістився? вже в полях. Ні те, ні інше - в мене свої завдання тут. І зараз вся країна - суцільний фронт, і навіть львівські шиномонтажі чи вінницькі кав'ярні знаходяться на лінії ворожого вогню. 1 sla_69 відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Автонаездник 800 Скарга Опубліковано: 20 березня 2023 Доброго дня друзі. Дайте номер Креатива Сергія в приватні повідомлення будь ласка. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
bonus78 1 Скарга Опубліковано: 22 квітня 2023 Всем привет, вопрос сколько сейчас стоит пара dellorto 40 горизонтали примерно? Заранее спасибо Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Emissions 1,500 Скарга Опубліковано: 23 квітня 2023 в барахолках бачив в районі 8к Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nemez 757 Скарга Опубліковано: 9 травня 2023 привіт, бродяги! є тут хто живий? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 9 травня 2023 @nemez, з якою ціллю цікавишся? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Солекс Делортович 825 Скарга Опубліковано: 10 травня 2023 есть живые Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alex_zp 109 Скарга Опубліковано: 10 травня 2023 Є Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nemez 757 Скарга Опубліковано: 11 травня 2023 . Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах