Перейти до публікації

Рекомендовані повідомлення

Всім привіт!

Давно збирався завести бортовик, тай є вже прохання одноклубників, отож почнімо.

Автомобіль ВАЗ 2103 1978-го року був придбаний мною в 2003-му році, тогож року була вварена задня панель 2106, проведені роботи по поварці і фарбуванню. Від бувшого власника дісталась коробка Фіат 131, бампери 2108 і сидіння з якогось Форда.

Такою практично машинка дісталась, це вже почали її потихеньку робити

Зображення

Такою машинка була після першого фарбуванняЗображення

Пройшо два роки і стало питання про заміну порогів та підварку стойок криші і покращик(мій боржник) порадив знов перефарбувати машину, тим паче що перший раз пофарбували неважно. Перефарбували, тіки цього разу я вчився замивати)машинка стала така

Зображення

Машинка мала багато облич

ЗображенняЗображення

а зараз в процесі побудови бойового авто така

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Рік тому, після того як катаючи жінку з дитиною по полю наїхав на мурашник і проломив передній полік, поставив машину на ремонт, який триває досі. За рік замінений маслонасос на новий, поставлене мікропроцесорне запалювання, горизонталки Делорто, легкосплавні диски Р15 з переходниками. дещо переварений і підсилений кузов. куплений редуктор мосту з блокуванням. спортивний розподільчий вал. розпорка передніх стаканів. радіатор 21214. майже нове щеплення Валео . заготовки під подвійний вентилятор, запасні диски для болотної гуми і ще багато що.

В планах зробити веселе авто для відпочинку і можливо участі в любительських перегонах.

Для заголовку думаю вистачить, далі буду додавати фото і роботи походу.

Початок є, сильно не пинайте)

[spoiler="двигун">

блок 21213

-колінвал 2130

-замінено маслонасос на новий

-зірковий натягувач цепу

-пілот

-розрізна шестерня

-МПСЗ

-горизонталки Dellorto

-ГБЦ фрезерована на 2.5 мм, канали 34/31, полегшені клапана з фаскою 30гр. на впуску, розширена КС, вал Естонець2

-тросик газу+інжекторна педаль

-полегшений маховик

-генератор BOCSH 80A з BMW E 34

-випуск 4-2-1 STINGER

-поліклінові шківи з роликами Renault

-ЕБН ICRB з обраткою в бак

[spoiler="охолодження">-радіатор 21214

-подвійний вентилятор охолодження, працюючий від двох датчиків на двох швидкостях.

Через радіатор акумулятор перенесено на інший бік підкапотки а розширювальний бачок на місце акумулятора

[spoiler="кузов">-замінено пороги

-підлога

-з'єднано лонжерони

-замінено стійку бризковика, передню панель, правка крила

[spoiler="трансмісія">-кпп 5ст FIAT 131

-редуктор 4.1 з блокою

- щеплення VALEO

[spoiler="ходова">-амортиі газові нивські Фінвал

-пружини Каяба

-верхні важелі зі зміщеними шаровими

-вентильовані гальма RENAULT

-вакуумний підсилювач гальм BMW e36

-рейка з гідропідсилювачем з BMW e36

-колеса легкосплавні р15 через проставки-перехідники на 4/100

- подвійний передній стаб на поліуретані

в планах:, реактивки на поліуретані з поперечною регульованою тягою

Змінено користувачем Andriy1352

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

;) Вижу на фото знакомые колесики с колпаками.

С открытием!:az:

Поділитися повідомленням

Доброго здоровья,отличная машина,и начинка не простая.Сразу вопрос, капот на каких петлях,при обычных радик не влез бы

Поділитися повідомленням

baycer, редуктор 2103, куплений в одноклубника Andron1313, за шо йому респект! Ввн продав вже зібраний і налаштований.

Автонаездник, вже тих кольосиків нема)... Ну ти в курсі)

optimus prime, радік куплений тиждень тому, ще не поставив(-надалі всі процеси будуть тут із фото.

Поділитися повідомленням

Вітаю з відкритямм бортовика!!! Початок покладено чекаємно на продовження, звичайно з фотозвітами:)

Поділитися повідомленням

За трохи більше року перебування в клубі я скажу вам більше взнав, ніж за попередні 10 років володіння авто. Машину варив спочатку звичайним зварювальником а восени спеціально для машинки купив напівавтомат-дуже зручно)

Voker, Дякую!

Стиль планую змінити але стоку не буде-для цього треба талант), цяцьок ззовні буде меньше, зміню відтінок машини, щодо капота не вирішив-це тільки чорний грунт, подивитися.

Хочу висловити тут подяку одноклубникам за ніштяки

Андрону за редуктор.

Дімкі баксу за Каябу

Голдену88 за переходніки під 15-ті диски

другу Маджахєда за росподільчий вал

Дімасскейсу за горизонталки

Вовчику з Тернополя за диски

Davil-у за пару дисків для болота

Руслі за щеплення

Кватро за маховик

Шумахеру за склопідцомники

і ще всім, кого забув, всім дякую!

Поділитися повідомленням

Дмитрий $, дякую!, а я і не в курсі)

П.с.-десь кнопка спасібо ділася(

Повесні, надивившись бортовик Железовського переварив вихлоп, хоча в планах павук а всежтаки вирішив поексперементувати(цікаво), в результаті труба не під коробкою а збоку і її ззовні не видно, тай вібрація меньша.

Зображення

Поділитися повідомленням

Andriy1352, Вітаю з почином, друже! :az:

Підписався. :)

Дякую! :az:

чекаю твого.

Горизонталки і мікропроцесорЗображення

Поділитися повідомленням

Дмитрий $, та так поки покрутив. Для мене і так подвиг, що я сам все поставив і машина завелась), правда коли поставив то без вакуума на безконтактному карби стріляли ужас, тоді і взяв Мпсз-хлопки пропали і робота стабілізувалась. По опомєру рве краще, стартанути з буксом на р15 не проблєма. Попробував проїхатися і на першомуж повороті впав з рибацького стільчика(крісел нема бо ще не доробив днище), тож повернувся і обкатку відклав до встановлення сідушки.

Ось таку пару гуми для бездоріжжя маю на окремих дискахЗображення

Поділитися повідомленням

baycer, в мене диски під неї р13, 4*100, бо переходники такі от я титани і купив під цю гуму. Вона вища звичайної 13-ї гуми, по висоті як 15-та.

baycer, на ці диски натягнуЗображення

фото

Поділитися повідомленням

За час володіння авто було замінено майже все, дещо не раз, вього не опишеш, так що питання можна задавати з будь-якого приводу бо в шапці всього не опишеш)

Щодо зварювання,- поки повністю замінена підлога, підварені кріплення сидінь, з'єднані передні та задні лонжерони, повністю замінениц лівий поріг з підсилювачем 2мм, вварена ремвставка переднього лівого крила. Наразі правий поріг, права стійка бризковика і праве крило. Що прикро, так це те, що пороги живі, міняні 8років тому, але підсилювачі зовсім згнили.

Поділитися повідомленням

Поздравляю с началом бортовика!А как эффект от соединения лонжеронов есть? и какой

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз