cqe 1 Скарга Опубліковано: 22 березня 2009 и раз в пол года его переваривать? шутиш,антикорозийкой после поварки покрыл и всё,раз в год обновил местами и всё Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
slashxxx 56 Скарга Опубліковано: 22 березня 2009 во первых,большая нагрузка идёт на короткие тяги,которые к лонжу крепяццо,это хорошо слышно когда резко трогаешься,у себя усилял лонжи в местах крепления,проваривал,но на старом металле это уже до одного места,лучше в тяги купить полиуретан,он пожощще будет... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
cqe 1 Скарга Опубліковано: 22 березня 2009 а в большенстве случаев сильнее изнашиваются резинки на длинных тягах Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kyznec 1 Скарга Опубліковано: 22 березня 2009 kyznec писал(а):и раз в пол года его переваривать? шутиш,антикорозийкой после поварки покрыл и всё,раз в год обновил местами и всё проверять не на ржавчину а на целосность. во первых,большая нагрузка идёт на короткие тяги,которые к лонжу крепяццо,это хорошо слышно когда резко трогаешься,у себя усилял лонжи в местах крепления,проваривал,но на старом металле это уже до одного места,лучше в тяги купить полиуретан,он пожощще будет. я не уверен но нагрузка должна быть примерно одинаковой так как рычаг одинаковый. можно по подробней как полиуретан уменьшит нагрузку или ты хотел сказать что будет меньше "люфт" что уменьшит импульс удара? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
SoKILL 1 Скарга Опубліковано: 31 березня 2009 Замість двох тяг краще поліуританові втулки в одну поставити..... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Arvid 3 Скарга Опубліковано: 31 березня 2009 Я исправлял бок после такой работы, сразу скажу, если ты накинешь её на длинный болт на то же самое крепление, то есть большая вероятность того, что ты просто ослабишь само крепление, если делать по уму, то надо 100% делать отдельное крепление, либо переделать заводское, вот тогда соглашусь будет толк, а исправлять потом на много тяжелее, поэтому сначала взвесь все за и против, потом устанавливай!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
2-ешник 92 Скарга Опубліковано: 3 квітня 2009 Замість двох тяг краще поліуританові втулки в одну поставити.....[/q]чим краще? чому краще? що це дасть? розшифруй, плз +1 обоснуй, плз. зы: я не могу понять, как усиление-сдвоение верхних реактивных тяг может улучшить поперечную устойчивость ? Я уверен, что задний стаб+занижение+правильные пружины+жесткие аморы+параллельная отрегулированная тяга Панара(или лучше парал-м Уатта) улучшит поперечную устойчивость. Обосную: именно от этих элементов зависит поперечное смещение моста в движении по прямой и в поворотах. на ходу я эффекта ни какого не ощутил,к примеру замена амортизаторов более ошутима это мнение Практика, поставившего сдвоенные тяги. "Теоретики" то же говорят. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
vetalxata 1 Скарга Опубліковано: 3 квітня 2009 Я в себе поставив подвійні тяги і скажу вам що різницю відчув ,а от знайомий після установки тяг на свою машину говорить,що різниці нема ніякої,хоч машини одної моделі 21011 тільки роки різні.так що тут питання спорне. Але є деякий нюанс,тяги у мене стоять із зовнішньої сторони ніж на фото тут на форумі ,зазор між колесом і тягою 10мм.(це так просто для справки).Резинові втулки нарив в гаражі, ще тих часів,правда вони складаються з двох частин(а не цілі).отже замінив всі втулки +2 тяги.І не памятаю де я нарив таку інформацію,але читав що реактивні тяги затягуються під нагрузку,а не на підвішеній машині.Правда там були розміри яка має бути відстань між мостом і якоюсь поверхнею днища,вроді 125мм.Але я просто загрузив на око,десь 200кг так щоб машина присіла,і позатягував всі тяги+амор.Не знаю що ви на це скажите, можливо, що це дурість,але результатом я задоволений.Машина повороти тримає краще,Втулки уже давно проїхали той кілометраж як такі,ті уже б прийшлось міняти,а на цих ще ні одного люфта,а на форумі тут прочитав що при зустрічній фурі машину розкачує ,і дійсно я і забув,це правда ,при +2 тягах кого немає. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
2-ешник 92 Скарга Опубліковано: 4 квітня 2009 vetalxata зроби фоти, плз а окрiм сдвоених тяг щось ще робив з пiдвiскою? амортизатори, стаб, або що? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
vetalxata 1 Скарга Опубліковано: 4 квітня 2009 Фото обовязково поставлю,тільки я в цих ділах повний ,,0,,як їх тут втулити.такщо трохи пізніше,а поки що попробую втулити загальну фотку,може тут щось роздивишся,а згодом зфоткаю поблище.щось не виходить у мене,такщо треба допомоги,підкажи як фото притулити.Я зараз машину до покраски готую,так що інсталяцію ще не робив ніяку крім тяг але то давно було. А так то планую зробити тягу Панара регульовану,з понеділка приступаю(регуліровку сьодня на шроті від 2110 за 20грн.взяв,лишається ще хомути пробити від 2108 содження). Також інтенсивно іде підготовка до установки ЗТД 13" від 2108,+ гідроручнік(фото такожнадіюсь підкажеш як приклеїїти їх сюди щоб я не був пустослівним). Аморти стоять задні газ-масляні(друг підігнав з держ. авто. назви не бачив, виготовлені пише мексика).також в планах подвійний стабілізатор(лишається тільки поставити,теж давніше приготовив).ну і по мєлочі то таке,замок багажніка від 2105 на електрзамку отвір під ключ планую заварити(теж готовий але на стенрі тре поставити,і стєклопідйомники електричні (один уже стоїть).Та ідей багато тільки часу щось не хватає і левандосу $. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
2-ешник 92 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2009 vetalxata меня интересовало, делал ли что с подвеской кроме сдвоенных тяг, что эффект почуствовал. зы: как фоты вставлять ЗДЕСЬ" rel="external">Посилання Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
cqe 1 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2009 вот вот и я почитал такие посты и себе поставил,а разници не почувствовал,хотя может у меня притуплённое восприятие разницу могу сказать почему люди ощущают тяги поставили машину гружонную обтянули тяги в смысле а до это го может тяги были затянуты на вывешенной, вот и разница,мож наоборот,я уже так не только тяги ставил а и распорку под капот и БСЗ,и обьективно если говорить разници нету,вобщем я думаю мою мысль поняли если до замен и модорнизаций всё работоло нормально то и после абгрейдов вы разници в таких вещах не уловите Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
vetalxata 1 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2009 2-ешник поки що нічого крім +2тяги і амортизаторів задніх газ-масло,(правда аморти якісь странні,я в руках пробував їх розтягати то вони легко ходять,а якщо їх різко потянути то вони чинять опір,але різниця звичайно відчутна,ну мені принаймі так здається).але все ще впереді.Ось фото як і обіцяв Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
2-ешник 92 Скарга Опубліковано: 6 квітня 2009 vetalxata хорошая работа. Я думал, ты верхние сдваивал. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
vetalxata 1 Скарга Опубліковано: 6 квітня 2009 2-ешник Я над цим думав,але у цьому немає потреби, як для моєї машини.Мені цих цілком вистачає.Сьогоді був у мене друг на 06 теж +2 тяги,оглянули втулки, всьо ок.я думаю що вже одна перевага в +2 тяга є, це збільшився пробіг всіх реактивних(ну це звісно якщо їх грамотно побіняти,я маю наувазі не з допомогою масла чи літолу) .Сьогодні записали кілометраж, щоб перевірити скільки ще протянуть.бо раніше не додумались.Може підскажите скільки в середньому пробігають втулки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Tcachik 2 Скарга Опубліковано: 12 квітня 2009 а скікі коштують поліурітанові втулкі???????? і де їх в Київі можна купить Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
vadim 32 Скарга Опубліковано: 12 квітня 2009 Tcachik Гривен 700-800 за комплект. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vovan26162101 1 Скарга Опубліковано: 4 листопада 2009 хотел себе поставить тоже по две тяги как на этой фотке! начал тулить они у меня не становятся упирается в колесо. это получается надо делать проставки или ставить диски с другим вылетом? Диски на 14 185/60/14 Добавлено спустя 1 минуту 11 секунд: на фотке тоже видно что тяга прям рядом возле колеса Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
SoKILL 1 Скарга Опубліковано: 15 листопада 2009 Замість двох тяг краще поліуританові втулки в одну поставити.....[/q]чим краще? чому краще? що це дасть? розшифруй, плз +1 обоснуй, плз. для чого ставити чотири тяги з мякими резинками якшо можна не збульшуючи вагу підвіски поставити в тяги поліуританові втулки і буде на мою думку більша жорсткість ! + не треба придумати кріплення на здвоєні тяги + не буде тяга 5-10мм від колеса, а то і взагалі без проставки не стає... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 4 грудня 2009 Хлопці! Згадайте такі науки, як фізика і матаматика! Встановлення більшої кількості тяг резонне тільки якщо одна не витримує. Найбільше зусилля прикладається до тяги в момент різкого гальмування на швидкості 5-10 км/год. - тоді верхню тягу стискає, а нижню розтягує. Хтось чув про таку поломку, як розрив тої тяги? Я регулярно тягаю тяжкий причіп і єдине, що стається - раз на рік міняю гумки в тягах. А там, де тягу причепили на місці довгого болта амортизатора - взагалі свідчення цілковитої відсутності знань механіки. :shock: Невже не зрозуміло, що болт амортизатора там розхитає і вирве. Навіть довгі болти з втулками розбивають отвори в кріпленні. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
habatun 13 Скарга Опубліковано: 4 грудня 2009 Навіть довгі болти з втулками розбивають отвори в кріпленні. За умови наявності в кріпленні, люфту Найбільше зусилля прикладається до тяги в момент різкого гальмування на швидкості 5-10 км/год. Так, але навантаження там різні, в момент гальмування/прискорення тяги стискаються, а під час зміни траекторії тяги і стискаються, і обертаються. Встановлюючи подвійні тяги, маємо більшу силу протидії обертанню P.S. Не маю уявлення як українською буде "ИМХО" :D Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
habatun 13 Скарга Опубліковано: 5 грудня 2009 Зовсім вони не обертаються - все зусилля приймає на себе тяга поперечної стійкості. Це у випадку, що на верхній схемі. А я маю наувазі випадки як на нижній Кронштейн кріплення до ЗМ також не найкраще причеплений - мені його кілька раз відривало разом з основою пружини - мусив зміцнити і приварити в кількох інших місцях. Це ж які навантаження там мали бути :reve: З.Ы. Взагалі-то я проти встановлення подвійних тяг на звичайне авто. На звичайному досить стабілізатора Мені в свій час вистачало З.Ы.Ы. І всеж таки вони обертаються (с) :D Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 5 грудня 2009 За умови наявності в кріпленні, люфту А якщо кріпити за одне вухо - то там тільки люфт і буде. Погне то вухо туди-сюди і відірве. під час зміни траекторії тяги і стискаються, і обертаються Зовсім вони не обертаються - все зусилля приймає на себе тяга поперечної стійкості. Щоб мати гарну стійкість в поворотах - треба підсилювати кронштейн кріплення тої тяги до кузова - дуже слабе місце. Його я укріпив привареним відкосом до кузова. Кронштейн кріплення до ЗМ також не найкраще причеплений - мені його кілька раз відривало разом з основою пружини - мусив зміцнити і приварити в кількох інших місцях. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alexx007 2 Скарга Опубліковано: 22 грудня 2009 ИМХО от сдвоенных тяг устойчивости не прибавится. тут вся беда в Панаре - эт она мост влево-вправо таскает при раскачивании кузова... и под это даже втулки заточены - у них форма песочных часов что бы тяги в поперечном направлении немного хода имели На других вазовских форумах встречал что тяги переделывают под 08 сайленблоки передние, типа весьма жёстко получается - там резины поменьше и сайлентблок ровный, соответствеено на втулках рычагов меньше хода остается. Соответственно зодок становится очень собранным и управляемость улучшается. Хотя в таком случае надо кузов усиливать в местах крепления рычагов у меня была мысля А-образный рычаг соорудить (после разглядывания подвески на Дефендере) вместо верхних тяг, но Нивоводы его уже успели опробовать и слегка забраковать Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
slim_painter 2 Скарга Опубліковано: 6 січня 2010 я собі поставив двойні тяги і ними задоволений і навіть дуж! для моєї манери їзди якраз! тільки от тепер думаю чи вартує ше ставити короткі подвійними? цеж по суті получається той же задній стаб. чи краще ставити все-таки стаб? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах