All!@nce 372 Скарга Опубліковано: 21 вересня 2015 zootechnik, описался -20... а вообще нефиг распинатся, хай ездят как хотят, все спецы намного круче чем инженеры томасето По деньгам 1 к 1 выйдет. Что палить по 0,5л на прогревы а что кинуть р-к редуктору. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Shostak 263 Скарга Опубліковано: 21 вересня 2015 дешевле всего на трамвае Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
zootechnik 811 Скарга Опубліковано: 21 вересня 2015 По деньгам 1 к 1 выйдет Я вот вначале года подсчитывал: Цитата:Не совсем понятно как может влиять на расход то, на каком топливе ты завелся Я тоже так думал, но сужу по расходу, заметил что когда заводишся на газу - так из выхлопной реально газом воняет и авто дольше прогревается вот тут прикинул я в среднем накатываю за месяц на работу 500км заводится только на газу - 60л = 456грн заводится на бензине и газу 50л газа и 4л бензина = 462 грн так что не вижу смысла ради 6грн насиловать АКБ и редуктор (ведь заводится на газу с полоборора 50/50, а вот когда не заведется сразу - приходится помаслать стартером) вот такое наблюдение и это при том что бенз подоражал, до подорожание было дешевле Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
denis13 1,206 Скарга Опубліковано: 21 вересня 2015 Да возьмите почитайте рекомендации производителей ГБО и фсе. И после прочитанного решайте прислушаетесь к производителю или нет. А то батл устроили из ничего. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 21 вересня 2015 (змінено) Люди а підкажіть все таки як взанти який у мене редуктор (вакуумний чи електронний) і чи є різниця в заводці між ними. Я так зрозумів що заводити краще в нейтральному положенні кнопки перемикача і уже потім переключати на газ як почне двигун хапати? І ще витянутий підсос при заводці на газу не бажаний (забагато газу заливається на двигун)? Краще газ в полік і крутити стартером поки не схопить? Скажіть будь ласка про запалювання яке воно має бути раніше ніш на бензині чи пізніше. Бо мені установщик ГБО його не чіпав. А перед цим мені настроювали карбюраторщики його під бензин але очевидно поставили чуть зараннє запалювання бо машинка трохи почала смикатись на 2-3 передачах. На 4-ій передачі на бензині вроді нормально їду. На газу машинка не смикається, їде плавно на всіх передачах. Змінено 21 вересня 2015 користувачем sashamo Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
maxsinner82 56 Скарга Опубліковано: 21 вересня 2015 Люди а підкажіть все таки як взанти який у мене редуктор (вакуумний чи електронний) Сделай фото сначала, мы ж не гадалки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
DVA 89 Скарга Опубліковано: 21 вересня 2015 Я так зрозумів що заводити краще в нейтральному положенні кнопки перемикача і уже потім переключати на газ як почне двигун хапати? І ще витянутий підсос при заводці на газу не бажаний (забагато газу заливається на двигун)? Краще газ в полік і крутити стартером поки не схопить? В нейтральном положеннии кнопки перекрыты и газ и бензин, ты никак не заведешь,. У меня кнопка в том положении стоит, в котором глушил авто. Если заглушил на газе, то кнопка осталась в положении газ и просто включаю зажигание и кручу стартером, ну про бензин аналогично. Если заглушил на газе, а утром холодно (или зимой забыл перейти на бензин), то переключил кнопку в положение бензин - включил зажигание - подкачал вручную бензин лапкою на бензонасосе - завел авто. Подсос вытягивай уже после заводки авто или грей нажимая ногой на педаль, как те удобно. газ если нажимаешь, то не много, тотом поймешь сам на сколько давить педальку. Летом бензином не пользуюсь ( 3 лета уже). У меня карб Озон 2107. 1 Jammm відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 Коротше методом проб вияснив що найлегша заводка у мене на газу це так: Включаю запалення, витягаю на 1/3 підсос, переключаю кнопку на ГАЗ пару секунд закачується газ (чути як газ подається) далі кнопка відсікає газ (тишина) далі переводжу кнопку в нейтральне положення і кручу стартером (схоплюється за 5-6 секунд) і як тільки хапає двигун то переключаю кнопку на газ і далі регулюю підсосом оберти. Два ранки підряд машинка заводиться на ура. Уже прогріта заводиться виключно на кнопці ГАЗ але таке враження що трошки гірше ніж як на холодну в описаному мною вище методі. У мене ще таке питання буде: коли я зупиняю і глушу машину чи потрібно перед виключенням поставити кнопку газ в нейтральне положення бо у мене деколи після виключення машини чути як шипить газ (пару хв) десь в районі газового фільтра хоча сьогодні вроді тишина була. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
BARKAS 3 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 Все лето заводился на газу, и сейчас по утрам завожусь на газу. Заводится у меня идеально на газу с пол крутка стартером так - вытягиваю подсос где-то на половину или чуть больше, и педаль газа нажимаю гдето на 20-30% - пол секунды и машина работает. Сразу же подсос убираю и где-то на 2000 об. грею пока стрелка до 50 не дойдет, потом уменьшаю еще подсос. Но есть один момент, если не нажимать педаль газа, а чисто на подсосе - то можно упустить момент, когда в самом начале, как двиг завелся, - надо слегка подгазнуть, иначе может заглохнуть. Вот тогда хрен заведешь на газу повторно вообще, только на бензине, и то, изрядно помаслав стартером. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
deredred 34 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 я тут читаю и немогу понять что вы делаете или я чтото не так делаю????, какието подсосы на 2/3 , кнопки переключают. у меня так сел в машину повернул ключ в режим зажигания и сразу завожу при этом нажимая чуток на педаль и вуаля машина работает при этом стартер крутит сек2-3 максимум Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Jammm 113 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 (змінено) У меня на газу после ночи с температурой окружающей среды менее 17 градусов не заводится При том, почему то после неудачно попытки завестись на газу и на бензине не заводится, даже после подкачки топлива вручную - только с толкача. Поэтому я не рискую, вечером ставлю на бензин, утром завожу, прогреваю до 50, переключаю на газ и еду. Змінено 23 вересня 2015 користувачем Jammm Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
zootechnik 811 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 чи потрібно перед виключенням поставити кнопку газ в нейтральне положення При вимкненні запалення всі клапани закриваються, так що не потрібно після виключення машини чути як шипить газ (пару хв) десь в районі газового фільтра Пропускає клапан на газовому фільтрі, потрібно поставити ремкомплект на газовий клапан(там міняється резинка як п'ятачок і потрібно посадочне місце прочистити), даний дефект потрібно якнайшвидше ліквідувати - так можна і загорітися Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
quitka 463 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 я как только температура стабильно +8 начинаю заводиться только на газу. включила зажигание, газ пошел, 2-3 секунды стартером и машина завелась без подсоса только чуть педальку нажала, потом подсос немного вытаскиваю чтоб обороты были 1800, подождала пару минут, пока там регик достала и магнитоллу включила и в путь... усе.... змой на бензе завожусь и глушусь... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
zootechnik 811 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 сразу завожу при этом нажимая чуток на педаль в мене так не заведеться, або потрібно секунд 30 щоб завелась, а це для АКБ неприйнятно после неудачно попытки завестись на газу и на бензине не заводится Семе хуже коли змішується газ з бензином - тоді дуже важко завести, лише тільки після повної продувки циліндрів - газ витісняє повітря а тим часом бензин заливає свічки Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Jammm 113 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 Семе хуже коли змішується газ з бензином - тоді дуже важко завести, лише тільки після повної продувки циліндрів - газ витісняє повітря а тим часом бензин заливає свічки Я так понимаю, моя ошибка в том, что я сразу после газа переключаюсь на бенз. А если сначала покрутить при нейтральном положении кнопки,а уже потом переключать на бензин, то должна заводиться нормально. Попробую как нибудь Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 Ну у мене як показали два останні ранки метод заводки через нейтральне положення кнопки (якшо попередньо пустити газ) реально працює (при цьому на бензині поки не їздив). Якшо просто крутити стартером через кнопку ГАЗ то з першого разу точно не заведеться і стартер при цьому до 8-10 секунд маслає що не є гуд для стартера, а так 5-6 секунд і завівся. Мені цікаво чого нагріта машинка на положенні ГАЗ довше заводиться ніж холодна з положення нейтралки? Треба буде спробувати нагріту теж з нейтралки зевести і подивитись як воно краще, хоча на гарячу теж не проблема вроді поки заводитись. Про газовий клапан. Він у мене шипів пару днів зразу після установки (але буквально пару хвилин а потім не чути було шипіння), хоча вчора і сьогодні не шипіло. Може він уже як то кажуть "знайшов своє місце"? Буду дивитись щодня як воно. Головне що я зрозумів що переключатись в нейтралку при зупинці не потрібно і воно має саме перекривати газ. Ще раз всім дякую за детальні консультації! Трохи прояснили ситуацію з експлуатації машини на газу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
zootechnik 811 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 чого нагріта машинка на положенні ГАЗ довше заводиться ніж холодна Якщо на гарячу погано заводиться потрібно підстроїти редуктор, видно забагато газу дає, це також признак мембран які потрібно міняти Може він уже як то кажуть "знайшов своє місце"? Чистота газу бажає кращого, пилинки з газу сідають на сідло клапану не даючи йому повністю закритися, тому писав що потрібно замінити резинку на клапані і сідло прочистити Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alexa779 6 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 Хочу вставить свои 5 копеек. Я тоже поставил себе газ, сам устанавливал, сам регулировал (инструкций по регулировке в инете полно ). У меня стоит электронный редуктор ловатто, проставка под карбюратор ОЗОН. В общем так, как только я поставил газ у меня стоял убитый карбюратор ( плоскости неровные, верхняя часть при выравнивании была немного треснута) но я замазал все герметиком и вроде воздуха ни где не должно было сосать. В принципе на бензине машина ехала нормально, на газу тоже, но заводка было тоже затруднительна особенно когда машиной поездишь на 1-2 передаче в натяг то завести ее потом на горячую практически было не реально, такое ощущение как будто заливало свечи. Причем если когда она не заводилась на газу то и на бензине она тоже не хотела заводиться, хотя я бензин подкачивал. Заводилась она тогда когда ставишь кнопку в нейтральное положение и после упорных кручением стартера она начинала схватывать и после этого я включал газ и она заводилась. С утра тоже была проблема завестись, тоже были симптомы перелива. И что я только не пробовал , и регулировал, и фильтр менял, и на подсосе заводил - безтолку, только был один выход каждый раз глушить на бензине. Проблема решилась когда я поставил хороший карбюратор. Причем при замене никаких регулировок ГБО не было только подрегулировал холостой ход. и сейчас уже все лето без разницы заводиться отлично. Только когда после простоя или ночевки необходимо было пару раз включить зажигаение чтоб дать не много порции газа и все и никаких подсосов я не использую ни чего хотя естественно на холодную присутствует плохой холостой ход. Что я хотел этим сказать , что бы авто нормально заводилось нужно нормальный карбюратор, фильтр, устранить все подсосы воздуха, отрегулировать клапана, нормальный редуктор и конечно хороший мотор. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sashamo 1 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 alexa779 у мене цілком можливо схожі симптоми бо перед установкою ГБО мені карбюраторщики збирали з 2 карбюраторів 1. Цілком можливо що десь щось не притерлось бо нижня частина карба від донора така як рідна тріснула при розборці (сказали що перетянута була гвинтами) хоча все було на силіконі і тому можливо карб працював непомітно для себе. А я тепер грішу на нерпавильно виставлене запалення (за словами самих карбюраторщиків які його і виставляли що можливо вони трошки раніше виставили). До речі я так і не зрозумів: якшо УЗО було виставлене для бензину то його бажано робити ще ранішим для ГАЗУ чи може бути таким як для бензину просто бльший розхід буде йдити і не така шустра машинка буде? Я правильно розумію що заранній УЗО веде до прогару клапанів а запізній до гіршої заводки авто і більшого розходу палива? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
аматор1 29 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 якшо УЗО було виставлене для бензину то його бажано робити ще ранішим для ГАЗУ именно, потому что веде до прогару клапанів идеальный вариантдля карбюраторрных двигателей таков: наличие электронного октанкорректора (ОК) - выставляем УОЗ для ГАЗа, при минимальной задержке ОК, а при необходимости езды на бензине, делаем УОЗ позже (подстраивая в движении) А запуск у меня так как и на бензине - подсос на 2/3 , пару секунд стартером и вуаля. на гарячую слегка педальку газа и вжик - завелась. (ОЗОН,проставка, Атикер, ОК), две зимы запуск практически всегда с утра на газу (кирпичный гараж), летом только на газу. всё ОК Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
BARKAS 3 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 Коль такая тема уже есть, спрошу - у меня вот с заводкой на газу все отлично, с переходом на газ тоже супер, а вот на бензу переход, это жесть. Я не пойму как лучше переходить - еду 20-30 км-ч, 2000-2500 об - клацаю на газ, на передаче, тухнет машина пипец. На ХХ практически нереально прогазаваться на газу и перейти на бенз. Надо помаслать стартером секунд 10 раза 2, тогда заводится. Что у меня не так? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
аматор1 29 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 Что у меня не так? где стоит бензиновый клапан (сколько до него от насоса)? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
zootechnik 811 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 Что у меня не так? Плохо качает бензонасос Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
аматор1 29 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 (змінено) Я не пойму как лучше переходить - еду 20-30 км-ч, 2000-2500 об маловато, я на 50-60 практически с минимальным рывком ЭБН печки Запора решает проблему на 100% (идеальное подключение оного - через таймер секунд на 10 от бензинового клапана, качнул в магистраль и не "орёт" больше). Змінено 23 вересня 2015 користувачем аматор1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
BARKAS 3 Скарга Опубліковано: 23 вересня 2015 zootechnik, короче, лучше купить новый бензонасос, поставить и не париться? А то впереди зима, бензин нужен будет часто, не хочется гемора с таким переходом на бензин. ЭБН печки Запора бензонанос от запорожца что-ли? от печки? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах