popownuk 18 Скарга Опубліковано: 21 січня 2019 Вот у меня щитки такие а такие колодки Цилиндры взял для 05 модели Метлу ну (metelli) Вот что я имел ввиду. На свой вопрос получил ответ. Теперь дилемма с "колдуном", есть новый автоваз, но вот как при нем прокачивать тормоза, толком и не понял.. Но пока что время не жмет, ищу правый суппорт 01, собрался все детали тормозной системы обновить. А так же в растеряности какие "передние тормозные цилиндры покупать". Как то так. Но спасибо всем что обратили внимание на тему и дали ответ на вопрос. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 21 січня 2019 Я щит 2103 под колодки 2101 и РТЦ 2105 переделывал, там попилить пришлось) А у вас тут вобще нет проблем Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 21 січня 2019 Вот у меня щитки такие а такие колодки Цилиндры взял для 05 модели Метлу ну (metelli) Вот что я имел ввиду. На свой вопрос получил ответ. Теперь дилемма с "колдуном", есть новый автоваз, но вот как при нем прокачивать тормоза, толком и не понял.. Но пока что время не жмет, ищу правый суппорт 01, собрался все детали тормозной системы обновить. А так же в растеряности какие "передние тормозные цилиндры покупать". Как то так. Но спасибо всем что обратили внимание на тему и дали ответ на вопрос. у меня такие цилиндры про запас лежат. Колдун важно правильно установить, для этого какая то хитрая приблуда существует. Я колдун купил но до замены так дело и не дошло... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
popownuk 18 Скарга Опубліковано: 21 січня 2019 Вот у меня щитки такие а такие колодки Цилиндры взял для 05 модели Метлу ну (metelli) Вот что я имел ввиду. На свой вопрос получил ответ. Теперь дилемма с "колдуном", есть новый автоваз, но вот как при нем прокачивать тормоза, толком и не понял.. Но пока что время не жмет, ищу правый суппорт 01, собрался все детали тормозной системы обновить. А так же в растеряности какие "передние тормозные цилиндры покупать". Как то так. Но спасибо всем что обратили внимание на тему и дали ответ на вопрос. у меня такие цилиндры про запас лежат. Колдун важно правильно установить, для этого какая то хитрая приблуда существует. Я колдун купил но до замены так дело и не дошло...Вот, вот, у меня они тоже еще с декабря 18года лежат, и колдун тоже. Веталь, если ты колдун не заменил, у тебя стоит тройник или родной колдун но "в неизвестном состоянии"?Регулировать если до него дело дойдет собирался как описано в теме: http://vaz2101.com/index.php?/topic/2092-regulirovka-kolduna/&do=findComment&comment=117519 Пост,ретроловера. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 21 січня 2019 @popownuk, мой старый колдун еще стоит, и вроде как шевелится. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nightwolff 884 Скарга Опубліковано: 21 січня 2019 мой колдун был ржавый намертво,трубки обломаны,купил машину уже было сделано на прямую через другую трубку,я вообще снял мёртвый колдун вместе с его тягами-потрохами, нафиг он там не нужен,тормозит нормально и не заносит Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
А.С. 2101 9 Скарга Опубліковано: 26 листопада 2020 Прочитал информацию и так и не понял. Может кто то уже эксплуатирует саморазводящиеся цилиндры. Как они себя ведут? Действительно не нужно ничего регулировать. И как педаль тормоза себя ведет?. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 26 листопада 2020 Может кто то уже эксплуатирует саморазводящиеся цилиндры. Как они себя ведут?Прикинь - розводяться. Тільки не циліндрики, а поршеньки. І не самі - тиснеш на педаль - розпихаєш їх тиском. А назад сходяться тільки трошки - забезпечують відхід колодок. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alex_zp 109 Скарга Опубліковано: 26 листопада 2020 У меня колдун сколько помню выкинут, ранее эксцентриками колодки были отрегулированны близко к барабанам, при интенсивном торможении задние колеса блокировались первыми, что неприятно и занос возможен. Чуток эксцентрики развел, чтоб при полностью нажатой педали ощущалось торможение задних колес, но с усилием руками проворачивались. Теперь задние колеса подтормаживают и не блокируются (все равно их функция вспомогательная, большую часть передние тормозят). Ручник отрегулирован и работает. А самоподводящиеся без рабочего колдуна стремаюсь ставить, боюсь с ними тогда колеса будут блокироваться раньше передних, что повышает износ и опасно заносом... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 26 листопада 2020 боюсь с ними тогда колеса будут блокироваться раньше передних, что повышает износ и опасно заносом...Колеса блокуються не від зазору між колодками і барабаном, а від тиску в системі. Поки твої задні колодки не впруться в барабан, передні також не гальмують. Задні будуть першими блокуватися, якщо на них лисі шини і пуста задниця. Постав на зад нові якісні шини і кинь в багажник два мішки піску - тоді передні і підуть в юз, при екстренному гальмуванні.А ще задні колодки деколи мають тенденцію до самоблокування - виглядає то так, ніби ти тільки трошки приклав зусилля, а вони відразу заклинилися. Найпростіший випадок - брудні колодки, але може бути відставання накладки від колодки і ще купа інших причин. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 27 листопада 2020 У меня не разводятся,хотя и РТС 2105, если тросом ручника не подвести,нормальных тормозов не будет.Регулятора нет. боюсь с ними тогда колеса будут блокироваться раньше передних, что повышает износ и опасно заносом...Колеса блокуються не від зазору між колодками і барабаном, а від тиску в системі. Поки твої задні колодки не впруться в барабан, передні також не гальмують. Задні будуть першими блокуватися, якщо на них лисі шини і пуста задниця. Постав на зад нові якісні шини і кинь в багажник два мішки піску - тоді передні і підуть в юз, при екстренному гальмуванні.А ще задні колодки деколи мають тенденцію до самоблокування - виглядає то так, ніби ти тільки трошки приклав зусилля, а вони відразу заклинилися. Найпростіший випадок - брудні колодки, але може бути відставання накладки від колодки і ще купа інших причин. Или барабаны овальные, что реальнее Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 28 листопада 2020 Поки твої задні колодки не впруться в барабан, передні також не гальмують. Задні будуть першими блокуватися Можт в какихто-авто задок и берет после передка,но в жиге какбы там нибыло сразу схватывает передок,попросту констукция главного тормозного такая. Шоб равномерно схватывал предок с задком,нну я не знаю это нужно шоб с зади все было новое и в идеале,а это как минимум регулировка эксцентриками. Кто нибудь обращал внимание на задний рабочий тормозной Метелли ? Так вот в этих цилиндрах на поршеньках увеличенный свободный ход и это есть проблема,даже если подтянуть ручником или эксцентриком всеравно будет увеличенный свободный ход поршенька,а потому передок еще быстрее будет схватывать и это есть плохо. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 28 листопада 2020 в жиге какбы там нибыло сразу схватывает передокВ жигулях використовується об'єднана гідравлічна система, отже контакт колодок з поверхнею дисків і барабану відбудеться одночасно. Це якщо все справне. Тільки після цього почне наростати тиск в системі. А передок гальмує сильніше, бо поршні громадні, порівняно із задніми. А юзом ідуть першими задні колеса, бо передні притискаються, а задні розвантажуються. 1 Aksel відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 28 листопада 2020 Можт в какихто-авто задок и берет после передка,но в жиге какбы там нибыло сразу схватывает передок,попросту констукция главного тормозного такая. Шоб равномерно схватывал предок с задком,нну я не знаю это нужно шоб с зади все было новое и в идеале,а это как минимум регулировка эксцентриками. Кто нибудь обращал внимание на задний рабочий тормозной Метелли ? Так вот в этих цилиндрах на поршеньках увеличенный свободный ход и это есть проблема,даже если подтянуть ручником или эксцентриком всеравно будет увеличенный свободный ход поршенька,а потому передок еще быстрее будет схватывать и это есть плохо. Читал что там что то с кольцом сделано Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 28 листопада 2020 а я говорю передок быстрее юзом идет, особенно в гололед это очень добротно видно када капоты в гору задыраються. обьединенная система в москвичах 401-х,407-х... через тройник с главного тормозного и без всяких колдунов,вот там-да задок можт и быстрее будет схватывать. Как по мне эксцентрики и колодки рулят как на 53-м,на зиму передок всегда чюток отпускали.Нну а вообщето эксцентрики это к примеру как у Волгах,Уазах,Газонах,тобто сразу регулировка эксцентриком а уж потом сама колодка подводится. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 28 листопада 2020 в жиге какбы там нибыло сразу схватывает передокЦе так тільки здається. Закони гідродинаміки свідчать, що рідина під тиском не стискається, а закон Паскаля твердить, що тиск у всі боки розповсюджується однаково.Тому в іздє тиск на поверхню поршня буде однаковий. І не може рідина спочатку тиснути спереду, а пізніше спохватитися і піти в зад. 1 Aksel відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 28 листопада 2020 Шоб там нибыло,какбы там нибыло,у меня на жиге первым схватывает передок,поверь я за свои авто слежу и даже черезчюр. А вот мне интерестно как у одноклубников на жыхах,как у них, что первое схватывает передок или задок ? Несмотря на всякие Паскали и ГидротамДинамикы. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 28 листопада 2020 Шоб там нибыло,какбы там нибыло,у меня на жиге первым схватывает передокЯк прийшов до такого висновку? Може зад взагалі не гальмує? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 28 листопада 2020 У меня зад первый блокируется на мокрой или зимней дороге,по сухому такого не замечаю, но не юзит, так как колеса тормозят равномерно.При таком практикую прерывестое торможение Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 28 листопада 2020 у меня перед всегда первый, тормоза мощнее задних. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
optimus prime 763 Скарга Опубліковано: 28 листопада 2020 у меня перед всегда первый, тормоза мощнее задних. На копейке? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 28 листопада 2020 у меня перед всегда первый, тормоза мощнее задних.Не туди колдун втикнули... Може перестав? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 29 листопада 2020 Шоб там нибыло,какбы там нибыло,у меня на жиге первым схватывает передокЯк прийшов до такого висновку? Може зад взагалі не гальмує? По задку все нормалек и работоспособно но не так эффектно как передок,даже вот када были первые заморозки попался участок гололеда,попросил кума посмотреть на схватывание,так вот при легиньком нажатии всеже первым схватывал передок,если до упора на юз то схватывали все четыре,но всеже передок срабатывал первым.В колдун я вообще не лазил с завода,стоит себе тай стоит,чет мне кажется (то хрестыця нада) без колдуна эфективность томозов будет повыше.Нну не знаю,допустим жидкость не сжимается,а длина трбопровода кактож должна играть роль на потери давления ? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 29 листопада 2020 длина трбопровода кактож должна играть роль на потери давления ?Довжина трубопроводу зменшує тиск, коли є великий потік і труба створює опір. У нас ніщо нікуди не перетікає - просто передається тиск. Може просто у тебе колдун зад перекрив? Колдун для чого - щоб зменшити ефективність задніх гальм - значить вони таки занадто ефективні і їх треба обмежити. У мене давно нема того обмежувача і ще й зад навантажений газовим балоном і постійно повним баком - гальмує без всяких нарікань. 1 Aksel відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alex_zp 109 Скарга Опубліковано: 30 листопада 2020 Скільки власників класик, стільки й уяв про роботу гальм Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах