nemez 757 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2009 А ну ка, глубокоуважаемые тюнингеры сракеры, расскажите, как правильно облегчить шатуны )) Повыгрызать куски металла - дело нехитрое, но как бы умно это сделать ))) з.ы. Сенсеи, научите меня кунг-фу Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2009 по-хорошему надо для этого иметь фрезерный станок. но в гаражных условиях все делается болгаркой. например, вот так: шатун облегчен примерно на 40-50 граммов. впринципе, можно было снять еще, но я уже побоялся. после облегчения разумеется, обязательна развесовка шатунов и крышек (я делал так, что были равны массы всех шатунов и всех крышек с учетом веса гаек). Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2009 Ще грає роль рівність ваг кінців шатунів. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nemez 757 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2009 как и чем это меряют? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2009 Ще грає роль рівність ваг кінців шатунів. по личному опыту скажу, что достаточно развесовки самих шатунов и их крышек. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2009 а как насчет насверлить дырок? сильно прочность упадет? Добавлено спустя 1 минуту 21 секунду: Ще грає роль рівність ваг кінців шатунів. понятно что момент изи за этого меняется но на фоне маховика и колена дума можно пренебречь.... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2009 а как насчет насверлить дырок? сильно прочность упадет? можно конечно попробовать. но я не думаю, что риск в данном случае оправдан :wink: Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2009 ясно ато видел такое у знакомого и засомневался Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2009 Ясно, що бавитись із балансуванням кінців шатуна - це для любителів виловлювання мух. Умовно кажучи, один кінець шатуна додається до ваги пальця (його хтось важить?), а інший - до ваги шийки колінвала (а це вже грає роль). Я взагелі серйозно не сприймаю спроби зменшити вагу шатунів - це такі дрібниці... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nemez 757 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2009 VETERAN побудова двигуна складається саме з дрібниць. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
tuner 1 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2009 не,дырки лучше не сверлить,это ж не спорт... еще можно на токарном станке обточить упорный пояс шатуна или как его назвать заодно подрезав тело шатуна по толщине,если найду фото то выложу Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kobe 2 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2009 nemez мне облегчили на 100 гр... Только вот фоток к сожалению нету Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2009 tuner о фотки давай! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Tcachik 2 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2009 спочатку треба зточити так " rel="external">Посилання а потім як на перших рисунках, мій друг токарь цим займається, вага виходить 600гр(720 сток) ціна таких шатунів 400грн , кому потрібно пишіть в лс Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kobe 2 Скарга Опубліковано: 19 листопада 2009 Tcachik и я 400 платил в Киеве) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
tuner 1 Скарга Опубліковано: 19 листопада 2009 tuner о фотки давай! вот Tcachik выложил фоты того,как я писал Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 19 листопада 2009 tuner о фотки давай! вот Tcachik выложил фоты того,как я писал так на токарном или на фрезерном? чет не пойму.... и как его зажать? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
DRiV3R 3 Скарга Опубліковано: 19 листопада 2009 VETALZZZ Нижнюю часть шатуна можно и в токарном зажать, прикрутить крышку и изнутри зажать, а вот отверстие под палец хз, или на хорошем фрезерном или на маленьком токарном. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 20 листопада 2009 VETALZZZНижнюю часть шатуна можно и в токарном зажать, прикрутить крышку и изнутри зажать, а вот отверстие под палец хз, или на хорошем фрезерном или на маленьком токарном. тю блин точно как я не догодался ПС: работаю на заводе вот и думаю как это все воплотить в жизнь :crazy: Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
tuner 1 Скарга Опубліковано: 20 листопада 2009 VETALZZZ на токарном или фрезерном с чпу,но такие не везде есть Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 20 листопада 2009 Це не складно-робиться план-шайба з проточками під потрібні діаметри - вкладиша і пальця, а шатун прикручується до неї болтами. Тільки точити треба на малих обертах. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Mad_Doc 1 Скарга Опубліковано: 2 грудня 2009 спочатку треба зточити так" rel="external">Посилання а потім як на перших рисунках, мій друг токарь цим займається, вага виходить 600гр(720 сток) ціна таких шатунів 400грн , кому потрібно пишіть в лс по-хорошему эти шатуны ещё пилить и пилить. на крышке дофига металла осталось и на ножке тоже немало. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alexdoc 13 Скарга Опубліковано: 12 грудня 2009 Смысл облегчения шатунов и прочих кишок? Ведь по сравнению с общим весом, который толкает/крутит двиг это пыль... Добавлено спустя 15 секунд: Смысл облегчения шатунов и прочих кишок? Ведь по сравнению с общим весом, который толкает/крутит двиг, это пыль... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kompas 1 Скарга Опубліковано: 12 грудня 2009 Это пыль при оборотах 1-2 об мин )) При 4000-6000 об/мин это уже далеко не пыль.. ТММ рулит ) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nemez 757 Скарга Опубліковано: 12 грудня 2009 alexdoc а зачем спортсмены бегают в кедах, а не в кирзовых сапогах? ведь масса кирзовых сапог по сравнению с массой спортсменов это пыль ))) Не видишь смысл облегчать - не облегчай 1 drvgt відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах