Перейти до публікації
VETERAN

Veteran - Персональник

Рекомендовані повідомлення

Кілька днів тому вистрілило моє лобове в Жигулику. Я полюбляю гартовані скла - тепер такого не знайдеш...

Я зараз двома машинам займаюся . На жигулик купив нову лобовуху за 1400 грн. і банку Делфі за 285 грн. А в Міні поміняв масло в двигуні і всякі фільтри за 2400 грн. + всякі дрібниці. Виявляється, що в Міні щітки лобового різної довжини - пасажирська на дюйм довша. Завтра буду міняти лобовуху в Міні - виставили рахунок на 5600 грн.

Питання для загалу - чим вимазати ущільнювач лобового, коли буду вставляти в Жигуль? Колись мазав мильною водою, а тепер напевно придумали якусь слизьку хімію.

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

О форум жив. Ничем уплотнитель не мазать.https://www.drive2.ru/l/602506809449665455/

Так делал я. Ничем не мазал, и остался доволен результатом.

У меня на Форде тоже одна щётка длиннее, но значительно.

Поділитися повідомленням

Колись мазав мильною водою, а тепер напевно придумали якусь слизьку хімію.
силіконом в балончику звичайним можеш помазати

Поділитися повідомленням

Ничем уплотнитель не мазать
Колись не мазав - ну дуже туго то скло приходилося забивати в пройом. Один раз вставляли мені винуватці аварії і я не вмішувався - зламали скло. Потім я сам вже намилив там все - залізло.

Не пересилає на драйв - кацапське воно.

силіконом в балончику
Також схиляюся до такого. Колись бризнув таким на підлогу - з пів року пасажири там слизалися.  :multi:

Поділитися повідомленням

Поміняв лобове скло у Міні. Приклеїли якесь китайське за 5600 грн. Напевно якесь сонцезахисне - злегка зеленувате. Поставив новенькі щітки під дощем - пісня - краще не буває.

А для свого купив силікон в балончику - написано, що слизькіше не буває. Напевно досить буде пшикнути і прикласти, а все само заскочить в середину. Це я про скло...

Сьогодні не хотіли мене пропустити через блок-пост. Пішохідний перехід перед тим постом, а автобусна зупинка за ним. Виліз з автобуса і йду на перехід - не пускають. Кричить, що через нього йти не можна і посилає в обхід. Пояснюю йому, що блок-пост є там, щоб його не можна було обійти, бо інакше диверсантів-шпигунів будуть висаджувати перед ним і підбирати далі. Не дійшло до того чатового. Прийшлося просто перебігти дорогу через всі шість рядів у двох пасах. Добре, що там обмеження швидкості до 30.

Поділитися повідомленням

http://vaz2101.com/index.php?/topic/19720-vaz-2105-powered-by-vetalzzz-buduschaya-gran-turismo/page-441

Там найдешь. Я много раз ставил стекла и описал почему со смазкой хуже.

Поділитися повідомленням

Там найдешь.
Ти це мав на увазі?

И тут я понял что это то, что нужно Главная функция этой веревки это за счет трения вытягивать бурт уплотнителя во внутрь, за ребро рамки. И вот как раз крученая леска от триммера с этим справилась более чем классно. Конечно в некоторых местах усилие было побольше чем бы просто от веревки. Но в итоге уплотнитель сел очень хорошо, мне прям понравилось. Вставлял стекло не первый раз, и скажу что в этот раз вышло лучше всего. Тем более ничего нигде не смазывал как прошлые разы, типа фейри… Итак стекло на месте:

Я так розумію - там мова про заднє вікно.

Я також не раз вікна вставляв - і перед, і зад, і всяким іншим. Сперечатися не буду - просто зроблю, як завжди - по своєму. Мені подобається зі змазкою.  :bk:

Поділитися повідомленням

@VETALZZZ, я можу оголосити свої аргументи. Ущільнювач має значну довжину і, якщо в якомусь місці виникне значне тертя, інші ділянки просунуться вперед, що приведе до деформації скла, тобто можливості руйнування. Змащення суттєво зменшує це тертя і більш рівномірно відбувається просування.

Тепер стосовно того, чим мастити. Можна милом, але всякі водорозчинні засоби пізніше будуть провідниками вологи, а значить і корозії. Силікон, після виконання функції ковзання, буде відштовхувати вологу і навіть дещо захищати пошкоджені місця. А ще, в процесі експлуатації, приходиться їздити по поганих дорогах і відбувається деформація кузова. Скло буде протидіяти цьому частково за рахунок тертя, а силікон зменшить це тертя і відповідно меншим буде навантаження на скло.

Можливо мої висновки хибні, але я так вважаю і буду поступати, аж поки комусь не вдасться мене переконати в іншому. Аргументуйте - можливо це змінить мої наміри.

От в чому я ще не визначився - той блискучий фіксатор краще запихати до установки, чи вже опісля? Спробую ставити вже з ним. Але тільки тому, що пізніше досить важко його туди запихати.

Поділитися повідомленням

Я тоже много раз ставил стёкла и никогда ни чем не мазал. Если сильно хочется самый дешевый способ - мыльным раствором.

А вот после монтажа стекла рекомендую шприцом загнать туда антикора. Не будет ржаветь, не будет рыпеть и не будеть подтикать. Ну и хуже точно не будет) Я всегда мешал 1:1 мовиль и пушсало. Обязательно мешать т.к. мовиль высохнет через пару месяцев.

Поділитися повідомленням

@VETERAN, за підлогу хз

але патрубки ним мажу, в нього є приємна особливість - коли висохне то прилипає

то ж майже всі рті мажу тим мастилом

Поділитися повідомленням

Нова несподіванка від Міні - засвітився жовтенький моторчик. Прийшлося знову до СТО їхати. Там за 400 грн. знайшли причину - збагачена суміш при прогріві - корекція 6%. На даний момент все ОК. Скинули ті корекції і помилки. Зараз корекція 0,42%. Казали, що може десь підсмоктувати повітря, але спробуй знайти - попередній раз було в лютому таке.

Зробив пружні контакти з бронзи на підігрівач вікна. Ніби працює.  :bp:

Поділитися повідомленням

Поставив лобове в жигулик. Взбризнув силіконом - мало саме не заскочило. А ще воно самоцентрується - слизається в пройомі.  :bp:

Поділитися повідомленням

Гума не любить такого сусідства - набрякає і рихліє.
хз, так пару лет обрабатывал и ездил. Не рыпело, не текло, не рассыпалось....

Поділитися повідомленням

Не рыпело, не текло, не рассыпалось....
Бог в поміч. Я трошки знаю органічну хімію і так робити точно не буду.

Поділитися повідомленням

Поставив лобове в жигулик. Взбризнув силіконом - мало саме не заскочило. А ще воно самоцентрується - слизається в пройомі. :bp:

смотри ато так может и выскочить.

Поділитися повідомленням

Ну ущільнювач же за буртик кузова зачепив. Та ще й замок вставив.

Двірники втримають.  :multi:

Поділитися повідомленням

Ну ущільнювач же за буртик кузова зачепив. Та ще й замок вставив.

Двірники втримають.  :multi:

Жарти жартами, а я 1 раз бачив скло яке було на кілька мм менше ніж рідне. Після установки воно бовталось в проємі, як ***** в роднічку )

Головне потім сильно дверима не гримати)

Якщо такий ефект є то по периметру рамки можна пройтись невисихаючим герметиком типу Body 940 або аналогічним. Після цього скло їздити не буде, а заодно не буде потрапляти вода і розвиватись корозія в майбутньому.

Поділитися повідомленням

по периметру рамки можна пройтись невисихаючим герметиком типу Body 940 або аналогічним.
Звичайний найдешевший силікон поміг заскочити склу на місце, але воно не йорзає в пройомі. Цікаво, що ущільнювач відразу взяв таку форму, яку зазвичай набуває після якогось часу їзди.

Поділитися повідомленням

Дочка загорілася бажанням подарувати мені авто.

Народ, що порадите в межах 10 000 баксів, але я хочу щось дешевше, бо на дорогому буду їздити напруженим.

Як на мене - щось економне і з простим обслуговуванням, але , щоб могла їздити і дочка, треба автомат.

Я пробую її гальмувати, а вона шастає по автосалонах - вже дивилася якісь форди - фієсту і фокус, фольци - роло і пассат та кашкай 2008 року. Каже, що якби побачила ноута - просто пригнала б мені і вручила ключі.

І фіг його знає на що її скерувати.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз