VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 24 серпня 2021 Ну ход штока при вращении рукояткой КВ и полностью отпущенной гайке -буквально пара миллиметров.Викидай ланцюг - не може аж так башмак ходити. А при натягуванні ланцюга фіксувати шток краще у момент його найбільшого виходу, при обертанні колінвалу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 24 серпня 2021 Если башмак не изношен до металла,можна копнуть в сторону ремня генератора (снять его вообще и послушать мотор) если и это не поможет то копнуть на крайняк в сторону промвала/больше вариантов нету. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Георгич 5 Скарга Опубліковано: 24 серпня 2021 (змінено) Ну ход штока при вращении рукояткой КВ и полностью отпущенной гайке -буквально пара миллиметров.Викидай ланцюг - не може аж так башмак ходити. А при натягуванні ланцюга фіксувати шток краще у момент його найбільшого виходу, при обертанні колінвалу. Извиняюсь,не понял разве ход штока успокоителя вперед-назд при полном обороте КВ 1-2мм это много? Я наоборот думал это очень мало. Также не понятно почему шток нужно фиксировать в момент НАИБОЛЬШЕГО выхода, ведь это же самая слабая натяжка цепи? ведь чем сильнее утоплен шток (придавлен башмак) тем сильнее натянута цепь. Или нет? Змінено 24 серпня 2021 користувачем Георгич Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Георгич 5 Скарга Опубліковано: 24 серпня 2021 Если башмак не изношен до металла,можна копнуть в сторону ремня генератора (снять его вообще и послушать мотор) если и это не поможет то копнуть на крайняк в сторону промвала/больше вариантов нету. Башмак не изношен, гену откидывал-результат тот же: воет . Ну и опять же: до замены успокоителя двиг работал нормально. вряд ли так совпало, чтобы что-то дополнительно накрылось именно в момент замены успокоителя. Думаю всё-же что-то с натяжкой. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 24 серпня 2021 ведь чем сильнее утоплен шток (придавлен башмак) тем сильнее натянута цепь. Или нет? Саме із-за цього. Биття ланцюга відбувається як наслідок кількох факторів. 1 - нерівномірне зношення ланцюга, 2 - биття зірочок, 3 - ексцентриситет, чи деформація валів. За кілька обертів колінвалу ланцюг буде кілька раз натягуватися-звільнятися. Відповідно шток буде вилазити і ховатися. У момент проходження по башмаку найменш розтягнутої ділянки ланцюга, шток максимально вилізе. Якщо у цей момент його зафіксувати - в інших місцях ланцюг буде трошки прослаблюватися. А якщо шток зафіксувати у момент найбільшого втоплення, то (в кращому випадку) ланцюг переміститься і видавить башмаком той шток. Але буває, що гне, або обриває башмак, або надірве ланцюг, або буде дике навантаження на вали з деформацією посадочних місць. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Георгич 5 Скарга Опубліковано: 24 серпня 2021 ведь чем сильнее утоплен шток (придавлен башмак) тем сильнее натянута цепь. Или нет? Саме із-за цього. Биття ланцюга відбувається як наслідок кількох факторів. 1 - нерівномірне зношення ланцюга, 2 - биття зірочок, 3 - ексцентриситет, чи деформація валів. За кілька обертів колінвалу ланцюг буде кілька раз натягуватися-звільнятися. Відповідно шток буде вилазити і ховатися. У момент проходження по башмаку найменш розтягнутої ділянки ланцюга, шток максимально вилізе. Якщо у цей момент його зафіксувати - в інших місцях ланцюг буде трошки прослаблюватися. А якщо шток зафіксувати у момент найбільшого втоплення, то (в кращому випадку) ланцюг переміститься і видавить башмаком той шток. Але буває, що гне, або обриває башмак, або надірве ланцюг, або буде дике навантаження на вали з деформацією посадочних місць. Спасибо, я обязательно попробую так сделать (всё равно других идей кроме как попробовать завести без нового успокоителя у меня нет), я так глубоко как Вы не копал, однако в таком случае непонятно: для чего наращивают. шток натяжителя в случае сильного износа цепи? Разве не для того, чтобы он был еще сильнее утоплен? Ведь, тот способ который Вы предлагаете по сути ослабляет а не натягивает цепь. А ещё я обязательно для интереса попробую сравнить вылет штока при регулировке натяжения по мурзилке и если регулировать цепь по самому утопленному положению штока. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 24 серпня 2021 для чего наращивают. шток натяжителя в случае сильного износа цепи?Насправді не так сильно зношується ланцюг, як стирається накладка на башмаку. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах