rom16 1 Скарга Опубліковано: 25 червня 2010 Подскажите как правельно проверить цепь зарядки Акуммулятора, а то купил новый и боюсь,что могу его убить! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Est 2 Скарга Опубліковано: 25 червня 2010 Накинуть тестер в режиме измерения постоянного тока около 14В на клеммы и завести мотор. То что ты увидишь на тестере будет заряд. Сразу перебрось "-" тестера с клеммы на мотор и узнаешь состояние массового соединения Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
NeoN4ik 1 Скарга Опубліковано: 25 червня 2010 сначало проверяеш скоко вольт на АКБ, потом заводиш моторчеГ включаеш дальний, и проверяеш скоко вольт! всё это делается на ХХ Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
rom16 1 Скарга Опубліковано: 25 червня 2010 сначало проверяеш скоко вольт на АКБ, потом заводиш моторчеГ включаеш дальний, и проверяеш скоко вольт! всё это делается на ХХ Сколько надо В.? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
NeoN4ik 1 Скарга Опубліковано: 25 червня 2010 rom16, на 3500 об. должно быть 14,4вольта но ты проверь сколько у тебя! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вовчик 1 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 Хлопці, щось я не зрозумів. (Не хочу плодити тем, отже пишу тут). Придбав АКБ (60А) сьогодні. Поставили. Продавець одразу перевіряє мою електрику:кидає вольтметр на клеми, і я даю 2.5-3 тис. обертів. Вроді нормальненько - біля 14 в. тримає. Включаю дальній. Падає до 13. Включаю вдобавок галогенки + вентілятор пічки - падає до 12,5 - 12,1. Сказава мужик, що це не є гуд. Рекомендує ревізувати генератор - щіточки прочистити і .д. Потужність свого гени я не знаю.. Отже запитую: продавець має рацію? Треба зняти генератор і передивитися контакнті групи?. По-друге: батько каже, що на волзі, наприклад, якщо згорить 1 діод, буде недозаряд. Як з цим у нас обстоїть справа? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
WAZ 300 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 Вовчик, У тебя похоже на то что пробит один из диодов. Сними генератор на ревизию, замени щетки, и заоднопрозвони диодный мост. зы. твой заряд не есть гуд. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вовчик 1 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 WAZ, якщо в мосту хоч один діод не працює, це треба буде купляти оту кришку, що сзаду на генераторі з підшипником? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
NeoN4ik 1 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 Вовчик, нет, диодный мост продаётся отдельно, около 130-150 грн стоит, но если один диод сгорел то можно просто заменить его другим подходящим по мощности и обратному току! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вовчик 1 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 Ох млін... Дорога собака... Ща пориюся - гляну як же цей міст перевірити.. Це там їх 3 чи 4? Треба кожен випаювати? (Я просто не бачив його ніколи) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
WAZ 300 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 Вовчик, Если один из диодов окажется пробитым то меняется диодный мост в зборе. вот такой у него вид: (Данный диодный мост не от ВАЗа) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вовчик 1 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 WAZ, NeoN4ik, дякую мужики... От чорт.. Піду гроші малювати... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
NeoN4ik 1 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 Вовчик, их там шесть штук, тестером проверяеш правильно ли они ток пропускают, а ток они только в одну сторону пропускают, если де будит пробитый диод, то он будет двусторонний, вот его выпаюеш и меняеш! Вовчик, 9. Генератор классический. Не пашет. Почему - не знаю, просто купил новый. Отдам за 25 гривен тут Посилання если там диодный мост в порядке то забери и его себе переставь! аа, блин, тыж не с киева! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вовчик 1 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 NeoN4ik, ну да...25+ водію автобуса (за доставку) 25 = то я може у себе по разборках полазю... (Та я ж іще і не відкривав гену) Може мост цілий.. А на гені написана його потужність, до речі? ..може через несправність моста лампочка заряду не горіть ніколи? (на якусь долю секунди блимне, коли ключем стартую, і все. 2 реле вже замінив. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AlexandrB 55 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 Если пробит один из диодов тех что на массу, то при включении зажигания лампа сразу выключается, т.е. будет как ты описал - при включении ключем лампа - блым и погасла. Так же причина может быть в замыкании обмотки статора на массу.. в общем ремонтуй генератор... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Oleg Inside 10 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 Хлопці, щось я не зрозумів. (Не хочу плодити тем, отже пишу тут). Придбав АКБ (60А) сьогодні. Поставили. Продавець одразу перевіряє мою електрику:кидає вольтметр на клеми, і я даю 2.5-3 тис. обертів. Вроді нормальненько - біля 14 в. тримає. Включаю дальній. Падає до 13. Включаю вдобавок галогенки + вентілятор пічки - падає до 12,5 - 12,1. Сказава мужик, що це не є гуд. Рекомендує ревізувати генератор - щіточки прочистити і .д. Потужність свого гени я не знаю.. Отже запитую: продавець має рацію? Треба зняти генератор і передивитися контакнті групи?. По-друге: батько каже, що на волзі, наприклад, якщо згорить 1 діод, буде недозаряд. Як з цим у нас обстоїть справа? Все в норме, ты самые мощные потребители включил Если пробит один из диодов тех что на массу, то при включении зажигания лампа сразу выключается, т.е. будет как ты описал - при включении ключем лампа - блым и погасла. Так же причина может быть в замыкании обмотки статора на массу.. в общем ремонтуй генератор... Не, у меня лампа горела когда хотела, поэтому менял диодный мост. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
WAZ 300 Скарга Опубліковано: 28 червня 2010 Все в норме Нет, ето не нормально. зарядка при полной нагрузке никак не должна понижатся ниже 13.2 так как АКБ заряжать будет нечем.. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
petertuning 3 Скарга Опубліковано: 30 червня 2010 а как проверь акб на емкость...ибо история. купил новый акб в прошлом году. на прошлой недели завелся, выехал, пок атался по гаражам...соответственно азводился, гулишлся...все ок..а потом он резко здал... зарядил минут 40 током 3 а. поставил -завелся. прошла неделя. вообще не крутил стартер... как проверить акб...может он коротнул нис того ниссего??? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Duxa 1 Скарга Опубліковано: 30 червня 2010 Проверь плотность электролита и напряжение на акб нагрузочной вилкой. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 30 червня 2010 Вовчик, а може все простіше? Натягни ремінь генератора. Далі - зачисть гарно контакти 10-го запобіжника. Провір щітки. Потім - не сказав який релє-регулятор. Якщо електромеханічний (велика коробка), то можуть підгоріти контакти. Якщо "шоколадка" - може не давати достатнього струму на обмотку збудження. Попробуй замість нього включити лампочку на 21вт. Пробитий діод часто дає монотонний шум в радіоприймачі, який міняється з обертами. В генераторі є 3 діоди з "-" на корпусі і 3 з "+" на корпусі. Паяти не треба - відкручуються і провіряються (випресовувати для цього не обов'язково). Діоди можна знайти в продажі окремо поштучно. Підходять і від деяких інших машин. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AlexandrB 55 Скарга Опубліковано: 1 липня 2010 а как проверь акб на емкость... Разрядом определенным током. Есть метод 20ч разряда.... К примеру батарея 55ач, хорошо заряжаешь... потом начинаешь разряжать постоянным током 2.75А, контролируя напряжение на клеммах АКб. Как только спустилось до 10.5В разряд прекращают. Фактическая емкость батареи = время разряда * 2.75А (твой разрядный ток). Батарею только потом сразу зарядить не забудь... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
paukagp 1 Скарга Опубліковано: 1 липня 2010 подскажите, нормально ли такое явление. Еду, работают дворники, горит ближний(галоген 55вт),горят габариты, играет магнитола(4 больших динамика и пищалки), больше 1000об, напруга 14,4в. Торможу на светофоре, хх 750об., загораются стопы, напруга падает до 13,5-13,3в. Затем включаю поворот и .. Ужас!.. Замолкает Пол Ван Дайк и вырубается магнитола! Напруга 12,9-13в при 750об на хх. Такое дело нормально? Добавляешь газком оборотов до 950 напруга поднимается до 13,9в. Генератору год и акб тоже. Аоб на 65А, гена штатный, рр шоколадка. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
StarCat 1 Скарга Опубліковано: 1 липня 2010 paukagp, Пол Ван Дайк от чего запитан? если от прикуривателя или типа того. то это нормальное явление. Тяни провод к Ван дайку на пряму от аккума Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вова! 1 Скарга Опубліковано: 15 вересня 2010 StarCat, А какая разница??? В прикоривателе тот же + и -, которые идут от акума! Или ты хочешь сказать, что большие потери на провода или предохранитель??? А при 750 оборотак и при включённой большой нагрузке такое падение напряжения я думаю это вполне реально! Движок то ращитан на холостой 800 - 850 об/мин. Если я не прав поправте пожалуйста Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VIT717372 6 Скарга Опубліковано: 16 вересня 2010 StarCat, А какая разница??? В прикоривателе тот же + и -, которые идут от акума! поверь, разница есть Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах