VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 28 жовтня 2013 Тиждень назад замінили сальник півосі правої й сьогодні зранку помітив що він далі тече й напевно ще більше ніж при старому було. Таке трапляється, коли є люфт на підшипнику, або в місці його запресовки на півосі. Канавку на півосі підшипник виїдає, якщо зігнутий корпус заднього моста. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
monia 1 Скарга Опубліковано: 28 жовтня 2013 надо брать сальник с насечками на рабочей кромке хлопци хто может на примере ЦГЗ показать какой это именно сальник полуоси с насечками. какие только не брал - ни разу не встречал насечки. уже и кременчуцкие брал 2 сальника в одной коробке думал левый правый, нифига оба гладкие. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Папинька 16 Скарга Опубліковано: 28 жовтня 2013 Morpheus, будемо виходити з самого простішого. Можливо , криво установили сальник . Таке буває часто. Я б поставив новий сальник , тим більше , що операція ця не складна. А кожний день переконувати себе , що колесо сухе - це не наш шлях. )) Все одно , що заліпити дірку в зубі жвачкою і думати , що зуб цілий. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 28 жовтня 2013 Уровень в мосту должен быть по заливную пробку(откручиваеш пробку а оттуда показывается капля- нормально) Колодки стоят в тормозном барабане,при сильном замасливании- им гаплык(пропитываются маслом) Сальник с насечками я брал в обычном автомагазине(зашел-спросил,продавец вынес),есть красного цвета и черного цвета, брать нужно тот у которого рабочая кромка на ощупь мягче и ОБЯЗАТЕЛЬНО смотреть на стрелку на сальнике с насечками(сбоку) -она указывает направление движения полуоси,левый и правый сальники РАЗНЫЕ! Р.С- при образовании канавки на полуоси- подтяните пружинку на новом сальнике(она накручивается) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Morpheus 1 Скарга Опубліковано: 28 жовтня 2013 А є можливо десь інструкція як сальник установити?.. Та й чи сам я зміг би таке зробити?. Знімаю я колесо, які мої наступні дії? можливо десь є з картинками?... просто щось після минулого візиту на сервіс я зрозумів що по перше дорого беруть за це все по друге не дуже то й якісно ро*****.. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 28 жовтня 2013 Снять колесо и барабан,снять торм колодки,открутить 4болта крепления полуоси,вытащить полуось(тут могут быть проблемы,если чулок моста кривой),осмотреть и проверить на люфт подшипник полуоси,добавить в него литола, монтажкой(или др) снять старый сальник,оправкой(!) набить новый сальник,собрать все в обратной последовательности,проверить уровень масла в мосту.. -вроде все,удачи! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 28 жовтня 2013 снять торм колодки А це обов'язково? Я ніколи не знімаю. открутить 4болта крепления полуоси Тільки у мене там гайки? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 28 жовтня 2013 И как вы,через колодки- крутите гайки? ,которые накручены на БОЛТЫ полуоси(которые иногда прокручиваются и приходится их держать за головки со стороны тормозного щита) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
MihAn 31 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2013 И как вы,через колодки- крутите гайки?Головкой через дыры во фланце полуоси. Но мне так не нравится.проще колодки снять -пару минут. Morpheus, когда будешь выдергивать полуось ,в качестве ударного сьемника можно использовать само колесо. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Morpheus 1 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2013 Наскільки я зрозумів з попередніх розмов - сапун у мості - такий болтик в корпусі - так ось щойно приїхав до дому, й дивлюсь що сам міст мокрий також, здається якраз з сапуна обмочило це все.... На вихідних спробую поміняти сальник так як ви кажете... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2013 И как вы,через колодки- крутите гайки? ,которые накручены на БОЛТЫ полуоси(которые иногда прокручиваются и приходится их держать за головки со стороны тормозного щита) Використовую торцовий ключ, а в півосі є спеціальні отвори. Болти ніколи не прокручуються, бо на них є спиляна грань і засідають в корпусі моста вони так, що не дуже просто їх вибити. Сальник висмикую гачком зі стальної полоси, а забиваю оправкою. Ще кілька ньюансів. У пластині, якою притискається підшипник, є спеціальний отвір для витікання масла. Бажано його прочистити, щоб масло текло назовні, а не на колодки. Підшипник, місце під нього і все довкола зазвичай щедро змащую літолом, щоб наступного разу легко розібралося. Місце на півосі, куди одягається гальмівний барабан, також. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alexdoc 13 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2013 И как вы,через колодки- крутите гайки? , Очень просто там все крутится через отверстия в полуоси. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Папинька 16 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2013 На вихідних спробую поміняти сальник так як ви кажете... Подивіться тут. Це допоможе. Щасти вам. http://car-exotic.com/vaz-cars/vaz-2107-car-transmission-16.html" rel="external">Посилання Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2013 То понятно что через отверстия,но все зависит от состояния гаек(первый раз я их откручивал зубилом..),да и наживлять их потом неудобно(там еще и гровера стоят) Р.С- смазка крепежа и посад. места барабана- графитная(я все с графиткой собираю- весчь!) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
jokers2013 4 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2013 Привет Всем!Ситуация такая!Полетел подшипник на правой полуоси,поменял подшипник и сальник.Через короткое время сальник потек.Поехал на СТО чтоб поменяли нормально,поменяли сальники с двух сторон(правая и левая сторона)правый нормально не течет,а левый через 1500 км потек.Приехал опять на СТО,поменяли левый сальник,посадили сальник на герметик,укоротили пражинку.Почистил сапун.И ... опять потек сальник.Но как то интересно,то течет что видно по шине потеки,то сухо,потом опять потеки.Езжу так уже месяца два.Может что то с чулком?Подскажите может у кого то была такая проблема?! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
MihAn 31 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2013 Может что то с чулком?Может чулок кривой,а может полуось плохая,а может сальники левые. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2013 А может за два месяца из редуктора уже все масло вытекло... -доливаете? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах