Перейти до публікації
Вовчик

Торохтить під кришкою клапанів.

Рекомендовані повідомлення

Друзі, сталася така біда: з'явилося торохкотіння в районі цепі та кришки клапанів. Глухий звук. При збільшенні обертів, начеб то зникає, але я не впевнений.

Коли я під'їхав до гаража, мужики почули і сказали, що б я натягнув цеп (якщо зовсім успокоітєль або башмак не відвалився).

Я сьогодні зняв кришку: вроді башмак і успокоітєль на місці. Відпустив трохи болт, прокрутив на 2 оберти десь вал, виставив мітку звьоздочкі по мітці на валу верхньому.. ну вобщем як по мурзілке. Затягнув болт. І... ніфіга... :bl: Торохтить.. Ну вроді меньше..А вроді і ні..

Питання: куди ще глянуть? Що ще може так торохтіти??

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Натяжку цепи надо было рукой попробовать. Она должна еле-еле прогибатся. У меня такое было когда оборвало успокоитель.

Поділитися повідомленням

Поробуй поміняти натягувач,колись таке було в мене-вроді натягує але не тримає натягу.

Поділитися повідомленням

yrasyk, це сама гайка оту шо я вікручував? Ну я рукою цеп давлю - вроді туго.. чого ж він так різко зламався?

Поділитися повідомленням

натянул, собрал и сразу же стучит? Или после прогазовки? Если стук опять появился то сними клапаную крышку и проверь снова натяжку. Если цепь ослаблена будет - меняй гайку (цангу, ту которую крутиш)

Поділитися повідомленням

И цепок наверно потянут? Я бы и его с натяжителем поменял. Правда геморно, но оно того стоит.

Поділитися повідомленням

Вовчик, Я бы не спешил менять. Не факт что цепь стучит, надо все перещюпать

Поділитися повідомленням

хлопці, нчого я так і не виявив. Виявляється торохтить не під кришкою а десь із нутрі. Наче б то розвалмився величезний підшипник... :(( Вєже не знаю що і думати. Завтра поїду до спецов хай слухають..:(

Може це підшипник коленвала??

Поділитися повідомленням

Anndreykov, Прочитав як раз... По-перше: стук з самого початку - навіть при 900 об.

Я так відчуваю, що проблема з КВ. А що там іще може бути? До коліна щоб дістатися, це зверху все розбирається? Ну хоча б подивитися на нього...

Поділитися повідомленням

Вовчик, достаточно снять поддон, поднявшы двиг, ну это уже по технологии

а ограничитель цепи в норме?

Змінено користувачем Delfdima

Поділитися повідомленням

в мене в районі клапанної кришки тарабанить вже 40 кову тисячу

Поділитися повідомленням

Еще у меня когда то было что то похожее, так это распредвал в постели. Пока он на двигателе визуально никак не определишь, когда снятый то слышно как в постели тарахтит.

Поділитися повідомленням

Отже зняв коробку. Все в ажурі, окрім вижимного. Ну тріщіть він коли крутиш (ну я його може помажу). Ну він же повинен шуміти, коли натискаєшь зчеплення?.. А у мене постоянно. Тепер друге: я ж ніяк не зведу без коробки щоб послухати двигун.. от чорт.. :bh:

Буду ставить все назад та поїду до тямущих людей - може послухають...:(

Поділитися повідомленням

Вовчик, а что мешает завести двигатель без коробки? Даже без сцепления можно завести двигатель. :) Ставиш зад на пеньки, предварительно сняв колеса и всё.

Поділитися повідомленням

Valvalych, ха... ти маєш на увазі кривим крутнуть? (стартера ж немає :bw: ) І притулить його ніяк...

А кривим - ніяк видно трохи радіатор зміщений і чипляє трохи... Вобщем страшновато...

Може вижимний був підпертий постоянно трохи? Ну крутився трохи... Якщо це не вижимний, то тільки на підшипник КВ треба грішить... Ладно їду на базар первічний брать на барахолке, поставлю все назад (помінявши / помазавши вижимний + переклепаю диск - бо вже заклепками починає чипляти) і подивлюся...

ПиСи: я так розумію у вижимний салідолу ніяк не напхати?? (тільки маслом капнути)

Поділитися повідомленням

ПиСи: я так розумію у вижимний салідолу ніяк не напхати?? (тільки маслом капнути)

Если трещит при вращении, значит там уже изменения необратимые (ИМХО). Лучше поменять.

Поділитися повідомленням

Вовчик, если стук связан с КВ то при езде звук будет меняться на нагрузку - тоисть может только при педали в пол, может при отпущенной, а может на средних нагрузках. Попробуй поочереди снимать провода со свечей и так заводить двиг - если на какойто свече стук прекратился то накрылся вкладыш шатунный

Поділитися повідомленням

Опозорився я капітально: прийшов батько, каже приспусти ремінь. Я відпустив ремінь , трохи послабив генератор. Звук пропав. :( От так. Розібрав генератор. Промив підшибники, запхав літолу. Звук змінився. Вобщем треба підшипники міняти. Бо трохи менше стало, але відчувається що це не те що було. От тепер буду лазити по форуму шукати як підшипники перепресувати. Чи це реально в гаражі зробити. Щось не хоца верхню кришку купляти.

Поділитися повідомленням

Вовчик, не только ты так лохонулся, но и я! Представьте стучало под крышкой, голову даю на отсеченье!!! Я подумал что резина на успокоители цепи стерлась и цепь дребежжит по металлу, именно такой звук и был! Снял крышку, достал успокоитель, а на нем даже маркировка есть, вообще не изношен... Я озадачился, подумал - если не успокоитель, значит башмак. Благо ума хватило к башмаку не лезть.... Заметил что ремень генератора очень ослаб, подумал: вот оно чё (с).. Подтянул, завел, послышался уже не стук а грохот.... Понял где копать, снял ремень, посмотрел внимательно и увидел что крыльчатка генератора ходит ходуном! Крыльчатка состоит из трех частей: сама крыльчатка и две половинки ролика, в который ложится ремень... Они между собой сварены, сварка развалилось и все болталось! Завтра куплю новую крыльчатку и буду наслаждаться тихим шуршаньем мотора на моей троечке))) Успехов всем, господа!

Поділитися повідомленням

raw*protect, я вроді десь в іншій темі тут писав. У мене не тільки підшипники прийшлося міняти, але і я виявив, що в генераторі не було ДИСТАНЦІЙНОЇ шайби. Як тільки я купив машину генератор свистів. Я лазив туди мазав підшипник. От і загубів шайбу. Отже Шайби не було, крильчатку не можливо було затягнути. Я все полагодив.

Поділитися повідомленням

Вовчик, представь... только что сделал генератор и поломался бензонасос((( вот засада то... не любит меня почему-то мой ТАЗ.. простите ВАЗ)))

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз