Перейти до публікації
vet

ВАЗ 21013 "vet" (Alice)

Рекомендовані повідомлення

[size="5">Уже в неизвестном будущем на этом месте будет красивейший фотосет Алиски... а пока.....

[/size]

работы еще немеряно :bw:

Зображення

Змінено користувачем vet
где то недалекое?))

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

«…блин, у тебя же бортовика нет…»©

Stalker-3

Народилася білявка 1984 року, до нас в родину потрапила в шестирічному віці, 1990 року. Часи були самі знаєте які… при огляді все було чудово, у відмінному стані, доглянута, але… після оформлення доків, коли батько її забрав, то ледве доїхав до гаража. Поки розбирались з паперами, на машині замінили коробку і редуктор. На претензії колишній господар (а був він не самий, а з парою яєць 2х2) відповів дуже просто витягши з кишені ревОльвер: «- хочєш вабщє бєз тачкі астацца?» А шо робити? Так і лишилось. Через пару днів перебрали коробку і замінили редуктор.

Так і їздила, і їздила, доречі, багато.

1993 року для малої настав переломний момент… стуканув двигун. Батя думав не довго і через знайомих було придбано колінвал 03, беушний, але за 30 рублів, на той час смішні гроші. Було тоді ще двоє знайомих, що ремонтували автівки в сусідньому гаражі (один був фан копійки, другий зазіка), якось так стусилися вони з батьком, потім в нас гараж арендували, копійчина та булла з фаршированим двіжком, бэховською торпедо і купою приємних дрібничок, а жужик той був шо порш :al: самі колеса чого варті були 205х15, задні ще ширші, а двигун …еее… про шо це я? А! Щось я захопився :bm: Ото ті чуваки перебрали двигун білявки, а також оновили фарбу по дах. Як я вже згадував коліно 03, шатуни лишились рідні, але іх усадили, поршні 05, РВ – 21213, головка трохи розточена, канали підігнані з коллекторами. Ве підігнано по вазі і відбалансовано. Редуктор 03. КПП теж вирішили модернізувати, придбали шестерні-валіки, трохи часу і мала отримала п’яту швидкість. Приблизно того ж часу були вмонтулені сідухи з гольфа, 06-ті прилади, потім сідухи перемістилися жити в вищезгаданий жужик, а були інстальовані з міцика галанта, які й досі служать вірою і правдою)) прикол їх в тому, що стають на рідні кронштейни, окрім одного отвору, та байдуже дриль вирішує це питання. Поступово:

-аморти Monroe газмяс по колу

- замок багажника 06,

-05-ті вікна,

-дзеркала бокові «Політех»,

-салонне дзеркало Mitsubishi,

-консоль 07,

-укорочена ручка КПП,

-БСЗ,

-Солекс 08, 051 і нарешті таки 053,

-оптика «Wesem»

-дверні ручки 06 + «батони»

-вакуумний підсилювач гальм 06

- руль "Вираж" ("Россия, Сызрань")

-стартер херсонський маленький

-бензонасос BCD

З таким конфігом вона їздила до кінця 2007 року приблизно, нарешті теє беушне коліно тріснуло навпіл, в прямому розумінні. До тогож виявилась тріщіна в сідлі якогось клапана, чи навіть не одного, напевне не знаю, але голову теж вирішено було замінити (як потім виявилось це булла помилка, дешевше і надійніше було просто пересідлувати). Після капремонту:

-коліно 21213

-короткі шатуни

-поршні 05 (76.4, якщо не помиляюсь) з виборкою під низькооктанове паливо

Була куплена голова б\в, як виявилось в ній робили фрітюр, а потім фрезернули незнать на скільки, так що не дивлячись на виборки в поршнях навіть на 92-му бензині подеколи не хоче їхать, полюбляє 95.

Монро ще раз ставились, потім і якість не та стала і ціна кусюча, спереді стали BOGE (масло), задні Делфі.

Десь така вона перейшла в моє повноцінне користування влітку 2008. Пробіг точно невідомий, прилади мінялись декілька раз, приблизно 400 тисяч.

Зображення

Зображення

Зображення

Відкатав я на ній відпустку і перегнав до Київа. Почалося, якщо не зраджує пам’ять з лобового скла. Крізь те що стояло неможливо було дивитися вночі, таке враження наче воно порохом потрушено, орієнтувавсь тіко по розподільчий смузі на дорозі. 120 грн на Перова і я щасливий власник лобовухи БОР (з 5%-вим тонуванням і смугою зверху). Вже краще. Також було куплено два диски кременчуцькі і дві покришки Россава Capitan в БЦ, і на барахолці хром решітка радіатора за 50грн. Далі більше. Тюнінх це хвороба і вона невиліковна :multi:. Не згадаю вже в якому порядку але сталися такі зміни:

- Аморти KYB Gas-A-Just по колу

-передній стаб подвійний

-задній СПУ «Техномастер»

-прилади «06 спорт» з білими шкалами

-ЕСП «Гранат» передні

-також при установці ЕСП виявлено, що бокові дзеркала з підігрівом, негайно були під’єднані

-генератор шнівський 80А

-електропропеллер радіатора з блоком керування «Силичъ»

-тросіковий привід акселератора (вимушено. Стара педаль відломилась)

-оптика: лампи OSRAM night braker – головне світло, OSRAM 10w –габаріт.

-бензонасос Пекар

-інерційні ремені безпеки "NORMA"

-завдяки обірваному заспокоювачу ланцюга в пошуках торохтіння замінена помпа на Лузаровську(був невеликий люфт підшипника) і трамблер, цьому вже був час на пенсію.

-були ще Фобос-спорт -40, але були зняті, занадто м’які, порізав стокові пружини: передні -2 , задні -1.5.

Окрім стандартних процедур, як то заміна мастила і фільтрів замінив гальмівні шланги, всі, і шланг на робочому циліндрі зчеплення, а також гальмівну рідину на DOT4.

Наразі все, шукаю нотатки і продовжимо.

Поділитися повідомленням

Ялос это чё? Ялта что ли?

Совершенно верно. Старое название Ялты - Ялос, с греческого - земля.

Млин пора организовывать встречу в Ялте

Ралли - чем не повод? ;)

Отличная машина нет слов просто!!!!!!!!!!

Отличная машина.

Дякую, але… але зачекайте з такими відгуками, це фото 2008 року, ви ще ж не бачили Аліску в теперішньому стані((

я продовжую…

Перед тим як мені її віддати батько трохи її запустив, в плані, що не мовілив років зо три-чотири, а я, дурачина, забив на се, хоч батя мені й казав… і три київських зими разом з дорожними службами із допомогою всіляких реагентів зробили свою брудну справу.

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

До того ж додалась невеличка ДТП в Києві на Повітрофлотському.

Зображення

Зображення

Збирався віддати на поварку-фарбування ще минулої осені, але відклалось на сей рік. Залізяччя основне вже закуплено, як розберу побачим що там ще треба. Чекаєм повернення доктора з відпустки.

Поділитися повідомленням

Просто дкілька фото...

Кіровоградська обл - Київ. 8 січня 2009. майже 400км в одну сторону.

Зображення

мандруємо... полями широкими...

Зображення

і таке буває :)

Зображення

в дорозі з Кіровоградської обл. до Ялти. Кривий ріг. Додому ще трохи менше 500км...

Зображення

салон

Зображення

Зображення

Зображення

Поділитися повідомленням

Привет!!! Нормуль машинка. А как ты сделал приборку?!!!

Поділитися повідомленням

салон гуд , приборка и борода особенно понравилась ,поподробней рассказывай .

а внешне , подвариш , почистиш , покрасиш в снежно белый и будет конфетка .

Поділитися повідомленням

а вот или у меня что-то с зрением..или вот на фотке "Кіровоградська обл - Київ. 8 січня 2009. майже 400км в одну сторону." номерки на авто не твои.. 77 77 ? Шо воно таке?:)

Поділитися повідомленням

Оо салон понравилса! класс

Спасибо.

Привет!!! Нормуль машинка. А как ты сделал приборку?!!!

привет. Спсиб.

Салон жесть, а насчёт приборки тоже интересно

:multi: Салон - велюр))

vazolybitel, Спасибо. Снежно-белый думал, но наверное все-тки родной останется 233 серо-белый. Или белый, но теплого оттенка.

Зеркала походу ПОЛИТЕХ?

Да. В описании выше написано же))

Corleone, То со времен, когда стремался номер в инет выкладывать, фотожоп :multi:

По заявкам читателей рассказываю про приборку. Хотя особо то и нечего рассказывать. Первый вариант был просто аллюминиевый щиток, потом он же обтянутый винилом. Третий вариант, собственно тот что сейчас. Делаем из картонки шаблон. Берем панельку приборов от НИВЫ, нещадно кромсаем :bm: часть идет под тах и спидометр, часть под малые в бороду, подгоняем как надо, уголки пришлось добавить - на клею, вуаля - готово)) Это еще году в 95-м было. Внутрях за большими приборами железо немного подтачивалось, приборы глубокие, там с пол сантиметра мешает.

Теперь, что нового. Ездил на выходных под Коктебель, в Тихую бухту. Там случилось две траблы. Намба ван: лежу, загораю, вдруг Алиска начинает кричать не своим голосом (клаксон, причем странный такой). Чтоб было понятно, она на холме, пляж внизу.

Зображення

Поднимаюсь, открываю - хлоп рукой по рулю - затихла. Полазил-пощупал, из криминала сгорел высокий тон сигнала. Фик с ним, думаю... Следующий день, примерно то же время (около 16:00) - кричит. На этот раз я остался подольше, поменял реле, разобрал сгоревший тон, почмстил, он так и не заработал. Приехал домой, стоит перед окнами. Около часу дня пошел в автомагазин, возвращаюсь - снова крик :bm: Та шож такое! Лезу в кнопку на руле, а там такая фигня:

Зображення

пластина отклеилась от кнопки и когда солнце начинало печь в руль, видимо пластик играл и замыкал сигнал. :bk:

А вообще я думаю Алису запарило стоять нас ждать и она кричала, чтоб уезжали оттуда:multi:

Трабла намба два: На пути из Коктебля до Ялты, а уже стемнело, переключая при встречках с дальнего на ближний, последний несколько раз пропадал. За Рыбачьим ближний свет потух совсем. После возни с предами, релюхами и проводами, решил, что это подрулевой, позвонил наконец 2-ешнику, в процессе разговора и решениях как выйти из ситуации (хотел уже напрямую от аккума на ближний кинуть), Юру осенило :) - говорит, сними ободки с фар выкрути дальний вниз и шуруй... еще минуту разговариваем, и тут Юру осенило второй раз :multi: грит, есть скотч или брэнди? :lol: шутко, скотч или изолента? заклей часть фары, чтоб встречных не слепило и на дальнем. Что и было проделано. В целом нормально, только луч получилсо узкий, обочины нихт не видно, но доехал, слава Богу.

Тюненх, нах :bm:

Зображення

Прикупил вчера такие штучки:

реле РС527 (балин, де-то валяетсо, но когда надо - не найдешь))) - 25грн

диафрагма экономайзера мр, бо старую мне карбюраторщик потюнил, спилил нах на ней носик, грит так лучше и экономней :bp: акуеть)) - 5грн

и попробовать светодиод в салонную подсветку - 15грн

Зображення

Поділитися повідомленням

Поменял реле, маленько поморочился, т.к. ночью в дороге походу попутал провода, всетки подключил. Горит, но ток одна левая фара. Знач не подрулевой, что уже хорошо, желания туда лезть как-то нет)) Буду копать где потерялось питание на правую фару...

Светодиод, сцуко, тоже не фурычит, буду менять.:bl:

Поділитися повідомленням

Dmitrij_KiT, ггг)) так и есть, провтыкал. все, работает.

Я все равно только один взял для пробы, наверное подъеду на рынок возьму разных для сравнения, в продаже их целая куча от 10грн и до 60-ти. Светит вобщем-то клево, ну и естессно энергии расход меньший.

для сравнения:

Зображення

Визуально вроде одинаково по яркости, на фото вроде лампа поярче, но светодиод против солнца сфотан. посмотрим еще когда стемнеет. в целом мне нравится :)

По ближнему свету: снял фару, проверил лампу - ок, питание не подходит, дальше на разъемах на брызговике - питания нет, опять вернулись к предохранителям, начал прозванивать индикатором. На 6-ом снизу есть плюс, сверху нет... сволотч)) простое шевеление не помогало оказывается, вытащил, почистил... зашибись! Теперь все по-фэньшую, мы с ближним светом))

Задолбали, чесгря эти преды, но спросил вчера на рынке евроблок - 75грн, фигасе, думаю, подорожало.. были по 25-30... узнаю еще в магазине, но надо чота решать.

Змінено користувачем vet

Поділитися повідомленням

Тээкс...

Нещодавно мною була створена темка в "Купля-продажа не касающегося авто" про світловідбивиючий аракал. Так і не був знвйдений, а тре було їхати на вихідних в Коктебель, щоби уникнути зайвих зупинок вирішено пореставрувати номер тим що було, тобто білим аракалом, валявсь доволі давно, а фарбувати чось не хтілося.

Типу мануал ;)

Знадобиться номер, що тре реставрувати, клапоть аракалу (для екстремалів можна будь якого кольору :bm:), макетний ніж, ножниці, термоповітродувчик, олівець, за бажанням лінійка, але я обійшовся без і чиста ганчірка.

Номер попередньо помитий з миючим засобом і просушений (здирати плівку було западло, маю надію, що се тимчасовий варіант) кладемо на плівку обкреслюємо із запасом і одрубаєм кіко треба.

Зображення

Поступово знімаючі захисний шар, також прогріваємо дувчиком ретельно розкатуємо (на зморшки не звертайте уваги, аракал був прим"ятий до того)

Зображення

Можна одрізати зайве, я загорнув на другий бік. така шняга получилась

Зображення

прогріваємо ще і останнє розрівнюємо. берем ножа і вирізаємо літери і циферки))

от що отримуєм в результаті

Зображення

Зображення

а так на машині

Зображення

На все пішло десь хвилин 40, разом з тим, щоби зняти і поставити номер.

Доречі, отак я паркуюсь :multi:

Зображення

Вся фішка в колесі :al:

Зображення

Поділитися повідомленням

Прикольно.Нормальная машина.

Спасибо.

Мою напоминает.

Глянул твой бортовичок, чем моя тебе твою напомнила? :)

Затонировать бы ее.

Вообще-то заднее стекло тонировано и боковые задние - пленкой, переднее и боковые - тонировка в массе 5%-ная... будет другая но только после кузова.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз