Перейти до публікації
golden88

Ускорить прогрев двигателя.

Рекомендовані повідомлення

@Andriy1352,  

Вродь есть на жигули 

Первое что попалось

https://baza.drom.ru/sochi/sell_spare_parts/termostat-behr-dlja-vaz-2101-2107-niva-2121-novyj-48992150.html

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

У меня тоже BEHR стоит

И шо? Вот так вот поставил и даже не вникал? :)

Не, мне пох

У меня тоже BEHR стоит

Термостат??
Да

Поділитися повідомленням

У меня тоже BEHR стоит

И шо? Вот так вот поставил и даже не вникал? :)

У меня тоже BEHR стоит

Термостат??
Да
І мав проблєми з прогрівом? Ціна?

Поділитися повідомленням

Не, мне пох

:) То значит ты не тру. И не пустят в песочницу тру.  :multi:

В отличии от тебя он знает где термостат находится и принцип его работы  :multi:

Поділитися повідомленням

тока не разабрался на кой та затычка в нормально работающий термостат
Та щоб тиск на радіатор пічки підняти. Через забиті соти сильніше пропихає тосол. І здається. що так ефективніше.

Я сьогодні спеціально подивився - завівся при температурі головки -3, а після виїзду з гаража вже було +7. Поки закрив гараж вже +15.

Поділитися повідомленням

завівся при температурі головки -3

Такие интимные подробности можно было не разглашать... 

Двигатель то запустили? или закрыли гараж и домой пошли?  :multi:

Поділитися повідомленням

завівся при температурі головки -3

Такие интимные подробности можно было не разглашать...

Двигатель то запустили? или закрыли гараж и домой пошли? :multi:

Операция синяя шляпа?

Поділитися повідомленням

Операция синяя шляпа?
Думаю, що СИНЯ вже позаду і настала черга білої і чорної.

Поділитися повідомленням

Теплоємність меншає без руху? А теплопровідність що там робить?

∆t

112.png

Такие интимные подробности можно было не разглашать... Двигатель то запустили? или закрыли гараж и домой пошли? :multi:

:lol::ay:

:) Иди в термостат затычку лучше вставь. :)

:multi:

Поділитися повідомленням

Теплоємність меншає без руху? А теплопровідність що там робить?

∆t

112.png

Де тут швидкість руху носія? Де врахування конвекції? Я би ще включив сюди закон Фур'є з використанням оператора Гамільтона. Але і це б не пояснило порушення закону збереження енергії.

Поділитися повідомленням

Але і це б не пояснило порушення закону збереження енергії.

в якому місці, де і скільки раз він порушується?

Поділитися повідомленням

в якому місці, де і скільки раз він порушується?
У твоєму твердженні, що мотор може нагрітися втричі швидше, якщо воду в ньому помаліше перемішувати. Не залежить швидкість накопичення теплової енергії двигуном від цього, а тільки від маси, кількості тепла від спаленого палива і притоку, чи відбору тепла кудись геть. У випадку з додатковим опором потоку у малому крузі зростає потік через радіатор пічки, що приведе до збільшення часу прогріву. Якщо ж є нещільність закриття великого круга в термостаті - час прогріву ще більше зросте.

Поділитися повідомленням

якщо воду в ньому помаліше перемішувати

то що буде? навіщо я про "дельта т" писав?

Не залежить швидкість накопичення теплової енергії двигуном від цього,

а я і не стверджую що там щось не так, а от розподілення енергії залежить таки від швидкості потоку охолоджуючої рідини

а тільки від маси, кількості тепла від спаленого палива і притоку, чи відбору тепла кудись геть

ну так тепло то нікуди не дівається, воно лише по іншому розподіляється в перші хвилини роботи, робоча частина двигуна швидше виходить на робочий режим, а потім і ввесь двигун прогрівається до робочої температури - де тут порушення закону збереження енергії - її рівно стільки, скільки виділилось від згорання палива. Навіщо я про теплоємність і теплопровідність писав?

Поділитися повідомленням

а я і не стверджую що там щось не так
Нехай буде ТАК.  :)

Мені надоїло. Прихильників вічного двигуна також поки не вдалося переконати у хибності затії - шукають і придумують далі.

Я можу пояснити враження потепління тільки тим, що або радіатор пічки забитий, або краник не відкривається достатньо, або помпа зле качає. Зменшуєш потік по малому кругу - зростає через пічку і здається, що тепліше, бо реально повітря виходить тепліше - злегка тепленької води проходить більше.

Я, щоб не було такого ефекту, поставив замість краника, 1/2" засувку від парового котла - відкриває січення труби 12мм за 4 оберти і, в межах першого оберту, прекрасно регулює температуру при прогрітому двигуні, а повністю відкрита, дає тепле повітря вже при температурі головки двигуна вище 20 градусів, тобто за хвилину - другу, після запуску.

Поділитися повідомленням

Я можу пояснити враження потепління тільки тим, що або радіатор пічки забитий, або краник не відкривається достатньо, або помпа зле качає.

та йолки-палки, невже показник ∆t ні про що не каже? який ще вічний двигун? де ви його там знайшли?

ваша проблема в тому що ви блок сприймаєте як тупий чайник, але на справді на перших хвилинах роботи блок працює як холодильник

і от коли зв'яжете до купи теплопровідність металу і рідини, а також їхню теплоємкість і як наслідок швидкість відведення тепла від стінок циліндра яка напряму залежить від потоку рідини то дійдете до того що робоча частина двигуна прогрівається швидше, температура рідини підвищується і як наслідок пічка гріє краще(тут вирішальним є ∆t і теплоемність рідини).

на практиці двигун прогрівається швидше, підтвердження тому зменшення витрати палива. можете не  вірити - як казав Енштейн "Всі знають, що це неможливо. Але ось приходить невіглас, якому це невідомо - він-то і робить відкриття"

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз