Anndreykov 10 Скарга Опубліковано: 1 серпня 2013 Voodoo Child, Вы не правы. 31. ТЕХНИЧЕСКОЕ СОСТОЯНИЕ ТРАНСПОРТНЫХ СРЕДСТВ И ИХ ОСНАЩЕНИЕ 31.1. Техническое состояние транспортных средств и их оснащение должны отвечать требованиям стандартов, которые касаются безопасности дорожного движения и охраны окружающей среды, а также правил технической эксплуатации, инструкций предприятий-производителей и другой нормативно-технической документации. 31.4.5. Колеса и шины: в) шины по размеру или допустимой нагрузке не отвечают модели транспортного средства; А теперь берем техническую документацию на автомобиль ВАЗ 21011: Шины 175/70SR13 или 165SR/13 Соответственно: Ст.121 ч.1 Управление ТС с неисправной тормозной системой или рулевым управлением, неисправными световыми приборами или переоборудоваными с нарушениями, либо не прошедшими ТО 340-425 грн. Так что все правильно. Нельзя согласно правил ездить на 15-х дисках. Они не предусмотрены конструкцией автомобиля. Так что так же как и за ксенон, и за тонировку и т.д. ездить нельзя, но ездят. Если попался мент знающий или желающий срубить капусты, то уж ..... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Серег@ 1 Скарга Опубліковано: 1 серпня 2013 А оформить законно их как то можно??? ( вписать в техпаспорт или еще как нибудь )? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Voodoo Child 9 Скарга Опубліковано: 2 серпня 2013 (змінено) Anndreykov, тут можно и поспорить. Вопрос в том, что понимать под размером шин. В пункте в) речь идет именно о шинах, а не о дисках. 175/70/R13 это параметры шины, а не размер. Но из них путем нехитрых вычислений и получается собственно размер - ширина и диаметр (ширина видна без вычислений). Собственно задача гаишника доказать, что 175/70/R13 это и есть размер шин, о котором говорится в правилах, а задача "клиента" доказать, что размер, о котором идет речь в ПДД это не что иное как геометрические размеры. Змінено 2 серпня 2013 користувачем Voodoo Child Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Anndreykov 10 Скарга Опубліковано: 2 серпня 2013 Вот именно поэтому в некоторых случаях и перемещается этот спор в суд. А там уже судья будет думать что подразумевается под словом "размер". И в любом случае, как это правило и бывает, все зависит от грамотности ГАЙца, от того как он это сможет преподнести. Кстати, было письмо главного инженера АвтоВАЗ, так вот он подчеркнул, что на ВАЗ 2108-099 допускается установка шин и дисков в 14-м радиусе, а на ниву в 15-м. На автомобили классических моделей отступов в размерах не разрешалось. Кстати, на западе если будет несоответствие размера шин заводским отказывается в страховке. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Серег@ 1 Скарга Опубліковано: 2 серпня 2013 я так понял что это палка двух концов. (вечный спор) все зависит от меня и знания гаишника))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Voodoo Child 9 Скарга Опубліковано: 2 серпня 2013 Кстати, на западе если будет несоответствие размера шин заводским отказывается в страховке. Про наших диллеров тоже такую фигню читал, может даже и на одном из ланос-форумов. Серег@, еще один нюанс на будущее: нагрузка на ступичные подшипники в основном определяется вылетом диска (параметр ET). Раз он тебе втирал по поводу нагрузки на ступицу, тебе нужно было говорить, что вылет мол соответствует заводскому диску (если это так), а значит всё в порядке. Если не соответсвует, то есть надежда что гаец не знает, какой он на классике, а прочитать его с непомытого так скажем диска прямо на месте довольно сложно. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Серег@ 1 Скарга Опубліковано: 2 серпня 2013 спасибо за советы. Буду иметь ввиду))) буду пробовать с ними спорить )))) Может повезет(диски менять не хочу) А как-то легализировать их вообще можно. Слышал что мол есть какой-то институт который легализирует переоборудования!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Anndreykov 10 Скарга Опубліковано: 3 серпня 2013 Серег@, можно но геморно и дорого. Обычно за такое берутся когда много переоборудований нужно разом внести, например колеса, тормоза, рулевая рейка, двигатель и т.д. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Sh1noda 2 Скарга Опубліковано: 6 серпня 2013 Первое ДТП было, подскажите кто сталкивался, как забрать права в МРЕО есть на руках решение суда и чек по оплате штрафа.Приехать в мрео и заяву писать и ждать или права сразу отдают И увидел расписание что мрео работает до 19-30 - тоесть можно туда после работы после 6 подьезжать? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Серхио 2 Скарга Опубліковано: 10 серпня 2013 Sh1noda, напишешь заявление и тебе через опр время отдадут права Sh1noda, я заявление не писал, а так отдал решение и квитанцию и мне через 2 дня вернули права Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
LSasa 16 Скарга Опубліковано: 10 серпня 2013 Первое ДТП было, подскажите кто сталкивался, как забрать права в МРЕО есть на руках решение суда и чек по оплате штрафа.Приехать в мрео и заяву писать и ждать или права сразу отдаютИ увидел расписание что мрео работает до 19-30 - тоесть можно туда после работы после 6 подьезжать? А почему в мрео? Права должны быть в раенном ДАИ. Приходишь в админ отдел так мол и так вот решение вот квитанция (запасись ксерой квитанции) и все никаких заявлений права тебе должны отдать. По крайней мере я так забирал в Киеве Соломенский Район. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
aston_89 1 Скарга Опубліковано: 10 серпня 2013 я вот такой вопрос задать хочу, дико извиняюсь что немного не в тему, у нас на работе УАЗ, в нем есть стакан, для перевозки некого контингента, там стоит 2 сиденья, так вот, ДАИшники сегодня доклепались, составили протокол, типа - это переделка, переоборубование и тыды и тыпы у вас вот в техталоне написано грузопассажир. вопрос: насколько законен протокол?? пы.зы. УАЗ был найден не на дороге, а ДАИшник нагло зашел к нам в рембокс, перетрусил машину, документы и вынес такой вердикт! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
LSasa 16 Скарга Опубліковано: 12 серпня 2013 я вот такой вопрос задать хочу, дико извиняюсь что немного не в тему, у нас на работе УАЗ, в нем есть стакан, для перевозки некого контингента, там стоит 2 сиденья, так вот, ДАИшники сегодня доклепались, составили протокол, типа - это переделка, переоборубование и тыды и тыпы у вас вот в техталоне написано грузопассажир. вопрос: насколько законен протокол?? пы.зы. УАЗ был найден не на дороге, а ДАИшник нагло зашел к нам в рембокс, перетрусил машину, документы и вынес такой вердикт! Какая модедь Уаза? Другими словами єто Бобик, Булка или Головастик? Хотя если груз пас Головастик отпадает. Но это вопрос втоичный, Первичний какого Х... Даишник делал в Вашем рембоксе, Опять какого Х... и нафига ему показывали техталон? 8 (. Скагого перепугу точнее на каком основании он трусил машину? Протокол огляду складався? У Вас машина в рембоксе ремонтируется а сидушки вы поставили на время ремонта чтоб было где кофе с сигаретой покурить. В общем Вас развели но протокол я так понимаю уже есть и В нем есть подпись получившего. А также не мало важно что написано в поясненнях. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
aston_89 1 Скарга Опубліковано: 13 серпня 2013 УАЗ таблетка, ДАИшник местный, короче УАЗ дежурной части в милиции, ГАИшники входят к нам, но мы с ними на ножах, протокол был составлен на 340 гр, и написано - тили тили, такой такой управлял!!!!! на улице такой-то переоборудованным УАЗом. короче человек собрался в суд, но не знает как по науке....... а свидетелей ГАИшник написал..... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Anndreykov 10 Скарга Опубліковано: 13 серпня 2013 Офигеть!!!! ГАЙ уже совсем из ума выжывают. Ну понятно нас, пожарников, склоняли, даже в форме боялись за руль садиться, но чтоб в районе и местный конфликт Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Jammm 113 Скарга Опубліковано: 13 серпня 2013 Гайденыши дуреют, видимо вашему местному не хватало для выполнения плана и наполнения кассы... Не удивлюсь, если в таких случаях они штрафуют своих родных и близких: жену, брата, родителей, детей) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Anndreykov 10 Скарга Опубліковано: 13 серпня 2013 Гайденыши дуреют, видимо вашему местному не хватало для выполнения плана и наполнения кассы... Вряд ли, скорее всего что то не поделили с местным райотделом. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
aston_89 1 Скарга Опубліковано: 13 серпня 2013 да там не в райотделе вопрос, генерал сказал вы...ипать всех по 02!!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Avaz 1 Скарга Опубліковано: 16 серпня 2013 УАЗ таблетка, ДАИшник местный, короче УАЗ дежурной части в милиции, ГАИшники входят к нам, но мы с ними на ножах, протокол был составлен на 340 гр, и написано - тили тили, такой такой управлял!!!!! на улице такой-то переоборудованным УАЗом. короче человек собрался в суд, но не знает как по науке....... а свидетелей ГАИшник написал..... В нашій Країні може бути навіть те, чого впринципі бути не може, не перестаю дивуватись Момент один: організація у вас режимна, як я розумію повинні бути якісь журнали виїздів, заїздів на ремонт, збирайте в себе докази того, що машина в зазаначену в протоколі дату не могла бути на виїзді, так як була на ремонті.Це раз. Далі. Потрібні докази, що зазаначений "автоінспектор" не був в той день на патрулюванні в районі де складений протокол, у них це фіксується , давайте запит в його підрозділ, "по причині підтвердження законних підстав складення адмінпротоколу, просимо надати відомості по чергуванню інспектора..." щось типу цього. Якщо відпишуть що "типу все у нас окей", пишіть в Прокуратуру, нехай перевіряють. Далі. Збирайте своїх свідків, які це все бачили і можуть підтвердити Вашу ліню захисту. Лінію необхідно гнути на те, що інспектор скористався правовою необізнаністю водія, робив психологічний тиск, для складення незаконного протоколу тощо. Якщо збирете ці докази, не бійтесь "свідків" в суді, по-перше ніхто не дасть неправдиві докази під присягою, і під вагою Ваших доказів, а по-друге, якщо "копнути" свідків, а це виявляться родичі/куми/свати, які в той день були на чергуванні, за кордоном, на пологах, в наркодиспансері... то навіть ніхто і в суд не з"явиться, заради чого? Взагалом складна ситуація, той хто в неї потрапив сам винен, навіщо підписував протокол? П,С, Зважайте на те, що тут має місце не посадова халатність, а службова підробка, а це вже не Адміністративний, а Карний Кодекс, з відповідними наслідками Успіху Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
LSasa 16 Скарга Опубліковано: 16 серпня 2013 Avaz, Все верно написано. aston_89, Я так понимаю что есть какой то тех отдел где фиксируются выезды машин. Путевые листы хоть и отменили по закону но сомневаюсь чтоб гос структура так быстро от них отказалась. Там также фиксируется время выезда вьезда а если машина не выезжала то его скорей всего даже не получали тоесть в соответствующем журнале не должно быть записи о его получении это послужит доказательством что машина в априори не могла бить на выезде, так же интересно по какому адресу составлен протокол? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Anndreykov 10 Скарга Опубліковано: 16 серпня 2013 LSasa,у них, так же как и у нас, путевой лист дается на месяц. Только врач проставляет печати. Кстати, наш УАЗ ездит или нет, но доки всегда подписаны, готовые к выезду. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
DerSieger 1 Скарга Опубліковано: 6 вересня 2013 доброї пори доби, колеги! подрібна допомога в якості рецензії на запит. коротко розкажу суть - у нас в місті славетні дорожники позрізали деякі перехрестя своїм рубанком" rel="external">Посилання. просто середини перехресть позчісували, тобто, щоб виїхати на перехрестя потрібно "зістрибнути" з такої собі сходинки, а потім вискочити на протилежну. якби це було зроблено для ремонту тих перехресть - то хрен би з ним. але така ситуація триває на протязі всього літа, ще весною вони їх позрізали, а зараз осінь і жодних натяків на те, що хтось має відремонтувати ті перехрестя. так от, через ті сходинки проїзд через перехрестя дуже ускладнений, так як всі "скачуть" по сходинках акуратно, трафік дуже повільний, колєйки дуже великі, щоб повернути на ліво можна продьоргатись до пів-години. на самому перехресті аврал капітальний - хтось ще завершує маневр, хтось вже починає, а комусь просто не дають завершити інші потоки і він так і стоїть посередині, допоки не загориться йому знову зелене світло. короче, бардак повний. (хоча на одному перехресті, де я проїжаю щодня як мінімум 2 рази за літо не бачив жодної аварії, а коли воно було тіпа в хорошому стані, то раз в тиждень хтось когось на дах ложив)) зважаючи на весь цей бардак на перехресті, хочеш не хочеш, а правила порушиш. чи то на жовтий або червоний проїдеш, чи то перед кимось прошмигнеш, чи зупинишся вже на перехресті. навіть самий праведний водій мимоволі стає порушником. а от наші доблесні працівники даї цим якраз і користуються. обліплюють ці перехрестя з різних сторін як мухи гамно, знімають то все на жінчин фотоапарат з функцією відео і розводять людей на протоколи і бабло. і то причому розводять пачками. постійно там стоїть якась машина на аварійці, а в них в машині хтось сидить. я сам ще не попадався, але рано чи пізно можна втюхатись і довго та нудно розказувати про те що "ви краще зробіть дорогу". але, я так думаю, що кращим варіантом відмазки буде "якого милого жінчин фотоапарат?" але тут теж розмова хвилин на 40, так як одни наказ регламентує, другий кодекс дозволяє як допоміжний, третій забороняє. навіть сама інструкція про діяльність ДПС в одній статті забороняє, а в другій дозволяє. я читав в неті різні відповіді на запити по цьому питанню і в основному там відписки "єслі нєльзя а очєнь хочеться то можна" посилаючись на тіж нормативні акти. тому я надумав написати запит в ДАІ з прямим і конкретним питанням "якого милого жінчин фотоапарат?" і потрібна ваша рецензія перед відправкою, так я сам не юрист і не діловод. ось текстовочка: До ВДАІ УМВС України в Рівненській області33000, м. Рівне, вул. С.Бандери, 14а Від такого то, такого то ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ На дорогах м. Рівне та Рівненської області працівниками підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС регулярно ведеться фото- і кінозйомка, відеозапис правопорушень за допомогою побутових технічних засобів, тобто таких, що не входять в перелік технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху, затвердженого Наказом МВС від 01.03.2010 N 33. Згідно ст. 19.2. Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої Наказом Міністерства внутрішніх справ України 27.03.2009 N 111, забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні у разі якщо вони підлягають сертифікації відповідно до чинного законодавства та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув та які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні у разі якщо вони підлягають сертифікації відповідно до чинного законодавства та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув. Разом з тим, згідно ст. 27.9. вищевказаної інструкції допускається використання фото-, кінозйомки, відеозапису та звукозаписувальної техніки як допоміжний засіб для попередження протиправних дій та розкриття правопорушень. Враховуючи викладене, керуючись ст. 40 Конституції України, ст. ст. 2, 5, 10, 20 Закону України «Про інформацію», ст. ст. 3, 4, 5, 10, 14, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», ст. ст. 1, 15 Закону України «Про звернення громадян», прошу письмово надати відповідь на такі питання: 1. Чи являється законним використання працівниками Державтоінспекції МВС побутових технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, як основного приладу для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху під час патрулювання? 2. Чи можуть матеріали, отримані за допомогою технічних засобів, що не входять в перелік технічних засобів, що використовуються в підрозділах ДАІ МВС, затвердженого Наказом МВС від 01.03.2010 N33 являтися головним чи єдиним доказом в справі про адміністративне правопорушення? 3. Чи являється законним складання Протоколу про адміністративне правопорушення та Постанови в справі про адміністративне правопорушення на основі доказів, отриманих за допомогою технічних засобів, що не входять в перелік технічних засобів, що використовуються в підрозділах ДАІ МВС, затвердженого Наказом МВС від 01.03.2010 N33 без надання інших законних доказів правопорушення? Відповідь на цей запит про інформацію прошу надіслати на мою адресу в м. Рівне, вказану вище. вибачте, шо так багато букв ... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Jammm 113 Скарга Опубліковано: 6 вересня 2013 DerSieger, ну вообще то спрашивать у ГАИ города Ровно такие вопросы при наличии ответа на них из Киева уже бессмысленно.. Хотя для использования по месту, можно. Прошу надати інформацію про нормативно-правовий документ, на підставі якого інспектори ДПС ДАІ України можуть використовувати технічні засоби для фото- і відео фіксації порушень правил дорожнього руху, не передбачені Наказом МВС України №33 від 01.03.2010р. «Про затвердження Переліку технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху». Мне ответил Резников В.В. Получаем два противоречивых ответа Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
DerSieger 1 Скарга Опубліковано: 6 вересня 2013 Jammm, там написано все те ж що і в різних нормативних актах і нічого ногово ні для мене, ні для гайових там не описано. з цим папірцем від пана Резнікова гайові на місці можуть відправити в "ем і жо тіпа сортір" з аргументацієщо того, що використання дозволено. а я хочу задати конкретне питання - якщо дозволено як ДОПОМІЖНИЙ засіб, чи може це бути ОСНОВНИМ аргументом і доказом в протоколі. я так собі розумію, якщо ДОПОМІЖНИЙ засіб, він має доповнювати інформацію ОСНОВНОГО засобу а не виступати основою звинувачення. на це конкретне питання має бути конкретна відповідь (я так надіюсь) а не копіпасти статей з НБ. а якщо питати на місці не гламурно, то я можу і на столицю відправити. може перше питання викласти в такій редакії? 1. Чи являється законним використання працівниками Державтоінспекції МВС лише побутових технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, як основного приладу для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху під час патрулювання без застосування приладів, що входять в перелік технічних засобів, що використовуються в підрозділах ДАІ МВС, затвердженого Наказом МВС від 01.03.2010 N33? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Avaz 1 Скарга Опубліковано: 6 вересня 2013 Поняття "допоміжний засіб" можна інтерпретувати, не як той "який допомагає основному засобу розкриття-попередження", а як той "який допомагає розкриттю-попередженню", тобто він може бути основним-єдиним засобом фіксування, але для інспектора він допоміжний, щоб інспектор зробив "розкриття-попередження" з його допомогою. Я так розумію. Побутові прилади, як на мене, не можуть бути законними засобами, не основними, не допоміжними. Де прописані, ким дозволені, як повірені? Я не знаю. Чи знає інспектор? Запитайте в нього. Взагалі мені здається морока з такою заявою марна. Ну відпише, що не можна, як це завадить інспектору написати "плановий" протокол? Ніяк. Спробуйте написати клопотання начальнику підрозділу по виниклій ситуаціїї, що стан дорожнього покриття не відповідає нормам, це контроюється ДАІ в тому числі, що інспектори не регулюють рух, який це потребує, що роблять "план" по протоколах на ситуації в якій не можливо не порушувати, завдяки бездіяльності ДАЇ теж, за це потрібно нести відповідальність, і давати офіційну відповіть на звернення по цьому)))). Прикріплені дані по машинам, по фаміліїям інспекторів, та часу патрулювання були б доречними. І при повторному зверненні але вже в Прокуратуру по цьому питанню теж)))) Успіху. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах