Июль 159 Скарга Опубліковано: 22 жовтня 2016 Оленька, проще поменять авто на 2111 (если нужен универсал) с ГУРом. Набор ГУРа на Ниву на базаре стоит 16-18 тыс.грн., ЭУРУ тоже видел на базаре но цены не спрашивал. Установка усилителя руля - это вмешательство в рулевое управление, во вторых установка ГУРа на старый лонжерон влечет увеличение вероятности появления трещин на лонжероне, ЭУРУ ставят на рулевую колонку (под панелью приборов), кузов на классиках в этих местах не отличается прочностью. Желательно тщательно все взвесить. Не стоит забывать что ГУР на карбюраторной машине будет вызывать проблемы с ХХ, с ЭУРУ - тоже самое + нужно будет покупать мощный генератор от 100 А. Если у тебя стоит маленький руль, поменяй на родной большой, возможно стоят "усиленные" шаровые опоры которые очень тяжело проворачиваются. 1 Оленька відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Оленька 0 Скарга Опубліковано: 22 жовтня 2016 спасибо огромное!!! да, рано радовалась((( не все так лучезарно(( за советы еще раз огромное спасибо!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETALZZZ 1,446 Скарга Опубліковано: 7 листопада 2016 всем привет. честно скажу, всю тему не читала. посему прошу прощения, если этот вопрос уже обсуждался. в безмерной надежде на положительный ответ спрошу - может, все же существует гидро-(электро) усилитель руля на жигули? для девушки... ээээ, я сейчас вынуждена прилагать ВСЕ свои силы, чтобы выкрутить руль((( а руль какого диаметра? сток? если маленький то поменять на большой семерочный и будет полегче. Резина 175 я? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
zaza 33 Скарга Опубліковано: 7 листопада 2016 Розкажу, як я вирішив проблему тугого руля. Подарували батьки на весілля свого жигуля. Рідний пробіг - 15500км. Все рідне (крім шарових, бо ззаводу була незатягнута гайка в ходовці(от не знаю як називається), стукало трохи, а батько шарові все міняв... ну зато тепер є запасні), все працює, а руль так туго крутиться, що я навіть ніготь був підірвав трохи, крутячи руль на ходу, і трохи ще й поскрипує. Був в гостях у батьків, та й давай з чоловіком сестри розбиратись, в чому проблема. Редуктор регулювали, мастило доливали, втулки (вісь маятника наче) міняли, а воно хоч би шо. Навіть скрипіти не перестало. І от вже вдома поліз я знов розбиратись. Кручу руль, слухаю де скрипить. Наче десь в салоні, внизу. І тут ідея, що скрип від того, що кардан рульовоі колонки треться об гумовий пильник (може не так називається, звиняйте), який одягнений на кардан, щоб з підкапотного пил і бруд в салон не летіли. Я в тому місці змазав, скрипу нема, ну, думаю хоч на мозги легше буде, як не на руки. Потім при поіздці наступній офігів, - руль крутиться значно легше, так, що дискомфорту вже зовсім нема. Це й пост, звичайно, не інструкція з ремонту, просто поділився, що от така гумова фігнюшка настільки збільшила зусилля на кермі. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах