Перейти до публікації
ametistr

Туго поворачивать руль

Рекомендовані повідомлення

Оленька, проще поменять авто на 2111 (если нужен универсал) с ГУРом. Набор ГУРа на Ниву на базаре стоит 16-18 тыс.грн., ЭУРУ тоже видел на базаре но цены не спрашивал.

Установка усилителя руля - это вмешательство в рулевое управление, во вторых установка ГУРа на старый лонжерон влечет увеличение вероятности появления трещин на лонжероне, ЭУРУ ставят на рулевую колонку (под панелью приборов), кузов на классиках в этих местах не отличается прочностью. Желательно тщательно все взвесить. Не стоит забывать что ГУР на карбюраторной машине будет вызывать проблемы с ХХ, с ЭУРУ - тоже самое + нужно будет покупать мощный генератор от 100 А.

Если у тебя стоит маленький руль, поменяй на родной большой, возможно стоят "усиленные" шаровые опоры которые очень тяжело проворачиваются.

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

спасибо огромное!!!

да, рано радовалась(((

не все так лучезарно((

за советы еще раз огромное спасибо!!! :az:

Поділитися повідомленням

всем привет. честно скажу, всю тему не читала. посему прошу прощения, если этот вопрос уже обсуждался.

в безмерной надежде на положительный ответ спрошу - может, все же существует гидро-(электро) усилитель руля на жигули?

для девушки... ээээ, я сейчас вынуждена прилагать ВСЕ свои силы, чтобы выкрутить руль(((

а руль какого диаметра? сток? если маленький то поменять на большой семерочный и будет полегче. Резина 175 я?

Поділитися повідомленням

Розкажу, як я вирішив проблему тугого руля. Подарували батьки на весілля свого жигуля. Рідний пробіг - 15500км. Все рідне (крім шарових, бо ззаводу була незатягнута гайка в ходовці(от не знаю як називається), стукало трохи, а батько шарові все міняв... ну зато тепер є запасні), все працює, а руль так туго крутиться, що я навіть ніготь був підірвав трохи, крутячи руль на ходу, і трохи ще й поскрипує. Був в гостях у батьків, та й давай з чоловіком сестри розбиратись, в чому проблема. Редуктор регулювали, мастило доливали, втулки (вісь маятника наче) міняли, а воно хоч би шо. Навіть скрипіти не перестало. І от вже вдома поліз я знов розбиратись. Кручу руль, слухаю де скрипить. Наче десь в салоні, внизу. І тут ідея, що скрип від того, що кардан рульовоі колонки треться об гумовий пильник (може не так називається, звиняйте), який одягнений на кардан, щоб з підкапотного пил і бруд в салон не летіли. Я в тому місці змазав, скрипу нема, ну, думаю хоч на мозги легше буде, як не на руки. Потім при поіздці наступній офігів, - руль крутиться значно легше, так, що дискомфорту вже зовсім нема. Це й пост, звичайно, не інструкція з ремонту, просто поділився, що от така гумова фігнюшка настільки збільшила зусилля на кермі.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз