VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 лютого 2013 Та коробка ще до покупки хтозна скільки набігала. Але обідно, чесне слово, що не вдається відремонтувати. Запчастин в Польщі накупив більше, ніж ціла коробка вартує. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ярослав 75 1 Скарга Опубліковано: 1 лютого 2013 "Майстри" кажуть треба первинний вал міняти.Поможе? Чи підходить від 5ти ступки ВАЗ??? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
funof325 1 Скарга Опубліковано: 1 лютого 2013 Ярослав 75,якщо чесно не знаю як первинний вал впливає на включення 4 передачі. "Майстрі" багато чого можуть розказувати, але якщо коробка проблемна, то буває дешевше поміняти на нову б/у ніж ремонтувати стару б/у. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 лютого 2013 не знаю як первинний вал впливає на включення 4 передачі Зношуються зуби, на які заходить муфта включення передачі. Але частіше ці проблеми спричиняє синхронізатор. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ярослав 75 1 Скарга Опубліковано: 2 лютого 2013 Дякую! будем розбиратись Як кажуть вскритіє покаже Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
rembrant-41 2 Скарга Опубліковано: 4 лютого 2013 Дякую! будем розбиратись Як кажуть вскритіє покаже главное чтобы не получилось "вскрытие показало что пациент умер от вскрытия":bm: Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AnDruWa 4 Скарга Опубліковано: 28 травня 2013 (змінено) ВАЗ 21011, КПП 5-тиступка фіатівська. Що може бути, коли на початку 3-4 передач чути металевий шелест пару секунд, а як тільки швидкість прибавляється, шелест пропадає. Хотів перевірити запалювання, їду 50, вставляю 4-ту, газ в підлогу, і якраз в той момент коли мав би слухати "пальці", чути з КПП пару секунд металевий шелест, дзвін (як щось крутиться і ніби не притерлось ще). До речі, міняв недавно щеплення, можливо там ще щось притирається? І ось від коли придбав авто, пройшло 2 роки, масло у КПП не міняв, і до мене не знаю коли міняли. Тому по цьому приводу маю кілька питань: 1) Яке масло ляти потрібно і у якій кількості? (Вичитав, здається до 2-х літрів на таку КПП, або якраз по заливну "горловину"). 2) На скільки розумію процес не важкий, потрібно збоку знайти заливну горловину, відкрутити її, потім знизу зливну горловину, відкрутити її, зляти масло, закрутити зливну горловину і заливати необхідну кількість нового масла? Червоним виділені заливна і зливна горловина? Чи зливна синім? Змінено 28 травня 2013 користувачем AnDruWa Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 29 травня 2013 Заливна - червона - та, що нижче. Зливна пробка знаходиться в бляшаній кришці знизу. Заливається поки масло не зрівняється з рівнем отвора і не почне текти назад. Влазить біля 1,6 літра. Від якості масла залежить апетит машини - густе потягне більшу витрату палива, а ріденьке - шумніше працює коробка. Я використовую ріденьку півсинтетику - зимою легше крутиться і літом паливо економлю. Якщо захочеш налити 2 літри - наливай через кулісу - коли всі пробки закрутиш. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AnDruWa 4 Скарга Опубліковано: 29 травня 2013 VETERAN, Дякую Вам, тепер зрозумів. Щоб мене в магазині (ринку не довіряю) не розвели з тим маслом, і так як я в ньому не дуже розбираюсь, підкажіть, будь ласка, яке тоді хоча б по марці, харакретистикам (**w**) дивитись? Я не те, що захочу заляти саме 2 літри, мені цікаво, як правильніше і як легше? Чи це треба буде трохи опускати КПП, щоб заляти через заливну горловину? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kriyk 15 Скарга Опубліковано: 29 травня 2013 Зазвичай пробки заливної горловини зроблені з алюмінію чи його споавів. І тому в них майже у всіх зриваються грані - це перше. По друге вони знаходяться в такому місці, що не дуже зручно заливати при встановленій КПП на автомобілі (не зручно це дуже мяко сказано). Простіше в декілька разів заливати мастило через кулісу з салону (відпускаєш чотири болта і вуаля лий скільки влізе). Я в полонез заливав до 1,8 літра, КПП працює тихіше, але жене через датчик спідометра вся подушка була мокра і від мастила розлісувалася. Підтримую VETERAN, бо і сам лию напівсинтетику 75W90. А по питанню шелеста, кільце в колоколі поставив полонезівське чи вазівське? Якщо вазівське то воно тоньше і може продукувати різні звуки на 3 і 4 передачах. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 29 травня 2013 Зазвичай пробки заливної горловини зроблені з алюмінію чи його споавів. Алюмінієва - та, що вище - червоним обведена. Це якась технологічна. Заливна стальна, з конічною різьбою і зовнішнім шестигранником. Зливна також з конічною різьбою, але внутрішнім шестигранником. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kriyk 15 Скарга Опубліковано: 29 травня 2013 В моїй були алюмінієві ВСІ (хай їм грець) ну крім зливної нижньої. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AnDruWa 4 Скарга Опубліковано: 2 червня 2013 Поміняв я масло в редукторі (ЖЛ-5), в КПП (ЖЛ-4), металевий шелест на початку 3 та 4-ї передач пропав, здається легше включається, тихіше вроді працює, не так шумить в салоні, але на нейтралці якісь звуки дивні. Щеплення вижав - все добре, щеплення пускаю (нейтралка) - шось чи то шумить чи то гудить, тобто чути як працює кпп, як тільки щеплення вижимаю, звук пропадає. На передачах таких звуків немає, слухав навіть коли легенько на 1-й тільки щепленням їхав - ніяких зайвих звуків. Можливо щось не так зробив чи можливо воно має "притертись"? Хоча там нема вроді чому притиратись. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 червня 2013 AnDruWa, Все нормально - так і має бути. Якщо шум ледве чути. Це крутяться первинний і вторинний вал з усіма шестернями. Якщо сильно виє - зношений підшипник первинного валу. Коли витискаєш зчеплення - зупиняється коробка. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AnDruWa 4 Скарга Опубліковано: 6 червня 2013 VETERAN Сьогодні вже покатався нормально вперше після заміни масла, і ніяких зайвих звуків чи неприємних відчуттів, лише здається трохи менше чути КПП. Дякую за консультації) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Дмитрий08 67 Скарга Опубліковано: 21 травня 2014 Підскажіть, якщо шум на 1 і на 3 передачах, на що потрібно зверонути увагу? А саме що потрібно замінити і чи підійдуть ці запчастини з ВАЗівської 4х ступки? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
reanimation 114 Скарга Опубліковано: 21 травня 2014 Дмитрий08, Привіт тиж вроде її тільки купив ту коробку??? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Дмитрий08 67 Скарга Опубліковано: 21 травня 2014 reanimation, ще нічого не купував. Просто є варіант з насилу чутним шумком 1 і 3 передачі. Та вже як вияснилось - потрібно просто замінити підшипники. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
reanimation 114 Скарга Опубліковано: 21 травня 2014 Зрозуміло.. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 22 травня 2014 Дмитрий08, Это коробка с Винницы? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Дмитрий08 67 Скарга Опубліковано: 22 травня 2014 (змінено) Это коробка с Винницы? а что? есть инфо по ней? предлогали просто мне за не дорого... Змінено 22 травня 2014 користувачем Дмитрий08 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Березин Эдуард 1 Скарга Опубліковано: 6 вересня 2014 Подскажите если кто сталкивался нужно поменять подшипник хвостовика на сколько это геморно и возможно ли поменять не снимая коробку и если кто знает номер этого подшипника. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
PJR 75 Скарга Опубліковано: 3 жовтня 2014 Березин Эдуард, хоть и поздно, но отвечу, когда будет снята коробка передач, самое сложное будет открутить гайку хвостовика ключом или высокой головкой на 32, а самая дорогая запчасть - это будет такой б.у. подшипник, мне предлагали за 250грн, но мой оказалось в таком же состоянии, как и тот и ездить можно. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Березин Эдуард 1 Скарга Опубліковано: 3 жовтня 2014 Спасибо за ответ. Я вроде-бы определился у нас на рынке есть мастер который занемается коробками то б/у подшипник предлагал за полтинник +200 за установку в моём пресудствии говорит времени это много не займёт. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Дмитрий12345 1 Скарга Опубліковано: 24 березня 2015 ребята, синхронизаторы 2 ,3,4 передачи на Полонезовскую подойдут от Ваза??? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах