VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 9 вересня 2010 тоді rs не міняється різниця довжини шатуна до ходу колінвала Не зрозумів Шатун той самий, колінвал з ходом 80 замість 64 - і нічого не помінялось? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
slim_painter 2 Скарга Опубліковано: 9 вересня 2010 я трошка не так написав. помінялось звісно)))))) просто при коротку шатуні, то відношення буде вже дуже мале. а тут вже виникає більше проблем ніж наприклад коли rs більший Малая величина RS означает, больший угол наклона шатуна. Это значит, что большая сила будет толкать поршень в горизонтальной плоскости. Для мотора это означает следующее: 1. Большая нагрузка на шатун (особенно на центр шатуна), что делает разрушение шатуна более вероятным. Разрушение шатуна само по себе мало вероятно, кроме случаев обрыва, при заклинивании и гидроударе, как правило, шатун рвется у верхней или нижней головки под углом приблизительно 45 градусов к оси шатуна. 2. Увеличение нагрузки на стенки блока цилиндров, большая нагрузка на поршни и кольца, увеличение рабочей температуры вследствие повышенного трения, как результат, более быстрый износ стенок цилиндра, колец, и ухудшении условий смазки. Износ этого участка зависит от величины смещения оси пальца отн. оси поршня и от значения максимального угла наклона шатуна, т.е. при применении "кованных" поршней со смещенным пальцем, износ будет меньше чем при применении стандартных поршей. 3. Более короткий шатун также увеличивает скорость движения поршня, что влияет на износ и увеличение трения. Максимальная скорость поршня приходится на угол около 80 градусов поворота коленчатого вала от ВМТ, для мотора с коленвалом 74,8 мм при 5600 оборотов в минуту она равна 22,92 м/с при шатуне 121 мм., и 22,80м/с., при шатуне 129 мм. п.с. як вам штатив?) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 9 вересня 2010 Штатив виглядає нормальним - ще не юзав. Шатун коротший всього на 6%, швидкість зросте на пів процента. З іншого боку, укорочення поршня на 7,5 мм - це суттєво, враховуючи невелику висоту поршня і те, що все укорочення відбувається за рахунок вогневого поясу. Ще і маслозйомне кільце потрапляє в район пальця. На сайті вже описано випадок руйнування поршня зі зміщеним пальцем. Ну і шатун прийдеться обпилювати зверху - заокруглювати. Поршень може і буде менше притискати, але площа поршня суттєво зменшиться - значить тиск зросте. Кільця не несуть бокового навантаження - вони вільно рухаються в канавках. Я свої шатуни вкоротив. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ANDY_ 1 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 Всім привіт В честь завершення першого етапу робіт з моєю машиною запрошую всіх до мене на дачу в винники. Перше думав на завтра, але за даними METEOPROG завтра дощі. В неділю вроді має бути сухо, думаю найдоцільніше провести всьо в неділю. Збираємся в мене біля гаражу десь на 13 00. бажано бути без машини. Всі пропозиції пишіть сюди, або дзвоніть мені на мобілку. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
vedmid 2 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 а хто нас повезе? чи на маршрутці? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ANDY_ 1 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 Варіант 2 прийнятний, бо маршрутка їде під саму дачу. Я повести незможу, бо в мене від вчора дворнікі не пашуть і взагалі електрикою треба зайнятися. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
LordMarko 1 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 _ANDY_, я зранку по справах за рульом, буде видно, м.б як раз на 1 підїду до вас, а якщо щось зідзвонимось) Хто сьогодні їде на нічний Драг? Я орієнтовано виїжати буду в 20.30-21.00 якщо щось дзвоніть Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Bratik 2 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 всех с прошедшим праздником! ровно 40 лет назад вышла первая копейка с конвейера (не первая копейка, а первая с конвейера). Вчера по телеку показали. _ANDY_ прошу огласить меню Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ANDY_ 1 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 Ну завтра субота, а я за неділю писав. _ANDY_ прошу огласить меню Да я ще сам не визначився) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Fani 1 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 Мені неділя підходить , завтра буду відмивати машину від грибних поїздок . Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Bratik 2 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 _ANDY_, шашлык понятно, а к шашлыку? а скупляться где???? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ANDY_ 1 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 _ANDY_, шашлык понятно, а к шашлыку? а скупляться где???? Будь-який супермаркет. Я взагалі думав на рахунок курок гриль... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Bratik 2 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 _ANDY_, может буду (возможно на ведре с гайками) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ANDY_ 1 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 Незабуваєм відписуватися хто буде, щоб я прикинув приблизно скільки і чого треба... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Bratik 2 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 а мы не будем скидываться???? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ANDY_ 1 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 Ну кури і я організую, якщо маєш велике бажання з собою щось взяти - принось) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 А мене берете? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
LordMarko 1 Скарга Опубліковано: 10 вересня 2010 VETERAN, куда ми без вас, ессно берем) _ANDY_,палюбах буду, вапрос, як више писав, коли) P.S Demage clud Drag- ацтой,тільки зря бензу спалив( Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Bratik 2 Скарга Опубліковано: 11 вересня 2010 P.S Demage clud Drag- ацтой,тільки зря бензу спалив( А чего так??? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
LordMarko 1 Скарга Опубліковано: 11 вересня 2010 Bratik,потім роскажу. Доречі, я твою полуось вожу, треба буде якось тобі її закинути Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Bratik 2 Скарга Опубліковано: 11 вересня 2010 LordMarko, зато зад кидать не будет, раньше люди там мешок картошки возили, а теперь полуось Планирую через Эпицентр на краковский, буду возле тебя проезжать, могу забрать... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Masterio 1 Скарга Опубліковано: 11 вересня 2010 Я ше незнаю чи я буду, блишче до вечора скажу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
vedmid 2 Скарга Опубліковано: 11 вересня 2010 я планую бути... тільки уточню: ми на 13:00 до енді в гараж? VETERAN, ви машиною чи пішки, може разом поїдемо? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Bratik 2 Скарга Опубліковано: 11 вересня 2010 купил аквариум и всякую трихамудию к нему (компресоры, обогриватели, грунт , марихуану, ) дорогое удовольствие однако. До рыбок не дошло ... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 11 вересня 2010 Bratik, грунт і я тобі міг дати - маю всякі фільтрувальні суміші - дочка використовує як грунт. А що, зараз просто воду грієш і фільтруєш? Можеш так і зробити - вода підготується для рибок. Водорослі посади. я планую бути... Добавлено через 1 минуту тільки уточню: ми на 13:00 до енді в гараж? VETERAN, ви машиною чи пішки, може разом поїдемо? Я збираюсь машиною. Поїхали разом. Тільки треба буде ще в мій гараж заїхати - відремонтовану головку викинути. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах