Перейти до публікації
Emissions

кточтоделает?

Рекомендовані повідомлення

Підтримую Німця і Алекса)

Ніколи не було проблем з перегрівом на справному авто!

З особистого досвіду: мав років 9 назад ниву 21214. По заводу не було механічного вентилятора на помпі, але стояли два вентилятора перед радіатором. Вмикались вони моторним мозгом на температурі 99* і вимикались на 102*. В експлуатації по бездоріжжю вони майже ніколи не вИмикались, іза цього недозаряд акума, оплавлені реле і оплавлені гнізда запобіжників. Надоїло мені це все і заради експеримента поставив через проставку механічний вентилятор на помпу і зробив саморобний діфузор на радіатор. Так ось після цього електро вентилятори включались ДУЖЕ рідко, хіба що в жару за 30 і при буксуванні в болоті.

Так до чого я вів - штатної системи має вистачити з запасом. Я б промив систему, поставив новий радіатор (в ідеалі мідний) і поставив нову помпу з хорошою крильчаткою плюс підігнати зазор меж крильчаткою і корпусом.

Масляне охолодження нічого не дасть. Масло не обмиває в достатній кількості стінки циліндрів!

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Двічі капіталив двигун по причині задраного 4-го циліндру влітку, в спеку при нормальному радіаторі, помпі і антифризі (ну люблю я точити і хонінгувати блок з зазором 3-4 сотки) звідси і всі біди. Проаналізувавши ситуацію вирішив трішки модифікувати систему охолодження. Проблема в тому, що літом, в спеку, 4-й циліндр погано охолоджується, коли закрита пічка, а в спеку хто хоче її відкривати. Купив два трійники 1/2 дюйма, 4 переходи з шланги на різьбу і кран. Чому 4 переходи в мене стоїть газовий редуктор, у кого газу немає - достатньо 2. Так от, з весни в мене кран відкритий, так званий "бай-пас", і антифриз циркулює з 4-го циліндра в помпу. Для газового редуктора обігріву вистачає з головою. Зимою редуктор замерз тільки один раз, коли було 12 градусів морозу. Прийшлося відкрити капот і закрити кран. Ось такий лайф-хак. Може комусь знадобиться.       

Поділитися повідомленням

@nemez,@nemez, Это все в жару вылазит, если +20 и ниже - то нормально.И еще если тянучка на горку при жаре 40+. А если под горку двигом тормозить долго, тогда стрелка ниже середины опускается. Из-за этого по трассе средняя 40-60кмч выходит, потому что выбор притопить и перегреться или потошнить и охладиться. 

Шо там у движке не знаю, не колол. Перед заливкой антифриза промывал, ездил долго на всяких промівках, то на чистой воде, каждый день сливал пока чистая не стала сливаться.  Солянку (HCl которая) заливать не рискнул как-то))

Радиатор стоковый, снимал отдельно промывал,всякой химией вплоть до соляной кислоты, внутри чистый аж блестит)) и ничем не забитый как бы. Снаружи хз вроде чистый.

Антифрис посмотрю какой, импортный типа Хепу, не помню точно...  G11й

Вентилятор механический 6 лопастей как положено с диффузором. Вот надо бы еще один электро или 2 как на нивасе поставлю.

Помпа новая 2107 с новым же корпусом. Зазор выставлен по минимуму - если убрать самую тонкую прокладку крыльчатка скребет по корпусу..Специально для этого корпус пофрезировал слегка, Если просто ставить чито продается, то зазор огромный будет.

Ремень новый, хз, мож и буксует, до замены шкивов не дошел еще.

Термостат новый сделан с регулировкой. Понятно что их нормальных не делают, но если бы не работал на большой круг, то перегревал бы всегда.  Хорошо что вспомнил, надо полезть еще подтянуть его болтик! Но рно как-то сильно не влияет..

---

Короч,не сказал бы что сильно всё проблема, но хотелось бы получше слегка))  

Поділитися повідомленням

@sun,

Ще раз.

спека-не спека - двигун в стоці повинен охолоджуватися норм. 
Якщо гріється - то є ваша технічна проблема (забитість, якість запчастин, тощо) -  і конструктивно в жиги все ок.

Поділитися повідомленням

спека-не спека - двигун в стоці повинен охолоджуватися
Ну може вона і крутиться хз, але це якось дивно і ваще я не вірю!)) в те що ніколи не бачив)

Бувають ще забиті отвори у прокладці головки.
Якщо колись й дойдуть руки розібрати подивитись що там як, але не зараз :bw: ..

Короч, сиджу (фігней страдаю), думаю куди і якого розміру прилепити масляний радіатор. Усе якось не підходить :(

Потім стал дивитись тосольні доп обігривачи салону від уазу-газелі, і щоб якось вивести їх на зовні. Все б норм, але ж великоваті, ппц! :(

І тут хоп, до мене ідея завітала :-)  А що, якщо моторчик печки реверснути, щоб наверх дув, із салону на зовні?!:
Навіть на хворумі знайшов, є така проблема якщо щітки переплутати.   https://www.semerkainfo.ru/forum/viewtopic.php?t=14482

Десь був у гаражі запасний моторчик, піду його поламаю :) Було б ізяшне о так тумблелечком клац і поїхали в ту африку))

Поділитися повідомленням

У мене жигуль якось нормально ту спеку витримує. тільки я на літо тосол на воду міняю.

А от Міні не витримала. Розплавився запобіжник вентилятора радіатора і той став. Відповідно перегрілася і десь там в надрах мотору потекло. В понеділок повезу евакуатором на СТО. Питається - як так - довго і надоїдливо повідомляти по всякому про перегорівшу лампочку в багажнику і не просигналізувати, що зупинився вентилятор і йде перегрів? А ще - не каже про тиск масла і ще інші важливі проблеми...

Поділитися повідомленням

довго і надоїдливо повідомляти по всякому про перегорівшу лампочку в багажнику і не просигналізувати, що зупинився вентилятор і йде перегрів?
це маркетинг, заміна лампочки копійки коштує, чи сам поміняєш, А за вєнтілятор і все інше купу баксів здеруть тепер))

А ще - не каже про тиск масла і ще інші важливі проблеми
Треба десь просверлити отвори і вкрутити датчики, вивести індикатори на приборку. Краще б у якусь кришечку щоб стружку не насипати. 

В мене на китайському моті теж нічого не було, задовбався температуру рукой мацати, тепер красота - усе показує!  

Поділитися повідомленням

Покаталися.

Репнувся термостат і прогрівся моторчик до 115 градусів. Термостат 150є + якась трубка за 70є + робота. Покатушки на евакуаторі обійшлися 1200грн.

SAM-1504.jpg

Поділитися повідомленням

@Автонаездник, а кого шукаєш?

Робити нема що, ось і заліз подивитися - як американців мучаєте.?

Поділитися повідомленням

як американців мучаєте

То ще що кого мучає. Загадкова шайтан-арба. Жере масло і витікає десь. Капає на глушник і ваняє.

Шукаю якийсь нормальний мотор, бо цей має тріснуту голову і вже пробіг 190 тисяч. Обіцяли підшукати щось із пежо, але поки без успіху. Не маєш часом N16B16A ?

Поділитися повідомленням

як американців мучаєте

То ще що кого мучає. Загадкова шайтан-арба. Жере масло і витікає десь. Капає на глушник і ваняє.

Шукаю якийсь нормальний мотор, бо цей має тріснуту голову і вже пробіг 190 тисяч. Обіцяли підшукати щось із пежо, але поки без успіху. Не маєш часом N16B16A ?

Ні. Звідки.

Поділитися повідомленням

Загадкова шайтан-арба. Жере масло і витікає десь. Капає на глушник і ваняє
Походу треба апгрейдити до жигуля, чи як ти там колись писав))

Поділитися повідомленням

треба апгрейдити до жигуля
В процесі. Вже переробив вмикання вентилятора радіатора через реле. Підключив протитуманки через реле - були в наявності, але не вмикалися. Додав пару дротів.

Скоро поставлю реле на фари, бо ті їхні ШИМи Не дають 14 вольт на лампи.

Ну і ще щось походу... Може радіо перемкну, щоб вмикалося не разом із всім у авто.

Поділитися повідомленням

Може радіо перемкну, щоб вмикалося не разом із всім у авто
гарна думка - кинути окремим товстим (2,5) дротом з "+"акума, з навісним запобіжником-щоб все по феншую. Я ваще кайфую коли двіг заводиш, а мафон навіть на 1сек не вимикається, звичайно це якщо з акумом все в нормі.

Ще б електроний термометр ОЖ і вольтметр не погано було.

І в фари, якщо те можливо, ще доп світлодіодні лампочки десь 15-20вт - типу дхо щоб галогенки не палити и не грузити вдень батарейку, та й вночи коли типу щоб в гараж заїхати чи по селу покружляти (де дайшишників нема)) до траси саме то.

Поділитися повідомленням

Ще б електроний термометр ОЖ і вольтметр не погано було.
Вже світять - першочергово поставив. А то навіть не зрозумів би, що діється - пара з капоту валить, а машина ніякого незадоволення не проявляє. Перегорівшу лампочку в багажнику бачить, про воду в бризгалці постійно нагадує, а на тиск масла і температуру двигуна їй байдуже. Треба ще кудись закрутити жиговський датчик тиску масла.

І в фари, якщо те можливо, ще доп світлодіодні лампочки десь 15-20вт - типу дхо
Я для того і підключив ті додаткові фари - вони чи то туманки, чи ходові вогні - не розумію різниці.

Поділитися повідомленням

походу треба виїзжати усім хоча би з міст
Львів зараз перенаселений - понапереїхало з усього сходу. Машин страшна навала - суцільні тянучки і корки повсюдно. Житло найдорожче в Україні - що оренда, що купівля. Я вже в центр навіть не потикаюся - якщо треба - їду трамваєм і ходжу пішки, розсікаючи натовп. 

Не розумію чому, але широкі вулиці на околицях заставлені ТІРами.

Поділитися повідомленням

Машин страшна навала - суцільні тянучки і корки повсюдно. Житло найдорожче в Україні - що оренда, що купівля
походу нова хвиля великого переселення народів)) В Донецьку абсолют теж саме і теж зі сходу.понаїхало.

Поїхав нещодавно на свою заправку, бо за літо тачка усе з"їла (у прикуску до газу) і навить в моте зовсім на дні щось там було.  Підїзжаю - зустрічна полоса де заправка стоїть глухо. Гарно канистра була, 3 рази збігав через дорогу і помчав у об"їзд бо воно навіть не зрушило.  Ну не зовсім помчав, там теж пробки всюди, але поменьше))

Поділитися повідомленням

@sun, у вас бензин весь наші дрони повипалювали. Буде ще гірше. Ближче до зими. Ще і електрику вимкнуть. Прутін хотів нас занурити у темряву і холод, а забув про двосторонній рух.

Поділитися повідомленням

@VETERAN, та ні!! то все пропагандос, не вірте. черга не за бензом була, а поруч на дорозі пробка була, так що не можливо було в зп заїхати, а потім назад до дому ваще б не реально. А на заправці нікого  не було, один я з канистрою прибегу-убегу, прибегу-убегу і тд.  ))) 

А ваще дуже вам співчуваю, нажаль блокпости всі закрити, а то б могли б до нас щоб пересидіти... Тримайтися, якось, і ваще у вас Польша поруч, не остров жеж, та  ваще круть))

А ми чо що будемо на хаті дровами грітіся..  не забути б ще димар прочистити :bh: ))

І чо за ми-ви такі, я походу українець, у 21му у навколосвітку на всоєму конику ходив за фоткою на днюху 45років. )), До речи він теж не кацап виходить що)) О то реально драйв був я вам кажу!! Там де ми проскочили вже ніхто не проїде, там армагідець тепер повний :evil:

Поділитися повідомленням

то все пропагандос, не вірте
Та я якогось москалика дивився - тішився, що А95 з'явився, але по 65 фублєй. Заправився і слухав якийсь тріск у моторі, при навалюванні...

могли б до нас щоб пересидіти
Боронь Боже...  :multi:

у вас Польша поруч
Я в курсі - на закупи вискакую зрідка. А можу і політати за океан.

Поділитися повідомленням

А95 з'явився, але по 65 фублєй
по 67 заправлявся на Роуте, вродь норм бенз завжди в них..

можу і політати за океан
а я до Азова навить не вибрався за все літо, робота млин, відпустку всім пробачили у цьому році! :(

Поділитися повідомленням

Зайнявся перестановкою акумуляторів. Новий поселився у Міні. З Міні перескочив на жигулика. А з Жигулів - до хати, щоб світити як москалі знову електрику нам попалять. Той, що був вдома, здався за 250грн, при купівлі новенького.  :)

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз