Перейти до публікації
nero

масло в кастрюле!!!!!

Рекомендовані повідомлення

С перегородкой под воздушный фильтр головки цилиндров, а через отверстие зимой будет поступать холодный воздух(отверстие снизу кастрюли)

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
С перегородкой под воздушный фильтр головки цилиндров,
Фильтр приточной вентиляции картера,а не головки цилиндров.Никаких перегородок ,под этот фильтр,в кастрюле старого образца-нет!

Поділитися повідомленням

Значит сам фильтр с перегородкой, я его в жизни невидел(только рисунок) Если карб создает разряжение- значит ,,фильтр приточной вентиляции картера,, ДОЛЖЕН БЫТЬ ОТДЕЛЕН ОТ ВСАСА КАРБА! -иначе фильтр несмог бы работать! Р.С- повторюсь- я этого фильтра невидел,но трубку к кастрюле тоже подключал- все было в масле! -поэтому руководствуюсь только теорией...

Поділитися повідомленням

заинтриговал, а поподробней с картинками описать можно, что нужно заглушить? а то у самого заметил немного масла в районе пламегасителя

Поділитися повідомленням

Значит сам фильтр с перегородкой, я его в жизни невидел(только рисунок) Если карб создает разряжение- значит ,,фильтр приточной вентиляции картера,, ДОЛЖЕН БЫТЬ ОТДЕЛЕН ОТ ВСАСА КАРБА! -иначе фильтр несмог бы работать! Р.С- повторюсь- я этого фильтра невидел,но трубку к кастрюле тоже подключал- все было в масле! -поэтому руководствуюсь только теорией...

Нет там нигде никаких перегородок. В кастрюлю вварены два проходных штуцера. Внутри кастрюли на них плотно садится фильтр приточной вентиляции (на вид как маленький коробок). Снаружи на один из штуцеров надета трубка, по которой отфильтрованый воздух поступает в двиг через отверстие в передней крышке двигателя.

Если двигатель имеет канал приточной вентиляции, а нового фильтра (взамен отслужившего) у вас нет, то нужно заглушить канал поступления воздуха в передней крышке двигателя и , теоретически, штуцеры в кастрюле тоже нужно заглушить, хотя мое мнение, что тот мизер воздуха что будет проходить через них зимой (не подогретый) ,думаю, никакого влияния на работу двигателя не окажет...

Змінено користувачем AlexandrB

Поділитися повідомленням

фильтр приточной вентиляции картера,, ДОЛЖЕН БЫТЬ ОТДЕЛЕН ОТ ВСАСА КАРБА! -иначе фильтр несмог бы работать!
Этот фильтр находится в собственном корпусе.В принципе его можно вынуть с кастрюли и насадить непосредственно на трубку.

заинтриговал, а поподробней с картинками описать можно, что нужно заглушить?
Проще всего заглушить отверстие в головке и выбросить трубку совсем ,как лишнюю деталь.Я именно так и сделал-удобнее мыть перед двигателя.Это все касается машин приблизительно до 80го года выпуска,на поздних все уже заглушено до нас. Змінено користувачем MihAn

Поділитися повідомленням

Я както на эту трубку одевал шланг и в него вставлял бензиновый фильтр тонкой очистки- долго так ездил,потом заглушил совсем, незнаю ,,давала,, ли чтото эта вентиляция?(поидее выравнивает давление воздуха в картэре)

Поділитися повідомленням

Привіт всім, я тільки сьогодні тут зареєструвався. Маю подібну проблему що й у вас тільки інакше якось...

В мене ВАЗ 21013

Купив три місяці назад, й їздив проблем небуло, замінив тільки свічки, масло ну й так далі при купівлі.

Сапун був виведений з кастрюлі й я незадумувався для чого, я просто недосвідчений у цьому. Але коли їхав на велику дистанцію, приблизно 200 км за місто. То почала боліти голова, ну й я зрозумів що це через пічку йдуть картерні гази з сапуна. Сьогодні спробував сапун вставити в кастрюлю й поїхав, холості добре тримає, вроді й здалось що взагалі саме відчуття їзди краще стало. І приїхав знову до дому, відкрив капот й дивлюсь що з під щупа почало випирати масло.. Хотів би у Вас запитатись в чому проблема?. Нехотілось би дихати газами в салоні... По іншому вроді немає питань по машині, й взагалом хотів би від Вас взнати корисну інформацію, також враження що машина забагато повітря бере.. як це перевірити, як регулювати карбюратор.

Поділитися повідомленням

Масло из-под щупа не должно выпирать, т.к. одевши трубку сапуна на фильтр ты снизил давление в картере.. также не должно засасывать в печку воздух из моторного отсека - там резиновый уплотнитель идет по передней кромке моторного отсека - по всей длине.

Если у тебя кидает масло, а ты одел трубку сапуна на фильтр, то скоро фильтр будет плавать в масле.... Конструкция маслоотделителя очень несовершенна и масло почуть подкидывает даже в нормальном двигателе, а в неисправном тем паче...

Поділитися повідомленням

Резиновый уплотнитель- то чисто для красоты! -отверстие для стока дождевой воды находится прямо за сапуном,потому и дышим газами! Необходимо удлиннять шланг аж до ,,за коробкой,,(удлиннить и подвязать), иначе головная боль обеспечена. Если шланг болтался под машиной,то просто вставить его в кастрюлю нельзя!(до ремонта движка)

Поділитися повідомленням

Чи повязано це з таким ще? На холодну мотор троїть. Все ж таки треба щоб дивились до мотора? Коли прогріваю хвилини 3-4 все ок. Та й чи можна якось визначити чи нормально працює мотор самому? Коли гарячий не троїть машина заводиться з пів повороту навіть на холодну. Чи нормально коли сапун виведений? І в чому таки може бути проблема що масло виперло з під щупа? Сьогодні скину фото. Читав десь що кришка для залива масла може пропускати. Але не думающо це у моєму випадку.

Поділитися повідомленням

Morpheus, для перевірки двигуна я завжди застосовую стандартну процедуру.

1 Подивитися, чи нема сильного забруднення карбюратора - візуально - зверху уважно оглянув і все.

2 Поставити новий повітряний фільтр.

3 Викрутити, помити в розчиннику, продути свічки і виставити нормальний зазор між електродами. Зазор індивідуальний. Зазвичай в межах 0,7-0,9мм. У мене - 1,1мм, бо такі свічки і газ + безконтактна система запалення.

4 Помити бензином і гарно протерти високовольтні дроти та ізолятор свічки.

5 Уважно оглянути бігунок і кришку розподілювача запалення. Особливо приглядатися до тоненьких, як волосок, ліній - це може бути слід від електричного пробою. Оглянути стан графітового контакту в центрі кришки. Все гарно протерти розчинником і чистою ганчіркою. При цьому старатися не розмазати графіт з контакту по кришці. До речі, колись використовував такий протиугонний засіб - пальцем проводив по графіту і відразу малював ним лінію між контактами - завести двигун після такої операції проблематично.

Тепер можна заводити двигун і оцінювати його роботу.

У твоєму випадку слід переконатися, що не забита система вентиляції картера. Перед тим, як виводити шланг вентиляції на бік, затикають штуцер в каструлі - переконайся, що прохід для газів вільний. В штуцері має бути зплетений з дроту йоржик, для того, щоб зворотній вихлоп у карбюратор не запалив картерні гази. Цей йоржик потрібно промити в бензині. Шланг має бути чистим в середині і без зламів та сплющень.

Заведи двигун і прогрій його. Тепер зніми шланг з штуцера каструлі і прислухайся, чи не зросли оберти двигуна. Деколи прорив газів через кільця буває такий великий, що глушить двигун на холостих.

Ще можна зробити найпростіший тест - відкрити кришку масляної горловини і подивитися, чи звідти не валить дим.

Поділитися повідомленням

Дякую, диму немає з масляної горловини. В мене такожьзапалювання електронне. А ось зазори на свічках то як виставляти? Бо я купив свічки й поставив і все вроді працює добре. Свічки поставив bosch. Сам шланг від сапуна трохи рваний. А від самого мотора трохи сплющується. Повітряний фільтр місяць назад замінив. В мене там була стандартно - пробка від шампанського чи то вина.

Поділитися повідомленням

А ось зазори на свічках то як виставляти?

Підгинанням електрода.

Якщо щуп випльовує, то значить вентиляція картера забита. Відкрути сапун і переконайся, що його не закоксувало. В шланг тимчасово можна вставити спіраль з дроту, щоб його не сплющувало. А розриви замотати ізоляційною стрічкою.

Поділитися повідомленням

Свечи бош(Россия)- выбросте на свалку и купите обычные brisk!(проблем небудет) Нетрогайте(не протирать,не мыть)ВВ провода на горячем двигателе!!(кстати провода- только силикон!) Если троит- сразу проверяйте свечи,снимая наконечник на работающем движке(в перчатках!),при рабочей свече- троить будет сильнее,или заглохнет, при неработающей- ничего неизменится...

Поділитися повідомленням

02universal, когда даешь такие категоричные советы ,добавляй ИМХО плиз.

Свечи бош(Россия)- выбросте на свалку и купите обычные brisk!(проблем небудет)

Как по мне российские Энгельсовские ни чем не хуже бриска,а может даже и лучше.Я езжу на А17,зимой на А14,ездил и на бриске,как то попробовал NGK-ничего особенного не почувствовал.

провода- только силикон!)
Почему ? Чем они хороши,кроме того ,что не так дубеют зимой?

(в перчатках!),
:)никогда для этого не использовал перчатки!

Поділитися повідомленням

Свічки перевіряв методом знімання наконечника - всі свічки працюють, при купівлі машини були свічки 2 NGK - 2 BRISK. Коли знімаю наконечник - троїть сильніше, одягаю знову нормально, але ж на прогрітому моторі все працює добре. Але якби коли тільки я її завожу й даю повний підсос то не троїть... Коли по трошки скидаю то троїть. але десь 3-5 хв прогріва й все працює добре, чи нормально це для жигуля?. А також ще замітив таку особливість. Коли я її завожу на холодну. То з пів оборота вона стартує. й трошки працює.. Але якщо не качнути педаллю газа після того як вона завелась то вона працює й починає глохнути.. а якщо качнути педаллю газу то далі вже працює на підсосі скільки треба.... ось якось так.. можливо чистити карб треба чи щось таке? а взагалом скажу ще так.. дуже довго думав чи купляти жигуль чи ні). А тепер купив й полюбив))))

Поділитися повідомленням

Значит все нормально! а недержащий клапан бензонасоса(не газанеш- глохнет)- ничем нелечится,кроме установки доп клапана или электробензонасоса. ИМХО! Р.С-Росийский бош(свечи) отказывали поодной(протреш-работает),бриск поставил прошлой осенью(всегда меняю перед зимой)- пока неоткручивал(работают) Российский бош- г.. редкое! ИМХО-ИМХО.

Поділитися повідомленням

Ось так виглядав мотор після того як я вставив сапун в повітряний фільтр...

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Хотілось би щоб професіонали сказали чи це нормально чи ні....та й чи правильно у мене сапун стоїть. Дивився на днях відео на ютубі, одного карбюраторщика. Він каже що сапун взагалі непотрібний, що краще на двір виводити картерні гази.

Поділитися повідомленням

Він каже що сапун взагалі непотрібний

Во первых, нужен с точки зрения экологии и писать на всю страну что не нужен - это явное преступление.

Во вторых, снимает избыточное давление внутри картерапри повышенных оборотах, тем самым продляя жизнь сальникам коленвала.

Поділитися повідомленням

Morpheus, Коли шланг кидаєш на вулицю, весь мотор замаслений - лізе з усіх сальників і прокладок. Через той шланг карбюратор робить розрідження в середині двигуна і нічого з мотора не витікає.

Поділитися повідомленням

Ну то я щось незрозумів... Краще коли шлаг у кастрюлі чи ні? Яка взагалом середня вартість ремонту двигна? Дивлюсь на вихлопи. Дим чистий. З сапуна не валить масло. Ось й думаю як ще діагностувати без розбору? Можливо зніму відео як у ме працює двигун а Ви вже щось підкажете.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз