Перейти до публікації
Exelero

Переборка КПП Полонез

Рекомендовані повідомлення

Dizeli$t, почитай трохи цю тему спочатку. Особливо повідомлення №53. Багато можна почерпнути і з мого бортовика. Успіху!:)

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Нужна ваша помощь! Коробка Полонез 97 года.При движении гул(цокот) на 1.2.3 и 5 передачах! Такое ощущение что в коробке есть лишние детали! Разборка коробки ничего не выявили!Менял подшибник первичного вала не помогло! Есть подозрение что первичный вал искревлен (ДТП). Заранее спасибо!

Поділитися повідомленням

в мене теж така історія кпп полонез і 1,2,3 передачі гудять і ще чути коли стоїш на нейтралній передачі з працюючим мотором чути якийсь шоргіт з коробки буду скоро розбирати подивлюсь в чому там справа:bw: відпишу як розберу!

Поділитися повідомленням

Розібрав подивився поняв що нічого не зроблю все в мішок і на металолом виробітка посадочного місця з первічним і вторинним валом там де ігольчастий підшипник

Поділитися повідомленням

Кому интересно мануал по ремонту КПП Полонеза (polonez), правда на польском, перевести руки не доходят, но главные отличия и по картинкам видно:

Посилання

Состав КПП Полонез и взаимозаменяемость деталей с КПП ВАЗ:

Посилання

Перезалейте первый файлик, есть у кого???

Поділитися повідомленням

виробітка посадочного місця з первічним і вторинним валом там де ігольчастий підшипник

На якому валу? Якщо на вториному, можна шліфанути під розмір якогось підшипника, запресувати на гарячо і знову шліфанути в розмір.

Поділитися повідомленням

VETERAN, та там їх 2 первинний розбило в середині вторинним і велика виробітка на вторинному і зуби шестерень почали косо втиратись 3ї і 2ї передачі

Поділитися повідомленням

Віталій, можна підібрати підшипник з грубшими голками і підшліфувати вали під нього.

Поділитися повідомленням

Ребята, обновим темку))

МОжет кто-то таки выложит все маркирповки подшипников кто уже разбирал?

+ 2 файлика бы перезалить- а то депозит пишет что их уже нету на серваке)))

Поділитися повідомленням

Возможно комуто пригодится инфа и размеры двух задних роликовых подшипников, которые не подходят от Вазовской КПП:

CBK272 - размер 25*52*18

CBK273 - размер 20*56*15

Купить можно аналоги, например нашел такие в конторе Посилання

272-ой можно у них купить за 200 грн фирма FERSA

273-ий можно у них купить за 325 грн фирма SKF

Поділитися повідомленням

От і мене торкнулася ця тема))

Усім привіт)

Поставив полонез десь в жовтні-листопаді минулого року на свою копійчинуї, Одразу замінив редуктор на троїчний вою стало трохи менше)

Спочатку наче все було норм, третя передача трошки під нагрузкою підвивала, але я на це не зважав так як це одавало якогось шарму на обгоні або коли тапку тиснеш у підлогу))). 4-5 передачі працювали тихесенько, трохи підвивало, але зовсім трохи. Яще одразу втулив туди 2 шприци лікві молі молібден).

Пробіг близько 10-12 тис. Прийшлося єкстренно перти в село по сімейним обставинам. Їхав 120-130 по джипіесу. Спідометр показує на 10 км менше, але то не важливо. Справа в тому що зявився новий звук, наче їдеш з прямотоком коли даєш нагрузку. Його нема лише на першій передачі. Починаючи з другої зявляєть оце бррррррр...Маючи трохи музичний слух можу сказати, що попередні звуки не змінилися, додався звук наче турбулентності на середніх та високих обертах, але їде плавно як і ранніше. Шо то може буть? Може то не коробка? Знімали піддончик ні стружки ні зубів. Все на місці, масло було в нормі. Підкажіть що ото його робити. Дякую)

Поділитися повідомленням

Stalker-3, есть такое подозрение. Я сегодня гонял - реально шум не с коробки а где-то с жо...ы. Я думаю причина в установке ГБО 2 недели тому назад. Температура выхлопа существенно поднялась вот и прогорело где-то. Выхлопная еще родная 35 лет таки срок. Попробую поменять и гофру втулить а там буду дальше смотреть)

Поділитися повідомленням

Вентель, У меня рычащий звук как с прямотоком появился когда я поставил резанную кастрюлю при езде на пропане, но я не понял это из-за обрезки корпуса кастрюли или из-за того что смесь обеднилась прилично. Мало ли второй вариант у тебя.

Поділитися повідомленням

PJR, кастрюля обрезанная. но она изначально обрезанная была и вроде как не ревело

хз музло погромче и вперед!)

Поділитися повідомленням

Доброго времени суток всем .Кто нибудь выложите размеры шайбы конусной между сальником колокола и подшипником первичного вала коробки полонеза. Вот изображение Посилання. Спасибо.

Поділитися повідомленням

Здравствуйте! Узнал , полонезрвская шайба в два раза толще от вазовской и такая пружинная , а если выточить просто двойную вазовскую обыкновенную? Сломал шарик пластиковый на кулисе - вдоль пополам, хотел снять для выпрямления кулисы и готово. Может кто сталкивался с этой проблемой?

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз