shlonik1 439 Скарга Опубліковано: 6 квітня 2019 Мне поставили балон б/у, от нашых братов курв (поляндия), ему больше 10 лет... Пишуть, що граничний термін служби балону 10 років В поляндии срок службы 10 лет, потом их баллоны идут к нам. У нас вроде с 2020 года будут жарить за старые баллоны, но пока это только слова... 1 slashxxx відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
zootechnik 811 Скарга Опубліковано: 6 квітня 2019 Пишуть, що граничний термін служби балону 10 років а потім везете на повірку і продляєте ще на 10 років Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 6 квітня 2019 потім везете на повіркуЦе знімати треба? А потім знову ставити. Я краще відразу новий поставлю. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
debyt 224 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 Вважаю мідь кращим матеріалом Был у меня вчера 2 гольф на установке ГБО, клиент сам заказал все оборудование (БУ) чем подешевле, но трубки строго медь (странно что не БУ). Так вот медь поставить не получилось, кто знает гольф 2 - там пластиковый бак практически полностью перекрывает снизу нишу под запаску, то есть отверстие под вентиляцию и выход трубок из ТОР балона сверлить просто негде. А клиет ведь хочет только медь. Говорю ему выгнешь сам магистраль - я поставлю, а гнуть надо в 3х местах под 90 градусов, в итоге на первом изгибе трубку он заломал, поматерился и согласился без разговора на термопластик. Вот такая история. Для монтажа темопластик вообще вне конкуренции. 2 nightwolff та zootechnik відреагували на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Emissions 1,500 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 Вважаю мідь кращим матеріалом Был у меня вчера 2 гольф на установке ГБО, клиент сам заказал все оборудование (БУ) чем подешевле, но трубки строго медь (странно что не БУ). Так вот медь поставить не получилось, кто знает гольф 2 - там пластиковый бак практически полностью перекрывает снизу нишу под запаску, то есть отверстие под вентиляцию и выход трубок из ТОР балона сверлить просто негде. А клиет ведь хочет только медь. Говорю ему выгнешь сам магистраль - я поставлю, а гнуть надо в 3х местах под 90 градусов, в итоге на первом изгибе трубку он заломал, поматерился и согласился без разговора на термопластик. Вот такая история. Для монтажа темопластик вообще вне конкуренции. ого, спасибо за отзыв, теперь хоть знаю что меня ожидает т_Т Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
debyt 224 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 На здоровье, пока в памяти свежи воспоминания - спрашивай. Кнопка кстати идеально становиться на панели в то место где все перреключатели, но только с одним маленьким НО. Колодец миллиметра на 2-3 больше чем кнопка, тоесть кнопка просто проваливается, пришлось из родной заглушки выпиливать тоненькую рамочку, одеть ее на кнопку и только потом этот симбиос нормально встал в гнездо колодца. Можно было конечно поставить где то снизу, но клиент возжелал туда , где все переключатели, а клиент как известно всегда прав. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
denis13 1,206 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 @debyt, прав ровно до того момента пока не послан на куй. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Emissions 1,500 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 На здоровье, пока в памяти свежи воспоминания - спрашивай. Кнопка кстати идеально становиться на панели в то место где все перреключатели, но только с одним маленьким НО. Колодец миллиметра на 2-3 больше чем кнопка, тоесть кнопка просто проваливается, пришлось из родной заглушки выпиливать тоненькую рамочку, одеть ее на кнопку и только потом этот симбиос нормально встал в гнездо колодца. Можно было конечно поставить где то снизу, но клиент возжелал туда , где все переключатели, а клиент как известно всегда прав. я понял, больше теперь волнуюсь за нишу запаски о кстати, на сколько литров баллон туда стает? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
debyt 224 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 Ну как бы не совсем так, посылать клиента - это признак дурного тона, так и без клиента можно остаться, так что репутация - это совсем не последнее в нашем деле. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
debyt 224 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 о кстати, на сколько литров баллон туда стает? Ниша там стандартная по диаметру но очень мелкая по высоте, ставил балон 600х200 (стандарт 42 литра) так он выпирал на сантиметров 5-7 минимум. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 А клиет ведь хочет только медь. Говорю ему выгнешь сам магистраль - я поставлю, а гнуть надо в 3х местах под 90 градусов, в итоге на первом изгибе трубку он заломалКласний підхід. Мене вражають "спеціалісти", у яких навіть потрібного інструменту нема. Ще би дав йому кусачки, щоб рівно трубку обрізав. 1 Сергей72 відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
debyt 224 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 Класний підхід. Мене вражають "спеціалісти", у яких навіть потрібного інструменту нема. Инструмент то у меня есть и даже много, просто со своего дивана ты его не увидишь ну ни как. А если по делу - там какое стечение обстоятельств, что медь у меня туда установить не получилось, если у когото получиться - буду только рад. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Shostak 263 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 медь - это устаревшее гавно, тяжело ставится, пустая трубка спустя время сыпется, плохо зажимается в фитингах. Термопласт - современный и надёжный материал, легко ставится, не горит (попробуйте кинуть в костёр), держит форму (видел много следов от домкрата), прочный и дешёвый. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 Инструмент то у меня есть и даже много, просто со своего дивана ты его не увидишь ну ни как. От тільки для мідної тубки є молоток та плоскогубці. Напевно ще є лом, лопата та кірка - для кузовних робіт. Залишилось ще придбати дрібниці - ролик для обрізки трубок і оправки для їх згину. Ну і щось, щоб не цвяхами їх прибивати до дна машини. А всякі партачі бавляться з паяльниками для пайки твердими сплавами і тому подібним непотребом. Звісно ж - халтурщики. Коли працював у автосервісі в штатах - дуже часто використовував готові трійники і кутники із затискачами - для монтажу магістралей з трубок. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 пустая трубка спустя время сыпетсяМоя мідна антена з трубок десятки років стояла на даху і не розсипалася. Все залізне кріплення - ржаве в труху, пластикові кабелі - крихкі і ламаються при найменшій деформації. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
w-126 634 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 пластикові кабелі - крихкі і ламаються при найменшій деформації. Ну и какое отношение имеют "пластикові кабелі" до пластиковой трубки для газа , что бы сравнивать в таком ключе? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 Ну и какое отношение имеют "пластикові кабелі" до пластиковой трубки для газа А в тому, що пластик має тенденцію до старіння і переполімеризації. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
w-126 634 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 Может голосовалку устроим? Что лучше , медь или пластик. У меня нет практического применения того , а потом другого материала и это в длительных сроках эксплуатации. И ни у кого нет. Просто , каждая жаба , свое болото хвалит. Есть научный подход в определении долговечности того или другого материала и он не в пользу меди. Так утверждают официалы по продаже .И я им верю. Я не собираюсь ставить эксперимент на протяжении десятка лет и выносить вердикт. Вопрос в другом.Пробовал я пару раз инсталировать медь.Хай меня ранят. 1 zootechnik відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 Есть научный подход в определении долговечности того или другого материала и он не в пользу меди.Так вже сталося, що мені багато довелося працювати з міддю. Дійсно є специфіка - наприклад деколи приходиться "відпускати" матеріал - сильно нагріти і різко охолодити - навпаки, порівняно зі сталлю. З всякими видами пластику - найчастіше отримуєш проблеми. Дуже подобається хіба норил і армований фторопласт. Як матеріал для тари - поліетилен.Я нічого не хочу нав'язувати. Просто застерігаю. Не завжди слід безумовно довіряти всяким маркетинговим запевненням. Якщо не вдалося зігнути мідну трубку - пластикову тим більше не зігнеш під таким гострим кутом. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nightwolff 884 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 Ну и какое отношение имеют "пластикові кабелі" до пластиковой трубки для газа А в тому, що пластик має тенденцію до старіння і переполімеризації.Жигули скорее переполимеризуются))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 Жигули скорее переполимеризуются)))Жодного сумніву. Бачив, як передня панель тріскає? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 Газовщики (установщики) действительно не приветствуют медь из-за траты времени и их-же ленивости,потомушо-да с медю нада потрахаться. Если открыть фильтр то мы там увидим стружку с балона прилипшую к магнитику,покрайней мере я чето не встречал там стружки от меди. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
zootechnik 811 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 стружки от меди стружки нету, а вот медных окислов полно От тільки для мідної тубки є молоток та плоскогубці гнуть надо в 3х местах под 90 градусов решается уголками на 90, но надежности это не добавляет Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 7 квітня 2019 стружки нету, а вот медных окислов полно Где,тобто в фильтре ? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 8 квітня 2019 Вот токошо вскрыл у себя,вскрываю раз в год независимо от пробега,трубкам-медюхам 12-ть лет,дай бог шоб тэрмопласт выдержал этиже 12-ть лет и не подвел где-нибудь на дальняке.Честно кжучы мне (как и всем) пофигу-нафигу кто и что устанавливает. " rel="external">Посилання " rel="external">Посилання " rel="external">Посилання " rel="external">Посилання " rel="external">Посилання 1 VETERAN відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах