VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 14 листопада 2025 Поміняв сьогодні маслонасос. Картер прилеєний на герметик - сохне до завтра. Прийшов час страхувати Міні і виявилося, що пенсіонери можуть страхувати тільки одне авто. Довелося розстрахувати жигулика, щоб купити страховий поліс Міні. Ну от... тепер жигулик буде стояти в гаражі. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2025 Німці так закрутилице їхня фірмова національна фішка усе намертво прикручувати. Для кожного розміру гвинтика потрібна власна викрутка, аби чим його не покрутиш. тепер жигулик буде стояти в гаражі що без страховки зовсім не можно їздити? В нас поки що можно якщо не їздити в сусідні області. От колись пригадую, у 2006-2010 була класна річ, можливо було кипити справжню страховку по кусючий ціні, а можливо і у тричи дешевше десь на дорозі, звісно та бумажка просто як бумажка була. І для гайців обидві проканивали однаково при перевірці. чого такого нема вже! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 17 листопада 2025 що без страховки зовсім не можно їздити? Можна, але штраф 450грн. Зупинити за відсутність страховки не можна і перевіряти наявність можуть тільки при укладанні протоколу про якесь інше порушення. Але сяде пішохід на капот - сам заплатиш мільйони. А страхові агенства мають юристів - відіб'ються.Завтра їду знову міняти олію в АКПП. Якимось апаратом. 1 sun відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 18 листопада 2025 Повністю поміняли олію в АКПП. З промиванням. Пішло 12 літрів. Довелося 2 л докупити Знову були проблеми з відкручуванням теплообмінника зверху і нижньої пробки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 26 лютого Завершилася епопея з маслонасосом - припаяв дріт до клапана бензонасоса і поставив на місце. Новий проблемний маслонасос спробую якось повернути. Тепер виникла нова забава - зникла зарядка. Напевно за 200 тисяч км стерлися щітки. Не знаю як добути генератор і надрів підкапотки. Була тим часом ще одна забава - не хотів відкриватися багажник. Потепліло і зумів без куртки залізти з салону в зад. Все просто - витирав вікно, кинув шмату і закрив. А вона потрапила під замок і заклинила його. Довго висмикував то по ниточці, аж поки спрацював замок. А жигулик зараз мерзне на стоянці перед хатою - звільнив яму для міні. 1 yurecgod відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 4 березня Розв'язав проблему із зарядкою. Щітки ще нормальні, але кородував контакт + на регуляторі. Ну і ще щось навернулося в ньому. Вчора отримав посилку з новим регулятором Бош за 43 євро і сьогодні поставив. Генгератор вийняти не вдалося - відкрутив і розібрав просто там, між колектором, компресором кондиціонера і лонжероном. Один болт кріплення генератора стоїть просто напроти трубки кондиціонера. Доступ такий, що викручував його одним пальцем правої руки і одним лівої - намордувався з тим... І ще раз пройшов квест, коли сьогодні закручував. Обидві руки тепер обдерті і в синцях. Після моїх побажань тим розробникам, у них не тільки в принципі дітей не буде, а і сімейного щастя взагалі. По інструкції я мав би викачати фреон з кондиціонера, зняти компресора і ще купу всякого. Я обійшовся зняттям фари - щоб долізти до ременя. Роблячи все сам, зекономив принаймні 7000грн. Це якщо взагалі знайшов би бажаючих цим зайнятися. Питав на двох СТО по БМВ - відмовилися. Так виглядає зверху, після зняття захисту колектора. З тим захистом генератора майже не видно. Щойно з гаража - тиск масла в нормі і напруга на акумуляторі стабільно 14,2в. 1 yurecgod відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
yurecgod 159 Скарга Опубліковано: 5 березня Додавай фотки процесу для історії Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 25 квітня НУ НЕ ЗМІГ Я КИНУТИ СВОГО ЖИГУЛИКА СРІБНЕНЬКОГО!!! Стоїть мені перед вікнами, а я ся мучаю. Застрахував його ще на пів року за 2894 гривні, поставив новий акумулятор і поїхав. Завівся відразу і навіть на газу, при +6 надворі. Маса задоволення. Відчуття, ніби мені не 75, а тільки 25. Прудкий, як молоденький козлик, порівняно з міньою, як бегемот. Ну рипить весь кузов і двері теліпаються на ямах, але на швидкість і задоволення це не впливає. Тепер блищить перед очима на сонечку - чекає наступного катання. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 7 травня Кажуть, що прийшло кліматичне літо і довелося міняти скати на літні. Жигулика давно перезув і тепер черга на Міні. Кожен раз виходить дорожче - вже заплатив 1500грн. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 2 червня довелося міняти скати на літні колись пригадую на зимові не обов"язково було. Що типу все демократія скінчилася? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 червня @sun, колись не було понять літні, чи зимові. Просто на зиму старався ставити новіші. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 2 червня чекає наступного катання а тормозуху прокачав? чого сидим, кого чикаємо?)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 червня @sun, а навіщо качати - проблем з гальмами нема. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 2 червня колись не було понять літні, чи зимові. не на стільки колись). Маю на увазі перед війною 14го, коли Донбас ще в Україні був.. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 2 червня @sun, а навіщо качати - проблем з гальмами нема. будуть. В мене теж років 10 все норм було. Потім застукав задній лівий. Ну замінити цілиндрика і все. І тут все тільки почалося Мабуть міняти ту жижу кожного року треба, а може й не треба. Воно ж хз від чого залежить)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 червня @sun, а Донбас і зараз в Україні. Просто нагрянули непрошені брати і буянять, як у них прийнято. Жигуликом трохи прокатався недавно. Зараз стоїть у гаражі, бо свята і гріх було працювати. Хочу познімати з нього всяке зайве, що не використовую - бугель для причепа, камеру заднього виду і т.п. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 2 червня і зараз в Україні. Просто нагрянули непрошені брати а я всі ті 8 років казав що ті гросі і петі, чи хто там замість них прийде, на нас попрактикуються, подивляться що вам воно до лампочки, а потім за вас візьмуться. А мені завжди НІ, з нами так не можна, в нас жеж демократія і тп. Тепер от з Америки один блохер каже в нас демократія, с нами не можна....чогось там таке. АГА!!! поки що не можна, почикаємо. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 червня на нас попрактикуютьсяЯ тут ще в ті давні часи писав, що рашисти першочергово нищать саме своїх прихильників. От і насолоджуйтеся... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 години тому Помив своє Міні - заковиристе воно страх яке. Два дні пішло на ті акробатичні трюки. Мусив використати не тільки пилесос і щітки, а і компресор і всякі пензлики з йоржиками. Дмухаєш, смокчеш і попихаєш. Кругом якийсь чіплейкуватий ворс, призначений збирати, накопичувати і не віддавати сміття. Хоч і не ідеальний результат, але хоч не клубочиться пил, при їзді по нашій бруківці. А зовні сяє, як чорний діамант поміж загажених машин на стоянці під хатою. Але то не не довго - запилячать і забризгають. На завтра дощ пророкують. Жигулика - брудного і запилюченого забрав зпід хати у гараж. Всю дорогу вів себе ідеально - і заводився, і розганявся, як молодий, а от в гараж заїхати не хотів - заглох на порозі і не заводився. Відчував, що остання поїздка. Хоча минулоріч вже була "остання", але не втримався - застрахував і ще літо покатався.Поки не рубаю - нехай стоїть вдома. Тільки гарно помию всюди. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах