kotiko 2 Скарга Опубліковано: 7 лютого 2014 ну и зажигание попозже повернуть.. Всё так и сводится к зажиганию. Пробовал холодный двиг крутить со снятым высоковольтным проводом. Стартер крутит как зверь и не затыкается. Подкинешь ВВ провод и опять начинается, но не всегда. В инете подобную проблему называют "закусывает стартер" Зажигание я крутил и раньше, проблемы были те же самые. Раньше ездил на бензе, закусывало, сейчас зажигание выкручено под газ, опять закусывает... дурня какая-то. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
SUP-2101 61 Скарга Опубліковано: 7 лютого 2014 У вас слишком раннее зажигание, усугубленное слабой батареей. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kotiko 2 Скарга Опубліковано: 7 лютого 2014 SUP-2101 Батарея новая, заряжена хорошо. А вот с зажиганием надо разбираться, выставлялось по самым высоким оборотом на ХХ Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 7 лютого 2014 Вот потому и слишком раннее, -одно,два деления в ,,минус,, надо(ну и подстройка на ходу конечно рулит) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kotiko 2 Скарга Опубліковано: 8 лютого 2014 Ну так я и сделал, настроил на бенз по меткам (стробоскопом). Потом перешел на газ, и начал крутить, выискивая самые высокие обороты. При этом метка на шкиве у меня ушла далеко назад. На картинке метка на шкиве (1) совпадает с ребром на крышке (отметил красным). " rel="external">Посилання" rel="external">Посилання Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 8 лютого 2014 Причем тут сама ,,установка зажигания,,??! Эта установка(по меткам)- всегда одинакова! Крутить можно- ТОЛЬКО ТРАМБЛЕР! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kotiko 2 Скарга Опубліковано: 8 лютого 2014 Причем тут сама ,,установка зажигания,,??! Эта установка(по меткам)- всегда одинакова! Крутить можно- ТОЛЬКО ТРАМБЛЕР! Дык я его и крутил, не газ ) Поставил по меткам на бензе, завелся, перешёл на газ и начал крутить _трамблёр_, пока не добился наибольших оборотов. При этом метки совпали так, как показал выше на картинке. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 8 лютого 2014 Понятно, а на бензе такие проблемы были? Сейчас заводите на бензе с переходом на газ?(если да,то так и должно быть- неможет движек с одинаковым зажиганием одинаково хорошо работать на разном топливе, для этих целей ставят разные ,,прибамбасы,, для автоматической подстройки зажигания(тут,гдето есть в темах про г.б.о.)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kotiko 2 Скарга Опубліковано: 8 лютого 2014 Понятно, а на бензе такие проблемы были? Да. Когда не было ГБО были те же проблемы. Сейчас заводите на бензе с переходом на газ?(если да,то так и должно быть- неможет движек с одинаковым зажиганием одинаково хорошо работать на разном топливе, для этих целей ставят разные ,,прибамбасы,, для автоматической подстройки зажигания(тут,гдето есть в темах про г.б.о.)) Да, при морозе ниже -5 завожу на бензе, потом перехожк на газ. Согласен, для бенза слишком раннее зажигание, но почему тогда клинит, когда сразу на газе завожу? И с утра на холодную, и на прогретом двигателе? Что-то не то. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
rembrant-41 2 Скарга Опубліковано: 8 лютого 2014 kotiko, независимо от типа топлива, по факту имеем сильно раннее зажигание."клинит" от того, что коленвал еще не дошел до ВМТ, а искра уже была и горючая смесь зажглась - начала толкать поршень вниз. так как обороты до которых раскручивает стартер слишком малы (для эфекта инерции), то бывает что старрет не всилах прокрутить дальше. поставьте немного позднее зажигание. или какую нибудь приблуду - чтобы при запуске двига можно было вручную временно ставить позднее зажигание. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AnDruWa 4 Скарга Опубліковано: 12 лютого 2014 Ще минулого року з осені почала спостерігатись така штука, що будь то холодна, будь то гаряча, заводився не відразу, були тільки клаци по 5 разів, і аж тоді запускався. Спочатку чистив контакти на втягуючому, міняв п'ятачок, це все допомагало на тижня 2-3. Потім вирішив замінити втягуюче (старого зразка), все поміняв, все гуд вроді, на холодну ідеально, але на гарячу чи на теплу все рівно не з першого разу запускається. 2-3 рази клацає, а потім крутить. Акум заряджений, маса на двигун є, контакти *мами-папи* які йдуть до-від стартера, поміняв. Далі вже сам нікуди не полізу. Вроді проблеми як такої немає.. але трохи дратує що на холодну запускається відразу і ідеально, а на гарячу чи на теплу - пару раз клацає і тоді аж заводиться. І ще один симптом. Буває що після запуску (тільки пустив ключ) під капотом дивний скрегіт десь 1 секунду (це переважно на холодну). Схоже що то стартер заїдає і 1 зайву секунду пробує крутити чи десь щось замикає. Але звук не з приємних і не тихий. Що б порадили? Взяв би новий стартер, або боюсь щоб проблема виявилась не в ньому, а це 100 баксів "на вітер", ну чи принаймні викинув раніше ніж треба було. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 12 лютого 2014 Замените бендикс и вилку на стартере. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AnDruWa 4 Скарга Опубліковано: 13 лютого 2014 (змінено) Роки півтора тому завозив на ремонт, то міняли бендикс (бо замість запуску просто жужало), і ще щось, але вже не пам'ятаю. Одним словом постараюсь з роботи відпроситись завезти десь на діагностику, і якщо ремонт відносно не дорогий, нехай міняють все, що потрібно. Якщо більше 250-300 грн., чи якщо видно що стартер старий і складається вже з усього що попало, тоді напевне заміню на новий. Якщо відпрошусь з роботи, то ввечері відпишусь у чому була проблема, і що допомогло. Дякую! ___________________________ Кароч під'їхав до стартерщиків, пояснив ситуацію, то сказали, що ми то можемо зняти і подивитись, але по симптомах нема 100% що це стартер. щоб ти тіпа просто так гроші за діагностику не давав. Каже, якби це було втягуюче, то нема різниці гаряча чи холодна - воно б клацало завжди (переважно), а так, якщо тільки на грячу, то каже, що можливо проблема в чомусь іншому. Каже попробувати як тільки наступний раз на гарячу клацне - кинути напряму провод який йде на стартер до +, і якщо знову клацне - значить стартер, якщо ні - дивитись щось до стартера, типу замок запалювання. Поїхав на гараж. разів 25 пробував заводити з різними перервами, і тільки 1 раз клацнуло. І коли пробував швидко: завів-заглушив, то ось саме тоді воно лише разок клацнуло. Тут я і припустив, що можливо дійсно щось у замку самому, коли хочеш завести.. воно на долю секунди контакти з'єднує і відразу відпускає, тому й не схвачує і тільки клацає. Напевне ввечері сяду ще разок до замка гляну, на провода всі які йдуть до нього + контакти всередині гляну. А з приводу звуку після запуску - скрегіт, то так вроді і є, але не щоразу. Якби на 100% знав що це стартер, я б вже поміняв його.. а так буду по трохи на гаражі виключати варіанти, заодно профілактику робити) Змінено 13 лютого 2014 користувачем AnDruWa Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
pavelm 10 Скарга Опубліковано: 13 лютого 2014 (змінено) Тут я і припустив, що можливо дійсно щось у замку самому, коли хочеш завести.. воно на долю секунди контакти з'єднує і відразу відпускає, тому й не схвачує і тільки клацає. Напевне ввечері сяду ще разок до замка гляну, на провода всі які йдуть до нього + контакти всередині гляну. Во-во я давно писал , что 90% проблем со стартером начинаются из-за плохого контакта реле втягивающего (или если его нет , то контактов замка зажигания). Болезнь развивается так: плохой контакт приводит к падению напряжения в итоге магнитная индукция и соответственно прижимное усилие втягивающего очень падает. В итоге во втягивающем плохо замыкаются контакты и они подгорают (токи там сами понимаете -мама не горюй)и чем дольше это происходит тем хуже становится больному. Лечится это так : Если больной уже имеет реле втягивающего жигулевского образца на 30А . То выкидываем его нафиг и ставим на 60-70 ампер ну или на крайний случай как минимум 2*30А, а лучше всего с иномарки от 40А(можно в параллель уже имеющегося). Если у бального нет реле то ставим его как описывалось выше! С чем-то подобным воевал месяца 3 пока не включил котелок и не допер ... Это же может объяснить и залипание (скрежет ) при отпускании зажигания . Т.к. контакт плохой а ток большой , то они подгорают и просто напросто залипают на какое-то время ... Пока их не труханет вибрация мотора или сами под действием нагрева не, так сказать, "отплавятся". Удачи! Змінено 13 лютого 2014 користувачем pavelm Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 13 лютого 2014 Это рэле стартера называется а не втягивающего, оно для разгрузки КОНТАКТОВ ЗАМКА зажигания ставится. По делу- это либо контакты замка зажигания подплавились(замена),либо внутренние шлицы бендикса имеют большой износ,(или его корпус треснул) и иногда проскакивают(особенно если была робота двигателя с включенным стартером)- ,,свежесть,, бендикса тут не показатель. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AnDruWa 4 Скарга Опубліковано: 14 лютого 2014 Тааак, реле стартера поставив, за перших пару запусків "клаців" не наблюдалось, але все той самий "скрегот" з-під капоту перші пару секунд після запуску присутній. За "свіжість" бендикса зрозумів. І як я зрозумів, то ззовні ідентифікувати знос бендикса в принципі неможливо? Там він якщо ламається, то всередині? Спробую ввечері зняти і розібрати стартер, і по ходу діла вже подивлюсь, що потрібно замінити (можливо ще щось), і тоді вже поїду куплю і буду ставити на місце. Так як розбирати стартер буду вперше, тому не знаю чи все получиться і на скільки швидко, але як доїду додому, то відпишусь. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 14 лютого 2014 Шестерню бендикса,как и маховика осмотреть можно и чисто внешне, но у бендикса есть еще внутренние шлицы,которые скользят по валу якоря стартера(в пазах нарезных),вот их износ без снятия бендикса неопределиш. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Confuciy 1 Скарга Опубліковано: 14 лютого 2014 Привет всем! Подскажите---всё работало!Резко вся электрика отказала!Поменял контактную группу--ни чего,машина не заводится, попробовал отдельно проводом стартера дотронуться до +--машина завелась, а свет,стеклоочистители нет --проверил блок предохранителей -как бы всё стоит на месте и предыки нормальные? Подскажите куда лесть????? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AnDruWa 4 Скарга Опубліковано: 14 лютого 2014 Шестерню бендикса,как и маховика осмотреть можно и чисто внешне, но у бендикса есть еще внутренние шлицы,которые скользят по валу якоря стартера(в пазах нарезных),вот их износ без снятия бендикса неопределиш. Зняв я стартер, розібрав, оглянув зовнішньо, а так як ніколи до цього не мав досвіду з цим, то подзвонив знайомим і в телефонному режимі перевіряв щітки, втулки, кільце стоп стартера, бендикс. Зубці бендикса у хорошому стані, сам бендикс ходить без проблем, зубці "як по маслу", без зайвих шумів, тому цей варіант відпав. (можливо хибно, це вже виясниться в процесі експлуатації). Потім відразу кинулись в очі щітки які не рівномірно були "використані", кільце стоп стартера було лопнувше на 2 частини, і відповідно "задня" втуплка біля цього ж кільця також було "розбита". Поїхав бігом купив все це, віддав 35 грн. Не буду багато розписувати, але так як ніколи не ставив втулки, то з першого разу ця втулка у мене трісла і відлетів кусочок, хоча й плавно пробував через дерев'яшку її забити. Потім банально загубив у гаражі кільце стоп стартера . І за браку досвіду не знав перший раз, як ставити щітки так, щоб вони не заважали ні якорю зайти на місце, ні кільцю тому, щоб його поставити також на місце. У процесі вивчення умудрився порвати 2 щітки, і це вже коли вони стояли на місці. Так як було пізно, був лише 1 магазин який працював цілодобово. Вирішив бігом їхати туди, і сподіватись що там все це куплю знову. Все це купив, віддав стільки ж, але візуально було видно (і на дотик також), що і кільце, і щітки і втулки були на порядок вищої якості (не знаю як так, але так здалось мені, навіть упаковочки були інші). З другого разу все поставив, підігнав втулочки, кільце, щітки, перевірив стартер - крутить, крутить доволі добре. Поставив на машинку - завівся, із таким приємним "післяжужанням". Тобто коли пустив ключ, а воно ще так ніжно і приємно жужить можливо з секунду. Вже без клаців і зайвих скреготів. І ось недавно тільки приїхав додому. Не знаю чи причина була у щітках, кільці та втулці, але до бендикса не ліз, поки все добре. Авжеж жаль, що не з першого разу все вийшло, був нереально злий, але я радий, що взагалі вийшло, і виявляється не так все страшно, можна і самому маючи час, все зробити. Дякую усім хто підказував. Сподіваюсь у цій темі, по цьому ж питанню більше писати не буду Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kotiko 2 Скарга Опубліковано: 15 лютого 2014 Привет всем!Подскажите---всё работало!Резко вся электрика отказала!Поменял контактную группу--ни чего,машина не заводится, попробовал отдельно проводом стартера дотронуться до +--машина завелась, а свет,стеклоочистители нет --проверил блок предохранителей -как бы всё стоит на месте и предыки нормальные? Подскажите куда лесть????? Вот сюда посмотри. " rel="external">Посилання" rel="external">Посилання Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AnDruWa 4 Скарга Опубліковано: 25 березня 2014 Покатався я трохи часу, все рівно на гарячу починає клацати. Щітки нові, втулки нові, кільце стоп стартера нове, бендикс робочий, втягуюче нове: ще раз чистив п'ятки, підставляв невеличкі шайбочки, все рівно так і клацає. Одні кажуть - слабеньке втягуюче, а не факт що візьмеш нове ще раз і попадеться хороше. Тобто так "не повезло". Інші кажуть можливо зубчики бендикса не з першого разу входять у зубчики маховика і тому так клацає. Пробував перевіряти так: сидить товариш пробує заводити, і як тільки клацає замість запуску - він ключ тримає. Тоді я легенько стукаю по втягуючому і авто заводиться. Так сказали можна впевнитись у тому що втягуюче "слабеньке". Що дійсно можливо просто попав на таке втягуюче і це ніяк не лічиться? я вже думав можливо "вилка" барахлить чи ще щось? Просто не знаю до чого дивитись, бо навіть при коротких поїздках по місту, на гарячу воно через раз клацає. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 26 березня 2014 На бендиксе есть пружина(лопнула,ослабла?), зачистить контакты внутри втягивающего, ,,масса,, на двигатель(провод возле кпп) нормальная? Когда ,,клацает,, ,стартер крутится? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AnDruWa 4 Скарга Опубліковано: 8 квітня 2014 Та ні, скільки разів знімав стартер, пружинка на бендиксі ціла, здається не ослабла, контакти на втягуючому (навіть на новому) зачищав вже 2 рази, останній раз спробував підкласти під болти-п'ятачки маленькі шайбочки, думав можливо це допоможе.. нуль. Маса на двигун також хороша. Коли клацає стартер не крутиться. Провернув ключ - клац і тиша, треба або ще разок-другий пустити і провернути ключ, або постукати по втягуючому( Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
SUP-2101 61 Скарга Опубліковано: 9 квітня 2014 Подключите контрольку между масой и клемами. Клацайте ключем. Нужно смотреть приходит ли + до и после втягивающего. Может какой силовой провод сломан понад самим наконечником. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
02universal 35 Скарга Опубліковано: 9 квітня 2014 Возможно замыкает плюсовой провод,который идет от втягивающего на обмотку стартера- в месте входа в статор,там резиновая втулка(возможно ее разрушение) -это как вариант. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах