Chechen Lesnoy 1 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2011 Всем привет, хочу узнать важе мнения по поводу облегчения шатунов какие + и - Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2011 Снимать можно только тот металл, который не несет силовой нагрузки. Это "рога" на верхней и нижней головках шатуна, и немного - вокруг нижнего отверстия. Ножку шатуна трогать нельзя. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kriyk 15 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2011 На моюдумку більш важливим критерієм не стільки зменшення ваги, як вирівнювання ваги. Бажано вирівняти вагу окремо шатунів і окремо кришок шатунних вкладишів (хочаб з точністю до 1-го грама). Енергія дисбалансу буде шкідливіша (я так розумію двигун буде крутитися більше 5500 об/хв). Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
srg_a 41 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2011 kriyk,здесь немножко не все так просто, их нужно развесить, таким образом, чтобы верхнии и нижнии головки шатуна были одной массы, не факт что это можно достичь описанным выше путем Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Chechen Lesnoy 1 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2011 Двиг, буду крутить до 4 000 иногда 7000 Я читал, что облегчённые шатуны снижают росход топлива правда или нет? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kriyk 15 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2011 srg_a . Я не зовсім зрозумів що ти має на увазі верхня і нижня головка. Шатун в нас обертається повністю на КВ і коливається на пальцю поршня. Поршень виконує повздовжній рух по направляючій (циліндр). Відцентрова сила діє відносно КВ на шатун і в протилежну сторону на кришку шатунного вкладиша. Енергія (відцентрова сила) розраховується m*V*V/2 де m-маса елемента, V*V - швидкість в квадраті. міжцентрову відстань осей КВ і пальця шатуна ми змінити не можемо (шатун виготовляють на заводі) і вона незмінна, отже лінійна швидуість всіх чотирьох шатунів однакова. Отже в цьому рівнянні змінна величина на яку ми можемо повпливати це маса елементів і бажано щоб вона була в усіх однакова. Поправте мене якщо я не правий. Робочі оберти 4000 і 7000 це різниця в 1,75 рази. А різниця енергії 3,1 рази ( швидкість в квадраті). Підставте сюди грам 5 неспівпадання і при 7000 двигун захоче вискочити за межі підкапотного простору Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
MihAn 31 Скарга Опубліковано: 29 жовтня 2011 kriyk,Ты прямо курсовик написал. srg_a мал на увази ,что кроме одинако веса ,шатуны должны иметь общий центр тяжести. Хотелось бы все таки услышать ответ какие + и - или кто облегчал,что то почувствовал? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
MrSerjj 1 Скарга Опубліковано: 30 жовтня 2011 (змінено) давайте разберемся с какой целью вообще ты хочеш делать обшегченные шатуны???и почему во внимание не береш то что для напримен некоторые форсируют двигатель припомощи тайговских шатунов и растредвало.! kriyk я стобой кстати поповоду соотношения масс согласен Змінено 30 жовтня 2011 користувачем MrSerjj Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
srg_a 41 Скарга Опубліковано: 30 жовтня 2011 Именно про центр масс я и говорю, ибо если он будет располагаться на разном расстоянии от радиуса кривошипа, получится дисбаланс Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Bear2102 16 Скарга Опубліковано: 30 жовтня 2011 А примерного хотя бы чертежа с размерами ни у кого нету? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
MihAn 31 Скарга Опубліковано: 30 жовтня 2011 почему во внимание не береш то что для напримен некоторые форсируют двигатель припомощи тайговских шатунов и растредвало.! При чем это?Вопрос про облегченные шатуны. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 30 жовтня 2011 давайте разберемся с какой целью вообще ты хочеш делать обшегченные шатуны???и почему во внимание не береш то что для напримен некоторые форсируют двигатель припомощи тайговских шатунов и растредвало.! форсируют двигатель при помощи шатунов? ты жжош Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kriyk 15 Скарга Опубліковано: 30 жовтня 2011 kriyk,Ты прямо курсовик написал.srg_a мал на увази ,что кроме одинако веса ,шатуны должны иметь общий центр тяжести. Хотелось бы все таки услышать ответ или кто облегчал,что то почувствовал? Ну я зменшував вагу шатунів. Я брав луганські вкорочен,і різниця в комплекті була 28 гр.!!!!!!!!! Я їх підігнав до однієї ваги 628 гр. Самий важчий був 734 гр. Хлопці я Інженер тому роблю все по науці, тому прошу не дуже насміхатись. Процес був такий: виготовлялася приспособа в якій шатун фіксувався по вісях - міжцетрова відстань 129 мм. Далі приспособа встановлювалась на фрезерний верстат і фрезерувалися крайні точки шатуна на однакову відстань, щоб зберегти момент інерції однаковий для всіх. Доречі габаритні розміри по довжині відрізнялися на 0,5 мм. Далі вага підганялася зняттям різних ливарних напливів і наголошую що підганялися окремо шатуни і окремо кришкм вкладишів. Двигун більше 5500 не кручу бо в мене стоїть одна пружина на клапан. Двигун працюї дуже рівномірно, але я думаю що це не тільки заслуга виважених шатунів. КВ в мене тайговський він сам краще врівноважений ніж 03. І чуть не забув, після ремонту ГБЦ ніжки клапанів були на різній висоті і я вважаю це більшим недоліком ніж важкі шатуни (прошу не путати з шатунами різної ваги їх потрібно підганяти) тому після збирання головки вона була встановлена на шліфувальний верстат під кутом 15 гр і всі ніжки були вирівняні під одну величину. На мою думку зменшення ваги шатуна дає тільки один ефект внутрішню радість і гордість за проведену роботу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Chechen Lesnoy 1 Скарга Опубліковано: 30 жовтня 2011 или кто облегчал,что то почувствовал? и это тоже Если в этом смысел ? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
MrSerjj 1 Скарга Опубліковано: 31 жовтня 2011 MihAn ну для ного что бы форсироватьдвигатель ставлят тайговские шатуны потой причине что уних ход короче иониканешно ничео недадут безтайговскогораспревала+ блокразтачивается под поршня 79 или просто ставится наксамотайговскийблок Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
srg_a 41 Скарга Опубліковано: 31 жовтня 2011 Добавить нечего, вся тема о тайге раскрыта))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Жэка-шабашник 2 Скарга Опубліковано: 31 жовтня 2011 MrSerjj,пиши есчо Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 31 жовтня 2011 MrSerjj, сам шатун никакой ход не задаёт. Ход поршня задаёт коленвал. Распредвал совершенно никакого отношения к шатунам не имеет. И если вместо распредвала 21213 (тайговского) поставить тот же Эстонец1 или динамику 118, то мотор хуже не поедет! А при правильной настройке даже лучше! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 31 жовтня 2011 MihAnну для ного что бы форсироватьдвигатель ставлят тайговские шатуны потой причине что уних ход короче иониканешно ничео недадут безтайговскогораспревала+ блокразтачивается под поршня 79 или просто ставится наксамотайговскийблок Ты очень сильно ошибаешься. Это если в двух словах. Читай внимательно форум по теме увеличения объема. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
MihAn 31 Скарга Опубліковано: 31 жовтня 2011 MihAn ну для ного что бы форсироватьдвигатель ставлят тайговские шатуны потой причине что уних ход короче иониканешно ничео недадут безтайговскогораспревала+ блокразтачивается под поршня 79 или просто ставится наксамотайговскийблок Вот теперь все понятно.Спасибо за информацию. На мою думку зменшення ваги шатуна дає тільки один ефект внутрішню радість і гордість за проведену роботу. Спасибо за чесный ответ.Я так и думал. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Chechen Lesnoy 1 Скарга Опубліковано: 1 листопада 2011 На мою думку зменшення ваги шатуна дає тільки один ефект внутрішню радість і гордість за проведену роботу. )))))) Я себе сделал шатуні по 652грама Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
slashxxx 56 Скарга Опубліковано: 2 листопада 2011 у меня ВАГовский шатун весит 540 грамм,при том что не облегчался,зализал его по бокам и расточены они под ваз вкладыши,при том что они 144 мм. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах