Перейти до публікації
Chechen Lesnoy

Облегчёные шатуны

Рекомендовані повідомлення

Снимать можно только тот металл, который не несет силовой нагрузки. Это "рога" на верхней и нижней головках шатуна, и немного - вокруг нижнего отверстия. Ножку шатуна трогать нельзя.

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

На моюдумку більш важливим критерієм не стільки зменшення ваги, як вирівнювання ваги. Бажано вирівняти вагу окремо шатунів і окремо кришок шатунних вкладишів (хочаб з точністю до 1-го грама). Енергія дисбалансу буде шкідливіша (я так розумію двигун буде крутитися більше 5500 об/хв).

Поділитися повідомленням

kriyk,здесь немножко не все так просто, их нужно развесить, таким образом, чтобы верхнии и нижнии головки шатуна были одной массы, не факт что это можно достичь описанным выше путем

Поділитися повідомленням

Двиг, буду крутить до 4 000 иногда 7000

Я читал, что облегчённые шатуны снижают росход топлива правда или нет?

Поділитися повідомленням

srg_a . Я не зовсім зрозумів що ти має на увазі верхня і нижня головка. Шатун в нас обертається повністю на КВ і коливається на пальцю поршня. Поршень виконує повздовжній рух по направляючій (циліндр). Відцентрова сила діє відносно КВ на шатун і в протилежну сторону на кришку шатунного вкладиша. Енергія (відцентрова сила) розраховується m*V*V/2 де m-маса елемента, V*V - швидкість в квадраті. міжцентрову відстань осей КВ і пальця шатуна ми змінити не можемо (шатун виготовляють на заводі) і вона незмінна, отже лінійна швидуість всіх чотирьох шатунів однакова. Отже в цьому рівнянні змінна величина на яку ми можемо повпливати це маса елементів і бажано щоб вона була в усіх однакова. Поправте мене якщо я не правий. Робочі оберти 4000 і 7000 це різниця в 1,75 рази. А різниця енергії 3,1 рази ( швидкість в квадраті). Підставте сюди грам 5 неспівпадання і при 7000 двигун захоче вискочити за межі підкапотного простору :multi:

Поділитися повідомленням

kriyk,Ты прямо курсовик написал.

srg_a мал на увази ,что кроме одинако веса ,шатуны должны иметь общий центр тяжести.

Хотелось бы все таки услышать ответ

какие + и -
или кто облегчал,что то почувствовал?

Поділитися повідомленням

давайте разберемся с какой целью вообще ты хочеш делать обшегченные шатуны???и почему во внимание не береш то что для напримен некоторые форсируют двигатель припомощи тайговских шатунов и растредвало.!

kriyk я стобой кстати поповоду соотношения масс согласен

Змінено користувачем MrSerjj

Поділитися повідомленням

Именно про центр масс я и говорю, ибо если он будет располагаться на разном расстоянии от радиуса кривошипа, получится дисбаланс

Поділитися повідомленням

почему во внимание не береш то что для напримен некоторые форсируют двигатель припомощи тайговских шатунов и растредвало.!
При чем это?Вопрос про облегченные шатуны.

Поділитися повідомленням

давайте разберемся с какой целью вообще ты хочеш делать обшегченные шатуны???и почему во внимание не береш то что для напримен некоторые форсируют двигатель припомощи тайговских шатунов и растредвало.!

форсируют двигатель при помощи шатунов? ты жжош :multi:

Поділитися повідомленням

kriyk,Ты прямо курсовик написал.

srg_a мал на увази ,что кроме одинако веса ,шатуны должны иметь общий центр тяжести.

Хотелось бы все таки услышать ответ

или кто облегчал,что то почувствовал?

Ну я зменшував вагу шатунів. Я брав луганські вкорочен,і різниця в комплекті була 28 гр.!!!!!!!!! Я їх підігнав до однієї ваги 628 гр. Самий важчий був 734 гр. Хлопці я Інженер тому роблю все по науці, тому прошу не дуже насміхатись. Процес був такий: виготовлялася приспособа в якій шатун фіксувався по вісях - міжцетрова відстань 129 мм. Далі приспособа встановлювалась на фрезерний верстат і фрезерувалися крайні точки шатуна на однакову відстань, щоб зберегти момент інерції однаковий для всіх. Доречі габаритні розміри по довжині відрізнялися на 0,5 мм. Далі вага підганялася зняттям різних ливарних напливів і наголошую що підганялися окремо шатуни і окремо кришкм вкладишів. Двигун більше 5500 не кручу бо в мене стоїть одна пружина на клапан. Двигун працюї дуже рівномірно, але я думаю що це не тільки заслуга виважених шатунів:). КВ в мене тайговський він сам краще врівноважений ніж 03. І чуть не забув, після ремонту ГБЦ ніжки клапанів були на різній висоті і я вважаю це більшим недоліком ніж важкі шатуни (прошу не путати з шатунами різної ваги їх потрібно підганяти) тому після збирання головки вона була встановлена на шліфувальний верстат під кутом 15 гр і всі ніжки були вирівняні під одну величину. На мою думку зменшення ваги шатуна дає тільки один ефект внутрішню радість і гордість за проведену роботу.:bm:

Поділитися повідомленням

MihAn

ну для ного что бы форсироватьдвигатель ставлят тайговские шатуны потой причине что уних ход короче иониканешно ничео недадут безтайговскогораспревала+ блокразтачивается под поршня 79

или просто ставится наксамотайговскийблок

Поділитися повідомленням

MrSerjj, сам шатун никакой ход не задаёт. Ход поршня задаёт коленвал. Распредвал совершенно никакого отношения к шатунам не имеет. И если вместо распредвала 21213 (тайговского) поставить тот же Эстонец1 или динамику 118, то мотор хуже не поедет! А при правильной настройке даже лучше!

Поділитися повідомленням

MihAn

ну для ного что бы форсироватьдвигатель ставлят тайговские шатуны потой причине что уних ход короче иониканешно ничео недадут безтайговскогораспревала+ блокразтачивается под поршня 79

или просто ставится наксамотайговскийблок

Ты очень сильно ошибаешься. Это если в двух словах.

Читай внимательно форум по теме увеличения объема.

Поділитися повідомленням

MihAn ну для ного что бы форсироватьдвигатель ставлят тайговские шатуны потой причине что уних ход короче иониканешно ничео недадут безтайговскогораспревала+ блокразтачивается под поршня 79 или просто ставится наксамотайговскийблок
Вот теперь все понятно.Спасибо за информацию.

На мою думку зменшення ваги шатуна дає тільки один ефект внутрішню радість і гордість за проведену роботу.
Спасибо за чесный ответ.Я так и думал.

Поділитися повідомленням

На мою думку зменшення ваги шатуна дає тільки один ефект внутрішню радість і гордість за проведену роботу.

)))))) Я себе сделал шатуні по 652грама

Поділитися повідомленням

у меня ВАГовский шатун весит 540 грамм,при том что не облегчался,зализал его по бокам и расточены они под ваз вкладыши,при том что они 144 мм.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз