borzoj 1 Скарга Опубліковано: 19 лютого 2012 (змінено) Кину декілька нових фото. Особливо нічого не помінялось: Попались інші ковпаки " rel="external">Посилання " rel="external">Посилання Приїхав китайський годинник: " rel="external">Посилання " rel="external">Посилання Відрегулював підсвітку панелі, тепер не так сильно світить: " rel="external">Посилання " rel="external">Посилання Підсвітка замка запалювання: " rel="external">Посилання Габарити: " rel="external">Посилання В планах зробити підсвітку ніг водія і пасажира, щоб горіла ще деякий час після закривання дверей. Змінено 19 лютого 2012 користувачем borzoj Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
kontinental 174 Скарга Опубліковано: 21 лютого 2012 Шикарно ты приборку замутил! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 22 лютого 2012 kontinental, дякую. Стараюсь Можливо із запізненням, але подумав що це має право жити в моєму бортовику а не тільки в темі про шкали приладів. Все таки сам робив. Великого фото огляду не буде , не робив багато фоток. Підсвітку малих приладів не міняв кардинально, залишив штатні місця але замість лампочок втикнув світлоди цькольні білі з обрізаними головками, ну і сам корпус обмотував фольгою для розсіювання. " rel="external">Посилання УФ діоди та з точував голови, припаював резистор до плюсу і кріпив на прилади з верху. Головне щоб не виступали за стрілку, так як будуть мішати приляганню шкал з переду. " rel="external">Посилання Всовую все в корпус і дивлюся. Я трішки зробив для себе легше з завальцовкою , можливо хтось і скаже що халтура але мені вони більше так подобаються. Значить я викинув стікло з однією пласмаскою яка виступала з приладу, і вийшло так: " rel="external">Посилання Всі прилади малі робив однаково крім економайзера, в нього я всунув тільки один УФ діод, але ефект не поменшав. Спідометр робив за допомогою світлодіодної стрічки. Три куски по три діоди з паював буквою "П" " rel="external">Посилання І вклеював в прилад. З двох кінців цієї стрічки виводив проводи за прилад, просвердливши в приладі отвори. " rel="external">Посилання " rel="external">Посилання УФ діоди кріпив як John , тільки замість одного вліпив два. Далі все монтував назад, ну і світиться як на фото. З тахометром були більші проблеми, так як там є плата яку потрібно виносити зовні. Але знову я пішов найменш важким шляхом, просто з паяю стрічку вмонтував поверх плати, ось так " rel="external">Посилання ну і так світиться. " rel="external">Посилання Мінус такої дії можна помітити, зліва і з права діоди ближче і світять типу точками, но це на фото так гарно і яскраво, в реалії цього майже не помітно. Всі стрілки фарбував флюрисентная фарбою. На показники поворотів, ручник, світла використав світлодіодні цокольні лампочки. Зібрав і установив. " rel="external">Посилання " rel="external">Посилання " rel="external">Посилання Використаний матеріал: - Шкали приладів - 110грн - світлодіоди білі цокольні 7шт - 5грн/шт = 35 - УФ діоди 13шт - 2.5грн/шт = 32,5 - світлодіодна стрічка 6шт - 4грн/шт = 24 - світлодіоди різнокольорові в показники (ручник, повороти і т.д) 6шт - 5грн/шт = 30 - провід 4м - 2грн/м = 4 - фарба - 30грн - інший матеріал 25грн ІТОГО ~ 280грн Це не враховуючи що було куплено всього десь на 330грн. так як світлодіоди в показники приладів ручника, повороті, були куплені з плоскою головкою по 3.5грн 7шт, але вони не підійшли, так як потрібні були точкові. ну і т.д. Тобто хто дійсно цим хоче зайнятися то десь на таку суму і розраховуйте. Хоч можливо хтось і дешевше зробить. Часу це зайняло два тижні, не спішливої роботи, між новим роком, Різдвом і іншими святами. І ще похвастаюсь. З залишків стрічки зробив собі підсвітку в салон. Тобто замість лампочок по 25-35грн я за 8грн зробив теж не погану підсвітку. " rel="external">Посилання освітлює просто чотко. Детальне розповім , якщо комусь цікаво. Або зніму відео на вихідних. Не судіть сильно за недоліки, вони є в усіх. Я своєю роботою задоволений. І вам того ж бажаю. Дякую Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
funof325 1 Скарга Опубліковано: 22 лютого 2012 "Хром" з окулярів швидко облізе, я вже цей етап пройшов. Раніше ти писав, що замінив один гальмівний диск... Взагалі-то, такі "штуки" міняються парами, як і шарові опори, амортизатори, шини, гальмівні колодки, підшипники ступиць... А так машинка прикольна, за виключенням декількох моментів, але це вже на "любітеля" Буду слідкувати за темою... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 22 лютого 2012 Хром" з окулярів швидко облізе то такий хром як балерин. Облізе , перефарбую в інший колір. Раніше ти писав, що замінив один гальмівний диск... Взагалі-то, такі "штуки" міняються парами так, на ступиці зірвав дві різьби. Через годину потрібно було виїжджати, то поставив що дали, но товщина самого диску однакова з тим що стояв. Буду слідкувати за темою... Ок Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 22 лютого 2012 Є маленьке питання: 1. Сьогодні вирішив завести машину, після простою в три тижні. Як на диво завелася без проблем, за що я їй вдячний. При роботі помітив проблему з ХХ, деякий час тримаються а потім падають, починаєш витягувати підсос але з часом і підсосу не вистачає і приходиться сидіти газувати, потім по мірі прогріву ХХ вирівнюється і підсос убирається. 2.Ще помітив що мій бортовий комп'ютер типу VST 7042V показує напругу не вище 13.9В і не ниже 13.4В це на ХХ при включеному і виключеному дальньому світлі. Це нормально чи потрібно поміняти щітки генератора?? 3. І останнє не горить але цікаво, при роботі чується типу хлопки в вихлопну, заміна свічок нічого не дала. Що може бути? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Andrew 59 Скарга Опубліковано: 22 лютого 2012 Первая проблема у меня точно такая же...Тоже писал у себя в бортовике, пока причину не нашел. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Just Do It 20 Скарга Опубліковано: 22 лютого 2012 По першій проблемі спробуй наступне:заводиш машину,даєш їй попрацювати хвилини 4-5 ,глушиш і викручуєш свічки.Якщо на ізоляторі багато чорного та сухого нагару,то він є причиною нестабільної роботи двигуна нахолодну,це ознака перезбагаченої суміші.Лікується візитом до грамотного карбюраторщика,а краще регулюванням рівня СО на СТО,де є відповідний прилад.Плавали,знаєм... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
funof325 1 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2012 по першому траблу: якщо карбюратор ОЗОН, то може забиватися паливний жиклер холостого ходу, лікується викручуванням останнього і продувкою як самого жиклера так і його магістралей По другому траблу: Для того, чтобы в бортовой сети автомобиля ВАЗ 2106 постоянно поддерживалось напряжение в 13-14 В независимо от оборотов генератора применяется двухступенчатый регулятор напряжения типа РР-380. Однако на части выпускаемых «классик» были установлены бесконтактные электронные регуляторы напряжения типа 121.3702. Он так же может применяться и вместо регулятора типа РР-380, при этом не переделывая ничего в схеме электрооборудования. Это несомненно является огромным плюсом и заслугой автопроизводителей . І по третьому траблу: недостатньо вихідних даних для встановлення точного діагнозу Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Dron1200 27 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2012 1. Сьогодні вирішив завести машину, після простою в три тижні. Як на диво завелася без проблем, за що я їй вдячний. При роботі помітив проблему з ХХ, деякий час тримаються а потім падають, починаєш витягувати підсос але з часом і підсосу не вистачає і приходиться сидіти газувати, потім по мірі прогріву ХХ вирівнюється і підсос убирається Если при прогреве машина бубнит, как трактор, значит переливает. Нужно немного выпрямить тяжку от подсоса к заслонке. Если при прогреве машина бубнит, как трактор, значит переливает. Нужно немного выпрямить тяжку от подсоса к заслонке. это работает если на гарячую все отлично пашет. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Just Do It 20 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2012 (змінено) по першому траблу: якщо карбюратор ОЗОН, то може забиватися паливний жиклер холостого ходу В такому виподку холостий хід одразу був би нестабільний,а тут людина каже,що перші пару хвилин двигун працює добре,так само як і потім добре прогрітий.Лінь було писати багатобукв,але доведеться...Фізика тут така:Щоб суміш нормально згорала в циліндрах,має бути певна оптимальна пропорція бензину та повітря,якщо не помиляюсь,1до 15.Найпростіший спосіб діагностувати якість суміші-глянути нагар на свічках, в ідеалі має бути коричневим або червонуватим.Якщо ж бензину починає попадати більше,ніж потрібно,або як кажуть в народі,переливати,то суміш вже не горить як слід через брак кисню.На стінках циліндрів та свічках починає відкладатись чорний сухий наліт,який є добрим провідником струму.Коли цей наліт лягає на ізолятор свічки,то вона перестає нормально працювати-частина струму втікає напряму через нагар на ізоляторі.Відповідно іскра слабне,суміш нормально не запалюється,от тобі і нестабільна робота двигуна.На прогрітому ж двигуні температура свічок сягає 500-600 градусів,і цей нагар вигорає.Тому і нормально працює двигун,коли його тільки заведеш- свічки ще чисті.за пару хвилин роботи лягає нагар,і двигун починає ковбасити...Фух,замахався писати,ніби пояснив А,ну і ще одною причиною такого нагару може стати пізнє запалювання. Змінено 23 лютого 2012 користувачем Just Do It Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2012 Значить буду викручувати свічки і дивитися, зроблю фотки і виставлю тут. Карб недавно чистив і всі жиклюьри промивав і продував, все регулював по книжці. Для того, чтобы в бортовой сети автомобиля ВАЗ 2106 постоянно поддерживалось напряжение в 13-14 В независимо от оборотов генератора применяется двухступенчатый регулятор напряжения типа РР-380.Однако на части выпускаемых «классик» были установлены бесконтактные электронные регуляторы напряжения типа 121.3702. Он так же может применяться и вместо регулятора типа РР-380, при этом не переделывая ничего в схеме электрооборудования. Это несомненно является огромным плюсом и заслугой автопроизводителей Тобто ви мені радите його поставити (хоч мабуть що він стоїть якщо вірити цьому мануалу) , чи просто говорите що 13-14В це нормально? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Dron1200 27 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2012 Причому тут жиклер ХХ, якщо недавно все милось, і на гарячу робе! Шоб свічки стали коричневі, треба проїхати хоч 10км, якщо на місці вони чорні будуть однозначно. От випрям трохи тягу і подівишся. Просто оберти виходять малі, а пускова заслонка дуже закрита, от и переливає Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
vik. 1 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2012 подсветка - бомба Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2012 vik., дякую. От випрям трохи тягу і подівишся. спробую Сьогодні помітив що в мене нема на карбі "возвратної пружини" Посилання Сижу і чухаю потилицю з думкою "чи була вона взагалі там". Потрібна вона чи ні? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
vadim 32 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2012 Сьогодні помітив що в мене нема на карбі "возвратної пружини" Посилання Сижу і чухаю потилицю з думкою "чи була вона взагалі там". Потрібна вона чи ні? Там была. Если поставишь педаль станет чуть тугой. У меня как то слетела - сразу педаль стала ватной, но назад возвращалась без проблем. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Dron1200 27 Скарга Опубліковано: 24 лютого 2012 borzoj, если у тебя ОЗОН последних годов, то можно переставить тяжку выше на рычаге дрос.заслонки. Пружину лучше найди, а то неотбросит на полном ходу... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 24 лютого 2012 borzoj, если у тебя ОЗОН последних годов, то можно переставить тяжку выше на рычаге дрос.заслонки. Вже разок переставляв тяжку, при витягнену підсосі 4500об/хв . А пружинку прикуплю Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
funof325 1 Скарга Опубліковано: 24 лютого 2012 Тобто ви мені радите його поставити (хоч мабуть що він стоїть якщо вірити цьому мануалу) , чи просто говорите що 13-14В це нормально? Просто мав на увазі, що зарадка в 13,9 В - це нормально для Жигулівського стоку. Хоча... чув краєм вуха на спеціалізованій фірмі по обслуговуванню і продажу акумуляторних батарей, що вони (працівнки фірми) замовлять спеціально "перепрошиті" реле-регулятори напруги, які "дозволяють" тримати зарадку на рівні 14,5 В, ставлять таксистам, які обвішані споживачами (шашка, таксометр, рація, майфун і т. д.) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 24 лютого 2012 А де він повинен бути розміщений, хоч подивитися який він в мене Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
funof325 1 Скарга Опубліковано: 24 лютого 2012 (змінено) Якщо ти про реле-регулятор напруги, то він позначений цифрою 14 на малюнку нижче Ще ось таку інформацію найшов: Простейшая проверка регулятора напряжения может быть выполнена на автомобиле ваз 2106 с помощью вольтметра (при полностью заряженном аккумуляторе): - отключите все потребители, за исключением системы зажигания; - заведите на автомобиле ваз 2106 двигатель и установите частоту вращения коленчатого вала 2500-3000 мин; - замерьте вольтметром напряжение на клеммах аккумулятора. Напряжение должно быть (14,2±0,3) В. Если напряжение не соответствует норме, замените регулятор напряжени До речі ось на цьому сайті дуже багато корисної інформації по ремонту і експлуатації: Посилання Змінено 24 лютого 2012 користувачем funof325 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 24 лютого 2012 funof325, тоді догнав. В мене його нема на цьому місці, стоїть відразу на генераторі. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
borzoj 1 Скарга Опубліковано: 26 лютого 2012 Сьогодні помітив що в мене нема на карбі "возвратної пружини" Посилання поставив сьогодні пружинку, і педалька стала так тугеноко ходити. Думаю чи не болітиме нога при їзді? В кого її не було і потім ви її поставили, довго звикали до тугішого натискання і відповідно тримання педалі?? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
vadim 32 Скарга Опубліковано: 26 лютого 2012 поставив сьогодні пружинку, і педалька стала так тугеноко ходити. Думаю чи не болітиме нога при їзді? В кого її не було і потім ви її поставили, довго звикали до тугішого натискання і відповідно тримання педалі?? На ШевиНиве покатайся. Там тугая шо капец, правда и привыкаешь быстро. Но пересаживаешся и наслаждаешся мягкой педалью. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
funof325 1 Скарга Опубліковано: 27 лютого 2012 Я думаю, що від надто мякої педалі нога буде швидше втомлюватися, тому що потрібно буде пітримувати її (ногу) в певному положенні, тобто нога буде напружена. Я так на "тугу педаль" ногу поставив і попік, вона ж в тебе всерівно не тугіша за педаль счеплення чи гальм. Ще б я радив почистити і змастити весь привід акселератора, тому що його рідко хто обслуговує, а там набивається багато пилюки - результатом такої операції будеш приємно здиваований. Крім того зменшити за рахунок регулювання таг на карбюраторі (тих що з пластмасками білими і різбою з гайкою) холостий хід педалі - більше інформативності і передбачуваності від дії на "газ". Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах