VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 липня 2017 Это как? Через вікно відкручуєш корзину від маховика і відкладаєш на вал коробки. Потім відкручуєш картер зчеплення від двигуна і відсуваєш коробку назад на кілька сантиметрів. Це дає можливість зняти диск зчеплення з валу і надіти на вал новий диск. Тепер - все в зворотньому порядку. Виграш - не потрібно направляючої, щоб зафіксувати диск до маховика і не потрібно сильно відсувати коробку - досить подати її на кілька сантиметрів. ЗАСТЕРЕЖЕННЯ - я ще такого не робив, але збираюся. Вже отримав картер зчеплення від нашого форумчанина - буду вирізати вікно і ставити. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Zir 624 Скарга Опубліковано: 1 липня 2017 А якщо щось не тiльки з диском а ще з корзиною. Навряд та щiлина дасть нормально позаглядати. Пiдшипник у маховику теж при необхiдностi не помiняеш. Спосiб 50на50 як на мене, але спробувати можна. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 липня 2017 Навряд та щiлина дасть нормально позаглядати. Я планую весь низ вирізати - майже до коробки.Можна буде і корзину вийняти, і маховика. Але переважно - для огляду і діагностики. І вилку легше поміняти. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Zir 624 Скарга Опубліковано: 1 липня 2017 Я планую весь низ вирізати - майже до коробки. Можна буде і корзину вийняти, і маховика Це не прослабить конструкцiю? Я б мабуть побоявся так одразу так сильно рiзати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 липня 2017 Це не прослабить конструкцiю? Там тої конструкції зверху аж забагато. А знизу - тільки бляшку, прикручену кількома болтиками, тримає.Вчора детально оглядав і намітив собі межі того вирізу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
А.С. 2101 9 Скарга Опубліковано: 1 липня 2017 Отрезать ту крышку можно она держится на 2 или 4 болтиках. В импортных машинах эта крышка съемная. Но через отверстие Вы сможете посмотреть корзину сцепления но оценить саму прижимную пружину не сможете. Возможно можно смазать выжимной подшипник и все. Снять вы ничего не сможете. Нужно отодвигать коробку назад. Нужно первичный вал коробки вытягивать из маховика. Вытянуть чуть-чуть ничего не даст. Корзина не вылезет. А вот ставить без правки невозможно. Ведь нужно корзину прикрутить с диском. Если все надеть на первичный вал коробки, а потом вставить вал и коробка придвинется может через окно и можно корзину прикрутить, но смысла не вижу. Правку можно купить в магазине или первичный вал найти или сделать с деревяшки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 липня 2017 @А.С. 2101, почитай трошки попередні повідомлення. Мова не про ту бляшку, а про все дно колокола - його хочу вирізати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Zir 624 Скарга Опубліковано: 2 липня 2017 Ну то все ладно. А як потiм ту дIрку прикрити. Доведеться робити якийсь зйомний пiддончик мабуть. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сергей72 439 Скарга Опубліковано: 2 липня 2017 @А.С. 2101,@VETERAN, Я недаром задал вопрос - это как? Реббят вы гоните,но заглняйтесь.(Я согласен,на то оно и форум для общения). дда есть вырезают лючки ито ддабы потом выбросить полушайбы.нну можнож сразу взять штангель в руки ..... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 липня 2017 @Сергей72, я нікого не намовляю так робити - сам ще не зробив. Мені здається, що для мене такий доступ буде корисним. ЗАСТЕРЕЖЕННЯ - я ще такого не робив, але збираюся. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Zir 624 Скарга Опубліковано: 2 липня 2017 Так все таки якийсь захисний коробок плануеться чи буде просто дIрка? Може в умовах мIста то не актуально, але в селI я наприклад недавно намотав на ступицю переднього колеса мотузку вIд тюка сIна. Довелося знiмати колесо щоб розмотати. Якби замотало на корзину навряд то було б гарно. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 липня 2017 Так все таки якийсь захисний коробок плануеться чи буде просто дIрка? Ні - планую зубами маховика горби на дорозі фрезерувати. Ясно, що захист буде. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Zir 624 Скарга Опубліковано: 2 липня 2017 Ні - планую зубами маховика горби на дорозі фрезерувати. Не сама погана iдея з нашими дорогами. Тiке зубки мабуть треба пIдсилити) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бджола 3 Скарга Опубліковано: 3 липня 2017 Если педаль плохо возвращается ( медленно), это в главном тормозном цилиндре идет пропускание жидкости через манжету. Жидкость движется в цилиндре и нигде не капает. нужно поменять манжеты или купить новый главный тормозной цилиндр. Проблема решилась заменой главного цилиндра сцепления. Была мокрая задняя манжета. Спасибо. Предположения подтвердились. https://youtu.be/ccFMMinqWZI Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
А.С. 2101 9 Скарга Опубліковано: 3 липня 2017 Видео хорошее. Только вот в крышке бачка резиновую вставку необходимо сложить и тогда её закрутить. Это когда жидкость будет убегать резинка разложится и заполнит пустоту в бачке. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бджола 3 Скарга Опубліковано: 3 липня 2017 Видео хорошее. Только вот в крышке бачка резиновую вставку необходимо сложить и тогда её закрутить. Это когда жидкость будет убегать резинка разложится и заполнит пустоту в бачке Спасибо за коментарий про видео, но не могу не ответить про резинку. Резинка это термокомпенсатор. В крышке есть дырочка. И когда, например, температура повышается, резинка сжимается, когда температура снижается, резинка розжимается. Таким образом при изначально правильной заправке у нас нет воздуха над жидкостью в бачке, что исключает выпадания влаги, вследствие конденсации при резких перепадах температуры и отсутсвие ее в рабочей жидкости, ну а дальше Вы знаете. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
А.С. 2101 9 Скарга Опубліковано: 4 липня 2017 Очень интересная мысль по поводу резинки. У меня машина с завода с 1976 года. И резинки были в собранном состоянии. Такого состояния можно достичь и при собранной резинке. А основная функция резинки в том, что когда жидкость из одного бачка начинает уходить то отрицательное давление их расправляет и со второго бачка жидкость идет в тот где уходит жидкость и тормозная система функционирует дольше. А при вашей схеме жидкость уйдет очень быстро. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бджола 3 Скарга Опубліковано: 4 липня 2017 Ну ладно в баскетбол тормозной системы, но в целиндре сцепления одна секция. Такие крышки с резинками довольно часто встречал в других механизмах. Машину брал у хозяина с пробегом в 60000. Он не лазил не в тормоза не в сцепление, т.к. это не его призвание. Резинки были выпрямленные. Найду фотки или чертежи залью. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бджола 3 Скарга Опубліковано: 4 липня 2017 Крышка горизонтального шарнира втулки несущего винта вертолета с компенсатором (похож на изделие #1) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
аматор11 21 Скарга Опубліковано: 4 липня 2017 Пчела, шо за бред долбоящера??? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бджола 3 Скарга Опубліковано: 4 липня 2017 @аматор11, Я не буду действовать по принципу сам дурак. Задавайте свои вопросы по сути. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
andre34 355 Скарга Опубліковано: 4 липня 2017 Резинки были выпрямленные. Найду фотки или чертежи залью. Видео мне не видно с планшета, но после такого пассажа наверное и смотреть не стоить. Термокомпенсация чего? Там что 100 литров тормозухи? А кстати если попробовать закрутить крышку с расправленной резинкой то как раз тормозухи то в нем и не останется. Короче. Резинка сложенная. Не вводи людей в заблуждение. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бджола 3 Скарга Опубліковано: 4 липня 2017 Поставьте разрешение на планшете 480. У меня на планшетете видно. Я себе разложенные резинку всегда ставлю, на видео видно. Почитайте интернет по поводу резинки. Вон пример Вам термокомпенсатор шарнира на втулке несущего винта вертолета Ми 8 1967 года разработки. Когда-то в ВУЗе на парах рассказывали. А хамить не стоит друг другу. Я Вам своё мнение доказывать с кулаками не буду. Если считаете по другому, нет проблем. Аргументированно обоснуйте своё мнение и если я не прав, я с Вами соглашусь и извинюсь. В споре истина рождается. Если Вы не можете разобраться в чертеже, задавайте вопросы, я Вам отвечу. Поставьте разрешение на планшете 480. У меня на планшетете видно. Я себе разложенные резинку всегда ставлю, на видео видно. Почитайте интернет по поводу резинки. Вон пример Вам термокомпенсатор шарнира на втулке несущего винта вертолета Ми 8 1967 года разработки. Когда-то в ВУЗе на парах рассказывали. А хамить не стоит друг другу. Я Вам своё мнение доказывать с кулаками не буду. Если считаете по другому, нет проблем. Аргументированно обоснуйте своё мнение и если я не прав, я с Вами соглашусь и извинюсь. В споре истина рождается. Если Вы не можете разобраться в чертеже, задавайте вопросы, я Вам отвечу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 4 липня 2017 Резинка має бути складена - її завдання - позволити поступлення тормозухи в циліндри по мірі зносу накладок та ізолювати рідину від впливу повітря. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бджола 3 Скарга Опубліковано: 4 липня 2017 @VETERAN, У зчепленні немає накладок. У бачках з сигналізатором немає резинки. От з ізоляцією рідини від впливу повітря я згоден на всі 100. Але якщо резинка буде складена, то при зносі гальмівних накладок, впаде рівень робочої рідини, створиться вакуум, якого не буде досить, щоб резинка розклалася. Я Вам вище навів такий самий приклад кришки з резинкою з авіації і я цей компенсатор бачив не тільки на кресленнях, а й у руках тримав. Коли вставляємо резинку в рідину, то рідина стискає рідину, коли рівень рідини падає (зміна температури, знос колодок), то резинка розправляється. Або ж коли рідина нагрівається, то резинка просто стискається ( або замінювали рідину взимку і прийшло літо ). Може вона і йде у когось складена із заводу, але вона не працюватиме. Припустимо при зменшенні рівня вона буде витягатися під дією вакуума. А коли прийде літо і рідина почне розширятися, то куди полізе рідина, резинку вже не зіжмеш. У товариша літом текло з бачка зчеплення, поки не вивернули цю резинку. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах