Перейти до публікації
All!@nce

Ваз 2101 1.5 Мпсз Классика Жанра By All!@nce

Рекомендовані повідомлення

Информацию о решении проблемы я уже изложил в полной мере в бортовике на драйве.
Хоча за 50 років така проблема у мене не виникала, але заради інтересу ознайомився б про це на якомусь доступному сайті. На москальських мене нема. 

просто не обращается на нее внимание из-за непонимания как оно должно быть лучше.
От і я аналогічно. Я так розумію, це все стосується першої хвилини роботи двигуна після холодної і вологої ночі?

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Хоча за 50 років така проблема у мене не виникала, але заради інтересу ознайомився б про це на якомусь доступному сайті. На москальських мене нема. 

Спеціально для Вас. Перевів мій матеріал гугл-перекладачем на швидку руку.

Всім привіт! Вирішив написати цей запис, так як пору року для цього дуже вдалий. При близько нульовій температурі (від -5 до +5) спостерігалося у мене дивне явище . Після запуску двигуна (природно на бензині) і установці оборотів на рівні 1200-1300об / хв першу хвилину-дві двигун працює рівно. Після цього починаються перебої (двигун захлинається) і обороти поступово знижуються. Для утримання їх на рівні тих же 1300об / хв потрібно потроху діставати подсос. Так відбувається протягом 2-5 хвилин. Після цього обороти різко підвищуються і двигун знову працює відмінно. Якщо подсос не діставати - обороти будуть падати і двигун затихне. Якщо в момент початку цього явища заглушити двигун, почекати хвилину і пустити знову - він знову працює як ні в чому не бувало.

Спочатку я шукав проблему в залозі. Але карбюратор у мене виявився в повному порядку. Заміна запалювання з БСЗ на МПСЗ теж проблему не усунула. Ще, на всякий випадок, перевірив тиск в запасці і наявність медикаментів в аптечці - знову безрезультатно. Більше дивитися то і нікуди. А причина виявилася в бензині, а саме в наявності вологи в його складі. Може я не зовсім правильно висловився з "хімічної точки зору" але далі буде зрозуміло що я мав на увазі. Як відомо зі шкільного курсу фізики - зі зменшенням перетину збільшується швидкість потоку. А зі збільшенням швидкості потоку зменшується температура. І якщо температура повітря навколишнього середовища +10 градусів, то на дросельної заслінки (далі по тексту ДЗ) і в емульсійної трубці температура -10. Цифри "+10" і "-10" взяті зі стелі щоб просто передати суть.

А тут повинна була бути картинка, на якій вказана температура різних частин карбюратора під час роботи двигуна. На просторах інтернету таку зустрічав кілька років до того, але тепер, коли потрібно, не зміг її знайти ...

Тепер про процеси в карбюраторі в цей час . Після запуску через деякий час починає обмерзати ДЗ 1й камери і швидше за все аналогічна ситуація в емульсійної трубці. Як наслідок суміш ставати дуже багатою і двигун працює з перебоями. Після прогріву двигуна до певної температури явище зникає. Якщо двигун затихне - потік холодного повітря припиняється, а тепло від двигуна нагріває карбюратор і знову все нормалізується.

Розберемося звідки з'являється волога в бензині.

Найбільш поширена причина - конденсація, яка виникає при зміні температури. Таке відбувається, коли автомобіль з вулиці, де температура нижче, заїжджає в теплий гараж. При цьому на внутрішніх стінках бака утворюються дрібні краплі, які конденсуються і осідають на дні. В металевому баці (як в нашому випадку) конденсату буде більше, ніж на стінках пластмасового. Обумовлено це тим, що метал швидше набуває температуру навколишнього середовища, так як має велику теплопровідність, ніж будь-яка пластмаса.

У моєму ж випадку волога була в бензині спочатку. Моєму здивуванню не було меж, коли при запуску на бензині з каністри безпосередньо (який ще не заливався в бак), все повторилося в точності. А ще більше мене здивувало те, що на бензині з інших заправок явище то посилювалося, то зменшувалася але повністю не пропадало.

І ще одна з причин цього явища у мене - конфігурація мого двигуна, який на ХХ споживає більше палива і повітря ніж стандартний. Збільшений хід поршня і 213 розпредвал сприяють цьому.

Напевно знайдуться і такі, хто буде доводити що причина в відключеному підігріві ДЗ. Але і на цей рахунок у мене є відповідь. Підігрів ДЗ це хороша функція, але тільки для північних регіонів. У моєму ж випадку від нього толку нуль. Зима є тільки календарна, за фактом морозів як таких немає. Та й коли на другій хвилині роботи двигуна обмерзання вже щосили розбушувалося - антифриз ще холодний "як айсберг в океані" і підігрів в роботу ще не вступає.

Тепер про варіанти вирішення цієї проблеми:

1. Явище зменшитися (або пропаде зовсім) якщо підняти прогрівальні оберти. Наприклад до 2000об / хв щоб вступила в роботу ГДС і суміш нормалізувалася. Але мене таке не влаштовувало. Навіщо гвалтувати холодний двигун високими оборотами, коли він спокійно може працювати на низьких. Рішення не цікаве і не доцільне.

2. Позбутися вологи в бензині. Для цього треба додати в бензин щось таке, що змішається і з водою і з бензином і надалі згорить в двигуні. І це є ізопропіловий спирт він же ізопропанол (далі по тексту просто спирт). Рішення не нове. Про нього знає навіть вікіпедія, в якій мовиться:

У великій кількості ізопропіловий спирт використовується для поліпшення якості палива як паливна присадка. У карбюраторі при температурі від -8 до +13 ° С і відносній вологості повітря 60-100% може наступити обмерзання, що ускладнює запуск. Для усунення цього небажаного явища досить додати в бензин 1,5-3% ізопропілового спирту. На драйві теж зустрічав цей спосіб.

Є так само спеціальні паливні присадки, іменовані «осушувачами», які на 98% складаються з чого? Швидше за все, з нього рідного. Тільки ось ціна спирту 3-5 $ за 1 л, а спецприсадка коштує 10 $ за 300мл. Різниця всього-то в 11 разів.

Тепер справа залишилася за малим - купуємо ізопропіловий спирт і додаємо в бак. Пропорція, як свідчить вікіпедія, 1.5-3%.

У перерахунку на літри це від 150 до 300 мл на 10 літрів. Свою пропорцію я підібрав досвідченим шляхом - заливав по 70 грам до моменту коли явище зникне. У підсумку на половину бака (19-20л) пішло трохи більше 200 мл. У відсотках це 1%.

Не буде зайвим додавати його в цілях профілактики і захисту бака від корозії, особливо в холодну пору року. Так само актуально для любителів їздити з порожнім баком.

Поділитися повідомленням

@All!@nce, Видел видел не сомневайся , тебе по суте нет что больше сказать, или дальше платная информация?

Или может ты про теорию розжига каменной печи раскажеш?

В чем я сомневаюсь так это только в твоих познаниях ) Информацию о решении проблемы я уже изложил в полной мере в бортовике на драйве. Но тебе это не надо у тебя есть альтернативное решение - газовать свыше 2к. Вот и пользуйся им.

Был бы ты по проще я бы даже мог тебе отправить спирта на пробу по оптовой цене по которой брал для себя, но я думаю в случае чего купишь у себя на базаре )

А за информацию я денег не беру. Да и авторство этого решения мне не пренадлежит. Я просто его удачно нашел и проверил на практике, так как с этой проблемой боролся с 2014 по 2019й год.

И этот способ мне действительно помог в отличии от десятков советов о подогревах, которые на первых минутах после запуска еще не работают.

Это не есть решение, это абсурд и ввод людей в заблуждение, все как и всегда, ваша  обычная деятельность на этом построена.

Поділитися повідомленням

Ну так а что плохого в том чтобы прогревать двигатель на подсосе,он же для этого вроде сделан,правда не на двух тысячах оборотов, тысяча-полторы... даже на иномарках гидро-электро клапана работают по такому принципу

Поділитися повідомленням

Спеціально для Вас.
Щиро вдячний. Дозволю собі тільки одне зауваження - при витяганні підсосу суміш збагачується, а не збіднюється. І збагачується для того, щоб було чому горіти в камері, бо велика частина бензину у холодному стані не випаровується, а стікає по стінках. Не виключено, що проблема не у воді, а у тому, що бензин змиває масло зі стінок циліндрів і понижує компресію, або може намочити свічки, які за хвилину простою висихають і знову функціонують.

Якби ця перша хвилина, поки я закриваю гараж, мене хвилювала - можливо я би приділив цьому увагу.

Замість спирту часто використовують ефір - він ще краще горить при низьких температурах.

Поділитися повідомленням

@All!@nce, Видел видел не сомневайся , тебе по суте нет что больше сказать, или дальше платная информация?

Или может ты про теорию розжига каменной печи раскажеш?

В чем я сомневаюсь так это только в твоих познаниях ) Информацию о решении проблемы я уже изложил в полной мере в бортовике на драйве. Но тебе это не надо у тебя есть альтернативное решение - газовать свыше 2к. Вот и пользуйся им.

Был бы ты по проще я бы даже мог тебе отправить спирта на пробу по оптовой цене по которой брал для себя, но я думаю в случае чего купишь у себя на базаре )

А за информацию я денег не беру. Да и авторство этого решения мне не пренадлежит. Я просто его удачно нашел и проверил на практике, так как с этой проблемой боролся с 2014 по 2019й год.

И этот способ мне действительно помог в отличии от десятков советов о подогревах, которые на первых минутах после запуска еще не работают.

Это не есть решение, это абсурд и ввод людей в заблуждение, все как и всегда, ваша  обычная деятельность на этом построена.

Если это по твоему мнению так, тогда просто не бери эту информацию во внимание, не применяй ее на практике.

Ну и во-вторых это как бы мой бортовик - что хочу то и пишу) Если не нравиться - не читай и не комментируй. И будет все тип-топ)

А моя обычная деятельность вообще никак не связана с автомобилями  :)

Поділитися повідомленням

@All!@nce, 

Так не нужно было рекламировать свой бред в других бортжурналах, пришел типа мессия спаситель, о неразумные дети я вам всем помогу спасу вас от напасти,токо бабла скиньте.А на деле что, король то голый?

Поділитися повідомленням

@All!@nce, 

Так не нужно было рекламировать свой бред в других бортжурналах, пришел типа мессия спаситель, о неразумные дети я вам всем помогу спасу вас от напасти,токо бабла скиньте.А на деле что, король то голый?

Покажи где я писал скинуть бабло? Или додумал для красоты? Под баблом имелось ввиду единственный минус этого решения, а именно покупка расходника - спирта.

А на деле у нас тут есть только 1 диванный эксперд, которому все всегда не так) Не буду уточнять кто, думаю и так все поняли  :)

Поділитися повідомленням

А на деле у нас тут есть только 1 диванный эксперд, которому все всегда не так) Не буду уточнять кто, думаю и так все поняли  :)

Этот диванный эксперд, в условиях крайней нищиты, по винтике собрал машину, все и всегда делал своими руками, и наверное что то знает если говорит, в отличии от  представленых господ которые ведут торговлю еблом ,которые с жиру бесятся и от которых меня тошнит.

Поділитися повідомленням

Под баблом имелось ввиду единственный минус этого решения, а именно покупка расходника - спирта.
Ты тогда просто неудачно сформулировал свою мысль (точно не помню, шото типа *решение будет небесплатным*, вроде как то так мне помнится, если не ошибаюсь) но как по мне неудачно сформулированная мысль это еще не повод шоб обвинять человека в желании скосить бабла. 

Оптимус, та пусть льет человек если ему нравится, кто захочет повторит, а кому то это не нужно, то дело каждого, в крайнем случае водичку поганять разок на дне бензобака хуже не станет.

)))Всем :az: )))

Поділитися повідомленням

Этот диванный эксперд, в условиях крайней нищиты, по винтике собрал машину, все и всегда делал своими руками, и наверное что то знает если говорит, в отличии от  представленых господ которые ведут торговлю еблом ,которые с жиру бесятся и от которых меня тошнит.

Молодец! Своими руками это хорошо! К этому всему еще выучи правила этикета (ну или хотя бы правила поведения на форуме для начала) и тогда будет вообще ништяк :bf:

А там глядишь и тошнота пройдет  :multi:

Поділитися повідомленням

миссия насрать в каждом бортовике выполнена

Поділитися повідомленням

миссия насрать в каждом бортовике выполнена

Ну если под словом "насрать" подразумевается твое появление, тогда да ,мишн комплит

Поділитися повідомленням

На этой прекрасной ноте перейдем от карбюратора к колесам.

Решил прикупить зимнюю обувь для машины на случай сухой и морозной погоды.

В выборе дисков остановился на 2103 новых пр-ва Автоваз

https://detali.zp.ua/catalog/7198-disk_kolesa_2103_avtovaz/#comments

По отзывам неплохие, на практике это подтвердилось. Ровные и идеально окрашенные.

Резину взял Premiorri ViaMaggiore по акции в эпицентре.

Ну и для красоты прикупил колпачки https://detali.zp.ua/catalog/5836-kolpak_stupicy_2107_hrom/

Резина понравилась. Дорогу держит отлично и стоит вполне бюджетно. Можно было конечно взять подороже но решил что под мои задачи и этой вполне хватит.

Из минусов только выше шумность, если сравнивать с летом.

Поділитися повідомленням

@All!@nce, колпачки внутри загрунтуй а то за сезон поржавеют

Я их лаком вскрыл снаружи. А вот изнутри замазал чем то первым что под руку попало. Грунта под рукой не оказалось)

Но если и поржавеют я сильно не расстроюсь. За 13 грн их можно опять новые купить

Поділитися повідомленням

ты что мазохист? зачем тогда заходишь на форум если тебе так тошно?

Поділитися повідомленням

Токсікоман.  :multi:  Може йому подобається, коли нудить. 

Хтось бухає, хтось клей нюхає, а хтось по форумах шукає специфічного задоволення.  :bk:

Поділитися повідомленням

Я тут с тех пор когда тут были нормальные люди и все было по людски, и вами тут и не воняло, и ты мне будеш указывать что мне делать?

Поділитися повідомленням

Я тут с тех пор когда тут были нормальные люди и все было по людски, и вами тут и не воняло, и ты мне будеш указывать что мне делать?

когда я сюда пришел, вас тут не то что не было.... а.....

Поділитися повідомленням

Значит есть прекрасный повод покинуть этот форум или хотя бы мой бортовик, в котором к тебе относятся не по людски)

Ну, а если ты и далее продолжаешь находится там где тебе не нравиться (или как ты сказал тошнит) значит по факту получается наоборот  :multi:

И в этом случае слова Ветерана приобретают прямой смысл

Поділитися повідомленням

В продолжение темы резины. Забыл написать.

Все таки 5 дюймовые диски лучше сочитаются с резиной 175/70 (чем родные 4.5 дюймовые). В месте контакта с асфальтом резина не образует такую дугу как раньше и наверняка будет меньше складываться в поворотах.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз