Перейти до публікації
VETERAN

Veteran - Персональник

Рекомендовані повідомлення

Щось дріт на контакти не виглядає таким грубим
всмысле силовой? Масса 40 мм2, на "ручке" 2х25 мм2.

А як та регулюєш тиск контактів.
у меня не точечная сварка, а грубо говоря обратный молоток, который точечно приваривается в металу. Просто приставил, нажал на кнопку и оно приварилось.

Чого такий малий час?
Я думаю что просто получился удачный трансформатор и за такие доли секунд успевает приварится. В случае спотера это огромный плюс - если электрод приваривается за такой короткий промежуток времени, то с обратной стороны детали не успевает нагрется на столько, чтобы обгорела краска.

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

@VETERAN, якщо треба лише дзвонити,вайбер та телеграм, фейсбук,піде процесор MTK, якщо потрібна висока продуктивність то проц Snapdragon,і оперативна пам'ять від 4гб

А ліпше 6-8 ГБ)))

Snapdragon не менше 800-тої серії

Топовий останній проц Snapdragon 8 gen1)))

Але треба буде вибрати пріоритети,або броньований смартфон або смартфон з високою продуктивністю

на диво, толково розписав, але оператива 6гб це взагалі мінімум з яким на сьогодні купувати

єдине шо топовий зараз 8+ gen1

особисто в мене 870й, думаю на пару років повинно вистачити)

Поділитися повідомленням

В конечном итоге вторичку сделал примерно 240 мм2

Масса 40 мм2, на "ручке" 2х25 мм2.

Я щось не второпаю - навіщо мотати таким грубезним, якщо далі іде провідник в 5 раз тонший?

А який у твого транса сердечник, якщо виходить 1 виток на вольт? Це так у 9 амперного ЛАТРа. У мене виходить 1,5 вольта на виток.

Поділитися повідомленням

@Emissions, ну ти і археолог.  :multi:  Десь відрив таке... Я вже повикидав кілька телефонів - найкращим є моя стара дзвонилка з кнопками. А дочка мені подарувала Lenovo Yoga Tab11 - дуже виручає у подорожах і при вимкненнях електрики. Тільки Не знайшов для нього одежини і скла на морду. Сам пошив шкіряну торбинку і ношу у перешитому військовому планшеті - гарно підійшов за розмірами - я купив на барахолці.

Поділитися повідомленням

Я щось не второпаю - навіщо мотати таким грубезним, якщо далі іде провідник в 5 раз тонший?
Потомучто с такими проводами работать невозможно. И он же не работает у меня на максимуме. Вобщем эксперементальным путём выяснил что достаточно.

Поділитися повідомленням

ОК! Тепер наступне питання - хтось варив мідь звичайною електрозваркою, а не всякими там аргонами? Бачив у ютюбі, як скорше плавили мідь графітовим стержнем з батарейки. Кілька стержнів витягнув - треба спробувати. Колись пробував звичайним електродом - шов виходить, як латунь, золотистий. Це я хочу відводи від кожного витка зробити. Чи не бавитися з тим...

Поділитися повідомленням

Пробував Варити мідь електрозваркою. Сумнівне заняття. Вугільний електрод розігрівся до білого і розплавив свій тримач, а мідна шина навіть без кратера і ледь тепла. Наступне - стальний електрод 3мм - весь електрод згорів і тільки губки тисків стали у бризках, а до шини нічого не пристало і навіть не пошкодило її - ледь почорніла. Наступна спроба - мідним дротом. Було дуже багато диму і синюватого вогню, а позитиву жодного. Отже висновок - збираю на болтах. Пробував вигинати один виток тою мідною шиною - вишивати арматурою легше.  :multi:  Отже - наступний висновок - кожен виток буду формувати окремо в тисках, а вже готові - вставляти в осердя.

Перетягнув желізяку додому, бо в гаражі прохолодно. Намотав первинну обмотку. Розрахункові 150 витків загнали осердя в насичення - струм ХХ 2,5 ампера. Може тому, що в мережі у мене зараз більше 230 вольт. Підключив до обмотки ще 30 витків - тепер клас - 0,5 ампера ХХ. Вирішив, що 150 витків буду використовувати для точкової зварки, а для інших цілей буде 180 витків.

В гаражі було прохолодно, а в кімнаті було дуже навіть гаряче. Для одного витка той транс треба було підняти і перевернути мінімум 4 рази, а важить він вже під 14кг. Ще трохи - буде пудова гиря.

SAM-1317.jpg

А така діра залишилася для вторинних обмоток - біля 40мм діаметром. Дріт беушний - гарно на вирівняєш. А навіть якщо вирівняєш - сам і погнеш його, коли вставлятимеш.

SAM-1318.jpg

Наступне  - вибір схеми регулятора для вмикання транса і конструювання кліщів. Читав, що дуже стискати не потрібно - гірше варить. Колись варив промисловою установкою - там було дотягування електродів під час процесу.

Поділитися повідомленням

Управляется это все платой для контактной сварки, например вот: Плата управления для точечной сварки 100А, цена 714 грн — Prom.ua (ID#929990033) Она какраз таки управляет первичкой.

Сила тока всегда на максимуме, время от 1 до 5 милисекунд. При 10 милисекундах уже дырку пропаливает.

Якщо управління відбувається такою платою і відлік по тих індикаторах, то це не в мілісекундах, а в періодах синусоїди мережі. Тобто 1 - це не 1 мілісекунда, а 20 мілісекунд. Правда ж?

А сила струму - це насправді не сила струму, а час проходження струму, чи навіть правильніше сказати - процент, на який транс підключається до мережі - на яку частину синусоїди симістор відкритий.

Поділитися повідомленням

Забрали внука і я зміг чимось своїм бавитися. Добре ізолював і захистив первинну обмотку.

SAM-1322.jpg

Поділитися повідомленням

Сподобалася така схемка з древнього журналу Радіо. Спробую використати ідею.

SAM-1324.jpg

Поділитися повідомленням

По цій схемі час імпульсу не регулюеться? Скільки держиш кнопку стільки варе?

Поділитися повідомленням

Скільки держиш кнопку стільки варе?

Варить тільки поки конденсатор не розрядиться. А потім треба відпустити кнопку - щоб знову зарядився. Я зміню то - поставлю генератор одиночного імпульсу. Або використаю реле, як кнопку - щоб залипало і не давало вимикати транс до повного розряду конденсатора.

Поділитися повідомленням

Приїхало Міні до Львова - можна і ТО зробити, бо від попереднього вже 12000км набігало. 

Ось стільки тепер та забава на СТО обходиться:

159000км ТО

Заміна масла в двигуні 350грн.

Заміна повітряного фільтра 150грн.

Заміна фільтра салону  150грн.

Діагностика електрики  300грн. Скинули помилку двигуна.

Масло 5W30 LL01  600х7л = 4200грн.

Фільтр масляний  340грн.

Фільтр повітряний Міні 940грн.

фільтр салону  940грн.

Підсумок   7370грн.

Поділитися повідомленням

Масло 5W30 LL01  600х7л = 4200грн.
7 літрів масла в моторі?

Фільтр повітряний Міні 940грн. фільтр салону  940грн.
оригінал?

Поділитися повідомленням

7 літрів масла в моторі?
4,2 літра в мотор, а решта на запас.

оригінал?
То таке СТО, яке тільки оригінальне ставить.

Поділитися повідомленням

страшне)
[/quote

Фактично офіціали БМВ.

страшне)
Фактично офіціали БМВ. Але мені більше подобаються, ніж ті львівські представники фірми.

Поділитися повідомленням

Люди на мангалі шашлики смажать, а я у себе мідь печу.

SAM-1327.jpg

Навіть не сподівався на такий ефект - дріт став, як шнурок - годі було витягти. А мідна шина, яку я в тисках гнув, стала така, що двома пальцями можна у вузол скрутити.

Поділитися повідомленням

А як тепер ізолювати дріт?

Ось такий вийшов пучок з припаяною клемою.

SAM-1329.jpg

Перші 3 витки - 100 квадратів, ще 2 - 50 і наступні 2 - 30 кв. мм. Разом довжина 3,7 метра.

Поділитися повідомленням

А тепер цю арматуру на тор намомтати )))
Жодних проблем - відпалена ж мідь. Бачиш, як я її двома пальцями зігнув - пробував.

Поділитися повідомленням

А тепер цю арматуру на тор намомтати )))

Ти виявився пророком - із того роя не вийшло ні...чого. Фторопласт не витримав намотки навіть першого витка - перетворився на шмаття. Крім того - не витримала моя ізоляція з лакотканини в середині того тора - також шмаття. Нічого - повертаюся до того, що планував на початку. В середину запхну кусок каналізаційної труби 50мм. А витки буду ізолювати, як в електродвигунах - спочатку виток, а тоді вже ізоляцію під нього. Розхристаний пучок можна щільніше вкласти.

Але я "лєгко увлєкающійся" - почав наступну забаву - так званий гріндер. Витягнув старезний полотьор, актуальність якого втратилася ще в ранніх 70-тих. Розібрав то чуда Харківського виробництва. На диво класна конструкція - увімкнувся двигун без проблем. Все на підшипничках і прецизійно зроблено - розбирається без молотка і так само гарно збирається. Друга деталь - ролик - використав колесо від ліжка.

Діаметр перехідної втулки на валу двигуна 14мм, отвір в колесі всього 6мм. Найближче наявне свердло - 12,7мм. Просвердлив ним і в тисках запхав ту втулку. Прикрутив на вал - крутиться рівненько і не вібрує. Це при 8000 обертів. В процесі збирання я ще проточу на місці, бо дуже велика бочка того валика. Ось так то виглядає зараз.

SAM-1331.jpg

Як натяжний ролик, хочу використати валик жигулівської помпи. Сподіваюся, що витримає оберти - під 10 тисяч буде.

Поділитися повідомленням

Двигун 8000 видає? Це добре.

При виготовленні гріндера треба багато уваги приділити швидкості ленти. Бо буде або палити, або забиватись наждачка. Я колись хотів зробити з двигуна 3000 об/хв, то по розрахунках ведущий шків мав діаметр щось до 200 мм. Тоді не знайшов матеріала на нього і звкинув.

Фторопласт не витримав намотки навіть першого витка - перетворився на шмаття.

Я ж уже пару раз казав) - стару простинь порвати на полоси 5-8 см і обмотати дріт як бінтом. Його навіть клеїти не треба, тільки початок і кінець ізолентою прихватити.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз